Dodaj do ulubionych

Nowy apartamentowiec stanie przy Miodowej

05.08.05, 07:39
Albo Pani Majkowska nie wie co pisze, albo mamy tu kolejny przypadek
"stachanowskiego tempa" pracy urzędników...

"Za 2 tygodnie będzie gotowy projekt budynku, ..., jego realizacja może ruszyć
w ciągu miesiąca"...

Dajmy lwom na pożarcie tych którzy oskarżają nadzór budowlany o powolną pracę!

W pierwszej kolejności Najwyższą Izbę Kontroli....

A następnie bezczelnych budowniczych domków jednorodzinnych, co kłamliwie
szczekają że czekali na pozwolenie 9 miesięcy...
Obserwuj wątek
    • Gość: bystry obserwator hola, hola, wolnego ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:46
      Zauważyłem, że przy porządkowaniu terenu pracują robotnicy z remontu feralnej
      kamienicy przy ul. Szerokiej 12. Właścicielem jest pan Pierścionek - czyżby
      jakiś wspólny interes - równie ciekawy jak przy Szerokiej ?
      To wyjaśniałoby tempo prac - zanim się ktoś zorientuje !
      Poza tym miasto oddało ten teren fundacji Nissenbaumów za symboliczną złotówkę
      pod pewnymi warunkami - czy zostaną one spełnione ?
      • Gość: sorrow Re: hola, hola, wolnego ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:21
        Gość portalu: bystry obserwator napisał(a):

> Zauważyłem, że przy porządkowaniu terenu pracują robotnicy z remontu feralnej
        > kamienicy przy ul. Szerokiej 12. Właścicielem jest pan Pierścionek - czyżby
        > jakiś wspólny interes - równie ciekawy jak przy Szerokiej

żal mi ci
        • Gość: Helenka Re: hola, hola, wolnego ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:07
          Mni?
      • Gość: tom Re: hola, hola, wolnego ! IP: 62.233.163.* 16.08.05, 10:06
        To Ty widzę nie masz co robić jak tylko chodzisz i oglądasz ekipy. Weź sie do
        roboty to nie będziesz miał problemów
      • m_q To juz nie nissenbaum 19.08.05, 17:58
        Gość portalu: bystry obserwator napisał(a):

> Poza tym miasto oddało ten teren fundacji Nissenbaumów za symboliczną
        złotówkę
        > pod pewnymi warunkami - czy zostaną one spełnione ?

Fundacja przez 10 lat nic nie zrobiła a miasto nie interweniowało. Potem
        sprzedała działkę za parę melonów. Ot, taki prezent ze strony miasta.
    • Gość: bhib PRZESYT no nie, znów judaizm! IP: *.pmrcorporate.com 10.08.05, 15:07
      "...na parterze budynku zostanie zorganizowane Centrum Kultury Judaistycznej"
      CZY nadal brakuje w krakowie obiektów zydowskiej kultury ?!
      STARCZY !!
      • Gość: gaga Re: PRZESYT no nie, znów judaizm! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:15
        Dla jednego jest dużo judaizmu dla drugiego nie. Kościołów mam też w Krakowie
        dużo - bardzo!!! ale nikt nie mówi czy pisze że to przesyt i buduje się nowe.
        Poza tym wszystkie obiekty kultury żydowskiej znajdują się na ziemi która była
        i jest własnością prywatną -Żydowską. Co nie można powiedzieć o obiektach
        innych kultur pod budowę których działki wyrywa się od Miasta.
        • o13y e-tam, Centrum zaraz 19.08.05, 14:23
          jak mówi mój znajomy:
          menorkę się wstawi (góra 3 sztuki), jakiś kicz typu starszawy facet we fraczku .
          Za rok się powie, że centrum niedochodowe było i trzeba jeszcze jedną knajpę.
          Te Centra na Kazimierzu tosię rozgłasza, aby Gmina Żydowska protestów nie
          wnosiła. Potem się mówi prasie:
          prezes (Gminy)- pochwala.
          A jak już stoi to wszystko wolno.
          Faktycznie, mogliby na opamiętanie inwestorzy wziąć i przestać bajki o Centrach
          opowiadać. Kto te Centra zaludni, no kto?
          • Gość: tuligrosz a po ile za metr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:41
            ...podoba mie się to miejsce. Chciałbym tam sobie jakiś apartamencik zakupić.
            Kto to sprzedaje i po ile za metr? Czy z widokiem na cmentarz będzie taniej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka