Dodaj do ulubionych

PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu

IP: *.icpnet.pl 17.01.07, 23:47
Witam Was
Jeżeli ktoś z Was podpisał umowę z PBR dotycząca inwestycji Na Jasnej Roli na
Żurawińcu podzielcie sie swoimi odczuciami.
1) Czy umowa zabezpiecza roszczenia klienta jezeli wykonawca spoznia sie badz
odstepuje od realizacji inwestycji
2) Jaka czesc srodkow % inwestycji trzeba uiscic przy podpisywaniu umowy
wstepnej.
3) Czy podpisywaliscie ja sami czy tez z prawnikiem?
Bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje na temat tej inwestycji
Pozdrawiam
Marek
Obserwuj wątek
    • Gość: Dex Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.echostar.pl 18.01.07, 07:47
      Jesli chcesz aby umowa cokolwiek zabezpieczała to powinna byc sporzadzona u
      notariusza. Ogólne warunki umów, jakie oni maja są niezmienne i nawet u
      notariusza staja sie zalącznikiem do umowy. Wiem, że jest mały opór przed
      udaniem sie do notariusza - podobno z braku czasu. A jesli chodzi o tresc
      umowy - jest ona chyba najbardziej zrównoważona w Poznaniu, kary są małe w obie
      strony, a wpłata wstępna to 10%.
      • Gość: Marek Sz Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.icpnet.pl 18.01.07, 23:04
        Dzieki za info
        Jesteś osobą, która jest już po podpisaniu umowy?
        • marta_inter Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu 19.01.07, 11:52
          Zanim podpiszesz umowę sprawdz czy przypadkiem nie bedziesz miał okien na 4
          pasmową ulicę Nową Naramowicką która bedzie budowana min. przy budynkach PBR-u.
          • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:48
            Czekam na termin podpisania umowy przedwstepnej. Pytalem, czy odbedzie sie to u
            notariusza, lecz odpowiedz byla odmowna. W projekcie umowy jest ustep, ze w
            przypadku opoznienia w oddaniu nie placa zadnych kar.
            Co do wplat: do konca 2007 roku chca otrzymac 80% pieniedzy.

Pozdrawiam
            • Gość: Marek Sz Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:49
              Do :Phantom
              Właśnie, duzy obowiazek na kliencie - niewielki na firmie. Trochę nie fer. A do
              tej pory slyszalem sporo dobrego o nich. Pomimo, że to nie jest ogromny
              developer. Szkoda....
              A czy uzyskałeś jakąś argumentację dlaczego nie chcą notarialnej umowy wstępnej?
              • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:42
                Umowe czytalem, nie odbiega znaczaco od standardow stosowanych przez innych
                developerow. Nie rozmawialem jeszcze osobiscie z p. Zwolinskim,
                korespondowalismy tylko przez e-mail. Jutro wykonam telefon i zapytam o
                mozliwosc podpisania u notariusza oraz ewentualne zmiany w umowie.
                Wiem, ze jesli umowa przedwstepna jest podpisana u notariusza, mozesz wniesc do
                ksiegi wieczystej nieruchomosci wpis ze swoim roszczeniem do konkretnego
                mieszkania. Kosztuje to 200 zl, ale gdyby developer chcial rozwiazac z toba
                umowe, bo na przyklad chcialby sprzedac drozej komus innemu, to nie moze tego
                zrobic tak latwo, a sprawa ciagnelaby sie miesiacami. To niezle zabezpiecza
                przed nieuczciwymi developerami. Nie wiem, czy jest mozliwosc ustanowienia
                takiego wpisu, jesli przedwstepna odbyla sie bez notariusza.
                • Gość: nie Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:47
                  P.Zwoliński nigdy z nikim nie podpisze umowy przedwstępnej u notariusza i nie
                  zgodzi sie na to. Poza tym nie mozna dopuścić do tego żeby po oddaniu budynku to
                  ta firma zarządzała budynkiem. Z nimi są same problemy i to nimałe.
                  • Gość: miś zerwanie umowy?? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.03.07, 01:39
                    witam wszystkich mam pytanie co powiecie na temat zapisów dotyczących nie
                    dotrzymania umowy ??? a konkretnie paragraf 8 pkt. 5 ogólnych warunków umowy?
                    z którego wynika iż jeśli nie dojdzie do podpisania aktu notarialnego następuje
                    odstąpienie od umowy ze skutkami określonymi w paragrafie 9 . I tu mała
                    niespodzianka paragraf 9 mówi w pkt.1 ze sprzedajacy jesli nie wykona umowy
                    zaplaci nam wszystkie wplacone pieniazki wraz z odsetkami w wysokosci 1/2
                    stawki kredytu lombardowego NBP (sprawdzilem jesto 5,5% w skali ROKU moze ktos
                    lepiej sie na tym zna ??) prosze powieddzie ze sie myle ale obawiam sie ze
                    nasz blok stanie deweloper nie podpisze z nami Aktu notarialnego wowczas
                    zgodnie z paragrafem 8 nastapi rozwiazanie umowy zgodnie z karami umownymi
                    ktore napewno nie pokryja nam poniesionych przez nas kosztow chociazby z
                    uruchomieniem kredytu oraz odsetkami wplaconymi w tym czasie
              • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 83.238.212.* 24.01.07, 12:31
                Dzwonil do mnie p. Zwolinski. Proponuje podpisanie umowy w ich biurze na ul.
                Piatkowskiej w najblizszy piatek badz u wybranego przeze mnie notariusza w
                przyszly wtorek. Chyba wybiore to pierwsze rozwiazanie.
                Tutaj sa wszystkie ich dokumenty firmowe, mozna ich sprawdzic:
                www.pbrwyrzysk.pl/dopobrania.htm
                A jak u innych klientow tej firmy nabywajacych mieszkania na Jasnej Roli? Jaka
                forme umowy wybieracie, czy jakos modyfikujecie umowe proponowana przez developera?

Pozdrawiam
                • Gość: Dex Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:11
                  Ogólnych warunków - załącznik nr 4 nie zmienisz!!!
            • Gość: Marek Sz Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:51
              Co do kar to doszukałem się, że płacą tyle iż "wysyokość" ich odpowiedzialności
              jest niewspółmierna do wysokości jaką my będziemy odpowiadać przed bankiem.
              • jupit Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu 21.01.07, 21:33
                Bez sensu, umowa przedwstepna nie musi byc podpisana u notariusza, bo jest tak
                samo wazna i strony umwy muszą dotrzymac ustalonych warunków. Jeśli masz
                wątpoliwści co co do warunków umowy , to poproś Zwolińskiego o wzór umowy,
                przeanalizuj sobie w domu na spokojnie, skosultuj sie z prawnikiem jak chcesz
                i zaznasz pargrafy, które Ci nie odpowiadają i po prostu negucjuj. Ja tak
                zrobiłem jak kupowałem mieszkanie od tego dewelopera.
                • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:50
                  W piatek podpisalem umowe przedwstepna bez notariusza, w siedzibie developera.
                  Wczesniej dokladnie ja przejrzalem i skonsulowalem ze specjalistami, dokumenty i
                  zgode na budowe oraz wypis z KW dzialki rowniez. Wszystko jest OK, a sama umowa
                  sformulowana korzystnie dla kupujacego. Przedstawiciel developera konkretny i
                  zorientowany.
                  Poczatek inwestycji wydaje sie byc nad wyraz pozytywny!
    • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:46
      PS. Bylem wczoraj wieczorem na Jasnej Roli obejrzec lokalizacje budowy. Piekne
      miejsce! Znam bardzo dobrze Naramowice, bo mieszkalem tam do niedawna na osiedlu
      Male Naramowice tuz za kosciolem. Inwestycja PBR Wyrzysk jest tuz przy samym
      lesie, oddalona od starej Naramowickiej, do tej nowej ktora planuja tez jest
      dosc daleko.
      Teren jest juz ogrodzony.
      • Gość: Ania Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 31.01.07, 13:17
        Mam pytanie do tych, którzy kupili już mieszkanie. Czy w łazience w mieszkaniu
        55,5 m kw jest okno?? Na planie mieszkanie, kore doatłam nie ma ale jak patrze
        na wizualizację to wydaje mi się, że jest. No to jest czy nie??
        Dzięki
        • Gość: Tytus Dojazd IP: 212.38.200.* 06.02.07, 18:10
          Rozważyliście dojazd samochodem do pracy czy gdziekolwiek? - już obecnie jest
          to prawie niemożliwe a co dopiero jak się wybudują 4 podobne lokalizacje...

A nowa naramowicka nie wiadomo kiedy a jeśli już to niewaidomo jak będzie sie
          łączyc z lechicką (jeśli nie będzie dwupoziomowego skrzyżowania to i tak nic
          nie pomoże!!)
          • Gość: Mikołaj Re: Dojazd IP: 212.38.200.* 16.04.07, 13:32
            A coraz więcej ludzi w tym jednym miejscu - juz teraz parkuja w niedozwolonych
            miejscach i zastawiaja parking Biedronki tak że nie można spokojnei zaparkowac
            jak sie przyjedzie po zakupy...
    • Gość: gosia Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 09.02.07, 09:42
      Czy ktoś wie jak wygląda budowa??? Może ktoś ma zdjęcia??
      • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 83.238.212.* 09.02.07, 10:11
        Bylem na budowie w srode 07.02 - stoja juz fundamenty! Robilem nawet zdjecia,
        tyle ze bylo ciemno i prawie nic na nich nie widac...
        • Gość: gosia Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 09.02.07, 10:53
          Phantom!! A jak wygląda budynek B?? Wyszedł już z ziemi??
          • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 83.238.212.* 09.02.07, 12:57
            No wlasnie ja mam tez mieszkanie w budynku B, ale fundamentow nie moglem
            dojrzec...Co nie znaczy, ze juz nie stoja - po prostu nie bylo jak dojsc przez
            bloto zeby zobaczyc.
            • Gość: Ania Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 09.02.07, 13:55
              Też mam mieszkanie w bud B i też nic nie widzę przez płot.ale jak na razie to
              ładnie pracują.
              • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 20:44
                Czy ktos byl moze ostatnio na budowie? Jakies postepy?
                • Gość: Piotr Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.icpnet.pl 26.02.07, 21:49
                  Cześć
                  Byłem tam w niedzielę. Widać zmiany.
                  Praktycznie zakończone fundamenty budynku B + sciany boczne hali garażowej.
                  • Gość: migotka Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.mantykora.net 04.03.07, 19:46
                    witam przyszłych sąsiadów z bloku B;-))
                    a ja ufam,że będzie wszystko dobrze i w sierpniu ad 2008 odbiorę kluczę...
                    mam zdjęcia, są już fundamenty naszego bloku... pozdrawiam
    • Gość: Dex Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.echostar.pl 05.03.07, 07:09
      Witam sąsiadów. Robi sie tutaj coraz większy tłok, co niezmiernie cieszy.
      • Gość: Darko Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.izacom.pl 05.03.07, 20:37
        A ja zapisałem sie przedwstepnie chyba jako ostatni w budynku D na mieszkanie
        ok. 55 m2... mam nadzieje że budowa pójdzie zgodnie z postępem
      • Gość: ania Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 06.03.07, 07:56
        Byłam wczoraj na budowie i z budynkiem B wyszli z ziemi.
    • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 06.03.07, 08:29
      czy ktoś wie za ile teraz będą sprzedawać następne budynki????
      • Gość: anka zmiana w projekcie mieszkania IP: 213.17.247.* 08.03.07, 10:10
        Czy planujevcie jakieś zmiany w mieszkaniu- ściany, więcej gniazdek,itd???
        Kiedy należy napóźniej przedstawić PBR taką informację?
        • Gość: teżanka Re: zmiana w projekcie mieszkania IP: 212.160.172.* 09.03.07, 10:20
          Oczywiście, u mnie będzie sporo przeróbek i to raczej nie "kosmetycznych".
          Ustaliłam z Panem SZ, że wystarczy jak dostarczę projekt zmian do końca
          kwietnia (z tym, że moje mieszkanie jest na ostatnim piętrze, więc nie wiem
          jaki termin byłby np. dla parteru - o ile to ma znaczenie). Można u nich
          otrzymać projekt w pliku AC, co dla architekta jest dużym ułatwieniem. Ogólnie
          jak na razie, jestem bardzo zadowolona ze współpracy.
      • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:09
        Okolo 5500 zl brutto/metr.
        • Gość: Darko Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.izacom.pl 13.03.07, 22:01
          a skad to wiesz że 5500 ? Pytałem i wciąz cena jest nieokreslona...
          • Gość: ania cena IP: 213.17.247.* 14.03.07, 07:58
            patrz na stronie- jest oferta sprzedaży nowych bloków
            • Gość: Phantom Re: cena IP: 83.238.212.* 14.03.07, 10:39
              Nie jest to jeszcze sprzedaz, poniewaz ta ruszy dopiero za pol miesiaca. W
              kazdym razie ceny znaczaco wyzsze niz w poprzednim etapie, ale takie sa teraz
              realia rynkowe.
              • Gość: darko Re: cena IP: *.izacom.pl 14.03.07, 22:03
                ceny PBR były zawsze bardziej konkurencyjne niz wiodących deweloperów, czyzby
                teraz zrównali sie z innymi, zobaczymy....
    • Gość: ania Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 19.03.07, 11:51
      Ktoś był na budowie?? Może jakieś fotki...
      • Gość: migotka Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.mantykora.net 19.03.07, 20:46
        Na budowie cisza, fundamenty się wiążą...;-))) krajobraz bez zmian.
        • Gość: migotka Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.mantykora.net 28.03.07, 21:26
          www.tutej.pl/cms.php?i=21410 polecam artykuł
          • Gość: Piotr Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.ipartners.pl 30.03.07, 10:40
            Odnośnie artykułu wskazanego przez Migotke
            Coraz ciasniej i ciasniej, choc to nie katastrofa, katastrofa bedzie jesli
            pomimo rosnacego zageszczenia mieszkancow w tym rejonie przedluzac sie bedzie
            kwestja budowy slawnej nowej naramowickiej.
            Ostatnio zaglebilem sie na rowerze w "rezerwat" i przyznaje ze im glebiej tym
            przyjemniej. Szkoda tylko, ze jego okolica jest tak bardzo
            zabrudzona/zasmiecona.
            Moze kiedys cos z tym uda nam sie zrobic :-)
            Pozdrawiam
    • Gość: Phantom Już wkrótce sprzedaż kolejnego etapu tej inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:03
      Prawdopodobnie od wtorku-srody po swietach ruszy sprzedaz kolejnego etapu budowy
      PBR Wyrzysk na Naramowicach. Beda to budynki C i D, blizniacze do sprzedawanych
      w styczniu budynkow A i B.
      Dla poszukujacych lokum w dobrej lokalizacji, tuz przy rezerwacie Zurawiniec,
      bedzie to jedna z ostatnich szans zakupu mieszkania w Poznaniu w atrakcyjnej
      cenie. Inwestor, jak zreszta mozna doczytac z innych watkow na tym forum, jest
      sprawdzona firma, solidnie i na czas budujaca.
      • Gość: gość Re: Już wkrótce sprzedaż kolejnego etapu tej inwe IP: 213.17.247.* 05.04.07, 11:54
        ciekawe co dostałeś za taką rekomendację, pięknie piszesz
        • Gość: Adam Re: Już wkrótce sprzedaż kolejnego etapu tej inwe IP: 83.238.212.* 18.04.07, 13:37
          Czy ktos wie czy zostaly jeszcze jakies wolne mieszkania w budynkach C i D?
    • Gość: migotka Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.mantykora.net 11.04.07, 23:28
      a co tak zacichli aaaa:)
      jak sobie ustawiacie ściany działowe w mieszkaniu,bo ja mam dylemat;)
      • Gość: ania Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 12.04.07, 07:46
        Na początku chciałam przenieść kuchnię do pokoju ale teraz już nie wiem.
        Marzyłam o sypialni ale kuchnia ma 8 mk wiec jak postawię łóżko i nic więcej
        się nie zmieści... sama nie wiem szkoda takiego ładnego pokoju zagracać.
    • Gość: ania Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 16.04.07, 12:36
      Czy ktoś byl na budowie?? Jak wyglądają postępy w budowie?
      • Gość: wal Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.naramowice.com 16.04.07, 21:00
        byłem, cały czas trwa praca ...bedzie pieknie :)))
    • Gość: anka Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 213.17.247.* 18.04.07, 07:47
      Witam, byłam wczoraj na budowie i zaczęli wykopy pod następne budynki, cóż nie
      dziwię się, że I etap skończy się w sierpniu przyszłego roku jesli mają zamiar
      budować jdnocześnie 4 budynki. Pewnie ludzi do pracy też brakuje. Konimpex ma w
      planach skończyć I etap w tym roku, trust chyba też. Zobaczymy jak to będzie,
      może się pospieszą jak skończą inwestycję na ul. Braille'a i oddadzą budynek A
      i B trochę wcześniej. Ale super to wygląda bo już sporo wyszli z ziemi.
      pozdr
      • darko100 Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu 22.04.07, 21:46
        a ja byłem na budowie dzisiaj, mam w miarę blisko więc rowerkiem kilka minut,
        nie wiem Gdzie Ty ANKA widziałaś te wykopy pod budynki C i D bo tam jest
        jeszcze klepisko i nic sie nie dzieje, nic nie kopią, z tego co widać to
        połozyli stropy nad piwnicami w bud. A i B
        • Gość: anka do darko 1000 IP: 213.17.247.* 23.04.07, 07:56
          Pewnie masz rację!! Tak jakoś mi się wydawało. Podjechaliśmy samochodem i coś
          tam widzieliśmy hehehe sorki za wprowadzenie w błąd...czyżby sąsiad??
          • Gość: darko100 do Anki IP: *.izacom.pl 23.04.07, 22:49
            może i sąsiad :) ale póki co to ja daleko bo dopiero teraz podjąłem decyzję na
            bud D nie wiem jak jeszcze sie ułoży wszystko, a sądzę ANKA to raczej sąsiadka
            z budynku A lub B w każdym razie miło mi :)
          • Gość: darko100 do Anki IP: *.izacom.pl 23.04.07, 22:51
            może i sąsiad :) ale póki co to ja daleko bo dopiero teraz podjąłem decyzję na
            bud D nie wiem jak jeszcze sie ułoży wszystko, a sądzę ANKA to raczej sąsiadka
            z budynku A lub B w każdym razie miło mi :)
    • Gość: M Jasna Rola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:41
      Witam,

Czy ktoś wie coś na temat budowy ulicy? Chyba nie zostawią jej w takim stanie w
      jakim jest teraz?
      • Gość: darko Re: Jasna Rola IP: *.izacom.pl 19.04.07, 21:55
        ulica to jasne że bedzie, Nowa Naramowicka tuz obok budynku D
        • Gość: Tomal Czy jest tu jeszcze cos do kupienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:32
          jak w temacie - bylbym zainteresowany zakupem mieszkanka w tej lokalizacji
          • Gość: teżanka Re: Czy jest tu jeszcze cos do kupienia? IP: 212.160.172.* 23.04.07, 13:57
            Znam kogoś kto ma rezerwacje na 3 pokoje ok 75 m (bodaj) i chce zrezygnować.
            Jak chcesz to podaj privmaila to wyślę ci namiary.
            Jest też lista oczekujących w PBR, ale nie wiem jak się tam sprawy mają -
            zapytaj u źródła...
            • Gość: Tomal Re: Czy jest tu jeszcze cos do kupienia? IP: 83.238.212.* 23.04.07, 14:13
              Moj mail jason0bourne@gmail.com

• Gość: Piotr wyrzysk IP: *.icpnet.pl 23.04.07, 22:18
                Witam wszystkich
                W czasie weekendu podjechalismy na jasna role. Powolutku powolutku ale sie
                zmienia :-). W budynku a i b zaczely rosnac szyby na windy. W budynku A zaczyna
                sie budowa parteru ...
                no to niech sie mury pna do gory!
                pozdrawiam
                • Gość: gość Re: wyrzysk IP: *.izacom.pl 06.05.07, 21:14
                  ktos juz podpisał umowę przedwstepna na budynek C lub D ?
                  • Gość: Witek Re: wyrzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:21
                    No wlasnie tez sie pod pytanie podlaczam. Ja mam 3 pokoje, 72 m2 do podpisania i
                    sie zastanawiam.... bo to jednak 415 tys. (fakt ze miejsce garazowe i piwnica w
                    cenie...
                    • Gość: D. Re: wyrzysk IP: *.izacom.pl 07.05.07, 19:53
                      cena wysoka ale w końcu to mieszkanie 72 m2, inni develop. juz sprzedają za ok
                      6000 za metr
                      • Gość: Sylas Re: wyrzysk cena IP: *.echostar.pl 07.05.07, 20:12
                        ale chyba najtansza w Poznaniu
                        • Gość: Phantom Re: wyrzysk cena IP: 83.238.212.* 08.05.07, 10:16
                          Zdecydowanie najnizsza w Poznaniu. Mozna jeszcze zlapac pojedyncze mieszkanka
                          ponizej 6000 zl, ale nie w takiej dobrej lokalizacji. Jesli zrezygnujesz z
                          podpisania umowy, zakladam sie ze chetny znajdzie sie tego samego dnia.

PS. Ja mam podpisana umowe na mieszkanie w budynku B, rowniez 72 metry.
                        • Gość: gość D Re: wyrzysk cena IP: *.izacom.pl 08.05.07, 20:40
                          chyba że wolisz za cene tego mieszkania 72 m2 wybudowac dom daleko od Poznania
                    • Gość: Sylas Re: wyrzysk IP: *.echostar.pl 08.05.07, 20:56
                      pytanie jak daleko - same dzialki juz w obrębie 30 km kosztują powyżej 100
                      zł/1m2
                      • Gość: lokator bud. A i B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:52
                        Hej niech się mury pną do góry .... witam czy ktos z was był ostatnio na
                        budowie ??? ja ostatnio sie tam często kręce i nie widze za bardzo postepu
                        robót :(( Słuchajcie mam pytanie czy ktos się orientuje czy budynki A i B maj
                        wspolny garaż ??? bo czytam że niby się buduja budyneczki A i B ale jakoś
                        widzę jeden fundament oraz jeden wjazd do garazu czy moze to tylko budynek A
                        dopiero powstaje ?? :(( pozdrawiam
                        • Gość: Phantom Re: bud. A i B IP: 83.238.212.* 10.05.07, 11:39
                          Potwierdzam - budynki A i B maja wspolny garaz. Rozmawialem o tym z kierownikiem
                          budowy.
                          Co do postepu prac - maja jeszcze rok i 4 miechy do oddania bud. A i B, wiec
                          badz spokojny. To terminowa firma.
                          • Gość: gość Re: bud. A i B IP: 213.17.247.* 10.05.07, 14:45
                            w przeciwieństwie do ciebie mi i wielu innym się spieszy i rok i 4 m-ce to
                            bardzo dlugo. Konimpex i Trust zaczeli w tym roku i planują oddać wcześniej.
                            • Gość: Phantom Re: bud. A i B IP: 83.238.212.* 10.05.07, 15:28
                              Z tego co wiem jest szansa, ze oddadza wczesniej. Ale jesli juz, to niewiele
                              wczesniej. Budynki C i D sa przewidywane na grudzien 2008 i tutaj raczej nie
                              bedzie przyspieszenia.
                            • Gość: migotka Re: bud. A i B IP: *.mantykora.net 10.05.07, 22:36
                              ...a mi się tam nie spieszy na ten przykład, co nagle to po diable.
                              termin oddania bloków był znany przy podpisaniu umowy i tyle.
                              w takim razie trzeba było kupić mieszkanie w konimpex lub trust.
                              • Gość: Sylas Re: bud. A i B IP: *.wyrzysk.net.pl 11.05.07, 06:37
                                Konimpex i Trust planują. To nie znaczy, że oddadzą. A jeśli chodzi o Konimpex
                                firma nie znana i nie wiadomo jak to będzie, a Trust często planuje wcześniej a
                                potem ma półroczne poślizgi - np. Zielona Podkowa.
                              • Gość: gość Re: bud. A i B IP: 213.17.247.* 11.05.07, 07:41
                                Nie mów mi gdzie mam kupować mieszkanie bo to moja sprawa. Nie dopłacasz mi.
                                • Gość: migotka Re: bud. A i B IP: *.mantykora.net 11.05.07, 08:26
                                  w takim razie gościu proszę się nie wypowiadać w moim imieniu, cytuję: "...mi i
                                  wielu innym..."
                                  • Gość: gość Re: bud. A i B IP: 213.17.247.* 11.05.07, 10:06
                                    mi i wielu innym a nie wszystkim to jest różnica. I może skończmy ten temat bo
                                    robi się nieprzyjemna pyskówka. A po co się kłócić o budynek, którego jeszcze
                                    nie postawili.
                                    pozdr
                                    • Gość: gość Re: bud. A i B IP: *.izacom.pl 11.05.07, 18:13
                                      po co sie tak spieracie, umowy były więc jest rzecz jasna, czas oczekiwania i
                                      tak jest zblizony jak u innych, tutaj jest dobre położenie- zaleta
                                    • Gość: migotka Re: bud. A i B IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 23:31
                                      :-))
                                      • Gość: Piotr Re: bud. A i B IP: *.icpnet.pl 13.05.07, 20:25
                                        Czesc sasiedzi
                                        Mnie w sumie tez pasuje ten odwleczony termin. Bo jest jakakolwiek szansa
                                        uzbierania choc czesci funduszy na wykonczenie mieszkania. Kredyt sie jeszcze
                                        na dobre nie rozkrecil. Wiec pare zlotowek z miesiaca da sie odlozyc.
                                        Co do naszego przyszlego domu to jesli kogos interesuje budynek A...to w
                                        czwartek byly w znacznym stopniu zaawansowane sciany pietra :-) Teraz dopiero
                                        widac jakie mniej wiecej powierzchniowo beda nasze mieszkanka.
                                        Pozdrawiam i zycze udanego tygodnia.
                                        • Gość: olek Re: bud. A i B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:25
                                          Ludzie nie podniecajcie się tą firmą. Nawet nie wiecie jakie głośne są te
                                          mieszkania budowane przez PBR Wyrzysk. Właśnie swoje sprzedałem z tego powodu.
                                          Wszystko słychać, nawet jak sąsiad z góry odkurza, odbiera telefon i jak rozmawia.
                                          • Gość: ania Re: bud. A i B IP: 213.17.247.* 14.05.07, 12:49
                                            A gdzie to mieszkanie, na Dalemińskiej??
                                            • Gość: gość Re: bud. A i B IP: *.izacom.pl 14.05.07, 20:59
                                              nikt sie tutaj nie podnieca, a głosne mieszkania? prosze bardzo idż zobacz u
                                              innych developerów, popytaj, zasięgnij opinii mieszkańców- przeważnie sa
                                              głosne, dzisiaj wszyscy buduja na szybko i nie masz w murach czy stropach
                                              izolacji akustycznej, no chyba że zrobisz sobie obizany sufit...
                                              • Gość: Piotr Re: bud. A i B IP: *.icpnet.pl 14.05.07, 21:33
                                                Olku
                                                Być może i jest tak. Ale na pewno nie będzie głośniej niż w miejsu w którym
                                                dziś mieszkam gdzie średnio w tygodniu są 2/3 imprezy do 3 nad ranem.
                                                Ponadto - zdaje sobie sprawe, że może wszystkich standardów innej firmy na A to
                                                nasz PBR nie osiągnie ale moja babcia wypowiadała często...
                                                jak się nie ma co sie lubi to się lubi co się ma.
                                                Cieszę się, że możesz sobie pozwolić na zmianę mieszkania jeśli masz taką
                                                potrzebę ale i cieszę się, że udało mi się z żoną znaleźć taki PBR, który daje
                                                nam szansę na swoje przeciętne nowe mieszkanko.
                                                Pozdrawiam
                                          • Gość: migotka Re: bud. A i B IP: *.mantykora.net 17.05.07, 09:33
                                            odgłosy miasta i sąsiadów są wszędzie, nie tylko w blokach budowanych przez
                                            PBR,to życie przecież...
                                            • maoae Re: bud. A i B 17.05.07, 10:27
                                              Cześć!Kupiłam mieszkanie w budynku A.Byłam ostatnio na budowie i prace idą
                                              powoli ale jeszcze mają czas!!czekam z niecierpliwością na moje mieszkanie.do
                                              zobaczenia.
                                              • Gość: magda Re: bud. A i B IP: *.icpnet.pl 23.05.07, 09:40
                                                Witajcie! My też czekamy na mieszkanie w budynku A. Parter już ma ściany. Można
                                                powoli się orienować jak duże będą nasze mieszkania.
    • Gość: Wacław Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.icpnet.pl 15.05.07, 07:27
      A jak tam umowy? Czy ktoś już podpisał umowę na budynki C i D?
      • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: 83.238.212.* 15.05.07, 10:33
        No wlasnie - poczatek podpisywania umow mial byc w tygodniu przed dlugim
        weekendem, ale koniec koncow nie dostalem zaproszenia :-(
      • Gość: Phantom Przedwstępne na bud. C i D IP: 83.238.212.* 17.05.07, 11:09
        W tym tygodniu podpisano juz kilka. Od przyszlego tygodnia temat ma nabrac rozpedu.
        • Gość: ania Re: Przedwstępne na bud. C i D IP: 213.17.247.* 17.05.07, 12:09
          A znasz termin rozpoczęcia budowy bud. C i D??
          • Gość: gość D Re: Przedwstępne na bud. C i D IP: *.izacom.pl 19.05.07, 21:46
            podobno od czerwca zaczną budować,ja tez czekam na podpisanie umowy
            • Gość: Phantom Re: Przedwstępne na bud. C i D IP: 83.238.212.* 22.05.07, 08:54
              Kolejna porcja przedwstepnych w tym tygodniu w czwartek i piatek.
              • Gość: gośćD do Phantom IP: *.izacom.pl 22.05.07, 22:02
                z tego co czytałem Ty juz jesteś dawno po umowie, zdaje sie podpisywałeś na
                przełomie roku na bud A, B
                • Gość: Anika Re: do Phantom IP: 213.17.247.* 23.05.07, 07:48
                  Phantom to jest gość... Ciągle jakieś mieszkanie kupuje, na wszystkim się
                  zna...Wystarczy pochodzić po forum.
                  • Gość: Phantom Re: do Phantom IP: 83.238.212.* 23.05.07, 10:05
                    Gość portalu: Anika napisał(a):

> Phantom to jest gość... Ciągle jakieś mieszkanie kupuje, na wszystkim się
                    > zna...Wystarczy pochodzić po forum.

Przyjmuje to jako komplement - szczegolnie, ze rzeczywiscie zajmuje sie rynkiem
                    mieszkaniowym w Poznaniu;)
                • Gość: Phantom Re: do Phantom IP: 83.238.212.* 23.05.07, 10:04
                  Ale nie pisalem wtedy, ze kupuje rowniez mieszkanie w jednym z budynkow z nowej
                  oferty PBR ;)
            • Gość: Phantom Re: Przedwstępne na bud. C i D IP: 83.238.212.* 24.05.07, 09:54
              Gość portalu: gość D napisał(a):

> podobno od czerwca zaczną budować,ja tez czekam na podpisanie umowy

Wg. przedwstepnej budowa powinna ruszyc w czerwcu 2007, a mieszkania powinny byc
              oddane do 10.01.2009.
              • Gość: gość D Re: Przedwstępne na bud. C i D IP: *.izacom.pl 29.05.07, 21:36
                wszyscy juz podpisali umowy przedwstępne?
                • Gość: Phantom Re: Przedwstępne na bud. C i D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 23:44
                  Nie, stan na poniedzialek to bodajze 12 umow juz podpisanych.
        • Gość: JerzyR Umowy przedwstępne na C i D - ceny za metr kwadrat IP: *.centertel.pl 12.06.07, 18:55
          Witam!

Mam pytanie do osób, które podpisały już umowy przedwstępne na mieszkania w
          budynkach C i D. Jakie ceny za metr kwadratowy mieliście w umowach? Czy były one
          zgodne z tym co jest w ofercie na stronie firmy?
          www.pbrwyrzysk.pl/pobrania/Mieszrola.doc
          Dzięki za odpowiedzi! :)
          • Gość: Phantom Re: Umowy przedwstępne na C i D - ceny za metr kw IP: 83.238.212.* 13.06.07, 12:11
            Tak, ceny byly zgodne.
            • Gość: JerzyR Re: Umowy przedwstępne na C i D - ceny za metr kw IP: *.kie.ae.poznan.pl 13.06.07, 12:17
              Dzięki:) Być może będziemy sąsiadami ;)
              • Gość: gość Re: Umowy przedwstępne na C i D - ceny za metr kw IP: *.izacom.pl 21.06.07, 21:23
                ktos juz wpłacił pierwszą ratę? Budowy budynku C i D jakoś wciąż niewidać...
                • Gość: JerzyR Re: Umowy przedwstępne na C i D - ceny za metr kw IP: *.kie.ae.poznan.pl 22.06.07, 11:34
                  Wedle umowy przedwstępnej, którą mam podpisać na dniach, początek budowy ma być
                  w czerwcu. Mają więc jeszcze klika dni...

PS. Deweloper planuje dobudować po jednym piętrze w każdym z 4 budynków - czy
                  wiecie może czy dostali już na to pozwolenie?
                  • Gość: Phantom Re: Umowy przedwstępne na C i D - ceny za metr kw IP: 83.238.212.* 22.06.07, 12:42
                    To dodatkowe pietro jest przesądzone i bedzie na bank. Ja wplacilem im juz I
                    rate i nawet fakture dostalem.
                • Gość: axel Budynki C i D IP: *.izacom.pl 24.06.07, 21:31
                  co jest z tą budową? miała sie rozpoczac w czerwcu a nic nie widać.....
                  • Gość: gość ale wolno A i B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:10
                    ja czekam na mieszkanko w bud. B ale powiem tak prace ida tempem ślimaka
                    jestem tam co tydzień i poprostu szok tak wolno, zima była łagodna ale nie dość
                    ze tego nie wykozystali to jeszcze teraz idzie im naprawde wolno :(( ale coż
                    mja takie prawo byle by zdazyli do sierpnia 2008
                    • Gość: Phantom Kilka fotek z budowy IP: 83.238.212.* 28.06.07, 13:43
                      Faktycznie torpeda to oni nie sa, ale stopniowo prace sie posuwaja
                      • Gość: Phantom A tutaj link ;) IP: 83.238.212.* 28.06.07, 13:43
                        www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=13781556&postcount=1359
                        • darko100 Re: A tutaj link ;) 29.06.07, 23:51
                          Dzieki za link, widac że to sa budynki A i B wiesz coś może kiedy ruszą z
                          pozostałą częscią czy C,D?
                  • Gość: krystianq Re: Budynki C i D IP: *.centertel.pl 30.06.07, 14:26
                    Podjechałem dziś zobaczyć jak idą prace. Z budynkami C i D nic jeszcze się nie
                    zaczęło - nie ma nawet dziur w ziemi. To dziwne, bo w umowie przedwstępnej stoi
                    jak byk, że budowę tych budynków rozpoczną w czerwcu 2007. Nie rozpoczęli.
                    Pytanie tylko co kryje się pod pojęciem "rozpoczęcie budowy" ;-)

Jeśli chodzi o A i B to partery są już zrobione.
                    • Gość: gość Re: Budynki C i D IP: *.izacom.pl 02.07.07, 22:52
                      byłem, jestem tam dość często bo mieszkam blisko, no nic nie widać ale podobno
                      to kwestia dni jak zaczną robić pomiary geodezyjne i kopać wykop pod fundamenty
                      • Gość: Sylas Re: Budynki C i D IP: *.echostar.pl 06.07.07, 21:33
                        Geodeta juz ponabijal swoje paliki.
                        • Gość: gość Re: Budynki C i D IP: *.izacom.pl 17.07.07, 23:21
                          juz jest wykopany dół po bud. C
                          • Gość: Phantom I znów kilka fotek z budowy IP: 83.238.212.* 18.07.07, 10:05
                            www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=14325154&postcount=1539
                            widac, ze jest juz parter budynku A i B. Potwierdzam istnienie wykopu pod bydynek C.
            • portretkobiety Czy ktoś ma nowe informacje? 17.10.07, 17:50

• portretkobiety Czy ktoś ma nowe informacje? 17.10.07, 17:53
              Witajcie!

Macie może nowe wiadomości na temat postępów w pracach. Niestety od dłuższego
              czasu nie miałam okazji pojechać na budowę. Pozdrawiam, Kasia
              • Gość: migotka Re: Czy ktoś ma nowe informacje? IP: *.mantykora.net 20.10.07, 12:02
                hej Kasia:)wczoraj byłam na budowie, jest już 3 piętro bloku A i
                początek 3 piętra w bloku B. Dynamika postępu prac nie jest
                oszałamiająca, idzie zima więc pewnie będzie zastój, no i na
                ul.Brailla muszą skończyć blok.Póki co się tym nie marwię:)dadzą
                radę, pozdro.
                • Gość: Ola Re: Czy ktoś ma nowe informacje? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.10.07, 14:50
                  Hej :) Mam nadzieję, bo już trochę się martwię...Pozdrawiam
                  wszystkich
    • Gość: ania budowa IP: 213.17.247.* 06.06.07, 13:43
      Coś ostatnio przystopowali z pracami, albo mi się tak wydaje bo jeszcze coś
      robią w ziemi. Natomiast porządek na placu budowy to mają godny
      pozazdroszczenia.
      pozdr sąsiadów
      • Gość: gość Re: budowa IP: 213.17.247.* 22.06.07, 08:15
        Był ktoś ostatnio na budowie? Jakiś postęp?
        pozdr
        • Gość: Piotr Re: budowa IP: *.icpnet.pl 22.06.07, 15:14
          Witam
          Co do postepow - w budynku B zaczely piac sie sciany nosne parteru. W budynku A
          powoli pojawia sie strop parteru. Powolutku praca posuwa sie do przodu.
          Pozdrawiam
          • Gość: gość Re: budowa IP: *.izacom.pl 22.06.07, 15:28
            za to na budynki C i D nawet nie maja dziury w glebie....
            • Gość: Beth Bucynek D IP: *.umwd.pl 23.07.07, 11:18
              Mam pytanie dotyczące budynku D - dzisiaj wysłałam mejla do PBR, ale nie wiem
              kiedy odpiszą, a dopiero od 13 można do nich dzwonić. Czy są jeszcze jakieś
              wolne mieszkania? Chodzi mi o duże - powyżej 80m2.
              Która strona budynku będzie wychodziła na tą osławioną nową Naramowicką w
              budowie?
              Największy problem mam z tym, że w tej chwili rezyduję we Wrocławiu i dopiero
              jak mieszkanie będzie gotowe to sprowadzę się do Poznania. Czy moglibyście więc
              być moimi oczami i opisać mi jak to wygląda? Na co zwrócić uwagę? Pewnie na
              podpisanie umowy - jeśli mieszkania są jeszcze do kupienia - udałabym się do
              Poznania i zwiedziła budowę, ale do tej pory korzystam z Waszych postów.
              Bardzo proszę o SZYBKĄ odpowiedź!
              • Gość: Beth Re: Bucynek D IP: 80.50.252.* 23.07.07, 16:25
                I jeszcze jedno mnie interesuje - jak wyglądają tereny dookoła budowy? Są jakieś
                przedszkola, szkoły, sklepy?
                • Gość: JerzyR Re: Bucynek D IP: *.centertel.pl 23.07.07, 16:32
                  Przepiękny Żurawiniec o rzut beretem to wiadomo ;)

Biedronka jest jakieś 200-300 metrów od budowy. Szkoły i przedszkola to nie
                  wiem, ale możesz sobie wejść na zumi.pl i sprawdzić. Jeśli to ma jakieś
                  znaczenie, to kościół jest ok. 500 metrów ;)
              • Gość: JerzyR Re: Bucynek D IP: *.centertel.pl 23.07.07, 16:25
                Cześć,
                Mam kupione mieszkanie na parterze w budynku D. Jeśli chodzi o wolne mieszkania
                to najlepiej tam zadzwoń, bo plik Worda na stronie internetowej był ostatnio
                aktualizowany tak na początku lipca. Aha - i nie słuchaj się automatycznej
                sekretarki, bo tam pracują także między 9 a 13 ;)
                W wizualizacjach masz podane która strona wychodzi na NN. Z tej właśnie strony
                jest moje mieszkanie, ale ja tego fakty nie demonizuję. Po pierwsze, budynek
                będzie dobre kilkadziesiąt metrów od ulicy (w przeciwieństwie od kilku innych
                inwestycji na Naramowicach). Po drugie mają tam posadzić drzewa, które będą
                naturalną barierą dla hałasów.
                Byłem w okolicy i las jest naprawdę kilkanaście metrów od terenu budowy. Bardzo
                ładna okolica :-) Mam w formie elektronicznej plany zabudowy (plik AutoCAD, ale
                ja go otwirzyłem darmową przeglądarką) i dokument opisujący małą architekturę -
                jeśli chcesz to napisz na domanz@o2.pl
                Umowę podpisywałem 3 lipca - Pan Sławomir jest kompetentny i odpowiedział na
                każde moje pytanie. Niech za rekomendację posłuży fakt, że w dniu podpisywania
                umowy poprosiłem go o lipcowy wypis z księgi wieczystej (miał wersję z połowy
                maja). Odpis dostałem poleconym 2 dni później. Tak samo 2 dni po wpłaceniu
                pierwszej raty dostałem stosowną fakturę.

Powodzenia!
                • Gość: Beth Re: Budynek D IP: *.umwd.pl 24.07.07, 08:14
                  Dzięki bardzo za informacje - wysłałam Ci mejla :)
                  Są trzy przedszkola w okolicy - dwa publiczne, jedno prywatne. I szkoła
                  podstawowa, więc infrastruktura dla przyszłych dzieciaków będzie :)
                  • portretkobiety Budynek C 05.08.07, 17:31
                    Witam przyszłych sąsiadów.
                    Chciałam się zapytać, cy ktoś z Was próbował się dowiedzieć na jakim etapie
                    znajduje się budowa, tzn. byłam kilkakrotnie na miejscu i jak na moje oko mało
                    sie tam dzieje. Dzwoniłam do PBR i Pani poinformowała mnie, że osoby, które
                    mogłyby udzielić mi odpowiedzi co do etapów budowy i ich realizowania niestety
                    są na wakacjach. Powiem szczerze, że trochę nie pokoi mnie ten budowlany spokój.
                    Mam nadzieje, że włącza mi się jedynie "przesada". Serdecznie pozdrawiam, Kasia.

--
                    Portret Kobiety
                    • Gość: gość Re: Budynek C IP: *.izacom.pl 05.08.07, 22:00
                      mnie też niepokoi ten zastój na budowie, jestem tam co jakiś czas ale
                      faktycznie niwiele sie dzieje w porównaniu z innymi developerami- wykopali
                      dziure pod budynek C a pod budynkiem D jest nadal klepisko, jedynie kogo możesz
                      pytac to chyba Zwoliński, w sumie mają dośc sporo czasu do oddania budynków...
                      Pozdrawiam D
                  • Gość: ania przedszkola IP: 213.17.247.* 20.08.07, 12:14
                    Z tego co się zoriętowałam to są 2 przedszkola na ul. Sarmackiej, 1
                    na oś. Łokietka i prywatne Gumiś. Niedługo mają otworzyc 2 prywatne
                    na Błażeja- tak mowiła pani z przedszkola. póki co mamy wybór dla
                    naszych dzieci.
                • Gość: smajka_0 Re: Bucynek D IP: *.cable.ubr01.edin.blueyonder.co.uk 11.08.07, 18:17
                  Dziekuje za informacje.
                  W poprzednich postach zauwazylam, ze ktos jest w posiadaniu planu
                  zabudowy w formie elektronicznej (plik AutoCAD) i dokumentu
                  opisującego małą architekturę...
                  Bylabym bardzo wdzieczna za udostepnienie mi tych plikow i
                  przeslanie na maila:
                  smajka@o2.pl
                  Z gory dziekuje!
      • Gość: budynek B zmiany w układzie mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.07, 13:46
        Czy ktoś z was wprowadza zmiany w planie mieszkania o powierzchni 55.5 m kw?? Ja
        chcę przenieść kuchnię do pokoju ale nie wiem gdzie ją umieścić. Czy macie
        jakieś propozycje, a może już coś zaplanowaliście. Jeśli możecie to proszę o pomoc.
        • portretkobiety Re: zmiany w układzie mieszkania 06.08.07, 14:17
          Cześć,

Ja staram się wprowadzić zmiany w mieszkaniu 72,4. Kurde te mieszkania maja mało
          okien i trzeba tak kombinować, żeby pomieszczenia były w miarę jasne. Na
          stronach gazety w fotoforum, są działy poświęcone wnętrzom, pełno wizualizacji z
          podziałem na powierzchnię, może uda Ci się coś wybrać. Ja znalazłam tam kilka
          pomysłów. Pozdrawiam, Kasia

fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
          fotoforum.gazeta.pl/71,1,794.html
          --
          Portret Kobiety
          • Gość: Phantom Re: zmiany w układzie mieszkania IP: 83.238.212.* 06.08.07, 14:54
            Malo okien? Te na parterze maja po oknie w kazdym malym pokoju, rowniez w
            kuchni, a w salonie sa podwojne drzwi balkonowe...Brakuje tylko okna w lazience
            i w WC ;)
            Zmiana, ktora nasuwa sie na pierwszy rzut oka jest polaczenie salonu z kuchnia
            przez co uzyska sie ogromny living room na ktory zlozy sie salon (19,9 m),
            kuchnia (9,7 m) i czesc przedpokoju (okolo 7 m). Lacznie ponad 35 m - i to jest
            fajna przestrzen.
            Mozna tez myslec nad likwidacja WC i wstawieniu sedesu do niemalej lazienki.
            Zamiast WC mozna zabudowac w korytarzu komandora.
            • portretkobiety Re: zmiany w układzie mieszkania 06.08.07, 15:38
              Wydaje mi się, że to jest jedna z tych indywidualnych spraw :) dla mnie jest
              zdecydowanie za mało :)
              Moje wstępne plany to zmiana 3 pokoi na 4 ( 2 pokoje dziecinne, sypialnia, salon
              + kuchnia, wc, wnęka biurowa). Jestem na etapie tworzenia wnęki sypialnianej,
              która nie będzie miała okna,ale zamiast ścian działowych robię ścianę z luksfer
              lub pleksiglasu mlecznego, żeby trochę słońca wpadało. Pomysł o dużym salonie
              też wprowadziłam. Natomiast łazienkę i wc zmniejszam kosztem wnęki biurowej do
              pracy. Chociaż wszystko może ulec zmianie to na razie plany :)
            • Gość: ania Re: zmiany w układzie mieszkania IP: 213.17.247.* 20.08.07, 12:17
              Na planie mieszkania rzeczywiście nie ma okna w łazience ale na
              wizualizacji na stronie PBR Wyrzysk mam wrażenie że to okno tam
              jest. No to jak jest w końcu????? Fajna by była łazienka z oknem...
    • majka_0 Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu 11.08.07, 16:47
      Witam wszystkich!
      Czy ktos wie czy mieszkania o pow.72,4 m2 w jest od stony lasu czy
      planowane drogi Nowa Naramowicka i w jakiej dokladnie odleglosci
      bedzie przebiegac ta droga od wszystkich czterech blokow PBR-olu na
      ulicy Jasna Rola?
      Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
      pozdrawiam!
      • portretkobiety Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu 11.08.07, 17:49
        Mieszkania o powierzchni 72,4m2 wychodzą na budynek Konimpex'u, z lewej Nowa
        Naramowicka, a z prawej na rezerwat. Wstępnie byłam informowana, że odległość NN
        od bloku D (najbliżej NN) to jakieś 50m.

--
        Portret Kobiety
        href="http://www.portretkobiety.pl">lifestyle</a>
        • Gość: Majka Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.cable.ubr01.edin.blueyonder.co.uk 11.08.07, 21:56
          A czy przypadkiem nie orientujesz sie czy salon bylby od strony
          rezerwatu czy raczej Nowej Naramowickiej?
          Zastanawiam sie jeszcze nad kupnem mieszkania... i mam pewne obawy w
          stosunku do tej Nowej Naramowickiej. 50 metrow to raczej tuz obok
          bloku...
          • portretkobiety Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu 12.08.07, 00:48
            www.pbrwyrzysk.pl/wizjrola.htm
            Rzuty M-F i M-G, Nowa Naramowicka "po prawej".

--
            Portret Kobiety
          • Gość: Beth Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.umwd.pl 13.08.07, 08:21
            Maja - ja tylko mam pytanie skąd Ty wzięłaś wolne mieszkanie o
            powierzchni 72m2? Ja wiem, że w budynku D wolne zostały tylko 80,4m2
            i 99m,2...
            • Gość: Beth Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.umwd.pl 13.08.07, 08:25
              A już widzę.
              Sukinsyny. Nie dość, że ceny podnieśli o kilkaset złotych za m2, to
              jeszcze na dodatek wcześniej mnie zostało powiedziane, że tylko 5
              meiszkań zostało wolnych...
              • Gość: zenek Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 08:48
                jest jeszcze wolne /przynajmniej w piątek było, bo dzwoniłem/
                mieszkanie 99m w budynku chyba A, przy samym rezerwacie!!!
                ale cena tego mieszkania jest juz 800 tys.!!! hehehe
                • Gość: Beth Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.umwd.pl 13.08.07, 11:49
                  Niemożliwe, że aż tyle. W budynku D cena dochodzi do 515tys. za te
                  99m2.
                  • Gość: zenek Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 12:25
                    tez myslalem, ze sie przeslyszalem...ale niestety tak jest...
                    zadzwon i przekonaj sie sama...
                    • Gość: zenek Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 15:23
                      a mieszkania o metrazu 99 tez sa od strony nowej naramowickiej?
              • Gość: Sylas Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.echostar.pl 14.08.07, 20:42
                Podnieśli ceny tych nie sprzedanych. A ceny przecież idą w górę.
        • portretkobiety Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu 12.08.07, 00:45
          Poprawka: po lewej gdy wyjdziemy na balkon, a przed sobą mamy budynek Konimpexu,
          czyli NN na wschód, rezerwat na zachód.

www.pbrwyrzysk.pl/fotobud/planinwest/poznan2/4.jpg
          Widok od południowej strony rezerwatu.

--
          Portret Kobiety
          • portretkobiety Spowolnienie prac na budowie 14.08.07, 11:50
            Kilka dni temu byłam na spotkaniu z p. Zwolińskim. Przyczyną spowolnienia prac
            jest brak siły przerobowej, od ręki potrzebują 20 murarzy. Od września planują
            przyśpieszenie prac.
            Dowiedziałam się również, że fronty drzwi antywłamaniowych, które będą montowane
            od strony klaki będą miały "narzucony" kolor, natomiast od strony mieszkania
            będziemy mieć prawo wyboru odpowiedniego dla siebie koloru.

--
            Portret Kobiety
            • Gość: gość Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.izacom.pl 16.08.07, 22:34
              a może coś żle zaczyna sie dziać w pbr, 20 murarzy do dość sporo
              ludzi im uciekło...chyba że za dużo budów mają rozpoczetych
              • Gość: migotka Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.mantykora.net 17.08.07, 22:01
                nie ma co panikować...
                • Gość: gość Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.izacom.pl 19.08.07, 22:10
                  też tak myślę...
                  • Gość: wal Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.naramowice.com 03.09.07, 20:54
                    witam.
                    czy moze ktos był na budowie, jakieś postepy w budowie budynków a i
                    b ?
                    • Gość: Phantom Re: Spowolnienie prac na budowie IP: 83.238.212.* 10.09.07, 16:48
                      W budynku B jada juz I pietro
                      • Gość: Ola Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.09.07, 19:21
                        Witam wszystkich przyszłych sąsiadów,
                        właśnie kupiłam mieszaknie na 1 piętrze w budynku B. Pozdrawiam
                        • Gość: gość Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.izacom.pl 21.09.07, 22:43
                          tak mi sie zdaje że kupiłaś chyba z drugiej ręki to mieszkanie, bo
                          rezerwacja na te budynki już dawno została zamknieta
                          • Gość: Ola Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.09.07, 23:59
                            Kupiłam z pierwszej ręki. Miałam zarezerwowane mieszkanie w budynku
                            C, ale okazało się, że ktoś w ostatniej chwili zrezygnował z
                            mieszkania w budynku B :) Pozdrawiam
                            • Gość: ania Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.icpnet.pl 30.09.07, 14:59
                              Zaspokoję ciekawość bo widze,że robi się z tego dyskusja. To było moje
                              mieszkanie lecz przeniosłam się na IV piętro więc to się zwolniło. Pozdrawiam
                              wzystkich sąsiadów budynku B.
                              • Gość: Phantom Re: Spowolnienie prac na budowie Kilka newsów s IP: *.centertel.pl 30.09.07, 21:29
                                Z nowych informacji z budowy:
                                - osiedle bedzie calkowicie zamkniete przez dewelopera gdy skoncza budynki C i D
                                - czyli w zasadzie od wspolnoty bedzie zalezalo, czy sie zlozyc na ochrone lub
                                bramke na pilota - warunki ku temu beda

- mieszkancy lokali na parterze jesli zglosza sie w tym temacie do dewelopera
                                maja szanse na odgrodzenie zielenia (zywoplot) przestrzeni przed ich balkonami -
                                dzieki temu nikt nie bedzie im wchodzil w te strefe i zyskaja pseudo-ogrodek -
                                wiem, ze niektorzy nabywcy mocno cisna o to p. Slawka ;)
                                • Gość: Kejterek Re: Spowolnienie prac na budowie Kilka newsów s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 00:08
                                  No no, ja z moim brytanem na kupę tam będę chadzał. Jak ktoś chce
                                  żywopłot i dostęp - niech płaci. A tak to dostęp dla wszystkich z
                                  kredytowym garbem. Niech coś od życia mają. I ich kejtry.
                                  Vide Plewiska - tam też o ogródki przydomowe afera była.
                                  • Gość: gość Re: Spowolnienie prac na budowie Kilka newsów s IP: *.izacom.pl 01.10.07, 21:29
                                    jesteś jak cała reszta buraków ze swoimi kochanymi psami mieszkańców
                                    betonowej płyty- wywlić kupe i iść w długą... Nieulega wątpliwości
                                    brak ci kultury bycia jak i osobistej, to gówienko przynise ci w
                                    szufelce na wycieraczke wdepniesz z rana i zobaczymy co powiesz na
                                    to????
                                  • Gość: gó..arz Re: Spowolnienie prac na budowie Kilka newsów s IP: *.centertel.pl 01.10.07, 22:59
                                    Ani mnie to grzeje, ani ziębi czy będą ogródki pod balkonami.

Natomiast w interesie wszystkich mieszkańców jest, żeby psy wyprowadzać do
                                    Żurawińca. Nasz teren będzie ogrodzony, więc wcześniej czy później psie gówna
                                    przestaną się mieścić w żywopłotach.

PS1. Kultura i higiena nakazują, by sprzątać po swoich zwierzakach.

PS2. Ten brytan to z pewnością żart ;) Jeśli nie to współczuję psu, bo dla
                                    takiego olbrzyma i penthouse jest za mały.
                              • Gość: Ola Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.10.07, 21:50
                                Cieszę się, że będziemy sąsiadami Pani Aniu :)
                                • Gość: migotka Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.mantykora.net 02.10.07, 08:30
                                  ja też dołączam do sąsiadek Ani i Oli:)sąsiadka z II piętra w bloku
                                  B.miłego dzionka
                                  • Gość: Ola Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.10.07, 20:51
                                    Robi się bardzo sympatycznie :) Miłego dnia życzę wszystkim!
                                    • Gość: kam Re: Spowolnienie prac na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 19:35
                                      pozdrawiam wszytskich i przyłączam się do szufelki z gówienkiem pod
                                      wycieraczką. Osobiscie kocham pieski ale od tych spraw są inne
                                      miejsca np: żurawiniec obok :))
          • Gość: kama korek na Naramowickeij IP: 148.81.254.* 05.10.07, 11:35
            Ile kilometrów jest z osiedla do centrum? Jak długo stoicie rano w
            tym korku?
            • Gość: wal Re: koreka Naramowickej IP: *.naramowice.com 17.10.07, 21:38
              nie jest najgorzej, od wyjazdu przy Biedronce do stacji lotosu
              bedzie 5 min -7 min a dalej juz leci , czyli jest pięknie ..tylko
              sie cieszy z takiej lokalizacji ..( mieszkam juz tutaj 4 lata )
              • Gość: kama Re: koreka Naramowickej IP: 148.81.254.* 19.10.07, 10:18
                czyli jest super, obecnie 15km do pracy jadę a właściwie stoję
                godzinę !!!!dzięki za info
                • portretkobiety Czy ktoś ma nowe informacje? 22.10.07, 17:18
                  Czy ktoś może był ostatnio na budowie i może powiedzieć co tam się na chwilę
                  obecną dzieje? Mam nadzieję, że w tym tygodniu uda mi się podjechać na
                  Naramowice, ale być może ktoś z Was widział, a może ma zdjęcia z etapów budowy.
                  • Gość: :) Re: Czy ktoś ma nowe informacje? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.10.07, 23:28
                    byłem w Niedziele i coz bez zmian 3 pietro bud. A i prawie 3 Bud. B
                    (prawie robi dużą roznice :)) moim zdaniem nie wyrobią sie w
                    terminie przy takim tempie robót :(( chyba ze skoncza prace na
                    Piatkowie z poprawkami i przezuca wiecej ludzi tu. Hymm jakich
                    ludzi bieda na rynku pracy brakuje murazy itd. wiec czeakmy aby jak
                    naj krócej :)
                  • Gość: ania budowa IP: 213.17.247.* 24.10.07, 09:30
                    Wczoraj jechałam koło Braille'a no i niestety nadal tam jest plac
                    budowy więc tak szybko do nas na Jasną Rolę więcej pracowników nie
                    przyjdzie. Teraz to jeszcze za wcześnie opiniwać czy zdążą z naszą
                    budową czy nie bo mają jeszcze sporo czasu. Jednak wolę żeby
                    budowali powoli i swoje odczekali niż potem mieć takie problemy jak
                    mieszkańcy , którzy kupili mieszkania od Wechty. No i niestety
                    budują to ludzie i nie mozna stać nad mini z batem. Mam tylko
                    nadzieję, że jak się zoriętują, że spóźnią się oddaniem mieszkania
                    to nie będą ściemniać tylko szczerze powiedza, że się nie wyrobili.
              • Gość: Phantom Re: koreka Naramowickej IP: 83.238.212.* 24.10.07, 16:17
                Oj to kolega na innych Naramowicach mieszka. 5-7 minut od Biedronki do stacji
                Lotosu to chyba w srodku nocy mozna osiagnac. W dni robocze w godzinach
                porannych czesto zdarza sie, ze wyjezdzajac kolo Biedronki na Naramowicka od
                razu trafia sie na korek...
                Wtedy by dotrzec do Lotosu i 20 min moze byc malo.
                • Gość: POznaniak Re: koreka Naramowickej IP: *.echostar.pl 28.10.07, 16:05
                  Niestety zgodze sie z przedmówcą...Korki na Naramowickiej to
                  normalność...czasami zdarza sie że spod biedronki do wspomnianej
                  stacji jade ponad 20 minut. W ostatnich dniach jest troche lepiej bo
                  trwa remont na małych garbarach i wielu kierowców do centrum jedzie
                  obornicką i dalej obwodnicą...ale prace zbliżaja sie ku koncowi i
                  znowu sie zacznie !!!!CIEKAWE CO BEDZIE JAK ODDADZĄ MIESZKANIA NA
                  TYCH OKROPNYCH BLOKOWISKACH KONIMPEXU, UWI, Agencji Inwestycyjnej i
                  ŚMIESZNYM TROJKACIKU TRUST-a oraz na jedynych jeszcze atrakcyjnych
                  lokalizacji w tych okolicach czyli PBR ( pierwsze budynki od
                  żurawinca )oraz ART-BUD (to chyba ten nowy rosnący budynek przy
                  samym Żurawińcu )oddalonych od nowej Naramowickiej. POzdrawiam i
                  życze zadowolenia z nowych mieszkanek.
                  • Gość: ania Re: koreka Naramowickej IP: 213.17.247.* 29.10.07, 08:44
                    Codziennie jeżdzę Lechicką między 7.00-7.30 i na dojeżdzie do
                    skrzyżowania Lechicka-Naramowicka nie widzę korków, więc wnioskuję,
                    że ten korek to do skrzyzowania Naramowicka Łużycka. A co do
                    blokowisk nie każdego stać na piękny domek w wiosce pod Pozaniem i
                    nie każdy chce dojeżdzać 2 godziny do pracy.pozdr wiecznie
                    niezadowolonich okolicznych mieszkanów z faktu, że ktoś ośmielił się
                    kupić mieszkanie w ich okolicy.
                    • Gość: gość budynek C, D IP: *.izacom.pl 30.10.07, 17:02
                      ktos wie kiedy wreszcie zaczną budować budynki C i D ??? jak widac
                      prace przy nich nie widac, jedynie kontynuacja budowy w budynku A i B
                      • Gość: jdaw Re: budynek C, D IP: *.mofnet.gov.pl 16.11.07, 08:32
                        na Braille'a kazali nam odebrać mieszkania a prac dot.budynku jeszcze nie
                        skończyli - nie było odbioru przez Nadzór Budowlany, więc nie można mieszkać.
                        Dodam,że planowany termin oddania mieszkań to był koniec sierpnia 2007r.
                        • Gość: ania Re: budynek C, D IP: 213.17.247.* 16.11.07, 08:45
                          A co to znaczy, że kazali wam odebrac? Ktoś nad wami z kijem stał
                          czy co?? Rozwiń proszę swoją myśl.
                          • Gość: jdaw Re: budynek C, D IP: *.mofnet.gov.pl 16.11.07, 09:17
                            myśmy płacili 3 tys. za metr kw.... a teraz są ceny wyższe :-( Ludzie bali się
                            nie odebrać. Zresztą niektórzy sprzedali już swoje poprzednie mieszkania.
                            W umowie masz napisane, że jeśli nie stawisz się na wyznaczony przez Wyrzysk
                            termin odbioru to tak jakbyś odstąpiła od umowy z nimi bez żadnych dla nich
                            konsekwencji. To czego nie zgłosisz jako usterki przy pierwszym odbiorze nie
                            możesz zgłaszać przy kolejnym....więc radzę się dobrze przyglądać oknom, drzwiom
                            wejściowym, instalacji (potrafili zapomnieć o kilku gniazdkach, kinkiecie czy
                            pomylić się o pół metra przy przesuwaniu gniazdka). Ściany o dziwo w miarę równe...
                            • Gość: ania Re: budynek C, D IP: 213.17.247.* 16.11.07, 09:24
                              No ładnie......dzięki za odpowiedz.
                          • Gość: jdaw Re: budynek C, D IP: *.mofnet.gov.pl 16.11.07, 09:25
                            Na odbiorze jest kupujący mieszkanie i kierownik budowy, który spisuje Twoje
                            uwagi i określacie termin wykonania poprawek. Potem podpisujesz odbiór, bo skoro
                            zobowiązują się do wykonania poprawek nie masz podstawy, żeby nie odebrać.... a
                            potem ciężko ich molestujesz, żeby dotrzymali terminu. Nas czarowali dodatkowo,
                            że lepiej żebyśmy odebrali mieszkania, bo łatwiej będzie z Nadzorem Budowlanym
                            załatwić odbiór całego budynku. To nie jest prawda - Nadzoru nie obchodzi czy
                            ludzie coś już sobie robią w mieszkaniach. Ale skoro więcej płacicie za metr to
                            może Was potraktują poważniej ??
                            • jupit Re: budynek C, D 16.11.07, 09:32
                              "jdaw" ma racje, jak sie kupowało mieszkanie za 3 tyś. za metr to
                              lepiej za wyskoko nie podskakiwać bo chytry zawsze traci. Lepiej
                              odebrać żeby nie było możliwości rozwiązania umowy. Teraz sprzedają
                              po 6,5 tyś. i więcej więc chyba mamy już coś do stracenia prawda?
          • Gość: Kamil Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.gprs.plus.pl 20.07.08, 22:17
            Witam, czy ma ktoś z was informacje, kiedy planowane są odbiory
            mieszkań w bud. A i B ??
    • Gość: ania czy ktoś był wewnątrz?? IP: 213.17.247.* 14.11.07, 14:30
      Czy ktoś już był w środku-w swoim mieszkaniu. Czy w ogóle tam
      wpuszczają???
      • Gość: migotka Re: czy ktoś był wewnątrz?? IP: *.mantykora.net 16.11.07, 20:57
        Ja byłam, można umówić się ze strózem na oglądanie mieszkania,
        całkiem sympatyczny pan:)moje piętro już jest, mieszkanie sprawia
        wrażenie mniejszego, niż jest na papierze, ale to chyba normalne:)
        Widok z okna, jeden wielki plac budowy...
        • Gość: gość Re: czy ktoś był wewnątrz??- polecam forum w Bydgo IP: *.eastwest.com.pl 18.11.07, 22:41
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=61557756&wv.x=2&a=71697967
          • Gość: gosc Re: czy ktoś był wewnątrz??- polecam forum w Bydg IP: *.gprs.plus.pl 20.11.07, 09:22
            :((( początek forum bardzo miło sie czyta ale im dalej tym ... :
            (( a ostatnie wpisy potwierdzaja nie ciekawa sytuację z JAKOŚCIA I
            TERMINAMI :( ao co gorsze zobaczcie wpis jaki jest do watku ul.
            Braille'a ktorego autorem jest "Wyrzysk". Nie wyglada to
            optymistycznie. Klient wyraza swoje nie zadowolenie a co mu firma
            odpisuje !!!!

Re: Ul.Braille'a - PBR Wyrzysk
            Autor: Gość: Wyrzysk IP: *.wyrzysk.net.pl 16.11.07, 14:40 Dodaj do
            ulubionych Skasujcie
            Odpowiedz

Panie JUPIT z lokalu nr 36 może Pan zrezygnować mieszkania.

• portretkobiety Budowa 30.11.07, 21:52
              W związku z przestojem na budowie zadzwoniłam dziś do PBR Wyrzysk. Dowiedziałam
              się, że powodem dla którego prace idą w ślimaczym tempie jest problem pomiędzy
              deweloperem a AQUANETEM. Problem tkwi w budowie i podciągnięciu sieci
              wodno-kanalizacyjnej, a dokładnie w finansowaniu tego przedsięwzięcia. Aquanet
              uważa, że konieczność naniesienia opłat jest po stronie PBR, PBR uważa, że
              powinna być to wspólna inwestycja. W obecnej chwili na budowę wodę dowozi
              beczkowóz, w wyniku czego prace idą powoli, nie ma możliwości szybszej budowy,
              tynkowania itp. Pani ds. Jasnej Roli powiedziała, że ich prawnik otrzymał
              zadanie, aby zdobyć dokumenty z których jasno wynika, że Aquanet odcina się od
              inwestycji, ale nie potrafiła sprecyzować co dalej. Powiedziała jedynie, że
              jeżeli sprawa trafi będzie się ciągnąć dalej może to spowodować całkowite
              wstrzymanie budowy, aż do rozwiązania. Chyba powinniśmy działać w tej sprawie.
              --
              • Gość: Jasiek Re: Budowa IP: *.icpnet.pl 01.12.07, 13:57
                Hmmm, ja wiem czy budowa idzie w slimaczym tempie, raczej od kilku
                m-cy sie ruszyla. Nie widac postepow jesli chodzi o budynki C i D.
                A co do Aquanetu to cos tam kopia kolo naszych domków, a w
                pozwolaniu na budowe jest wyraznie napisane ze PBR na własny koszt
                wykona brakujące uzbrojnie. Przejde sie moze w poniedzialek na
                budowe to sie dowiem od kierownika jak wyglada sytulacja, moze tez
                zadzownie do Aquanetu.
              • Gość: Jasiek Re: Budowa IP: *.icpnet.pl 01.12.07, 21:44
                Jesli chodzi o postepy w pracach, oto takie male porownanie dla
                budynku A na podstawie zdjec ktore robilem:

22-04 rozpoczecie budowy I kondy.
                28-06 I kondy. + strop I kondy.
                12-08 II kondy. + strop II kondy.
                16-09 III kondy. + 1/2 stropu III kondy.
                06-10 3/4 IV kondy.
                20-10 IV kondy.
                03-11 strop IV kondy.
                30-11 V kondyg + 1/8 stropu IV kondy.
                • Gość: wal Re: Budowa IP: *.naramowice.com 15.12.07, 14:05
                  jakieś postepy na budowie moze ktos ostatnio był ?
                  mam wrazenie ze jak do tej pory to srednio im to wychodzi .
                  • portretkobiety Re: Budowa 16.12.07, 18:14
                    Około tygodnia temu zostałam poinformowana, że sprawa z Aquanetem została
                    załatwiona. Ponoć to już tyko formalność, papierkowa robota i działają dalej.
                    Przypuszczalnie po świętach powinni ruszyć szybciej, brak wody na budowie ich
                    spowolnił. Pracownicy są, firma nie ma problemów finansowych. Czekamy na rezultaty.
                    • Gość: wal Re: Budowa IP: *.naramowice.com 18.12.07, 21:35
                      serdecznie dzięki za dobre informacje
                      • Gość: gość Re: Budowa IP: *.izacom.pl 19.12.07, 21:14
                        oby faktycznie to był powód do przyspieszenia prac........
                        • Gość: :)) Re: Budowa IP: *.gprs.plus.pl 09.01.08, 22:41
                          pyt. do PORTRET Kobiety skąd masz te informacje?? jeśli chodzi o
                          wodę to jeszcze rozumiem, ale skad info że firma nie ma kłopotów z
                          ludzmi i finansowe?? Chciałbym aby tak było ale wolno idzie i tyle
                          na ul. Breilla do dzis nie podpisali Aktów notarialnych o termin był
                          na sierpien 2007 wiec cos czuje ze i tu bedzie poslizg :((
                          • portretkobiety Budowa 14.01.08, 11:05
                            Mąż dostał od PBR Wyrzysk maila:
                            Informujemy, iż prace na budynku C ruszyły. Obecnie są robione ściany piwnic
                            (podziemia), po 20 stycznia będzie wylewany strop i rozpoczęty wykop pod budynek
                            D.Oczywiście wszystko jest uzależnione od warunków pogodowych.

Portret Kobiety
                            • Gość: braille Re: Budowa IP: *.echostar.pl 26.01.08, 14:00
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=55575004&a=70419665
                              Zapraszam na forum budowy z ul. Braille`a. Na pewno pomoże to wam w kontaktach z
                              PBR po odbiorze Waszych mieszkań. u nas nie wygląda to różowo...
                              • portretkobiety Zmiana w ukladzie ścian 28.01.08, 23:59
                                Przypuszczam, że większość z nas otrzymała już list z prośbą o dostarczenie
                                planów zawierające ewentualne zmiany jakie chcecie nanieść w swoich
                                mieszkaniach. Chciałam się zapytać, czy ktoś zamierza zmieniać rozkład ścianek w
                                mieszkaniu o pow. 72,4 m2. Właśnie tworzę wstępny projekt, może warto wymienić
                                pomysły i uwagi.
                                • Gość: Mary Re: Zmiana w ukladzie ścian IP: 213.249.149.* 07.02.08, 13:52
                                  Witam serdecznie!

Ja rowniez planuje zmiany w mieszkaniu o pow.72,4m

Zastanawialam sie na umieszczeniu kuchni w miejscu lazienki w
                                  postaci otwartego aneksu polaczonego z salonem, ale nie jestem
                                  pewna czy pozwola na to warunki techniczne?

Czy ktos posiada jakies informacje na ten temat?

• portretkobiety Re: Zmiana w ukladzie ścian 07.02.08, 20:43
                                    Z pisma wynika, że należy przedstawić projekt, a oni ustalą, czy wprowadzenie
                                    zmian jest możliwe. Ale ja mam podobne plany w stosunku do kuchni, więc liczę,
                                    że tak.

img511.imageshack.us/my.php?image=mieszkaniefu6.png
                                    • Gość: migotka newsy z budowy... IP: *.mantykora.net 09.02.08, 10:45
                                      dla zainteresowanych:)w bloku A wstawiają okna, w bloku B ściany
                                      działowe, blok C pnie się do góry, a blok D się kopie...pozdrawiam
                                      • darko100 the best news! 17.03.08, 18:36
                                        w budynku D dziura w glebie z nabitymi kołkami i zero postepu,
                                        budynek C troche lepiej bo robią strop nad piwnicą, pozdrawiam
                                        sąsiadów........
                            • Gość: sadsa Re: Budowa IP: *.kie.ae.poznan.pl 22.04.08, 09:49
                              Był ktoś ostatnio na budowie? Jak wygląda postęp pracy w bud. C, D?
                              • Gość: AC Fotki z budowy IP: *.centertel.pl 23.05.08, 08:07
                                Byłem wczoraj na budowie. Bloki A, B już stoją i wymagają jedynie wykończenia.
                                Pewnie potrzeba na to jeszcze ze 2-3 miesiące.

Blok C jak na razie to tylko parter. Blok D ma już zrobione podpiwniczenie, ale
                                część mieszkalna jeszcze nie zaczęła się budować. Wątpię, żeby zdążyli do
                                stycznia 2009.

A teraz fotki (trochę kiepska jakość, bo robione komórką):
                                budynki A, B - img397.imageshack.us/img397/3186/abjj7.jpg
                                budynek C - img267.imageshack.us/img267/9521/39057560gv9.jpg
    • Gość: gość kiedy odbiór?? IP: 213.17.247.* 19.03.08, 13:40
      Czy ktoś się pytał czy mieszkania bedą oddawane w terminie ,czy może
      wcześniej się wyrobią.....muszę wstepnie zaklepać ekipę remontową.
      Fajne okna są z brązową okleiną.
      • Gość: braille'a Re: kiedy odbiór?? IP: *.mofnet.gov.pl 20.03.08, 07:30
        te fajne okna radziłabym dobrze sprawdzić- ja mam do dziś nie wyregulowane
        • Gość: Kamil Zamiana IP: *.gprs.plus.pl 24.03.08, 18:24
          Witam sąsiadów :) Jestem zainteresowany zamianą mieszkanka w bud B
          55 metrów na większe 72 lub 80 metrów również w bud. B lub A
          Pozdrawiam
          • Gość: kamil Re: Zamiana - mały blad mialo byc do innego forum IP: *.gprs.plus.pl 24.03.08, 18:25
            dot. Jasnej Roli sorka :)
            • darko100 terminy 30.03.08, 22:20
              jak sądzicie terminy oddania budynków c i d odbedą sie w ustalonym
              czasie? tempo jest żółwie, zaczynam w to wątpić.....
              • Gość: . Re: terminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 09:49
                Będzie obsuw ze 3 miesiące pewnie.
            • Gość: Kamil Re: Zamiana - mały blad mialo byc do innego forum IP: *.gprs.plus.pl 21.04.08, 22:44
              Czy ktoś z was ma informacje z PBR dot. terminu oddania mieszkań??
              Osobiście byłem na budowie i widać spory postęp. Pozdrawiam
        • Gość: gość okna IP: 213.17.247.* 11.04.08, 08:16
          Parapety maciew takim samym kolorze co okna??
          • Gość: ania Re: okna IP: 194.114.146.* 02.07.08, 07:42
            o tutaj zrobiło sie tak cicho ?
            • tomek.zien Re: okna 02.07.08, 19:26
              byliśmy na budowie w maju, relacje można przeczytac na
              rankingdeweloperow.pl/teksty/2008/5/z-wizyta-u-pbr-s-wyrzysk-ul-jasna-rola/

30 lipca na budowie będzie kontrola Nadzoru Budowlanego,

pozdrawiam
              • ksimm wow... 03.07.08, 00:07
                ...widzę, że pan Tomek zawitał do naszego wątku ze swoim "reportażem", cieszę
                się, już od dłuższego czasu chciałem o nim podyskutować na forum i wyjaśnić parę
                kwestii
                po pierwsze problemy z dojazdem, myślę że nie ma już chyba osoby (chociażby z
                przyszłych lokatorów), która nie wiedziałaby jak wygląda obecnie dojazd
                ul.Naramowicką jak i plan Nowej Naramowickiej; myślę że plany nowej już
                dostatecznie długo leżały na półce aby została jednak wybudowana do 2011,
                chociaż niektórym to się nie podoba; co do bezpośredniego dojazdu to ma być to
                ul.Błażeja a nie Bolka, a sama Jasna Rola ma zostać utwardzona (cokolwiek to
                oznacza) jak dobrze pamiętam do 2009/2010
                po drugie sprawa rezerwatu, raz pisze Pan jak "postępuje jego dewastacja", a
                drugi raz jakie to "blokowisko bez wyobraźni" powstaje obok lasu; ciekawi mnie
                tylko jakie to blokowiska "z wyobraźnią" współgrające z lasem tam
                powstały/powstają (triangulum trustu? w "okno w okno" z ogrodami naramowickimi
                konimpexu? szczególnie ciekawa część B! UWI na bolka?)
                na koniec jeszcze o architekturze, doskonale zdaję sobie sprawę, że nie jest to
                dzieło architektury, ale niestety w Poznaniu trudno takie znaleźć w cenie do
                7-8tys/m2, a moim zdaniem znajdzie się kilka gorszych projektów, chociażby
                żywcem wyciągnięty z lat 70/80 blok na Smardzewskiej Agrobexu, opisywany również
                przez Pana, ale zgodnie z zasadą, że w "waszych relacjach nie komentujecie wizji
                architektonicznych" nie było mowy o "niebywałej urodzie" inwestycji
                kończąc, wiem że nie jestem do końca obiektywny, mam poniekąd prawo do tego z
                racji zakupu tam mieszkania, ale od serwisu który usilnie Pan promuje wymagałbym
                większej rzetelności i obiektywizmu

pzdr

p.s. co do porządku na budowie nie wypowiadam się, nie mam obecnie możliwości
                tego sprawdzić, czekam z ciekawością na wyniki kontroli

• Gość: migotka Re: wow... IP: *.mantykora.net 04.07.08, 20:42
                  popieram, ciekawe w jakim blokowisku mieszka tomek.zien i jaki
                  komentarz by dodał na swojej stronie...tak łatwo jest krytykować...a
                  jak ma nie bć fałd, to przecież regularna budowa jest...

• Gość: gość Re: wow... IP: 213.17.247.* 08.07.08, 12:10
                    Najbardziej ,nie rozbawiło I zdanie, że szanowny pan Tomek zrobił
                    niezapowiedziana wizytę hihi. A co on myslał, że wykonawca będzie na
                    niego czekal z chlebem, sola i wódeczką?? Ubaw mam po pachy. A tak
                    ogolnie to w nosie mam co inni mówią na temat tej inwestycji bo nikt
                    mnie nie zmuszał do kupienia tam miezkania. Podobało mi się to
                    kupiłam a jak kumuś nie podoba się dewastacja srodowiska to
                    zapraszam do Augustowa niech tam się przypną do drzewa.
                    • Gość: Lokator Re: wow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 12:20
                      Sławek rządzi!!! ;)
                      Pewnie niejeden z Was, ktory mial z nim kontakt to potwierdzi
                      • Gość: maryś Re: wow... IP: *.zone3.bethere.co.uk 26.07.08, 00:42
                        ja bym radzil panu slawkowi zabrac sie za lopate bo ekipa z
                        wyrzyska mizerna.Opoznienia nieziemskie a tam kilu ludków sobie
                        dlubie.
                        • Gość: gość kiedy odbiory?? IP: 213.17.202.* 28.07.08, 07:56
                          Ktoś zasięgał informacji w Wyrzysku czy będą w terminie?? Niecały
                          miesiąc został a tu żadnego info tak więc nastawiam sie że będę w
                          terminie czyli u mnie 20 sierpnia. Nam już ekipę, która rwie się do
                          roboty.
                          • Gość: wal Re: kiedy odbiory?? IP: 194.114.146.* 28.07.08, 17:11
                            dobre pytanie , a czy ktoś widział na jakim etapie jest wykończenie
                            srodka np. czy jest juz winda ? zostało około miesiąca a przeciez
                            plac przed budynkiem jest nieruszony, wg. mnie opóżnienie bedzie
                            około dwu miesieczne .
                            • Gość: gość Re: kiedy odbiory?? IP: *.icpnet.pl 29.07.08, 15:59
                              Jeśli chodzi o terminy odbiorów mieszkań to nie powinno być opóźnień
                              (moga sie poślizgnąc w budynku B, ale to tylko moja opinia).
                              Opóźnienia moga nastąpić jednynie w zagospodarowniu terenu przed
                              budynkami A i B - tak mi powiedział kierownik. Jeśli chodzi o
                              budynek A to jest już w nim prawie wszystko. Na dzień dzisiejszy
                              kończa ukladanie płytek na klatce schodowej (10 płytek do konca:)) i
                              przenosza sie do budynku B. W budynku B wstawiaja drzwi (ciemny brąz
                              dla zainteresowanych). Jesli chodzi o winde to bedzie dopiero
                              zainstalowana przed 20 czyli przed odbiorami.
                              • Gość: mieszkaniec Re: kiedy odbiory?? IP: 213.17.202.* 01.08.08, 13:43
                                Czy ktoś ma info dot. zagospodarowania terenu?? Interesują mnie
                                piaskownice, chustawki itd. Chyba gdzieś już padło takie pytanie ale
                                nie mogę znależć.
                                Z góry dzięki za odpowiedz.
                                • Gość: gość Re: kiedy odbiory?? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.08, 22:41
                                  18 dni to mało..............budowa wciąż ogrodzona płotem, jak tu ma
                                  sie odbyć odbiór budowlany? a indywidualne ekipy wykonczeniowe to
                                  jak mają działać?
                      • Gość: mieszkaniec Firma osób niedostępnych... IP: 213.17.202.* 06.08.08, 12:58
                        No to się zacząło!! Nie można się dodzwonić, nagle nikt nie pracuje
                        w Wyrzysku. Widać, że niczym się nie różnią od innych. Pewnie
                        odbiory też będę przeciągać z tygodnia na tydzień i do końca nie
                        będziemy wiedzieć kiedy dostaniemy klucze.
                        • Gość: gość Re: Firma osób niedostępnych... IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.08, 15:58
                          zbliża sie termin odbiorów, ktos pytał jaka bedzie mozliwość
                          obejrzenia mieszkań?
                          • Gość: gość nie rozumiem IP: 213.17.247.* 19.08.08, 11:08
                            Hmmm a o jakie oglądanie mieszkań Ci chodzi?? Bo w trakcie budowy
                            mozna wchodzić i zobaczyć jak zrobili a przy odbiorze to chyba
                            obecność kupującego jest niezbędna....:)))
                            • Gość: gostek Re: nie rozumiem IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.08, 22:34
                              to ja zapytam jak wyglądają odbiory mieszkań, ktos już cos robił w
                              tym kierunku?
                              • Gość: waldek złotopolice Re: nie rozumiem IP: 194.114.146.* 15.09.08, 21:05
                                witam.
                                odbiory wygladaja bardzo dobrze , ekipa z pbr uwija sie jak tylko
                                moze , za chwile bedzie połozony polbruk.
                                pozdro dla sąsiadów . kocham was
                                • Gość: gostek Re: nie rozumiem IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 22:23
                                  czyli poślizg w czasie nie był aż taki duży, zobaczymy jak będa
                                  oddane budynki C i D
                                  • Gość: waldek Re: nie rozumiem IP: *.naramowice.maverick.com.pl 22.10.08, 07:58
                                    witam wszystkich
                                    dlaczego jest tutaj tak cicho , podzielcie się wrazeniami po
                                    odbiorach mieszkań jak oceniacie dewelopera .
                        • fighter22 Re: Firma osób niedostępnych... 29.10.08, 14:25
                          Witam Szanownych Forumowiczów!

Mam prośbę o kontakt osób, które kupiły penthouse. Właśnie
                          przymierzam sie do podpisania przedwstępnej na takie mieszkanie w
                          bud. C.

Pozdrawiam
                          Marcin.
                          • ksimm penthouse 29.10.08, 23:34
                            Witam,
                            jestem jedną z osób które Pan "poszukuje" :) rozumiem że szukasz jakiś
                            informacji, to może ja też się czegoś dowiem od razu - jaka jest na umowie data
                            oddania budynku, bo już wiem że styczeń 2009 nie wchodzi w rachubę.
                            pzdr
                            Maciej
                            • Gość: gość Re: penthouse IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 00:32
                              czyzby forum zamilklo?
                              • Gość: gość Re: penthouse IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.08, 00:00
                                niestety zamilkło.......niektóre ludziska poodbierały mieszkania,
                                siedzą w swoich gniazdkach i po co pisać, znaczy jest ok??? Tak
                                myślę :)
                                • Gość: wal Re: penthouse IP: *.naramowice.maverick.com.pl 02.12.08, 19:00
                                  jestem pod ogromnym wrazeniem firmy PBR pełen profesjonalizm
                                  polecam .
                                  • Gość: kam Re: penthouse IP: 194.24.175.* 02.12.08, 20:18
                                    a czy ktoś wie kiedy będa Akty Notarialne ??
    • Gość: kiki Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 15:44
      WITAM, MAM PYTANIE KTO JEST DOSTAWCĄ TELEWIZJI KABLOWEJ NA TYM OSIEDLU. POD
      KONIEC PAŹDZIERNIKA PRZYSZEDŁ PAN ZAMONTOWAĆ GNIAZDKA DO KABLÓWKI I TELEFONU.
      POWIEDZIAŁ MI, ŻE NA POCZĄTKU LISTOPADA BĘDZIE KABLÓWKA, JEST ZARAZ POŁOWA
      GRUDNIA I O TELEWIZJI ANI WIDU ANI SŁYCHU.
      • Gość: azs Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.kie.ae.poznan.pl 09.12.08, 16:51
        Możliwe, że Echostar.
        • Gość: Phantom Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:48
          Albo East&West
          • Gość: kam Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.gprs.plus.pl 15.12.08, 14:20
            czy ktoś się oriętuje czy klatki schodowe beda jeszcze raz
            malowane? bo wygladają średnio
            • Gość: gość Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 21:35
              coś widać że terminy oddania budynków c i d będą z ogromnym
              poślizgiem......
              • Gość: wal Re: PBR Wyrzysk - Jasna Rola na Żurawińcu IP: *.naramowice.maverick.com.pl 06.02.09, 21:58
                ale dadzą rade ...
                proszę podzielcie się wrazeniami jak wam się mieszka na tym
                osiedlu ..
                • mariola_30 Akt notarialny 11.02.09, 16:43
                  Witam,
                  Dawno nie bylam na budowie i chcialam zapytac sie czy ktos moze
                  orientuje sie jak tam ida postepy w budowie budynku C i D?
                  Zastanawiam sie, czy zdaza oddac je na marzec? Tak niedawno jeszcze
                  mowili, ze do marca sie wyrobia... czy ktos moze rowniez wie, tak
                  orientacyjnie, kiedy beda podpisywane akty notarilane?
                  Mam rowniez pytanie do wlascicieli mieszkan w budynku A i B.
                  Ile czasu po wreczeniu kluczy byly podpisywane akty notarialne i czy
                  trzeba obowiazkowo cos w mieszkaniach wykanczac czy wystarczy stan
                  developerski do podpisania aktu notarialnego?
                  Bede wdzieczna za odpowiedz.
                  • Gość: Phantom Re: Akt notarialny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 16:58
                    Do podpisania aktu notarialnego nic nie trzeba w mieszkaniu wykanczac, tylko
                    czekac jaki termin ustali deweloper (oczywiscie w zgodzie z umowa przedwstepna
                    jaka z nim podpisaliscie)
                    • Gość: wal Re: Akt notarialny IP: *.naramowice.maverick.com.pl 15.02.09, 22:18
                      własnie czy jest jakis zapis w umowie o terminie podpisania aktów
                      notarialnych i czy ktos juz to zrobił
                      • Gość: gość Re: Akt notarialny IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 17:50
                        zawsze w umowie masz wpisany termin podpisania aktu not. osobiście
                        nie wiem jak było z tym dotrzymaniem terminu w przypadku budynku A B
                        ja czekam za budynkiem D.
                        Prace na budowie idą w slimaczym tempie, podobno oddadzą w połowie
                        kwietnia, zobaczymy.......pozdrawiam przyszłych lokatorów
                        • Gość: gość Re: Akt notarialny IP: *.icpnet.pl 24.02.09, 16:50
                          Byłem na budowie.
                          Budynek C - jest polozony elektryka, hydraulika, tynki i posadzki
                          (no moze bez piatego pietra). Obecnie tynkowane sa korytarze i
                          posadzki na kortarzach (szacuje postep na jakies 30%-40%).Otynkowany
                          z zewnatrz.Stosunowo niewiele zostalo. W tym tempie szacuje ze
                          jeszcze jakies 2 miesiace do kompletnego oddania
                          Budynek D - niezamkniety, kladziona jest wlasnie elektryka. Jest
                          czesciowo tynkowany z zewnatrz. Moim zdanie poslizg ok 2 miesiecy w
                          stosunku do Budynku C
                          pozdr
                          • Gość: mieszkaniec małe problemy IP: *.icpnet.pl 15.03.09, 17:53
                            Interesuje mnie czy tylko ja mam problem z ciśnieniem wody. W ciągu dnia leci
                            bardzo słabo a w godzinach popołudniowych ciśnienie jest strasznie niskie.
                            A co myślicie o cyrkulacji ciepłej wody?? Jakiś czas temu zamknęli zawór
                            (przeskakiwały cyfry na liczniku) i żeby poleciała ciepła woda trzeba było
                            czekać bardzo długo. Teraz niby jest ok ale liczniki nadal te same.
                          • Gość: tiger Re: Akt notarialny IP: 83.71.147.* 06.07.09, 15:10
                            Witam, czy ktokolwiek z budynku C lub D podpisal akt notarialny?????
                            jak ktos wczesniej wspomnial mial byc termin polowa kiwetnia,
                            ostatecznie do konca kwietnia. Teraz termin niby do konca wrzesnia i
                            nie wiadomo czy bedzie dotrzymany. Sprawa zaczyna zle wygladac....
    • Gość: Phantom Vortal RankingDeweloperow.pl przeprasza PBR Wyrzys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 13:05
      rankingdeweloperow.pl/teksty/2009/3/z-wizyta-u-pbr-s-wyrzysk-ul-jasna-rola-przeprosiny/
      • Gość: gosc Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 10:45
        PBR Wyrzysk to niechlujna firma, mam od nich mieszkanie i jest fatalnie, brak
        wygłuszenia mieszkań powoduje, że słyszę jak telefon dzwoni u sąsiada, słychać
        dosłownie wszystko, a ile usterek których nie chcą usunąć mimo trwania
        gwarancji, pękające ściany, woda w hali garażowej i dużo więcej rzeczy.
        • Gość: tygrysek Re: IP: 83.71.147.* 06.04.09, 16:32
          Witam, czy moglbys powiedziec gdzie zakupiles to mieszkanie? bo
          mowiac najkrocej - jestem przerazona...
          • Gość: jdaw Re: IP: *.mofnet.gov.pl 07.04.09, 15:32
            przypuszczam, że przedmówca mieszka tam gdzie ja czyli na Braille'a...
            jeśli macie te same okna z Oknovidu i drzwi wejściowe antywłamaniowe papillon
            (tańszych chyba nie ma) to współczuję - o ich regulację nie mogłam się doprosić
            miesiącami; pękające ściany mi nie przeszkadzają, bo budynek musi pracować, ale
            to że słyszę każdą głośniejszą rozmowę u sąsiadów tak... Pozdrawiam - może to u
            nas tylko same fuszerki a u Was będzie lepiej.
        • kejtlinn Odbiór techniczny mieszkania 06.04.09, 20:27
          Na tablicy informacyjnej widnieje termin oddania maj'09, ale ze względu na to,
          że miałam poumawianych fachowców, musiałam pobrać miary pomieszczeń. Blok 40B
          (czyli na początku C). Kilka dni temu podjechałam na budowę z inspektorem
          budowlanymi fachowcem. Inspektor sprawdził wszystkie pomieszczenia, pomierzył
          itp. Wszystko wygląda super, praca jest wykonana rewelacyjnie. Jedyna poprawka w
          moim mieszkaniu to przesunięcie jednego włącznika światła bo nie były tam gdzie
          je narysowałam podczas zmiany planu głównego. Nie odebrałam mieszkania, bo
          czekam, aż wyschną tynki, bo przynajmniej u mnie były jeszcze wilgotne i
          inspektor odradził odebrania, kazał zaczekać jeszcze 1-2tyg.
          Czego brakowało:
          - drzwi wejściowe nie były wyregulowane
          - w oknach brakowało zaślepek wentylacyjnych. Sprawdźcie też uszczelki, bo w
          dwóch oknach było w nich trochę tynku, a to może być powód unieważnienia gwarancji.
          - skrzynka z korkami, była nie podpisana, więc nie wiedziałam, które są do
          których pomieszczeń
          Nie mogłam sprawdzić piwnicy i miejsca parkingowego. Winda jeszcze nie działa.
          Klatka jest nie pomalowana, jedynie są położone płytki.
          • Gość: gość Re: Odbiór techniczny mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.09, 23:06
            a co sie dzieje teraz na budowie? Ktoś odbiera już klucze w bud. C
            lub D ? Na tej budowie chodzą jak muchy w smole....
            • kejtlinn Re: Odbiór techniczny mieszkania 24.05.09, 19:19
              Na budowie byłam kilka dni temu. Mam jeszcze lekko mokre tynki i nadzieję
              dokonać odbioru za tydzień. Mieszkania w budynku C chyba są pomału odbierane bo
              w kilku widziałam już ekipy remontowe, a na balkonach piętrzą się materiały
              budowlane, wanny itp. Wydaje się, że prace w mieszkaniach w budynku C ze strony
              PBR zakończono. Natomiast prace wykończeniowe ogólnie bloku jeszcze trwają,
              ściany klatki zaszpachlowane, ale jeszcze nie pomalowane, jak byłam kończono
              kłaść płytki na klatce, winda chyba jeszcze nie działa. Nie wiem jak prace w
              piwnicy i parkingu bo tam nie schodziłam, a odbiór dokonywany jest oddzielnie na
              mieszkanie i część piwniczną. Nie wiem nic o bloku D, ale trwały jeszcze prace
              na zewnątrz, blok nie pomalowany itp.
              • Gość: gość Re: Odbiór techniczny mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 22:52
                czyli pomalutku...niestety na budowie jestem w weekendy więc
                niewiele wiem co sie dzieje w środku, wydaje mi się że w bud. D
                będzie poślizg w terminach odbioru, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka