Dodaj do ulubionych

zarobki w magazynach

13.06.07, 10:19
Czy orientuje sie ktos jak sie zarabia w magazynach kauflan i fm logistic w
wolborzu. chodzi mi o stanowisko magazynier przyjecie towaru badz kompletacja
czyli wydanie z góry dzieki za odp
Obserwuj wątek
    • ola9922 Re: zarobki w magazynach 13.06.07, 15:19

• maddox84 Re: zarobki w magazynach 13.06.07, 17:13
        Z tego co wiem niektózy wyciągają nawet około 2,5 tys a przeciętnie jest to
        około 1,5-1,7 tys...
    • jan_byk Re: zarobki w magazynach 13.06.07, 17:06
      tu znajdzisesz troszke informacji

www.finanse.wp.pl/prasa.html?wid=8902907&POD=17&ticaid=13eb0
      • kibickibic2 Re: zarobki w magazynach 18.06.07, 19:19
        A czy jest moze ktos na forum co pracuje w wolborzu w fm lub w rokszycach w
        kauflandzie??
        • maddox84 Re: zarobki w magazynach 18.06.07, 20:30
          Skontaktuj się ze mną na pocztę to pogadamy ;)
          • a.man Re: zarobki w magazynach 25.06.07, 20:59
            Myslę że to ciekawy temat. Wiele osób szuka pracy. ja sam byłbym zainteresowany.
            Pracuję w jednej z większych firm w PT (marketing) ale szczerze powiem że nieraz
            mam juz dośc tej nerwówki i ciągłej walki z planem. Za te same pieniądze (a jak
            widzę są porównywalne)zdecydowany byłbym zmienić pracę. Tylko nie za bardzo
            orientuję się jak i gdzie prowadzona jest rekrutacja do tych centrów
            logistycznych. Może ktoś podpowie. Zastanawiam się nawet czy nie zrobić kursu na
            wózki widłowe wysokiego składowania. Zawsze się to przyda.
        • dj_rey1 Re: zarobki w magazynach 27.06.07, 14:38
          Ja pracowałem w Wolborzu i odradzam. Zarobki dla nowych to na początek 1100
          brutto, każą robić nadgodziny, które wypłacają dopiero po 3 miesiącach !!! Zero
          darmowych posiłków. Zero bonusu świątecznego, bo firma przynosi straty. Dbanie o
          bezpieczeństwo pracownika daje wiele do życzenia. Atmosfera jest do bani,
          (podpieprzanie na maksa aby dorwać lepszą fuchę), a nie tak jak ostatnio w
          jakiejś gazecie napisano, ze Szefowa Działu Personalnego powiedziała, że "My za
          to mamy naprawdę rodzinną atmosferę i wiele osób wraca do nas po jakimś czasie "
          :D:D:D to było naprawde dobre.
          • a.man Re: zarobki w magazynach 29.06.07, 09:34
            To dlaczego wszędzie pisze się, że jest tak dobrze. Twój głos jest pierwszy w
            tej dyskusji na minus. W mojej firmie też zostaje się po godzinach ale nikt nie
            płaci za to. A odpowiedzialność jest dużo wyższa niż w takim centrum
            logistycznym. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ja osobiście byłem straszony już
            kilkanaście razy zwolnieniem. Myślę że rywalizacja jest w każdej pracy. Ale
            jeżeli mam głównie pracować na osoby które dostają 5 razy więcej niż ja i
            jeszcze być przez nie traktowany jak murzyn to dzięki. Dość siwych włosów mi
            przybyło ostatnio. Wolę przesypiać spokojnie noce niż nie dożyć emerytury. Choć
            i tak chyba są małe szanse że jej dożyję przy tym tempie życia. Więc zmiana
            pracy co kilka lat staje się chyba koniecznością.
            • dj_rey1 Re: zarobki w magazynach 30.06.07, 13:23
              Mój głos jest na minus, bo widocznie tylko ja pracowałem w FM Logistic (Fabryce
              Marzeń. Tyra się po 12 godzin dziennie np. od 18:00 do 6:00. więc plus dla
              ciebie był by taki, ze zatrudniając sie tam, miałbyś problem z głowy z myśleniem
              i spaniem, bo tam nie ma na to czasu.
              • a.man Re: zarobki w magazynach 03.07.07, 11:39
                Dzięki za odpowiedź. Szkoda że inni się nie wypowiadają. Już tak to jest że
                każdy marzy o czym innym. Jak masz za dużo na głowie to marzysz o prostej
                fizycznej pracy. Albo na odwrót. Złotego środka nie ma. Mówimy tu tylko o FM
                Logistic. A np. słyszałem że w magazynach IKEII ludzie mają całkiem całkiem.
                Mogę się mylić. Choć na takich forach zazwyczaj wypowiadają się ludzie którzy
                mają jakieś żale. A ci co mają dobrze to się nie wypowiadają bo zależy im na
                pracy. Ale dzieki za informacje.
    • lopez1235 Re: zarobki w magazynach 18.06.07, 21:50
      Kaufland - Rokszyce :
      magazynier - 1800 brutto
      Informatyk - 2300 brutto
      dysponent - 2500 brutto
      • maciek2xl Re: zarobki w magazynach 27.06.07, 13:29
        Śmiem stwierdzić - ale kał...
        Chyba, że to pomyłka i miało być netto. Bo idąc za pewną reklamą "wystarczy
        zarabiać 3000(netto???)". Także ciekawe czy życia starczy na np własne M,
        pomijając już ten bieżąco zwiększony popyt.
        Gdzie ten boom, pensje w gore itp. Może to już są po boomie - to kał podwójny.
    • lwica83 Re: zarobki w magazynach 15.07.07, 11:33

ja pracuje w Rokszycach.... od nas ludzie uciekaja mag na umowe ma około 1200
      na reke , lmk transport cos jak magazynier ale jakby szczebel wyżej
      automatycznie o 100-200 wiecej.... zalezy tez od działu ale najlepiej zarabiaja
      mag wfd ( posrednictwo pracy to wfd) oni maja na akord i wyciagaja okołó 2000-
      2500 mam znajomych w wolborzui tam warunki pracy i pensja mniejsza... ale czy
      u nas jest lepiej ...
      • livy Re: zarobki w magazynach 17.08.07, 16:37
        a ile godzin dziennie sie pracuje w Rokszycach?
        • maly_piotrkow Re: zarobki w magazynach 17.08.07, 16:40
          pewny nie jestem ale słyszałem, że tam są różne zmiany, podobno niektórzy robią
          tylko w nocy inna zmiana po 12 godzina a inna normalnie na 1,2,3 ale ile w tym
          prawdy to nie wiem ;)
          • bogd2 Re: zarobki w magazynach 18.08.07, 08:18
            Ja pracuję w Jarostach (FM Logistic), i od sześciu lat mam tą samą pensję, a nawet mniejszą, bo jak wszędzie, na początku płacili nadgodziny to brało się po 1700-1900, teraz bywa 1400-1500 bo kręcą z nadgodzinami wałki jak tylko mogą, np. wyganiają cię na "odbiór godzin" gdzie sam podpisujesz papierek że to ty prosisz o to, i wtedy dostajesz 1:1 ;-((

Z tego co wiem co do atmosfery w magazynach to wszędzie jest to samo najszybciej awansują i najwięcej ściemniają karierowicze po znajomości i Algidy.

( Dla nieznających tematu; Algida to ktoś taki, co więcej lodów zrobił niż Zielona Budka, niezależnie od płci.)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka