Dodaj do ulubionych

Ryanair zaczął latać

IP: *.forweb.pl 30.10.05, 12:58
EUREKA-do Łodzi przyleciał samolot!!!!
Czy to Łódź czy jakiś zadupie że ta żałosna historia stała się wydarzeniem?
Obserwuj wątek
    • Gość: zniszczymy wieś wa Re: Ryanair zaczął latać IP: *.toya.net.pl 30.10.05, 13:08
      warszawe!!tam mieszkają wsiurki i oszuści..teraz łdź przejmie gro ruchu
      lotniczego..warszawa=prowincja
      • Gość: Łodzinin01 czy ty wiesz co ty piszesz ? IP: 80.48.247.* 30.10.05, 13:36
        jestem Łodzianinem, teraz mieszkam w Warszawie i stwierdzam, że Łodzi i
        prowincji dalej kulturowo i ekonomicznie Warszawie niż Warszawie do Zach. Europy
        • Gość: jolo Re: czy ty wiesz co ty piszesz ? IP: 194.63.132.* 30.10.05, 13:52
          Jeśli piszesz takie kocopoły to już raczej nie jesteś łodzianinem finansowy
          migranciku.
        • Gość: lodzermensh Re: czy ty wiesz co ty piszesz ? IP: 194.42.116.* 30.10.05, 17:34
          Od razu lepiej sie poczułeś jak podkresliłeś wyższość i nieprowincjonalność
          swojego nowego miasta?
        • Gość: thibault Re: czy ty wiesz co ty piszesz ? IP: *.elektron.com.pl 31.10.05, 08:24
          Takimi jak ty wlasnie najbardziej sie brzydze. Przyjechal do warszawki z innego
          miasta i jest teraz warszawiakiem pelna geba, panem swiata... tylko... spojrz
          na swoje buty...sloma ci z nich wystaje...
        • Gość: Grzegorz Re: czy ty wiesz co ty piszesz ? IP: *.forweb.pl 31.10.05, 13:21
          Jak takich Warszawiakow jak ty bedzie przybywac to odrotna tendencja murowana ;))))
    • Gość: ch Re: Ryanair zaczął latać IP: *.user.ono.com 30.10.05, 13:17
      na to wyglada....
    • Gość: J.S. Re: Ryanair zaczął latać IP: 195.69.82.* 30.10.05, 13:25
      > EUREKA

Nie uzywaj slow ktorych znaczenia nie rozumiesz
      • Gość: Marecki Re: Ryanair zaczął latać IP: *.retsat1.com.pl 30.10.05, 13:34
        Jak ktoś nie jest w temacie to niech sie nie wypowiada! To lotnisko to wielki sukces Łodzi - niefinansowane przez PPL,pomijane finasowo ze względu na bliskość warszawy, podkładane kłody przez warszawke - a jednak sie udalo - pomimo tych wszystkich nie - mamy lotnisko - i dla tego to jest naszym wielkim wydarzeniem ktore przejdzie do historii i ktore warto bylo dzisiaj zobaczyc.
        • lwf9634 Re: Ryanair zaczął latać 31.10.05, 13:30
          No bez przesady... samoloty już tu latały, choćby z warszawy, ale niestety
          czasami nie latały - kiedyś mnie i pozostałych 10 pasażerów zawieźli taksówkami
          na Okęcie, wezwali telefonicznie, nie było im przykro, tak po prostu, musiałem
          się zerwać godzinę wczesniej.
          Próbowałem kilkakrotnie - tylko raz udało mi się przylecieć z Okęcia do Łodzi
          to było strasznie dobijające, frustrujące, czułem się jak ostatni wieśniak.
      • Gość: szok Re: Ryanair zaczął latać IP: *.forweb.pl 30.10.05, 13:44
        Każdy wie kiedy i dlaczego Archimedes krzyknął EUREKA-wy też się zachowujecue
        jakbyście coś odkryli.
        Jak już chcesz kogoś pouczać to najpierw się posłuż swoją najwyraźniej karłowatą
        wyobraźnią.
        • Gość: J.S. Re: Ryanair zaczął latać IP: 195.69.82.* 30.10.05, 17:43
          > wy też się zachowujecue jakbyście coś odkryli.

To ty masz jakies problemy z karlowata wyobraznia wlasnie.
        • Gość: thibault Re: Ryanair zaczął latać IP: *.elektron.com.pl 31.10.05, 08:29
          dziecko drogie, pewnie na swiecie cie nie bylo, gdy startowal pierwszy samolot
          z okęcia. zyje troche dluzej to przypomne ci, swieto bylo jeszcze wieksze. w
          kazdym normalnym miescie takie wydarzenie jest wielkim wydarzeniem. brak ci
          obycia i wyobrazni wiec lepiej nie zabieraj glowsu na tym forum.
    • Gość: J.S. Autobus przyjechal ok. 8:06, a nie 7:43 IP: 195.69.82.* 30.10.05, 13:26
      "7.43 - Pod sam terminal podjeżdża nowiutki autobus MPK linii L. Przyjeżdżają
      nim m.in. członkowie Klubu Miłośników Starych Tramwajów, którzy chcieli
      obejrzeć... nie samolot, ale właśnie ten nowy autobus."

o 7:43 to wyjechal z Dworca Lodz Fabryczna
      • teufel Re: Autobus przyjechal ok. 8:06, a nie 7:43 30.10.05, 15:00
        A o 9:15 to już wylądował, a nie był info, że będzie za 5 min
    • geograf Re: Ryanair zaczął latać 30.10.05, 13:29
      Tak,jest to wielkie wydarzenie, bo to ukoronowanie sporych zmagan o loty rejsowe do naszego miasta.
      Kto mieszka w miescie i/lub sledzil losy lotniska-ten wie o co chodzi.
    • maciekzy Gratulacje, Lodz podlaczona wreszcie do swiata 30.10.05, 13:39
    • miklosh tylko Lodz 30.10.05, 13:58
      Po wypowiedziach kilku zawistnych internautow juz widac, ze obecnosc Ryana w
      Lodzi niektorych kole w oczy. Co bedzie sie dzialo, kiedy wejda inne linie albo
      gdy jedna z nich uczyni z Lodzi swojego hub'a? Przy obecnej dynamice rozwoju
      polskiego rynku jest to calkiem prawdopodobne wlasnie w przypadku Ryana!
      Pozdrowienia dla wszystkich ambitnych Lodzian.
      • Gość: ewa w. krakow Re: tylko Lodz IP: *.studby.uio.no 01.11.05, 17:40
        Tak, tak! Jak przybedzie Wam jeden samolot to ruch wzrosnie o 100 %! Hura,hura,hura!
        • geographer Re: tylko Lodz 01.11.05, 21:51
          Gość portalu: ewa w. krakow napisał(a):

> Tak, tak! Jak przybedzie Wam jeden samolot to ruch wzrosnie o 100 %!
          Hura,hura,
          > hura!
          Szkoda tylko że wy w Krakowie nie potrafiliście wybudować sobie praktycznie od
          podstaw lotniska. Przypomne że balice to lotnisko wojskowe na którym była już
          cała infrastruktura a ponad to z budżetu centralnego dostaliście dziesiatki
          mln. zl. My dokonaliśmy tego w ogromnej wiekszości własnymi środkami i jestem z
          tego dumny. Ciekawe co powierz jak za 2,3 lata nadrobimy opóżnienia wynikające
          z bliskosci Warszawy, która nas zwalczała. Jak was wtedy prześcigniemy to
          bedzie ci głupio
          • Gość: ewa w.krakow Re: tylko Lodz IP: *.studby.uio.no 01.11.05, 23:35
            Oj , nie bedzie. Pozyjemy zobaczymy. Kto i po co bedzie do was latal?
    • Gość: Pitum Re: Ryanair zaczął latać IP: *.ifht.RWTH-Aachen.DE 30.10.05, 15:14
      no i fajnie, przypominam, ze czekam na Kolonie lub Diseldorf :)
      powodzenia
    • Gość: tomek_IRL Re: Ryanair zaczął latać IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 30.10.05, 15:17
      jestem pewien ze te loty to jak "woda na młyn" dla naszego miasta, więcej
      inicjatywy i optymizmu - "no tak właśnie wygląda nasza największa zaleta
      narodowa - zawiść"
    • topjes HIP HIP HURRRAAAA!!!! :)))))))))) 30.10.05, 15:33
      Na pohybel malkonentom! ;)
      • Gość: Panajotow Re: HIP HIP HURRRAAAA!!!! :)))))))))) IP: *.toya.net.pl 30.10.05, 15:37
        No to pora na dynamiczny rozwoj lotniska i dolaczenie do najdynamiczniejszych
        polskich portow lotniczych. Oby tak dalej:)
    • Gość: Andrzej Re: Ryanair zaczął latać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 15:55

Należy podziękować Panu Prezydentowi Kropiwnickiemu za Jego upór w dążeniu do
      celu. Ale nie wolno zapominać o władzach rządowych i podziękować też Pan. prof.
      Markowi Belce. Dziękuję Andrzej.
      • kuubaa Mało czytelna ta ironia. 30.10.05, 19:18
        Ponieważ ironia Andrzeja jest mało czytelna wjaśnię, że upór przeciwko
        rozbudowie Lublinka spowodował, że straciliśmy rok. Bo tyle trwało, aby
        wreszcie zrozumiał, że rozbudowa Lublinka jest szansą dla Łodzi.
        • topjes Re: Mało czytelna ta ironia. 30.10.05, 20:42
          > Ponieważ ironia Andrzeja jest mało czytelna wjaśnię, że upór przeciwko
          > rozbudowie Lublinka spowodował, że straciliśmy rok. Bo tyle trwało, aby
          > wreszcie zrozumiał, że rozbudowa Lublinka jest szansą dla Łodzi.

Niemniej, należy docenić to, żę ZMIENIŁ ZDANIE - co jest rzadką umiejętnością
          wśród polskiej klasy politycznej i rządzącej. Tak samo zapieprzył z Paradą - ale
          zdanie po roku zmienił. Nie rozgrzeszam go, ale złe decyzje podejmuje każdy z
          nas. Mało kto ma jednak odwagę zmienić zdanie potem.
    • protz Re: Ryanair zaczął latać 30.10.05, 16:36
      'A w torbach głównie ubrania, jedzenie (kiełbasa) i książki o papieżu.'

hehehe...to ja będe niestandardowym pasażerem. (sama kiełbacha i ksiazki o
      Papiezu, zadnych ubrań)
      • Gość: Tomek Re: Ryanair zaczął latać IP: *.pai.net.pl 30.10.05, 18:11
        Jestem w stanie zrozumieć że w kraju gdzie jest niejadalne jedzenie można
        sprzedać kiełbasę. Ale książek o papieżu to nikt nie kupi. Nadźwigasz sie tylko.
        Weź więcej kiełbasy. Tomek
        • protz Re: Ryanair zaczął latać 30.10.05, 23:29
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Weź więcej kiełbasy. Tomek

Słusznie. Podwawelska sie zawsze przyda.
    • Gość: spott Re: Ryanair zaczął latać IP: *.devs.futuro.pl 30.10.05, 18:22
      Jestes zalosny
      • Gość: kosa Re: Ryanair zaczął latać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 19:15
        powodzenia
    • kuubaa Niech się wypowiedzą ci co się znają. 30.10.05, 19:41
      Wiadomo że 737 to najpopularniejszy samolot tej wielkości, ale ciekawi mnie czy
      obecnie Lublinek może przyjmować (teoretycznie) także większe samoloty i jakie.
      Czego moglibyśmy się spodziewać poza 737 i Embraerami w przypadku, gdy
      zainteresują się nami (a na pewno tak będzie) inni przewoźnicy?

(podpinam się pod żenujący post niejakiego "szok" ale tylko z konieczności)
      • ander_epll Re: Niech się wypowiedzą ci co się znają. 30.10.05, 21:22
        Jesteśmy w stanie obsłużyć wszystkie B737, serie Airbusow A318/319/320, Embraery
        170/175/190, wszystkie z serii Avro/BAe146, no i teoretycznie jakby z małą
        ilością paliwa i niezbyt obciążony - B757 chyba...
        • mismak Re: Niech się wypowiedzą ci co się znają. 01.11.05, 13:01
          Najpierw sobie sprawdź kategorię ppoż lotniska i będziesz miał odpowiedź co
          przyleci. Z tego co się orientuję to EPLL ma 6 tak więc nic większego niż 737
          nie perzyleci.
    • xk Dziwna to rzecz 30.10.05, 23:09
      że kiedy tylko w tym mieście stanie się coś naprawdę pozytywnego, to zaraz
      opatrzy to swoim "komentarzem" jakiś debil.....

Wszystkim, którzy mają swój udział w dzisiejszym święcie składam serdeczne
      GRATULACJE!!!

Pozdrawiam
    • yarro Można napisać jedno! :) 30.10.05, 23:33
      Brawo chłopaki! :)
    • Gość: Ktoś A ja poproszę Ryanair o połączenie z Heathrow IP: *.hsd1.ut.comcast.net 31.10.05, 05:00
      Własny mikrobusik, na przykład, między Stanstead a Heathrow. Wtedy mógłbym sobie
      z USA latać bezpośrednio do Łodzi. Po co mi ta wiocha nad Wisłą?
      • Gość: J.S. Re: A ja poproszę Ryanair o połączenie z Heathrow IP: 195.69.82.* 31.10.05, 08:27
        > Własny mikrobusik, na przykład, między Stanstead a Heathrow. Wtedy mógłbym
        sobie z USA latać bezpośrednio do Łodzi

To juz lepiej wlasny mikrobusik miedzy Stansted a JFK!
      • andrewst1 Re: A ja poproszę Ryanair o połączenie z Heathrow 31.10.05, 09:15
        To będzie już tak tanio!
        A z koro jesteś taki wygodniś to leć sobie do Warszawki Jet Streamem LOT-u i
        leć bezpośrednio z Warszawy ale to będzie już drożej kosztowało.
        A już tak jest że wygody kosztują!!
    • Gość: sydnejczyk Re: Ryanair zaczął latać IP: *.thorn1.nsw.optusnet.com.au 31.10.05, 09:34
      Pozdrowienia dla rodakow szczegolnie z Balut.Nie bierzcie pod uwage komentarzy
      malych ironistow.Jestem dumny , ze pochodze z Lodzi, nigdy tego nie ukrywam.W
      Sydney gdzie laduje setki samolotow kazdego dnia , tez sa idioci.Trzymajcie tak
      dalej-chce kiedys wrocic do mojego miasta choc mieszkam tu juz od 20 lat-
      wszystko co robicie jest swietne-i Piotrkowska jest jedna z najlepszych ulic na
      swiecie.Darek P.
    • Gość: Małgorzata Re: Kompromitacja Balic IP: *.pld2.root4.net / 213.17.194.* 31.10.05, 09:45
      Tydziń temu lądowałam na Balicach i pzetrzymali nas w samolocie pół godziny, bo
      nie potrafili dopasować trapu do boeinga 737! Nieudolność obsługi lotniska
      kompletna! Jeden z popularniejszych samolotów! JP II powinien rzucic na nich
      klątwę za bezczeszczenie Jego imienia!Mam tylko nadzieje, ze
      takich "specjalistów lotniskowych" na Lublinek nikt nie zaangazuje!
    • Gość: TomKs Re: Ryanair zaczął latać IP: 212.191.172.* 31.10.05, 10:36
      Zadupie? No, przecież nie, duże miasto! A samoloty praktycznie nie latały.
      Głównie dlatego, że Lublinek był zupełnie pozbawiony wsparcia państwowego i ze
      strony LOT-u. Ja cały czas miałem wrażenie, że Lublinek i w ogóle Łódź są
      planowo mordowane.
      Teraz może ludzie zaczną latać z Łodzi, zamiast z takich np. Pyrzowic (to
      dopiero jest zadupie). Niech tylko MPK zorganizuje dojazd z dworców kolejowych
      na lotnisko i będzie to najwygodniejsze lotnisko w Polsce. Czego sobie, miastu
      i Polakom życzę.
    • borsuuk To symbolika tak porusza ludzi! 31.10.05, 10:54
      bo Łodzianie zaczęli już się powoli godzić z postępującą degeneracją i
      prowincjonalizacją miasta.
      A nowoczesny samolot na lotnisku jest symbolem utrzymania kontaktu z wielkim
      światem. Tym bardziej, że samolot leci nie do Warszawy, tylko prosto do Anglii.
      Bo co by nie mówić, życie w cieniu Stolycy nie jest łatwe.

Brawo SAMOLOT!!!
    • hubar Re: Ryanair zaczął latać 31.10.05, 12:53
      Wydarzeniem stało się, że wreszcie mimo kilkuletnich starań wszawki, LOTu i
      wszystkich nieprzychylnych Łodzi, stało się to co stać się musiało! Łódź
      wreszcie zaczyna się rozpędzać, wznosić się na fali wzrostu gospodarczego WRESZCIE!
      Wydarzeniem jest to, że powoli, po mału ale skutecznie wychodzimy z cienia
      Stolycy, która zawsze nam zabierała, nie przyznawała i uznawała że mamy jeździć
      po wszystko do nich KONIEC TEGO!

Brawo Stowarzyszenie, brawo Lublinek, brawo Łódź!

Też tam byłem, marzłem, wzruszałem się i zjęcia pstrykałem!
      • topjes Re: Ryanair zaczął latać 31.10.05, 16:16
        > Też tam byłem, marzłem, wzruszałem się i zjęcia pstrykałem!

Cholera, widzę, że pod 25 zrobiło się małe spotkanie towarzyskie ;)))

PS. Cieszę się, że wróciłeś na forum :)
        • Gość: jouyeah Wow, no to macie w Lodzi swieto.Pogratulowac.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 23:16
    • Gość: m_lax Re: Ryanair zaczął latać - RZESZOW IP: *.hsd1.ca.comcast.net 01.11.05, 00:20
      Ryanair planuje zwiększenie częstotliwości rejsów do Frankfurtu do 7 lotów w
      tygodniu. Przewoźnik rozważa także otwarcie nowych połączeń do taklich miast
      jak – Rzym, Bruksela, Dublin, Cork, Schanon, Glasgow, Liverpool, Notingam,
      Barcelona, Sztokholm. Ostateczne decyzje zostaną podjęte za kilka miesięcy.

Ryanair ogłosił także rekordową liczbę rezerwacji miejsc na nowych trasach –
      sprzedanych zostało już ponad 30 000 biletów.

• stanish Re: Ryanair zaczął latać - RZESZOW 01.11.05, 19:09
        >Przewoźnik rozważa także otwarcie nowych połączeń do taklich miast
        > jak – Rzym, Bruksela, Dublin, Cork, Schanon, Glasgow, Liverpool, Notingam
        > ,
        > Barcelona, Sztokholm. Ostateczne decyzje zostaną podjęte za kilka miesięcy.

Dosyć enigmatyczna zapowiedź, nie uważasz?

pzdr
        • Gość: res Re: Ryanair zaczął latać - RZESZOW IP: 82.177.98.* 01.11.05, 20:17
          chodzi o to ze rozwazaja mozliwoscc otwarcia nowych tras do ktoregos z w/w
          miast, a nie do wszystkich.
          • stanish Re: Ryanair zaczął latać - RZESZOW 01.11.05, 22:19
            Ja to rozumiem, z tym, że wymienianie tylu portów wygląda mi bardziej na zabieg
            marketingowy - Ryan lubi się od czasu do czasu pokazać z czymś takim w prasie.

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka