kibickibic2 13.06.07, 10:19 Czy orientuje sie ktos jak sie zarabia w magazynach kauflan i fm logistic w wolborzu. chodzi mi o stanowisko magazynier przyjecie towaru badz kompletacja czyli wydanie z góry dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maddox84 Re: zarobki w magazynach 13.06.07, 17:13 Z tego co wiem niektózy wyciągają nawet około 2,5 tys a przeciętnie jest to około 1,5-1,7 tys... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_byk Re: zarobki w magazynach 13.06.07, 17:06 tu znajdzisesz troszke informacji www.finanse.wp.pl/prasa.html?wid=8902907&POD=17&ticaid=13eb0 Odpowiedz Link Zgłoś
kibickibic2 Re: zarobki w magazynach 18.06.07, 19:19 A czy jest moze ktos na forum co pracuje w wolborzu w fm lub w rokszycach w kauflandzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: zarobki w magazynach 18.06.07, 20:30 Skontaktuj się ze mną na pocztę to pogadamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a.man Re: zarobki w magazynach 25.06.07, 20:59 Myslę że to ciekawy temat. Wiele osób szuka pracy. ja sam byłbym zainteresowany. Pracuję w jednej z większych firm w PT (marketing) ale szczerze powiem że nieraz mam juz dośc tej nerwówki i ciągłej walki z planem. Za te same pieniądze (a jak widzę są porównywalne)zdecydowany byłbym zmienić pracę. Tylko nie za bardzo orientuję się jak i gdzie prowadzona jest rekrutacja do tych centrów logistycznych. Może ktoś podpowie. Zastanawiam się nawet czy nie zrobić kursu na wózki widłowe wysokiego składowania. Zawsze się to przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_rey1 Re: zarobki w magazynach 27.06.07, 14:38 Ja pracowałem w Wolborzu i odradzam. Zarobki dla nowych to na początek 1100 brutto, każą robić nadgodziny, które wypłacają dopiero po 3 miesiącach !!! Zero darmowych posiłków. Zero bonusu świątecznego, bo firma przynosi straty. Dbanie o bezpieczeństwo pracownika daje wiele do życzenia. Atmosfera jest do bani, (podpieprzanie na maksa aby dorwać lepszą fuchę), a nie tak jak ostatnio w jakiejś gazecie napisano, ze Szefowa Działu Personalnego powiedziała, że "My za to mamy naprawdę rodzinną atmosferę i wiele osób wraca do nas po jakimś czasie " :D:D:D to było naprawde dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
a.man Re: zarobki w magazynach 29.06.07, 09:34 To dlaczego wszędzie pisze się, że jest tak dobrze. Twój głos jest pierwszy w tej dyskusji na minus. W mojej firmie też zostaje się po godzinach ale nikt nie płaci za to. A odpowiedzialność jest dużo wyższa niż w takim centrum logistycznym. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ja osobiście byłem straszony już kilkanaście razy zwolnieniem. Myślę że rywalizacja jest w każdej pracy. Ale jeżeli mam głównie pracować na osoby które dostają 5 razy więcej niż ja i jeszcze być przez nie traktowany jak murzyn to dzięki. Dość siwych włosów mi przybyło ostatnio. Wolę przesypiać spokojnie noce niż nie dożyć emerytury. Choć i tak chyba są małe szanse że jej dożyję przy tym tempie życia. Więc zmiana pracy co kilka lat staje się chyba koniecznością. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_rey1 Re: zarobki w magazynach 30.06.07, 13:23 Mój głos jest na minus, bo widocznie tylko ja pracowałem w FM Logistic (Fabryce Marzeń. Tyra się po 12 godzin dziennie np. od 18:00 do 6:00. więc plus dla ciebie był by taki, ze zatrudniając sie tam, miałbyś problem z głowy z myśleniem i spaniem, bo tam nie ma na to czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.man Re: zarobki w magazynach 03.07.07, 11:39 Dzięki za odpowiedź. Szkoda że inni się nie wypowiadają. Już tak to jest że każdy marzy o czym innym. Jak masz za dużo na głowie to marzysz o prostej fizycznej pracy. Albo na odwrót. Złotego środka nie ma. Mówimy tu tylko o FM Logistic. A np. słyszałem że w magazynach IKEII ludzie mają całkiem całkiem. Mogę się mylić. Choć na takich forach zazwyczaj wypowiadają się ludzie którzy mają jakieś żale. A ci co mają dobrze to się nie wypowiadają bo zależy im na pracy. Ale dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
lopez1235 Re: zarobki w magazynach 18.06.07, 21:50 Kaufland - Rokszyce : magazynier - 1800 brutto Informatyk - 2300 brutto dysponent - 2500 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
maciek2xl Re: zarobki w magazynach 27.06.07, 13:29 Śmiem stwierdzić - ale kał... Chyba, że to pomyłka i miało być netto. Bo idąc za pewną reklamą "wystarczy zarabiać 3000(netto???)". Także ciekawe czy życia starczy na np własne M, pomijając już ten bieżąco zwiększony popyt. Gdzie ten boom, pensje w gore itp. Może to już są po boomie - to kał podwójny. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica83 Re: zarobki w magazynach 15.07.07, 11:33 ja pracuje w Rokszycach.... od nas ludzie uciekaja mag na umowe ma około 1200 na reke , lmk transport cos jak magazynier ale jakby szczebel wyżej automatycznie o 100-200 wiecej.... zalezy tez od działu ale najlepiej zarabiaja mag wfd ( posrednictwo pracy to wfd) oni maja na akord i wyciagaja okołó 2000- 2500 mam znajomych w wolborzui tam warunki pracy i pensja mniejsza... ale czy u nas jest lepiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
livy Re: zarobki w magazynach 17.08.07, 16:37 a ile godzin dziennie sie pracuje w Rokszycach? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_piotrkow Re: zarobki w magazynach 17.08.07, 16:40 pewny nie jestem ale słyszałem, że tam są różne zmiany, podobno niektórzy robią tylko w nocy inna zmiana po 12 godzina a inna normalnie na 1,2,3 ale ile w tym prawdy to nie wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bogd2 Re: zarobki w magazynach 18.08.07, 08:18 Ja pracuję w Jarostach (FM Logistic), i od sześciu lat mam tą samą pensję, a nawet mniejszą, bo jak wszędzie, na początku płacili nadgodziny to brało się po 1700-1900, teraz bywa 1400-1500 bo kręcą z nadgodzinami wałki jak tylko mogą, np. wyganiają cię na "odbiór godzin" gdzie sam podpisujesz papierek że to ty prosisz o to, i wtedy dostajesz 1:1 ;-(( Z tego co wiem co do atmosfery w magazynach to wszędzie jest to samo najszybciej awansują i najwięcej ściemniają karierowicze po znajomości i Algidy. ( Dla nieznających tematu; Algida to ktoś taki, co więcej lodów zrobił niż Zielona Budka, niezależnie od płci.) Odpowiedz Link Zgłoś