Dodaj do ulubionych

Karol- Paież który pozostał człowiekiem - opinie!

04.11.06, 10:48
Bardzo proszę osoby , które widziały ten film o opinie , zależy mi także
abyście napisali według was od jakiego wieku dzieci mogą oglądać ten film .
PS.
Czy ktoś może wie jaka jest postawiona granica wieku w kinach odnośnie tego
filmu , bo nie mogę znaleźć .
Obserwuj wątek
    • zuzanna56 Re: Karol- Paież który pozostał człowiekiem - op 04.11.06, 11:23
      Mój 9 letni syn oglądał pierwszą część tego filmu ale nie całą. Nie pokazaliśmy
      mu całego fragmentu o wojnie. Bardzo mu się podobało.
      Ja oglądałam ten film ostatnio. Myślę że może on być za długi i zbyt
      szczegółowy dla dziecka. Chociaż podobał mi się.
      • jagoda68 Re: Karol- Paież który pozostał człowiekiem - op 04.11.06, 13:21
        Nuda, nuda, żenująca nuda. Ma niemal wszystkie wady I części - skrótowe,
        niemal "komiksowe" potraktowanie głównej postaci, skupiania się na anegdotkach
        z życia, a nie na przesłaniu, drewniane, nieznośnie popatyczne dialogi, a
        wszystko to podlane narodowo-katolickim sosikiem. Jednym słowem - klasyczn,
        nudna hagiografia do oglądania na kolanach. Ale moja opinia jest oczywiście
        odosobniona bo przecież papież "wielkim człowiekiem był" i filmy o nim również
        muszą być wielkie.
        • renka14 Re: Karol- Paież który pozostał człowiekiem - op 04.11.06, 16:46
          bylam z 9-letnia corka, na koncu poplakala sie niemal histerycznie, ledwo ja
          uspokoilam, ale jest bardzo wrazliwa i naszego Papieza strasznie kocha
    • baaasiiia Re: Karol- Paież który pozostał człowiekiem - op 05.11.06, 08:57
      W kinie, odgórnie jest chyba narzucona granica 12 lat. Moja 10 - letnia córka
      pierwszej części nie była w stanie obejrzeć w całości - głównie przez sceny z
      wojny. W drugiej części wojny nie ma, ale są sceny pokazujące umierającego
      papieża. Nie wiem, zastanawiam się czy ja zabrać.
    • lola211 Re: Karol- Paież który pozostał człowiekiem - op 05.11.06, 09:01
      Sadzilam, ze to film dla mlodziezy i doroslych, a nie dla dzieci.Na inne tez je
      zabieracie, czy ze wzgledu na tematyke to wyjatek?
      Nie przyszloby mi do glowy zabierac 8 latke na film nie kierowany do tej grupy
      wiekowej.
    • monia145 Re: Karol- Paież który pozostał człowiekiem - op 05.11.06, 09:09
      Jak dla mnie to 15-latek może pójść na ten film.......
      Może zrozumie i się nie wynudzi.....
      Młodszych odradzałabym brać.......można poczekać, film się nie zestarzeje...
      • zuzanna56 Re: Karol- Paież który pozostał człowiekiem - op 05.11.06, 10:56
        Jestem nauczycielką w katolickim liceum i gimnazjum. Na film poszły dwie szkoły
        czyli nawet uczniowie 13 letni.
        Myślę że 10-11 latek mógłby ten film obejrzeć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka