Dodaj do ulubionych

PBR Wyrzysk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:02
Czy ktos kupił już mieszkanie od PBR SA z Wyrzyska w Poznaniu ? Będę
wdzięczna za inforamcje o tym deweloperze
Obserwuj wątek
    • Gość: pagani Re: PBR Wyrzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:41
      Ja kupiłem mieszkanie w ich pierwszym budynku w Pozku. Mieszkanie oddali w
      terminie. Odpukać nie mam z nimi żadnych problemów. Radzę Tobie jednak przejść
      się od czasu do czasu na budowę swojego mieszkania, wiesz jak to jest "panskie
      oko konia tuczy". Pozdr
      • Gość: pagani Re: PBR Wyrzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:43
        Aha, jeśli chodzi o kwestię finasową, to możesz być spokojna. To jest
        wiarygodna firma( jak na branżę budowniczą). Mają już na swoim koncie wiele
        inwestycji mieszkaniowych zrealizowanych przede wszystkim w Pile.
        • Gość: nina Re: PBR Wyrzysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:27
          obawiam się tylko jednego, czy obok nie będzie poprowadzona nowa Naramowicka.
          Jutro jadę do Miejskiej Pracowni Urbanistycznej aby obejrzeć projekty, chociaż
          jeszcze niezatwierdzone.
    • Gość: Nud Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 30.08.05, 09:35
      Ja kupiłem od nich mieszkanie. Wszystko ok.
      Są elastyczni w zmianach i nie doliczają za byle pierdółki.
    • Gość: ciekawy Re: PBR Wyrzysk IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 13.09.05, 23:45
      Witam - też zastanawiamy się nad kupnem mieszkania od PBR. firma co prawda mało
      znana, ale nie słyszałem ( i tu też nie widzę) negatywnych opinii. mnie
      interesuje ich nowa inwestycja blisko żurawińca, tylko boję się kilku kwestii.
      1. jak z parkowaniem samochodu (na 36 mieszkan tylko 12 nad ziemią) 2. przebieg
      nowej naramowickiej 3.czy ktoś sprawdził solidnie tą firmę (krs, wartość itp).
      umowy wydają się być w porządku (przynajmniej projekt), ale nie jestem
      prawnikiem. nie chciałbym w coś wdepnąć a potem płacić całe życie. jakby ktoś
      coś wiedział więcej - szczególnie o tej inwestycji - proszę o info. może poznam
      nowego sąsiada. ;-)
      • Gość: pagani Re: PBR Wyrzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 07:57
        Ja niestety nie znam ich planów co do tej nowej inwestycji, więc sąsiadami nie
        będziemy. Kupiłem mieszkanie w ich pierwszym budynku stawianym w Poznaniu i
        było/jest wszystko ok. Firma na pewno jest wiarygodna, o dobrej kondycji
        finansowej. Postawili bardzo dużo budynków w Pile. Zaczęli realizacje wspólnie
        z miastem Piła przebudowy dawnych koszar na TBS za 20 mln zł. Teraz widać co
        raz śmielej wchodzą do Poznania.
        • Gość: nina Re: PBR Wyrzysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 17:22
          oglądałam ich KRS w Sądzie, wszystko w porządku z dokumentach, badania biegłych
          z ostatnich dwóch lat pozytywne; z tego co wiem naramowicka nie będzie
          przebiegała koło żurawinca; widziałam jej plany; tez się cały czas zastanawiam,
          ale niewiele ciekawych mieszkań juz zostało
          • Gość: Ulla Re: PBR Wyrzysk IP: *.hti.pl 04.10.05, 20:14
            Chodzi Ci o ten budynek na rogu Dalemińska/Stoińskiego? Jesli tak - to nie
            rozumiem obaw o Nowonaramowicką? Stoińskiego jest dwupasmowa i hałasu dosyć ;-
            )!!!!
            W podziemiach są garaże. Większośc ładnych mieszkań jest sprzedana. Zostały
            takie które mają trapezoidalne pokoje, więc w urządzaniu troche trudne
            przestrzenie to będą.
        • Gość: Paweł Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 02.03.06, 11:10
          Teraz nowa inwestycja na Braille'a - os. Batorego
          • anian5 Re: PBR Wyrzysk 28.04.06, 08:24
            a na Braille'a już sprzedają? Nic nie widziałam na stronie.
            • anian5 Re: PBR Wyrzysk 28.04.06, 08:27
              znalazłam cennik
            • Gość: GSM650 Re: PBR Wyrzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:50
              Z tego co wiem to Braille'a całe sprzedane.
              • anian5 Re: PBR Wyrzysk 28.04.06, 09:21
                a kiedy będą sprzedawać jasną role?
    • Gość: profit Re: PBR Wyrzysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:57
      Kupiłem mieszkanko na ul. Dalemińska/Stoińskiego.
      Firma prężna i stabilna. Znam osobiście.
      W kwestiach formalnych z wszystkim się można dogadać.
      Polecam!!! Mały, ale bardzo przyjazny i tani developer jak na realia poznańskie.
    • Gość: pawlik Re: PBR Wyrzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:51
      nie kupiłem od nich mieszkania na Piatkowie ul. Braila, choć byłem
      blisko (wybrałem sm Grunwald - Grunwaldzka 224) , lecz z kontaktów z nimi
      mam jak najlepsze wrażenie . Informacja pełna , rzeczowa , bez
      sciemniania , natychmiastowe przesyłanie dokładnych rzutów mieszkania i
      planu zagospodarowania wraz z dokumentacją dot. pozwolenia na budowę -
      poczta elektroniczną . Na piatkowie była to najlepsza cenmowo oferta i
      nie dziwie się , że została praktycnie sprzedana zamin na stronie
      internetowej weszła do aktualnej oferty (pozostaje w ofercie w
      przygotowaniu) . Dla mnie był minus , że budowa ma zacząć sie dopiero
      maj 2006 , a skończyć sierpień 2007 . Dla mnie był to zbyt odledły
      termin , by czekać , bo gdyby ie to to bym "wszedł" w tę ofertę .
      • anian5 Re: PBR Wyrzysk 28.04.06, 08:21
        ja juz się z nimi wstepnie kontaktowalam i bardzo sympatyczna i pomocna pani o
        wszystkim mnie poinformowała zobaczymy co bedzie dalej ale po wcześniejszych
        wypowiedziach chyba nie będzie problemów i się zdecydylemy na kupno mieszkania
        bo okolica jest naprawdę cudna. A co do ul. Nowonaramowickiej to ostatnio
        widzialam wstepne plany i chyba coś zbuduja bo miasto zostawia sobie miejsce na
        ulicę i nie sprzedaje tam działek.
        • Gość: Muffin Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 24.05.06, 07:58
          Jesli chodzi o dwa bloki w I etapie beda one dostatecznie odsuniete od
          Nowejnaramowickiej, kolejna dwa beda juz blizej.
          • Gość: Hakunamatata Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 26.09.06, 19:40
            A jak tam opinie wsród mieszkańców przy ul. Stoinskiego?
            • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 03.10.06, 12:15
              a na Stoińskiego też coś budowali??
              Cholera miało być za metr 3300 teraz jest prawie 4000, nie mozna się z nimi
              skontaktować............ szlag mnie trafia a inne lokalizacje są wykupowane i
              zostanie my w końcu na lodzie
              • Gość: JoannaB Re: PBR Wyrzysk IP: *.mofnet.gov.pl 12.10.06, 08:05
                W tej chwili sprzedają Jasną Rolę. Większość mieszkań już zarezerwowana, ale
                można się zapisać do kolejki. Teraz postawili na większe 50 i 70 metrowe
                mieszkania.Trudno się do nich dodzwonić.Trzeba próbować kilka razy. Cena już
                nie taka "przyjazna" jak na Braille'a.
                • anian5 Re: PBR Wyrzysk 12.10.06, 10:16
                  czy ktoś jest już umówiony na spotkanie z p. Zwolińskim w sprawie podpisania
                  umowy?? Nie mogę się niczego dowiedzieć od sekretarki, czy cena jest taka jak w
                  cenniku na stronie itd, kiedy jest przewidziny koniec inwestycji itd...
                  • Gość: Adam Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 12.10.06, 15:38
                    Ja podpisałem umowę - realizajca II kwartał 2008, cena jak na stronie www i
                    gwarancja jej stałości, nawet jeśli w 2008 roku wzrośnie VAT
                    • anian5 Re: PBR Wyrzysk 13.10.06, 07:36
                      uffffffffff dzięki już jestem spokojniejsza!!!!! Nas to czeka w przyszłym
                      tygodniu bo w tym nie mieliśmy czasu. Ale ten II kwartał to trochę późno co?? A
                      wpłacałeś zaliczkę??
                      • anian5 Re: PBR Wyrzysk 23.10.06, 09:01
                        Sprzedaż została wstrzymana do odwołania. Czy ktoś kupuje tam mieszkania??
                        Chyba nie bo głucho na forum............
                        • Gość: aaaaaaaaaa Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 23.10.06, 11:20
                          mam nadzeiję że nie podniosą znowu cen
                          • Gość: profit Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 25.10.06, 23:33
                            Stoińskiego ok. Fajna lokalizacja. Bloczek postawiony z lekkim opuźnieniem,
                            rano budzą nas koguty z działek. Klimat ok. A co do pbr to ok. Wykończyli
                            wszystko na poziomie. Tylko nieraz się do nich trudno dodzwonić i porozmawiać
                            ze zwolińskim.
                        • Gość: N Re: PBR Wyrzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:05
                          "Zarząd Przedsiębiorstwa Budowlanego „PBR” Spółka Akcyjna, w związku z
                          zaistniały przeszkodami związanymi z budową budynków przy ul. Jasna Rola w
                          Poznaniu tj. ...." Sru-tu-tu-tu... trąbka z drutu. Czekają aż cena wzrośnie, a
                          łosie i tak się zlecą... 70 m a 4kzł to 280 kzł...porażka za to masz taką
                          chałupę, że mózg staje.
                          • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 26.10.06, 07:54
                            racja mam już dość że nie mozna się skontaktować ze Zwolińskim, sekretarka w
                            Wyrzysku nic nie wie hahaha, i robią z człowieka idiotę. Rezygnuję i kupuję
                            urzywane mieszkanie. A łosie i tak się znajdą.
                            • Gość: Polonista Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 27.10.06, 07:39
                              Uzywane pisze się przez "ż" a nie "rz".
    • Gość: Stef Re: PBR Wyrzysk IP: 83.238.69.* 31.10.06, 21:16
      Znam tą firmę ponad 15 lat . Dwie moje rodziny mieszkaja w wybudowanych przez nich blokach Bydgoszcz/Poznań .Myślę że to najbardziej solidny wykonawca, chociaż usterki bywają,ale w Polsce budowlaniec to jeszcze nie brzmi dumnie. Na tle wszystkich innych firm ta jest warta polecenia. Proszę zerknąc chociaż na terminy wplat,w znacznej większości budują ze swoich pieniędzy i to nie z kredytu. Zerknij na ich dane finansowe.
    • Gość: Janes Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 17.11.06, 14:47
      Ruszyła sprzedaż na Jasnej Roli, tylko odbiór trochę odległy - sierpień 2008,
      ceny pozostały bez zmian
      • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 20.11.06, 07:33
        Skąd wiesz, że ruszyła sprzedaż Jasnej Roli???? Na stronie jeszcze jest
        informacje o wstrzymanej sprzedaży. Zachowują się bardzo nieprofesjonalnie. Nie
        można się dodzwonić, bystra sekretarka nic nie wie, a Zwoliński wszystko olewa.
        Mamy zarezerwowane mieszkanie ale chyba zrezygnyjemy.
        • Gość: koren Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 21.11.06, 20:09
          Na stronie firmy nie ma juz informacji o zawieszeniu sprzedazy. Jest wykaz
          mieszkan - ale niestety wiekszosc zarezerwowane. Firma podobno wszystkich z
          rezerwacja poinformowała o ponowionej sprzedaży.
          • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 22.11.06, 08:14
            ooooooo widziałam ciekawe czy rezerwacje zostana takie same......... dzięki za
            wiadomość może jeszczesię załapiemy na ulgę podatkową bo już straciliśmy
            nadzieję.
            • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 22.11.06, 13:14
              A wiecie, że ma być dodastkowa kondygnacja?? hehehe
              • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 29.11.06, 09:28
                zapraszam na forum
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44620
                • Gość: Jas Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 30.11.06, 14:32
                  I cos nic nie pisza na tym forum Anko
                  • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 04.12.06, 07:32
                    ano nie piszą hehehe trudno wygląda na to że wszystko jest oki i nie ma
                    problemów to też dobry znak
                    pozdr
                    • Gość: Tom Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 16.12.06, 08:54
                      A ja mam pytanie jak od nich kupic mieszkanie???
                      Wszystko zarezerwowane.
                      • Gość: ania Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 03.01.07, 07:35
                        www.pbrwyrzysk.pl/pobrania/Mieszrola.doc
                        zostało jeszcze kilka mieszkań
                        pozdr
    • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 02.01.07, 07:28
      zapraszam
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44620
      • Gość: iga Re: PBR Wyrzysk IP: 213.17.247.* 02.01.07, 07:40
        Byłam na ich stronie tam gdzie są ceny mieszkań i nie rozumiem co to są za ceny
        przy mieszkaniach zarezerwowanych. Zawsze cena znikała przy rezwerwacji. A poza
        tym to ta kwota jest wyższa niż cena kupna. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć?
      • Gość: kes Pytanie do Anki IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.07, 21:10
        Nie orientujesz sie, jak daleko od budynkow Wyrzysku (a w szczegolnosci od
        budynku B) Bedzie przebiegala Nowa Naramowicka?
        Na stronach mpu nic nie moge znalezc, nieprzyjazne jakies.

Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: anka Re: Pytanie do Anki IP: 213.17.247.* 15.01.07, 07:49
          Jak spojrzysz na ich stronę na wizualizację to tak sobie myślę, że wszystkie
          budynki będą między Jasną Rolą a Nowonaramowicką bo nie ma tam wolnego miejsca
          (na planie. Poza tym na ostatnim zdjęciu jest pokazany ostatni budynek i jest
          podpis- widok od stronu ul. Nowa Naramowicka więc wydaje mi się że wszystkie
          będą przed ulicą ale nie jestem pewna.
          pozdr
        • Gość: do Kes zapomniałam Re: Pytanie do Anki IP: 213.17.247.* 15.01.07, 08:03
          www.pbrwyrzysk.pl/wizaulpoz2.htm
    • Gość: Sylas Re: PBR Wyrzysk IP: *.echostar.pl 17.01.07, 05:17
      A kiedy beda budowac Nowąnaramowicką????
      Bo ja slysze o niej od samego urodzenia, a mam juz prawie 40 lat.
      A drogi jak nie ma tak nie ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka