Dodaj do ulubionych

Lepiej zmienić zdanie

IP: 212.33.64.* 12.12.06, 07:58
Wyszło szydło z worka. Nowy wariant trzeba by przśpieszać. Jak nowe rewelacje
w powyżej notatce mają się do głoszonych poprzednio twierdzeń, że zmiana
trasy nie opóźni budowy obwodnicy. Może GW przestałaby manipulować. Może
lepiej zmieniłaby zdanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: A Lepiej zmienić złotoustego Topczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 17:18
      > Wyszło szydło z worka.
      Znaczy, co wyszło - czy przypadkiem ci się wszystko nie pomieszało. To drogowcy
      konkretnie złotousty Pan Topczewski - kłamali o tym, że zmiana przebiegu
      obwodnicy to strata 10 lat. Swiadomie kłamali - bo o nowelizacji specustawy
      znakomicie wiedzieli.
      Wiesz, co - jerzy - to ty tu manipulujesz. Nic takiego (10 lat budowy przez
      Ch..) nigdy nie wieściła GW.
      A co do kłamstw - niema żadnych 30 gospodarstw do wyburzenia, gdyby budować
      przez Chodorki. To kolejne kłamstwo wyssane z brudnego palucha od nogi
      przeczystego Burmistrza Cieślika.
      • Gość: jerzy Adresat IP: *.cnb.com.pl 18.12.06, 17:38
        Mój post był właściwie do b. zaangażowanego (przeciwieństwo słowa dziennikarz)
        p.Medka.
        • jakub.medek Re: Adresat 18.12.06, 19:00
          Gość portalu: jerzy napisał(a):

> Mój post był właściwie do b. zaangażowanego (przeciwieństwo słowa
          dziennikarz)
          > p.Medka.

Tekst który pan komentuje to felieton. jeżeli nie wie pan jakimi prawami rządzi
          się ta forma sugeruję sięgnięcie do słownika a później przemyslenie tego co pan
          tutaj napisał. I najlepiej przeprosiny.
          Jeżeli jako brak obiektywizmu odbiera pan to, że dopuszczam do głosuy także
          przedstawicieli drugiej strony tego sporu to trudno mi pana opinię traktować
          poważnie. takoż kiedy piszę o zdarzeniach wskazujących na ewidentne mijanie się
          z prawdą w wykonaniu lokalnych władz tudzież inwestora. To ci którzy o tym nie
          piszą są mało obiektywni.
          I tak na koniec - kilka razy w swoich tekstach pisałem o tym, że nie ma
          technicznej możliwości rozpoczęcia budowy w tym roku. Zarzucano mi że kłamię.
          Pisałem też, że wariant poprowadzony przez dolny basen Doliny Roispudy może być
          sprzeczny z unijnym prawem. W odpowiedzi słyszałem, żebym nie zajmował się
          sprawami, na których się nie znam.
          Wnioski niech pan sobie z tego wyciagnie sam.
          Jeżeli nie przekonuje pana oficjalny kommunikat KE co do tego czym jest jej
          skierowany do Polski w ubiegłym tygodniu list, proszę po prostu chwile
          poczekać. Kilka miesięcy wystarczy i przekona sie pan na własnej skórze, czy
          było to upomnienie, czy wyłacznie zapytanie.
          • Gość: walenty Re: Adresat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:16
            Przykry z pana człowiek, panie dziennikarzu. Potwornie zapiekły. Juz któryś raz
            widzę pańską wycieczkę na forum. Co to za pomysł, żeby napadać na komentujących
            gazetowe teksty ludzi. Niech się pan lepiej robotą zajmie.
            • Gość: Krab Re: Adresat IP: 193.58.232.* 18.12.06, 20:59
              Gość portalu: walenty napisał(a):

Co to za pomysł, żeby napadać na komentujących gazetowe teksty ludzi.

A mi się podoba, że dziennikarza interesuje opinia czytelników. Szkoda tylko ,że w Porannym dziennikarze chowają się po kątach, byłoby o czym porozmawiać.
            • jakub.medek Re: Adresat 18.12.06, 22:24
              Gość portalu: walenty napisał(a):

> Przykry z pana człowiek, panie dziennikarzu. Potwornie zapiekły. Juz któryś
              raz
              >
              > widzę pańską wycieczkę na forum. Co to za pomysł, żeby napadać na
              komentujących
              >
              > gazetowe teksty ludzi. Niech się pan lepiej robotą zajmie.

Drogi panie Walenty - na forum odezwałem się wywołany do odpowiedzi. Czytelnik
              o nicku Jerzy postawił mi konkretne zarzuty a ja się do nich ustosunkowałem.
              Jego prawem jest komentować a moim odpowiedzieć. A co do mojej roboty - kontakt
              z czytelnikami też się do niej zalicza.

• Gość: jerzy Re: Adresat IP: *.cnb.com.pl 19.12.06, 17:47
            Jako czytelnik gazety nie muszę się znać na formach i nazwach gazetowych
            wypracowań. Uważam jednak, że gazeta powinna podawać suche informacje. Jeżeli
            chce komentować, "naświetlać", uświadamiać itp to nich to robi w rubryce pod
            tytułem "opinie i komentarze redachtorów". Tego czytać nie będę i nie będę miał
            pretensji o stronniczość. Mieszanie informacji i komentarzy jest narzucaniem
            czytelnikom swojego punktu widzenia. To kiedyś nazywało się propaganda, a teraz
            manipulacja. Moim zdaniem wzorowy dziennikarz gazety codziennej powinien
            być "bezwonny" - z jego tekstów nie powinno być czuć jego poglądów.
            • jakub.medek Re: Adresat 19.12.06, 18:10

> Jako czytelnik gazety nie muszę się znać na formach i nazwach gazetowych
              > wypracowań. Uważam jednak, że gazeta powinna podawać suche informacje. Jeżeli
              > chce komentować, "naświetlać", uświadamiać itp to nich to robi w rubryce pod
              > tytułem "opinie i komentarze redachtorów". Tego czytać nie będę i nie będę
              miał
              >
              > pretensji o stronniczość. Mieszanie informacji i komentarzy jest narzucaniem
              > czytelnikom swojego punktu widzenia. To kiedyś nazywało się propaganda, a
              teraz
              >
              > manipulacja. Moim zdaniem wzorowy dziennikarz gazety codziennej powinien
              > być "bezwonny" - z jego tekstów nie powinno być czuć jego poglądów.
              Tekst który pan komentuje został opublikowany właśnie z nagłówkiem felieton -
              czyli jak pan to ujął ”opinia redachtora”.
              • Gość: jerzy Re: Adresat IP: *.cnb.com.pl 19.12.06, 22:19
                Może w papierowym wydaniu gazety. W elekronicznym słowo felieton nie pojawiło
                się.
                • jakub.medek Re: Adresat 19.12.06, 22:29

> Może w papierowym wydaniu gazety. W elekronicznym słowo felieton nie pojawiło
                  > się.

Gazeta Wyborcza to przede wszystkim papierowe wydanie.
                  • Gość: jerzy Re: Adresat IP: *.cnb.com.pl 19.12.06, 22:33
                    Tak się składa, że czytam tylko elektroniczną wersję podlaskiego dodatku GW.
                    Proszę więc o trochę więcej staranności i szacunku dla takich czytelników jak
                    ja.
            • Gość: Augustowianin Manipulatorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 19:39
              > manipulacja. Moim zdaniem wzorowy dziennikarz gazety codziennej powinien
              > być "bezwonny" - z jego tekstów nie powinno być czuć jego poglądów.
              Chodzi, co o bezwonność w wydaniu Porannego lub Współczesnej. To właśnie
              cuchnie manipulacją i propagandą. Drogi Jerzy. Czy ty tu nie narzucasz swojego
              punktu widzenia tą swoistą cenzurą ? Pachniesz znajomo kolego. Pracowniku loby
              drogowo - bagiennego.
              > Uważam jednak, że gazeta powinna podawać suche informacje.
              Najlepiej w duchu wypracowań dyr. Topczeswkiego.
              • Gość: jerzy Groch z kapustą IP: *.cnb.com.pl 19.12.06, 22:30
                Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Gazeta ma przede wszystkim informować.
                Taka jest podstawowa rola dziennika. Felietony, komentarze, opinie powinny być
                wyraźnie wydzielone. Nie mówiłem nic o meritum sprawy obwodnicy bo uważam to za
                bezcelowe. Sądzę, że wszystko na ten temat zostało już powiedziane. Nikt nikogo
                nie przekonał. Mam tylko nadzieję, że po donosach do Brukseli nie ucierpi
                Augustów.
                • Gość: awarut Re: Groch z kapustą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:02
                  Ja może za krótko w okupowanym kraju żyłem, ale są donosy i są zawiadomienia o
                  przestępstwie. Ja się cieszę bardzo, że dzięki KE nasze urzędasy i inni nie mogą
                  ordynarnie w biały dzień prawo łamać. Szkoda tylko, że karę za złamanie prawa
                  wszyscy podatnicy płacić będą:( Ale dla Rospudy warto:)
                  Pozdrawiam
                • Gość: Krab Re: Groch z kapustą IP: 193.58.232.* 20.12.06, 16:48

Mam tylko nadzieję, że po donosach do Brukseli nie ucierpi Augustów.

Lata zaborów, okupacji i komunizmu zrobiły swoje. W umyśle przeciętnego Polaka "Państwo" to nie ja, a obywatelski obowiązek to donos. Nikt nie będzie przecież kablował pijanego sąsiada siadającego za kierownicę. Jeszcze ONI go złapią.
                  A Augustów cały czas cierpi, od 20 lat mało się tam zmieniło.
    • www.zieloni-bialystok.w.pl www.via-baltica.w.pl ; www.tiry-na-tory.w.pl 19.12.06, 15:49
      www.via-baltica.w.pl www.tiry-na-tory.w.pl
      Więcej informacji na stronach internetowych:
      www.zieloni.osiedle.net.pl/via-baltica-rospuda.htm
      www.zieloni-bialystok.w.pl -Białystok, Podlasie-lokalne informacje; eko -
      działalność, problemy, rozwiązania
      www.referendum-bialystok.w.pl - propozycja referendum w Białymstoku -
      mieszkańcy Białegostoku mają szansę powiedzieć, w jakim mieście i regionie
      chcieliby żyć i mieszkać - ZMIENIĆ BIAŁYSTOK I PODLASIE ! DOŚĆ ZAŚCIANKOWOŚCI !
      www.darzbor.v24.pl/via-baltica/index.htm MAPA - DLACZEGO VIA BALTICA
      PRZEZ BIAŁYSTOK TO NONSENS, PROJEKT OBWODNICY AUGUSTOWA I SUWAŁK OMIJAJĄCY
      DOLINE ROSPUDY I TERENY PRZYRODNICZE, INFORMACJE:
      www.darzbor.v24.pl/vb/index.php

wszystko nt. wariantu omijającego obszar chroniony:
      www.siskom.waw.pl/rospuda/Wariant_alt/
      www.viabalticainfo.org
      • Gość: paradys znów ten kosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:23
        on chyba nie ma nic do roboty
        • Gość: jerzy Re: znów ten kosno IP: *.cnb.com.pl 19.12.06, 23:15
          On tego nie pisze. To się chyba samo klonuje.
          • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: znów ten kosno 19.12.06, 23:25
            problem polega na tym ze ty NIE CZYTASZ

ale piszesz więć piszesz bzdury

tak jak w Kurierze Poronionym itd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka