Dodaj do ulubionych

Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opinię

IP: *.171.92.6.crowley.pl 15.03.07, 16:45
Witam! Chciałabym pozyskac informacje na temat tej firmy. Czy ktoś
mieszkający na parterze w bloku przez nich wybudowanym ma wilgoć? i w ogóle,
czy jest to firma warta polecenia. Mam możliwość kupić mieszkanie, które
będzie dopiero w grudniu 2008, czy zatem z tą firma nie ma problemów?, boję
się np. zerwania umowy, bo teraz taki boom na mieszkania i tyle sie słyszy o
różnych developerach. Proszę o opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: zalesiu Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.icpnet.pl 15.03.07, 21:56
      Kupujemy mieszkanie od Budo-formy, oddanie na marzec 2008. Jak narazie
      wspołpraca układa się bdb. Można sie z nimi dogadać w wielu sprawach. Generalnie
      o nich słyszy się same dobre opinie, budują dobrze, ściany równe, o wilgoci od
      nikogo nie słyszałem. Jest to jeden z lepszych i pewniejszych developerów na
      rynku lubonskim. Jeżeli masz obawy co do zmiany ceny, itp podpisz z nimi umowę
      przedwstępną w formie aku notarialnego. Jak my podpisywaliśmy umowę nie robli
      przeszkód, żeby to zrobić u notariusza (chyba, że coś się zmieniło). My
      podpisaliśmy zwykła umowę.
      Mam pytanie ile sobie za m2 teraz życzą?
    • Gość: zalesiu Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.icpnet.pl 15.03.07, 22:49
      www.e-lubon.pl/sprawy-lubonia-vf1.htm?sid=aa53b7e6d9eb9ad1b469daf92ee4b7eb
      • Gość: piwo Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.devs.futuro.pl 16.03.07, 07:19
        Mam mieszkanie kupione od Budoformy i mogę szczerze polecić tego dewelopera.
        Właściwie w każdej sprawie można się z nimi dogadać, budują solidnie i w kilku
        blokach które wybudowali nie słyszałem o wilgoci. Pozdrawiam
    • Gość: eLLa Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.171.92.6.crowley.pl 16.03.07, 09:39
      Dzięki za informacje!
      • Gość: piwo Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.devs.futuro.pl 16.03.07, 13:25
        Nie ma sprawy. Jak bedziesz chciała coś jeszcze wiedzieć chetnie odpowiem :)
        • Gość: eLLa Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.171.92.6.crowley.pl 21.03.07, 17:39
          Prośba do "Piwa" i innych mieszkających już na Wschodniej, jak wyglądają koszty
          miesięczne? chodzi mi o opłaty w ramach wspólnoty mieszkaniowej, opłaty za
          ogrzewanie itp. Biorę kredyt na mieszkanie i chciałabym wiedzieć, ile
          dodatkowych wydatków czeka mnie miesięcznie. (Mieszkanie 50m).
          • Gość: Piwo Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.devs.futuro.pl 23.03.07, 06:50
            Ogólnie w takich mieszkaniach oprócz mediów czyli wody, gazu, prądu i
            ogrzewania płaci się na fundusz remontowy i utrzymanie nieruchomości wspólnej.
            My zaczynaliśmy od 10 gr od metra na fundusz i 1,10 zł na utrzymanie, co dawało
            około 60 zł miesięcznie w mieszkaniu 50 m. Ponieważ część osób nie płaci i mamy
            minus na koncie wspólnoty to musieliśmy podnieś czynsz. Teraz ma być 1,5 zł na
            utrzymanie nieruchomości i 30 gr na fundusz remontowy. Wszystko oczywiście
            zależy od tego jak się mieszkańcy umówią bo to oni decydują ile chcą płacić. Co
            do reszty opłat to o wodzie, prądzie i gazie pisać nie będę bo to zależy od
            zużycia. Co do ogrzewania to wydaje mi się że jeśli ktoś nie robi sauny w
            mieszkaniu to wystarczy 50-60 zł miesięcznie. Ogólnie dla dwóch osób miesięczne
            opłaty nie powinny przekroczyć 250 zł
            • Gość: gość natalia Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.icpnet.pl 19.03.09, 10:49
              mam pytanie jak te koszty mają się na rok 2009? pytam bo w tym roku zamieszkam z meżem na Wschodniej 23a i pytanko czy macie gaz tzn. kuchenki gazowe czy tylko na prąd i jak się wtedy mają koszty? pozdrawiam i dziękuję za odpowedź
              • Gość: Joanna Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.09, 15:47
                Witam, na kiedy jest zaplanowane oddanie mieszkań przy ulicy wschodniej 23?
                Z góry dziękuję za odpowiedź
    • Gość: zalesiu Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.mikronika.com.pl 23.03.07, 08:22
      Do Ella:
      Napisz ile sobie teraz za m2 życzą i czy dalej zgadzają sie na umowy
      przedwstępne u notariusza
      • Gość: eLLa Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.171.92.6.crowley.pl 23.03.07, 11:34
        To już rynek wtórny, więc kwota ok. 4600 zł za metr. Pozdrawiam i dzięki za
        informacje.
        • Gość: Mariusz Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.icpnet.pl 25.07.07, 22:22
          Witam! mam pytanko do wszystkich mieszkających juz na ul.Wschodniej. Staramy
          sie o kredyt na mieszkanie budowane przez budo-forma 50m2. Jak wyglada
          wiarygodność tego developera? czy mozna jeszcze podpisywac umowy u notariusza i
          ile takie kosztuja. Z tego co czytalem wczesniej to koszty czynszu ok 250zl czy
          mozecie napisac cos wiecej np. o stanie mieszkania w chwili oddania itp.
          Pozdrawiam
          • Gość: Jeżozwierz Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.199.52.168.tesatnet.pl 25.08.07, 19:36
            Deweloper posiada konto w PKO BP S.A. na Kościuszki... nikt nie
            słyszał o jakichkolwiek problemach:)
    • Gość: masakra Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:39
      Jeżeli chcesz mieszkać na placu budowy to polecam.
    • Gość: Eris Re: Luboń ul. Wschodnia Budo Forma proszę o opini IP: *.173.5.160.tesatnet.pl 20.04.08, 19:19
      Witam. Firma bardzo rzetelna, nie mieliśmy żadnych problemów przy podpisywaniu
      umowy przedwstępnej jak również aktu notarialnego. O wszystkim informowali
      telefonicznie i listownie. W chwili obecnej zajmują również się administracją
      budynku i sprawami związanymi z wspólnotą mieszkaniową. O wilgoci nie ma mowy
      mieszkanie bardzo ciepłe. Firma naprawdę godna polecenia.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka