Dodaj do ulubionych

B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia

01.06.06, 12:15
Bydgoszcz slabszym osrodkiem akademickim od Torunia
... wg rankingu Polityki z tego tygodnia.

Torun wyrzedziło go tylko 7 miast (Wawa, Poznan, Krakow, Wroclaw, Katowice,
Gdansk i Lodz), choc na nich pracowalo wiele uczelni, a na Torun tylko UMK.
Bydgoszcz mimo posiadania 3 uczelni (co wzmacnia sumaryczną ocenę) wyceniono
niżej od Torunia.

Wytypowano tez 10 najlepszych polskich uczelni- tu jest wiecej:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=42848965
Obserwuj wątek
    • campenile Re: spam 01.06.06, 12:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=42848965
    • muvon200 Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:18
      hmm cos takiego czytałem na toruńskim forum po co to tutaj? Panie adminie na
      Bydgoszcz z Toruniem z tym szajsem. A tak swoją drogą to zastanawia mnie to czy
      pan Babbik :) ukończył ten uniwerek czy tylko jest z niego dumny?
      • babbik Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:21
        Na forum torunskim umiescilem INNY wpis z INNYM tytulem i INNĄ trescią.
        Chcialbym poruszyc na forum bydgoskim kwestie "akademickosci" Bydgoszczy i
        sluze rankingiem.
        Jesli masz inny -dawaj.
        • ktosik1001 Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:24
          Zadam tobie pytanie co rozumiesz przez słowo "akademickość"? Jest to ściśle
          określone. Jestem ciekaw jak to toruński geniusz nam przedstawi. Rozumiem, ze
          uczelnie to tylko znasz z prasy i okien autobusa!
          ps. ten ranking to porażka dla UMK.
          • campenile Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:26
            Po co się pytasz wiadomo, że to nie mysli...
        • ktosik1001 Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:25
          Inny ranking to taki w którym ATR był na 14 miejscu a UMK na 42!
          • muvon200 Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:27
            AMEN :)), ale o tym to wątek wyleciał na forum BT
            • babbik Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:29
              ktosik1001 napisała:

> Inny ranking to taki w którym ATR był na 14 miejscu a UMK na 42!

W rankingu pracy dla inzynierow ktorych UMK nie produkuje.
              UMK zajeloby tez ostatnie miejsce w rankingu kursow spawania, jesli takie
              zastosowac kryteria.
              • mozilla.org Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:31
                > > Inny ranking to taki w którym ATR był na 14 miejscu a UMK na 42!
                >
                > W rankingu pracy dla inzynierow ktorych UMK nie produkuje.

doskonale wiesz, ze ranking newsweeka traktowal o czym innym. wstyd sie
                przyznac, ze bladziutko wypadlo miasto na t., prawda?
            • babbik umiesz normalnie pogratuluwac sukcesu Toruniowi? 01.06.06, 12:30
              A ja watek widze. Nie umiesz normalnie pogratuluwac sukcesu Toruniowi?
              Nie przechodzi przez gardlo?
              • k_martin Re: umiesz normalnie pogratuluwac sukcesu Torunio 01.06.06, 12:31
                A dlaczego mamy czegoś gratulować? Nas nie interesują rankingi!
              • ktosik1001 Re: umiesz normalnie pogratuluwac sukcesu Torunio 01.06.06, 12:32
                To nie jest sukces, tak więc trudno gratulować, chyba jedynie Prof.
                Nalaskowskiemu! Okazuje się, ze poza pedagogika, ktora nie ma nawet wydziału,
                nikt nie znalazł sie w scisłej czołówce.
              • muvon200 Re: umiesz normalnie pogratuluwac sukcesu Torunio 01.06.06, 12:39
                --------------------------------------------------------------------------------
                A ja watek widze. Nie umiesz normalnie pogratuluwac sukcesu Toruniowi?
                Nie przechodzi przez gardlo?

Babiczku kochany. Mogę pogratulawać i zrobiłbym tak gdybyś napisał "Toruń
                jednym z najlepszych ..." a nie że lepszy od Bydzi bo tak na prawdę to ... eeee
                szkoda słów.
                • ktosik1001 Re: umiesz normalnie pogratuluwac sukcesu Torunio 01.06.06, 12:41
                  Babbik, faktycznie nie ma z kim i o czym!
          • babbik Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:28
            ktosik1001 napisała:

> Jestem ciekaw jak to toruński geniusz nam przedstawi. Rozumiem, ze
            > uczelnie to tylko znasz z prasy i okien autobusa!

Czy standardem jest w Bydgoszczy obrazanie by zadac pytanie?
            Nie umiesz normalnie zapytac?

> Zadam tobie pytanie co rozumiesz przez słowo "akademickość"?

Po kryteria siegnij do Polityki.
            • ktosik1001 Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:30
              W polityce na to pytanie nie odpowiadają. Słucham uważnie kolego, co oznacza
              termin "akademickość"? Kiedy dany ośrodek można nazwać akademickim?
              • ktosik1001 Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:37
                Niestety uczony z Torunia milczy, bo nie ma zielonego pojęcia!
                • babbik Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:40
                  Znow obrazasz.
                  Termin "akademickosc" jest szeroki a jego definicje dla tego rankingu
                  stworezyla Polityka.

O ile chcesz znac moje zdanie, ale odnosze wrazenie macieju ze ty wolisz tylko
                  obrazac, a rankingi - wysmiewac.
                  • ktosik1001 Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 12:44
                    Chce tylko tobie udowodnić, że akademickość jest tylko znana tobie z prasy! Mam
                    dla Ciebie taka radę. Skoro mieszkasz w mieście akademickim, gdzie odsetek
                    młodzieży z wyższym wykształceniem jest wysoki, to wypadałoby ukonczyc kierunek
                    studiów zgodny z zainteresowaniami. Nie wypada przecież zaniżać średniej
                    miejskiej!
                    Ośrodki nazywamy akademickimi wtedy kiedy posiadaja uprawnienia doktoryzowania
                    i habilitowania. Tyle mistrzu słowa propagandowego!
    • oy2345xxx kto zarzadza UKW? Cienizna, ATR nieco lepszy ale 01.06.06, 12:43
      A kto zarzadza UKW? Cienizna, ATR nieco lepszy, ale i tam jest tak srednio, kto
      ma budowac akademcikosc miasta?
      • ktosik1001 Re: kto zarzadza UKW? Cienizna, ATR nieco lepszy 01.06.06, 12:45
        Widze ten sam znawca tematu akademickości!
        • muvon200 jak ten babolek zapamiętuje te szyfry z nika? 01.06.06, 12:52
          heheh tak odchodząc od tematu hehe no bo straszny szyfr ten jego roboczy nik.
          No i pytanie . Babiczku kochany czy nazwanie kogoś uczonym jest obrażliwe? Od
          kiedy?
      • babbik Re: kto zarzadza UKW? Cienizna, ATR nieco lepszy 01.06.06, 13:35
        Pierwszy rozsadny glos, nie szukajacy winy u torunian.
    • muvon200 Przestańmy pisać! 01.06.06, 12:53
      Przestańmy dyskutować w tym wątku bo niedługo trafi on na 1 stroinę a tam już
      admin zadba żeby leżał miesiąc.
      • ktosik1001 Re: Przestańmy pisać! 01.06.06, 12:55
        OK!
    • relatywista Dopóki nie zlikwidują afer na UKW, nic sie nie 01.06.06, 13:03
      Dopóki nie zlikwidują afer na UKW, nic sie nie zmieni
    • mudah Re: B-cz slabszym osrodkiem akademickim od T-nia 01.06.06, 13:25

O tobie bobiku swiadczy tytul: Torun lepszy od Bydgoszczy. Pogratulowalbym
      gdybys post zatytulowal Torun w czolowce. Nie , tu nie o to chodzi bobiku,
      leczysz swoje kompleksy ot, co.

Rownie dobrze moglbym zamiescic post " Bydgoszcz najsilnielszym w regionie
      osrodkiem muzycznym" albo " Bydgoszcz bije Torun na glowe w ilosci miejsc w
      slach widowiskowych" itp itd. Glupota nie boli.
      • babbik cienka rola akademickiej Bydgoszczy 01.06.06, 13:30
        Ale ja nie podwazam muzycznosci Bydgposzczy, WRECZ PRZYZNAM CI RACJE.
        Dziwi mnie tylko, ze bydgoszczanie nie potrafia przyznac racji Toruniowi w
        kwestiach nauki, mimo oczywistych kolejnych dowodow.
        A jhedynym argumentem jest obrazanie:
        > leczysz swoje kompleksy
        > Glupota nie boli.

Przekonaj mnie MERYTORYCZNIE że Polityka sie myli co do roli akademickiej
        Bydgoszczy, a nie obrazaj - za trudne?

Chyba ze ja moge idąc twoim wzorem nazwac cie "zakompleksionym głupcem".
        Ale nie, to tylko wolno bydgoszczanom :-)
        • ktosik1001 Re: cienka rola akademickiej Bydgoszczy 01.06.06, 13:33
          Chce tylko tobie udowodnić, że akademickość jest tylko znana tobie z prasy! Mam
          dla Ciebie taka radę. Skoro mieszkasz w mieście akademickim, gdzie odsetek
          młodzieży z wyższym wykształceniem jest wysoki, to wypadałoby ukonczyc kierunek
          studiów zgodny z zainteresowaniami. Nie wypada przecież zaniżać średniej
          miejskiej!
          Ośrodki nazywamy akademickimi wtedy kiedy posiadaja uprawnienia doktoryzowania
          i habilitowania. Tyle mistrzu słowa propagandowego!
          • babbik Ranking Polityki to dzialanie antybydgoskie :-) 01.06.06, 13:35
            Ja tylk zacytowalem ranking, jesli uwazasz, ze Polityka sie myli, napisz do
            nich.
            Ranking Polityki to ewidentnie dzialanie antybydgoskie :-)
            Na pewno sponsorowane przez niedobrych torunian wiadomych kół.
            • mudah Re: Ranking Polityki to dzialanie antybydgoskie : 01.06.06, 13:43

> Ranking Polityki to ewidentnie dzialanie antybydgoskie :-)

Nie, twoje durne wypowiedzi to "dzialania antybydgoskie" geniuszu. :)
            • marcioo30 Re: Ranking Polityki to dzialanie antybydgoskie : 01.06.06, 14:05
              pytanie do babika - w jakim celu zamieszczasz te wszelakie rankingi wychwalające toruń na bydgoskim forum - na toruńskim jest za mało miejsca ?
              • mudah Re: Ranking Polityki to dzialanie antybydgoskie : 01.06.06, 14:07
                Forma leczenia
                • marcioo30 Re: Ranking Polityki to dzialanie antybydgoskie : 01.06.06, 14:10
                  pewnie tak - bo innego wyjaśnienia nie widzę - no chyba że babik nas oświeci czekamy
        • mudah Re: cienka rola akademickiej Bydgoszczy 01.06.06, 13:42

> Przekonaj mnie MERYTORYCZNIE że Polityka sie myli co do roli akademickiej
          > Bydgoszczy, a nie obrazaj - za trudne?
          >

A gdzie napisalem, ze Polityka sie myli? Pisze o tobie i twoich durnych
          kompleksach a nie Polityce. Bobik, z czym ty masz problem? Czy nie rozumiesz
          podstawowej rzeczy: twoja cala dzialalnosc wycelowana jest w deprecjonowanie
          pozycji Bydgoszczy. wszystkie twoje "rankingi" starannie dobrane i jeszcze
          staranniej skomentowany belkot. :)
        • campenile Re: cienka rola akademickiej Bydgoszczy 01.06.06, 14:09
          zauważ nikogo nie obchodzi co myslisz o Bydgoszczy, ani bydgoszczan nie
          obchodzi Torun więc odpuść sobie
          • mylady1 w sensie akademickim Bydgoszcz to dno. 27.06.06, 08:17
            Niestetey mimo zlosliwosci babaika, on ma racje w sensie akademickim Bydgoszcz
            to dno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka