gawronka 08.05.04, 16:32 Lee z wozu, koniom lżej. Bila jest okrągła, a kieszeni jest sześć. Lepszy Kruk w garści niż GawRonnie na dachu (to do Gatty). Zastaw się a odstaw się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota_snooker Re: Idiomatyka snookerowa 08.05.04, 16:35 Kto rano wstaje temu Ebdon nie daje ( spać ) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Idiomatyka snookerowa 08.05.04, 16:38 Snooker to taka gra, gdzie dwóch zawodników leci w kulki przez kilka godzin, a wygrywa Ronnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Idiomatyka snookerowa 08.05.04, 16:40 Gdzie dwóch się bije, tam Ronnie wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Idiomatyka snookerowa 08.05.04, 16:41 Gdzie dwóch komentuje tam widz się śmieje Odpowiedz Link Zgłoś
angoul Re: Idiomatyka snookerowa 10.05.04, 12:35 Niejednej bili kolor czerwony. Kula w uzę Ronni na mistrza. Bez wbijania nie ma wygrywania. Ronnie-plecień wciąż przeplata: trochę prawą, trochę lewą. Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Idiomatyka snookerowa 11.05.04, 14:37 Kruk Gawronce oka nie wykole. Jeśli wszedłeś między Gawrony, musisz krakać tak jak one ;) Kto komu snookera ustawia, ten sam w niego wpada. Wszystkie drogi prowadzą do Sheffield. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Idiomatyka snookerowa 11.05.04, 14:47 Boskie poprostu boskie, zapisuję się na kurs krakania ;))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Idiomatyka snookerowa 11.05.04, 15:58 Kompendium: Po wroniemu na bilę mówi się "krra", a na Ronniego "krrra-wow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coookie Re: Idiomatyka snookerowa 11.05.04, 16:24 gawronka napisała: > Kompendium: > Po wroniemu na bilę mówi się "krra", a na Ronniego "krrra-wow!!!! Nin mów krraa dopóki nie wbijesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
cuddly Re: Idiomatyka snookerowa 12.05.04, 14:52 > Kto komu snookera ustawia, ten sam w niego wpada. genialne:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
carmen147 Re: Idiomatyka snookerowa 12.05.04, 19:12 Złemu snookerzyście przeszkadza źle skrojona kamizelka Każdy kij ma dwa końce... ale tylko jednego tipa Ronnie wbija, sędzia bile nosi i trochę słynnych cytatów: Sheffield warte jest mistrzostw [Hen(d)ry(k) IV] Przybyłem, wbiłem, zwyciężyłem Odpowiedz Link Zgłoś
snuki Re: Idiomatyka snookerowa 12.05.04, 21:28 Biednemu zawsze biała bila w kieszeń wygląda jak z krzyżaka grany dopieszczony jak tip Ebdona (he, he) zrobił mi się chiński snooker (kontekst do dookreślenia;-D) =>Double kiss dla wszystkich forumowych snookerfanów! (bukiet dla Gawronki w osobnym wątku) Odpowiedz Link Zgłoś
karunaa Re: Idiomatyka snookerowa 12.05.04, 22:11 W Sheffield jak w raju. Hendry z Sheffield, Ronniemu lżej. Niedaleko stoi czarna od różowej. Na Ronniego i Huntera babka wróżyła. (odnosnie typowania zwyciężcy ;) Nosił (sędzia) bile razy kilka, poniesie i kijka (krzyzaka) Odpowiedz Link Zgłoś
mari.na Re: Idiomatyka snookerowa 13.05.04, 12:27 ja tez sproboje... "a max a frame keeps for ronnie the game" nie taki kij dlugi jak go potrzebuja nie taki hunter ladny jak go maluja one potted in time saves nine! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Idiomatyka snookerowa 13.05.04, 13:41 Snookerzysto, cura te ipsum - ja chwilowo rezygnuję ;)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
parmenion Re: Idiomatyka snookerowa 13.05.04, 15:40 A reklama może być? "Stephen Hendry - zaprojektowany by cieszyć" Odpowiedz Link Zgłoś
snuki Re: Idiomatyka snookerowa 14.05.04, 14:12 Nie od razu maxymalny break zbudowano Bila do bili, a zbierze się 147 Nie wszystko Ebdon, co się świeci Kochaj Ronnie'ego jak siebie samego Utalentowanemu i diabeł bile nosi Jedna czerwona frame'a nie czyni >i snookerowa wersja słynnego haiku Issy: O ŚliMcManusie Buduj wysoki break Ale powoli, powoli Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Idiomatyka snookerowa 14.05.04, 14:46 snuki napisała: > Nie wszystko Ebdon, co się świeci Ałaaaaa! Brzuch mnie boli ze śmiechu!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
karunaa Re: Idiomatyka snookerowa 17.05.04, 22:17 przepraszam, czy moge wykorzystac tą twórczość na stronie internetowej? to zasluguje na publikacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Idiomatyka snookerowa 18.05.04, 12:03 karunaa napisała: > przepraszam, czy moge wykorzystac tą twórczość > na stronie internetowej? > to zasluguje na publikacje ;) Samolubnie zasugeruję, że lepiej zamieścić lineczkę z odesłaniem TUTAJ :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
karunaa Re: Idiomatyka snookerowa 18.05.04, 20:32 link tez na pewno zrobie ;P hyhy glownie chodzilo o prawa autorskie ;) oczywiscie beda one zaznaczone i odnotowane;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Idiomatyka snookerowa 16.02.05, 11:10 Jak się nazywa frejm, w którym jest dużo gry odstawnej? Odp: FLEGM Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: Idiomatyka snookerowa 16.02.05, 11:48 dziewczyny - jestescie genialne:)) odemnie dwa (mam nadziej ze nic nei zdublowalam hihi) dopoty Dott przegrywal, dopoki kij mu sie nie zlamal :))))) nosil Ronnie puchar razy kilka, poniesli i Ronniego (na Malcie) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Idiomatyka snookerowa 16.02.05, 12:59 w nocy wszystkie bile są czarne Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: Idiomatyka snookerowa 16.02.05, 13:27 - proste jak maksymalny frejm Ronniego - proste jak budowa kija do snookera - jedna Michaela wiosny nie czyni - co ma wisieć, nie wpadnie (do kieszeni) i mała przeróbka piosenki sprzed lat: po zielonym suknie bila goni, albo wygra Hunter albo Ronnie. albo będzie dobrze, albo będzie źle kulek jest "fafnaście"*, a dziur tylko sześć. * "fafnaście" to taka moja licencia poetica ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Idiomatyka snookerowa 16.02.05, 16:02 Ze sztuki "Zemsta Ronniego": Oj Dott, pani matko, Dott, Dott, narobił mi na stoliku łoskot! Odpowiedz Link Zgłoś
angoul Re: Idiomatyka snookerowa 17.02.05, 09:36 no to jeszcze jedna przeróbka Twój normalny dzień zawsze brown & white Gdy kłopoty masz zawsze brown or white Kiedy bierzesz coś zawsze brown or white Twe kolory to zawsze brown or white Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Idiomatyka snookerowa 16.02.05, 23:00 Snookerzystę poznajemy po tym jak kończy a nie jak zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
snuki Re: Idiomatyka snookerowa 28.04.05, 01:18 Chciałaby bila do kieszeni, ale narożniki nie puszczają A to cytat z Jewty: Sparingi nie idą w las Odpowiedz Link Zgłoś
an_ty Re: Idiomatyka snookerowa 28.04.05, 17:31 Pierwsze Ebdony za ploty :) (gdzie plotem jest O'Sullivan ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Idiomatyka snookerowa 11.11.05, 17:23 Gdzie się komentatory biją tam Adamek wygrywa :) Odpowiedz Link Zgłoś