Dodaj do ulubionych

wesele warszawa villa foksal

08.01.06, 09:36
Dziewczyny zastanawiam sie nam tym miejscem. czy ktos mial tam wesele?
jak bylo? na ile osob? moze macie jakies zdjecia z wesela? bede wdzieczna za
pomoc.
Pozdrawiam
Chenoa
Obserwuj wątek
    • kasia_na_102 Re: wesele warszawa villa foksal 08.01.06, 11:43
      My też się zastanawialiśmy nad tą restauracją, bo jest przeurocza i ma
      fantastyczną obsługę. Niestety u nas przeważyła cena no i to, że jedzenia
      niestety jest tam niewiele - w sensie są niewielkie porcje.
      Pozdrawiam
      Kasia
      • art-film Re: wesele warszawa villa foksal 09.01.06, 00:13
        Pracowałem w Villa-Foksal. Może porcje nie są duże ale pyszne. Chyba nie chodzi
        o to by dużo jeść ale by się dobrze bawić. A dla bardziej głodnych jest szwedzki
        stół. Pozdrawiam, Mariusz.
        • monias11 Re: wesele warszawa villa foksal 09.01.06, 13:50
          Ponoc tam drozyzna straszna. Ja polecam Wille na Panskiej -
          www.restauracjapanska.pl . Super restauracja, super obsluga i niedrogo.
    • kiwigirl Re: wesele warszawa villa foksal 09.01.06, 13:59
      opcja inna niż normalnie spotykane.
      pisze z pamięci ale: na wstepie chyba jakieś "pierdółki" i drink powitalny,
      potem obiad serowany, potem bufet zimny, potem albo serwowane danie ciepłe, albo
      kilka w bufecie albo grill do wyboru. oczywiścei jakieś słodycze, owoce itp

ceny bez alkoholu i chyba jeśli dobrze pamiętam z ograniczoną ilością napoi
      niealkoholowych - do 80 osób 18 000pln, powyżej - tyle samo plus za każdą
      kolejną osobe bodaj 220pln. jak dla mnie to bardzo drogo, ale jak kogoś stac to
      czemu nie.
      • chenoa1 Re: wesele warszawa villa foksal 15.01.06, 11:31
        a czy ktos tam byl na weselu i moze mi powiedziec czy
        - zmiesci sie tam 120 osob (mam watpliwosci czy sala nie jest za mala np do
        tanczenia)
        - czy ilosc jedzenia jest wystarczajaca? nie chcialabym zeby moi goscie wyszli
        glodni z wesela?
        bede wdzieczna za wszelkie dodatkowe opinie, uwagi osob ktore tam byly na
        weselu, przyjeciu
        Pozdrawiam
        Chenoa
    • dagafa Re: wesele warszawa villa foksal 15.01.06, 15:21
      Mialam nawet zarezerwowany termin na 24 czerwca w Villa Foksal, ale
      zrezygnowalismy z kilku istotnych przyczyn. Jest to naprawe urocze miejsce,
      duzy taras, ogrod - kiedy oczywiscie nie pada, ale dla ok 120 toszeczke za
      malym. Jedna sala miesci ok 80 os, a druda ok 40os. Na weselu chodzi o to zeby
      wszyscy goscie byli razem a nie zeby ktos stal w drzwiach (tej drugiej sali) i
      patrzyl jak jest np. toast dla mlodych. Parkiet dla takiej liczby rowniez jest
      za maly. Wiadomo,ze wszyscy jednoczesnie nie tancza, ale jesli jest tam 10 par
      to jest tloczno. Jesli gra zespol to zajmie on troche miejsca ze swoim
      sprzetem, a jesli DJ (ktorego on chyba maja i polecaja) to raczej nie. Goscie z
      wesela pamietaja jak sie bawili a nie co jedli, pili i to nam uswiadomil
      zespol, ktory bedzie gral na naszym weselu. Cena jest porownywalan do fajnych
      miejsc w Warszawie i jak nacentrum miasta nawet przystempna tylko dlaczego
      podawana w Euro????? Jesli organiujesz weselena ok 60 to moze byc tam nice, ale
      jesli bedzie wieksza liczba to juz troche gorzej. Jesli chodzi o Villa Panska
      to nie mam porownania, malo miejsca i wystroj knajpy nic specjalnego. Bardzo
      sliski parkiet.
      Powodzenia i pozdrawiam,
      Agata
      • sandraa3 Re: wesele warszawa villa foksal 15.01.06, 15:30
        A na to się w końcu zdecydowaliście?
      • chenoa1 Re: wesele warszawa villa foksal 15.01.06, 15:35
        ja robie dokladnie na tyle samo tzn 120 i mam te same watpliwosci ale nie
        znalazlam na razie nic lepszego. moze ty masz jakies propozycje?
        • dagafa Re: wesele warszawa villa foksal 15.01.06, 16:40
          A na kiedy macie termin wesela?? My zdecydowalismy sie na Hotel Mazurkas w
          Ozarowie Maz. duza sala, cena bardzo przystepna. Bylam tez na weselu w Hotelu
          Sobieskim i bylo naprawde ok. A zastanawialiscie sie nad Palacykiem w
          Jablonnie, Hotel (jak dobrze pamietam) Marina nad Zegrzem (tylko znow zamalo
          miejsca). Jak sobie cos przypomne to napisze.
          Pozdr,
          a.
          • chenoa1 Re: wesele warszawa villa foksal 15.01.06, 17:09
            wesele robimy we wrzesniu, nie istotne dokladnie kiedy, zalezy na kiedy
            znajdziemy fajna sale. jakby ci sie cos przypomnialo daj znac.
            tez sie zastanawiam nad jablonna, ale jeszcze tam nie dzwonilam czy maja
            terminy.sprawdze tez ten hotel mazurkas, dziekismile a wy kiedy?
            • dagafa Re: wesele warszawa villa foksal 15.01.06, 17:16
              Zadzwon sobie lub zajrzyj na strone mazurkasa -`naprawde jest tam bardzo
              elegancko, duzo miejsca, za darmo mamy apartament na przebranie, skladowanie
              prezentow smile dogadalismy sie tak z nimi ze dostajemy od nich autokar, ktory
              przywiezie gosci z kosciola. chyba na stronie jest ich menu z cenami, ale my
              tez cos sciagnelismy z menu villa foksal.
              my mamy zabukowany termin na 17/06/2006. jeszcze cos popatrze.
              • sandraa3 Re: wesele warszawa villa foksal 17.01.06, 15:40
                ktoś na gimbli pisał, żeby bardzo uwazac na wlasciciela i umowe, bo wychodza
                rozne kwiatki potem.
              • bettywaw Re: wesele warszawa villa foksal 19.06.06, 13:58
                Cześć, ja mam w najbliższą sobotę wesele w Mazurkasie. Możesz mi napisać jak
                udało się Twoje wesele, czy wszystko przebiegło zgodnie z Twoimi oczekiwaniami?
                Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
    • dagafa Re: wesele warszawa villa foksal 17.01.06, 13:41
      czesc,
      przypomnialam sobie o jeszcze jednym fajnym miejscu - hotel villa park weola.
      tam tez jest nice, ladny ogrod, przytulnie.
      • chenoa1 Re: wesele warszawa villa foksal 17.01.06, 21:39
        wiesz moze ile osob w villa park wesola sie zmiesci? ja potrzebuje na 120
        minimum.
        • chenoa1 Re: wesele warszawa villa foksal 07.02.06, 23:09
          czy moze ktos ma jeszcze jakies wspomnienia z villi foksal. glownie mam
          watpliwosci co do ilosci osob, manager zapewnia ze bez problemu 120 sie miesci
          ale nie jestem pewna czy ktos ma jakies doswiadczenia?
          • kunsia Re: wesele warszawa villa foksal 19.06.06, 14:08
            Mi tez sie wydaje ze tam jest trosze malo miejsca.
            Dla nas istotna sprawa byla cisza nocna ktora zaczyna sie tam po 10 - wiec w
            ogrodzie moze byc tylko cicha muzyka iniewielu gosci.
            Co do liczby gosci ( nie wiem czy tambylas)druga sala jest bardzo odcieta i
            osoby te jestem pewna iz beda odciete od reszty przyjecia.
    • kunsia Re: wesele warszawa villa foksal 19.06.06, 14:14
      Oj i jeszcze jedno wiem ze mozliwosci finansowe to duza sprawa jednak co tammi
      sie spodobalo to to ze podaja cene z wszystkim wliczonym.
      Ja zastanawiam si rowniez nad willa nova ktora sie na poczatku wydawala tansza
      jednak po doliczeniu wszystkich wydatkow wychodzi grubo ponad 300 za osobe.
      W tej kwesti foksal wyglada taniej. A pomsl ze odpadaj ci koszty jakis tam
      autobusow itp...
    • szyszka81 byłam- koszmar 19.06.06, 14:16
      byłam na weselu w zeszłym roku, to był koszmar
      z reszta pisałam juz o tym tutaj.
      obsługa była fatalna, tzn napoje roznosili prawidłowo, ale na narzekania gości
      ze sa głodni i dobrze by było cos zjeść, reagowali uśmiechem
      zaczeło sie od tego
      ze przybylismy tam ok 19, był szwedzki stół, ale pełno tam było udziwnionych
      wędlin i sałatek, ktorymi nie dało się na jeść, w kazdym razie do tego
      szwedzkiego stołu, kelnerki chodziły i ciągle rozlewały wódkę i wino, skończyło
      się to tym, ze goście ok 21 byli juz niexle wstawieni, bo nie było juz nic do
      jedzenia i poddenerwowani bo tzw ciepły posiłek podano o 22,15. Porcje były
      tycie, do tego letnie, o ile krem z pomidorów da się zjeść letni, to rosół już
      nie był za pyszny. Potem czekalismy 30 min na drugie, z tego co pamiętam jadłam
      coś w borowikach, sos był tak "chemiczny" ze nie dało się go zjeść.
      Po tych malutkich porcjach wjechały ciasteczka, i znowu przerost formy nad
      trescią, bo np. maczana w białej czekoladzie truskawka i i recznie malowany na
      niej wzorek z ciemnej czekolady
      potem o 12 miał być grill, przesunął się na 1, nie doczekalismy juz do niego
      co do parkietu, rzeczywiście 10 0sób i jest tam tłoczno
      łazienki - tylko 2 (tzn 2 męskie i 2 damskie)
      właściciel rzeczywiście jest dziwny, bo jak moja kolezanka pokazała mu jaki
      chce tort sobie zmówić sama, to powiedział, ze jest on wiejski (a sam tort był
      przecudny, bardzo oryginalny i piękny w swojej prostcie) i oczywiście wymusił
      na niej, zeby zamówiła u niego tort, gdzie jak się potem okazało kazda para ma
      taki sam
      Ogólnie wrażenia bardzo złe, mimo, ze restauracja wygląda super.
      wiem, ze wesele nie jest po to, zeby się nażreć, ale to była żenada
      a najbardziej przykre było to, ze wiedziałam ile para młoda włożyła w to serca
      Młodzi oczywiście dobrze się bawili, wiadomo, ale goście niezadowoleni
      wychodzli zaraz po 12 (mimo ze jechali na ten ślub z końca Polski), także na
      zdjęciach nie wygląda to za dobrze, jak siedza goście, a przed nimi
      puściusieńki stół
      Może my, a włąsciwie oni źle trafili, ale ja bym tam nie zrobiła swojego
      wesela, a sama teraz szukam własnie podobnego lokalu
      pozdrawiam
      • pipistrelle hmmm 19.06.06, 14:22
        ja dzwonilam tam ale odstraszyla nas cena niestety podano nam 230 zl od osoby
        plus alkohol i korkowe etc etc, wyszlo tego strasznie duzo! a poza tym ja
        dowiadywalam sie w lutym i nie bylo miejsc na wrzesien, wiec zdecydowlaismy sie
        na palacyk obok Villa Foksal choc to oczywiscie nie to samo, ale troche taniej
        i byl termin
        • kunsia Re: hmmm 19.06.06, 14:24
          Z tego co ja sie dowiadywalam to w tm 200 cos bylo juz wszystko oczywiscie bez
          alkoholu ale zdne korkowae ani obsluga juz nie dochodzio, dziwne.
      • ankliszka Re: byłam- koszmar 19.06.06, 15:22
        nie bylam nigdy na zadnym weselu w tym miejscu, tym bardziej nie urzadzamy tam
        naszego, ale ....
        okolo poltora roku temu bylsmy tam z narzeczonym na romantycznej kolacji i
        przypadkowo bylismy swiadkami dosc dziwnej sytuacji, ktora slyszelismy przez
        kotare.
        Do managera lokalu przyszla para narzeczonych rozmawiac o warunkach organizacji
        wesela. Jak to zazwyczaj bywa zadawali bardzo duzo pytan, dociekali, pan im
        grzecznie odpowiadal... natomiast kiedy wyszli skwitowal to jednym
        slowem 'PROSTACTWO'.
        Uwazam, ze to w odpowiedni sposob swiadczy o kulturze lokalu i podejsciu
        wlascicieli.

ps. nigdy wiecej sie tam nie pojawilismy...
        • chenoa1 Re: byłam- koszmar 19.06.06, 20:02
          wtakim razie ciesze sie ze zdecydowalismy sie w koncu na inne miejscesmile
          robimy wesele w Fortecy i mysle ze bedzie supersmile
    • aawk Re: wesele warszawa villa foksal 23.06.06, 22:15
      ja byłam tam na wesele w lipcu 2005 roku, sama powaznie rozwazam ten lokal.
      Mysle ze na poczatku powinnismy rozroznic typy wesel, gosci kt. maja sie na nim
      dobrze bawic, nasze wyobrazenia o tym dniu i przyjeciu weselnym. Ja sie bawilam
      swietnie!!jedzenie bylo pyszne, pomimo ze spoznilismy sie na zimy bufet przed
      daniami serwowanymi, to absolutnie nie bylismy glodni!!moze to wynika z tego ze
      uwielbiami delktowac sie daniami i tak wytowrne przystawki, zupy i dania glowne
      zwyczajnie nas zadowalaly i sycily, poza tym byl grill gdzie bylo mnostwo
      jedzenia a wlasciwie malo kto jadlsmilepodobala mi sie elegancja i wytowrnosc w
      tym lokalu, to ze kelner latal za gosciem, w pewnym momencie milaysmy fanaberie
      ze nam papierosow zabraklo, kelner polecial do sklepu i nam kupil, ale to tylko
      szczegol, nie przeszkadzalo to ze tance sa w innym opmieszczeniu nawet lepiej
      osoby siedzace moga spokojnie rozmawiac a osoby tanczace nie czuja sie jak kosc
      w kt. gapia sie siedzace sroki.ogord cudowny, w ciepla noc wrecz fantastyczny.
      My tak planuemy 120 max, i jeszcze rozwazamy boathose i villa w Wesolej, z
      doswiadczenia szczerze polecam, urocze i wykwintne wesele przezylismy kt. z
      mlodymi malzonkami wspominami do dzisiajsmilesmile
      • kunsia Re: wesele warszawa villa foksal 25.06.06, 05:45
        Z malzonkami, naprawde
        cos za bardzo na moj gust slodzisz, czyzbys nie byla managerem lokalu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka