topjes 15.01.05, 14:29 BZDURA! Można różnie dobierać kryteria przetargu - nie musi to być wcale tylko cena! topjes Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gucio a mój głos nie ma znaczenia? IP: *.lodz.mm.pl 15.01.05, 15:55 a mój głos nie ma znaczenia? jeżdżę i płacę za bilety, płacę również podatki, a więc utrzymuję tych, którzy zarówno mnie kontrolują, jak i decydują o wyborze firmy kontrolerskiej. Nie chcę by takie sytuacje, jak opisywała GW lub słyszałam od znajomych mnie spotykały. Wolę rzadsze kontrole, ale w spokojnej atmosferze, niż częste kontrole osób nieodpowiedzialnych lub nieuczciwych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Skargi skargami, liczy się cena IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.05, 16:39 Z drugiej zaś strony powszechną regułą jest, że kontroler po wyleceniu z pracy w jednej firmie zatrudnia się w drugiej. To, które firmy zostaną wybrane, to naprawdę nic nie znaczy, bo na nędznych warunkach nie oferują nic poza nędzną pracę. Śmieszne jest natomiast oszczędzanie na kontrolerach, które de facto skutkuje znacznie większymi stratami z tytułu jazdy na gapę - ot, typowo po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Skargi skargami, liczy się cena IP: *.zdnet.com.pl 17.01.05, 14:34 To nie jest prawda, nikt nie strzela sobie w kolana, chyba ze jest jakas firma "krzak", ktora bierze wszystkich jak leci. Jednakze w wiekszosci przypadkow i firmom kontrolerskim zalezy na jakosci pracy, a z tym juz gorzej, poniewaz rozni ludzie sie trafiaja i nie zawsze jest na to wplyw. Czasami "wychodzi" takie ziolko dopiero przy wpadce. Zasadniczo ludzie nie szanuja pracy i mozliwosci uczciwego zarabiania. A tak, nawiasem mowiac, w Polsce jest najwieksze przyzwolenia spoleczne do jezdzenia "na gape" ze wszystkich krajow UE. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Skargi skargami, liczy się cena 15.01.05, 17:48 tjaaa... jak zwykle decyduje cena. a jakość? ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Skargi skargami, liczy się cena IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.05, 22:18 Cytat rzeczniczki ZDiT wyraźnie potwierdza, że wybór kontrahenta nie zależy od obiektywnych kryteriów i został już dokonany. Myslę, że sprawą powinien zainteresować się prokurator gdyż korupcją śmierdzi na odległość! Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Skargi skargami, liczy się cena 15.01.05, 22:21 Podobny wątek przypadkiem zrodził się tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=19318674&a=19493566 pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
jaela Re: Skargi skargami, liczy się cena 16.01.05, 15:14 Może ktoś zdradzi mi tajemnicę, dlaczego mój wczorajszy głos komentujący ten artykuł został skasowany? Może dlatego, że jako przykład podałam budownictwo WTBS? Tam teżdzieją się dziwne rzeczy, ale o tym szaaa! Muszę się pochwalić, że wczoraj byłąm tu pierwsza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys Re: Skargi skargami, liczy się cena IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.05, 15:50 co do wyboru firm uwierzcie nie ma żadnego przetargu są już dawno wybrane jedna z nich napewno popiera ją silnie pewna frakcja polityczna zobaczcie gdzie ma swoje biuro adres KAMIŃSKIEGO numeru nie musze podawać gdzie się podziali ich słłynni na cały kraj konduktorzy Odpowiedz Link Zgłoś