Gość: kris IP: *.mikronika.com.pl 02.10.07, 11:03 Może kogoś zainteresuje: bip.mosina.wokiss.pl/?rsl=1&&pid=2207 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlook Re: Działki budowlane w Mosinie 04.10.07, 22:52 Szczególnie te działeczki w pozegowie atrakcyjne..super okolica.. Ciekawe po ile pojda? Paw Odpowiedz Link Zgłoś
zalesiu Re: Działki budowlane w Mosinie 24.10.07, 19:50 My kupiliśmy działkę 1600m2 za 91zł/2 (większość była tej wielkości). Działki są nieuzbrojone z planem zagospodarowania. Generalnie są super położone pomiędzy WPN a torami na osową górę. Mają tylko jedną wadę. Obok nich jest przewidziana w planach droga ze stęszewa. Co prawda nie wiadomo kiedy i nawet czy powstanie ale trzeba się z tym liczyć. Działki w czerwcu poszły od 74zł/m2 - 114zł/m2. Teraz był 2 przetarg ale nie znam jego wyniku. Podobno poszły drożej od tych z czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Działki budowlane w Mosinie IP: *.softdesk.com.pl 24.10.07, 22:29 Mozesz cos wiecej o tej drodze - gdzie ja niby mają zmiescic? Przeciez jest droga Mosian-Steszew - ja szłyszałem jedynie o modernizacji istnijacej trasy tzn eentualne pobocza + sciezki pieszo rowerowe... Po uraczeniu mnie sasiedztwem autostrady jestem uczulony na tego typu inwestycje! Wiem natomiast ze WPN skutecznie - ograniczył modernizacje trasy Poznan-Mosina - nie ma zgody na ewentualne poszerzenia/nowe pasy .... pozdro p Odpowiedz Link Zgłoś
zalesiu Re: Działki budowlane w Mosinie 25.10.07, 11:28 Wyślij mi kolego emaila to ci podeslę zdjęcia MPZP dla tego rejonu. Ten kawałek drogi którą mają w planach odchodzi w lewo od starej drogi jadąc od stęszewa kawałek przed tesco i idzie potem obok WPN dochodząc bezpośrednio do skrzyżowania Poznań/Kórnik. W wielkim skrócie jest to obwodnica ronda w mosinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Działki budowlane w Mosinie IP: *.softdesk.com.pl 25.10.07, 20:56 Poprosze pawlook@gazeta.pl Jezeli to duzy plik to daj tylko wiadomość - przekaże bardziej prywatnego emaila - z góry dziekuje. Szczerze mówiąc zacząłes mnie martwic - bylismy w UM Mosina i nic nam o drodze w pobliżu nie mówili (pytanie czy ona ma byc w pobliżu?) gdy sprawdzaliśmy plany - niestety gościa ktory wtedy pracował już nie ma... Nie bardzo rozumiem co oznacza obok WPN - idzie ta planowana droga na góre ???? - mysle ze WPN zablokuje tego typu inwestycje w otulinie , czy raczej gdzieś koło toru kolejowego i łączy sie z istniejącą ulicą ksiecia Poniatowskiego (która ma trzeba przyznac bardzo przyzwoity asfalt)? Pawlok Odpowiedz Link Zgłoś
zalesiu Re: Działki budowlane w Mosinie 25.10.07, 21:42 > gdzieś koło toru kolejowego i łączy sie z istniejącą ulicą ksiecia > Poniatowskiego (która ma trzeba przyznac bardzo przyzwoity asfalt)? Ta droga jest planowana pomiędzy poniatowskiego/kołątaja a WPN w większości wzdłuż torów kolejowych na Osową Górę. Szczegóły wysłałem ci w mailu. A gdzie kolega ma swoją działeczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Działki budowlane w Mosinie IP: *.softdesk.com.pl 25.10.07, 22:18 Uff juz wydobyłem dostepne mapy i mysle ze wiem o jaka droge chodzi - co prawda ja brałem ją za lokalną droge dojazdową do powstających działek.. Chwilowo email na gazecie niedostepny... Na posiadanej mapie widze projekt ulicy poniżej ulicy Fiedlera a powyżej toru na Osową - to widziałem ale brałem za droge lokalną niezauwazylem natomiast za dalej ma przebiegac przez tereny dzisiejszej bodajze betoniarnii.. Ale mysle ze to bedzie bardziej lokalna droga.. Bo obwodnica skojarzyła mi sie z czteropasmówką - a urocze sąsiedztwo autostrady którym jestem obarczony skutecznie mnie uczula na słowo droga/obwodnica.. Nasza działka jest na ulicy Wiejskiej :-) Jak wymierzyłem 350 m w linni prostek od omawianej drogi:-) Wiec niepowinno byc zle - zreszta juz cześciowo zieleń żywopłotowa wzdluż granic rosnie - i tez troche wyciszy..no i Tiry ze Steszewa do Kórnika na logike powinny smigac wyremontowaną Głogowską, autostradą i potem trasa na Ostrów :-) Miejmy nadzieje ze w tym stuleciu tej drogi jako przelotowej asfaltówy niewybudują -bardziej przydałby sie szynobus z Pożegowa na Główny w przyzwoitym takcie... pozdro P Odpowiedz Link Zgłoś
zalesiu Re: Działki budowlane w Mosinie 25.10.07, 22:26 > rosnie - i tez troche wyciszy..no i Tiry ze Steszewa do Kórnika na logike > powinny smigac wyremontowaną Głogowską, autostradą i potem trasa na Ostrów :-) > Miejmy nadzieje ze w tym stuleciu tej drogi jako przelotowej asfaltówy niewybudują Też tak myślę. Miałem niezły dylemat właśnie przez tą drogę. Co do jej wybudowania to raczej szybko jej nie wybudują albo wcale. Ale liczyć się z tym trzeba. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Działki budowlane w Mosinie IP: *.softdesk.com.pl 25.10.07, 23:22 A jak zaczną mieszac to założymy stowarzyszenie i oprotestujemy:-)! Może WPN będzie mial jeszcze wiekszą moc? Już raz dalem sie nabrac na autostrade w wykopie- uwierzylsmy z sasiadami ze bedą odpowednie zabezpiecenia akustyczne a teraz mamy czad :-( jedni sie już wyprowadzili, ja powoli realizuje analogiczny plan.. pozdrawiam i do zobaczenie w Mosinksiej ciszy:-) p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Działki budowlane w Mosinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 01:00 Luboń - Sikorskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Działki budowlane w Mosinie IP: *.softdesk.com.pl 26.10.07, 22:38 Prawie:-) Czyby znalazł sie na forum ktos tez odczuwajacy uroki autostrady? pozdro p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Działki budowlane w Mosinie IP: *.softdesk.com.pl 26.10.07, 23:09 Dzieki zdjecie doszło... Mysle ze jednak tak szybko droga niepowstanie i bedzie sie nam dobrze meiszkac w Mosinie :-) Dzisiaj prowadzilem pierwsze rozmwoy w prawie adaptacji projektu:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś