gussia 13.09.04, 16:42 witam! Jeżeli ktoś z was wie w jakim przedziale cenowym jest wycena nieuchomości (dom + działka 2000 m2) wielkie dzięki :-> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikasob Re: wycena nieuchomości - ile kosztuje? 14.09.04, 12:49 Podobno standardowe ceny to 1000 zł za dom i 500 zł za mieszkanie. Mi się udało znaleźć rzeczoznawcę na dom za 600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: wycena nieuchomości - ile kosztuje? IP: *.polityka.com.pl 15.09.04, 12:46 Powiedzcie, bo nie bardzo rozumiem, jaki sens ma wycena nieruchomości, skoro jej cena i tak jest kształtowana rynkowo, czyli stan techniczny jest tylko jednym z elementów, oprócz okolicy, prsetsiżu dzielnicym, komunikacji, hałasu itd? Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: wycena nieuchomości - ile kosztuje? 15.09.04, 14:57 Na przykład jest to konieczny dokument do banku przy składaniu kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tes Re: wycena nieuchomości - ile kosztuje? IP: *.chello.pl 17.09.04, 08:15 Rzeczoznaca majątkowy określa właśnie wartość rynkową nieruchomości, czyli przewidywaną cenę możliwą do uzyskania na wolnym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: wycena nieuchomości - ile kosztuje? 17.09.04, 22:25 A gdzie szukac takiego rzeczoznawcy w Warszawie? Dagmara Jeszcze się taaam żagiel bieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Rzeczoznawca mnie skroił??? IP: 193.111.166.* 17.09.04, 09:13 Cześć. Ktoś napisał, że wycena domu to ok. 1000 zł. Otóż robiono dla mnie wycenę małej kamienicy blisko W-wy (5 czy 6 niedużych lokali, w niezbyt dobrym stanie technicznym) na działce 1700m i rzeczoznawca wziął 3000 zł. Ale robił wycenę działki porównawczo a wycenę lokali dochodowo (czynsz) + zdjęcia i dokładny opis stanu każdego z lokali. Może ktoś wie - skroił mnie czy zakres uzasadnia tą kwotę? (w sumie zapłaciłem mu bez żalu, bo myślę, że sporo się napracował). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Re: Rzeczoznawca mnie skroił??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 12:56 To i tak zapłaciłeś mało. Takie wyceny "chodzą" po ok. 5000zł. Odpowiedz Link Zgłoś