Gość: Anty IP: *.atol.com.pl 24.03.06, 23:35 Po co ta straż??? Nic nie robią???? Kolejny komendant ,który bedzie zarabiał 5000zł z naszych podatków!!! A strażnicy będą wlepiali mandaty za źle zaparkowane psie kupki!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.olendernet.pl 25.03.06, 06:52 hmm - coś za często ostatnio są konkursy na stanowiska typy policja ,straz miejska itp. - co wy tak w łape... ze was tak często zmieniają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 10:04 Skąd Pan wziął wysokość tego uposażenia,chyba z księżyca, nie rozumiem Pana oburzenia, przecież etat zastępcy komendanta Straży nie został powołany wczoraj, tylko funkcjonuje od samego początku jej istnienia, skoro był wakat na tym stanowisku - wybrano nowego zastępcę - to chyba nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolennik Straży Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.chello.pl 25.03.06, 13:14 TYLKO KOGO WYBRANO. PO CO TEN KONKURS,TO FARSA.STRASZNE BY W TAKIM MIEŚCIE I WOJEWÓDZTWIE NIE BYŁO WŁAŚCIWEGO KANDYDATA NA KOMENDANTA. A MOŻE WSZYSCY AMBITNI JUŻ Z TEJ FORMACJI UCIEKLI, ALBO W INNY SPOSÓB POKAZANO IM DRZWI. NIECH KTOŚ SIĘ WRESZCIE OPAMIĘTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 13:58 Nie rozumiem o co chodzi w stwierdzeniu "kogo wybrano", czy mojemu przedmówcy przeszkadza, że to kobieta, czy sam ma niezaspokojone ambicje zawodowe, jeżeli ma zastrzeżenia co do konkursu i końcowego wyboru powinien to uzasadnić merytorycznie, a nie pisać: wybór jest zły, bo jest zły.Takie opinie drogi panie to czyste "wodolejstwo", z którego nic nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Baran Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 12:10 Panie "zdziwiony". Udajesz głupiego, czy nim jesteś. Przecież ta pani nie potrafi samodzielnie napisać poprawnego pisma. Ciekawe jakich fachowych rad będzie udzielać podległym strażnikom. Chyba takich samych jak komendant, który wyznaje zasadę, że "prawo to ja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 18:36 Zastanawiająca jest znajomość Zwolennika Straży w jaki sposób konkurs się odbył, jak również Pana M.Baran w zakresie co nowa Pani Komendant potrafi, a czego nie - ja takiej wiedzy (jak pewnie większość forumowiczów) nie posiadam. Wnioskuję z tego, że obaj panowie są pracownikami Straży, i trochę ponoszą ich emocje, albo poczuli się zagrożeni,że będzie rządzić nimi kobieta, a teraz wykrzykują na Forum,jakie to wielkie nieszczęście się stało.Myślę, że trzeba poczekać na efekty pracy Pani Komendant, a nie od razu ferować wyroki. Drodzy Panowie więcej spokoju radzę, a może herbatki uspokajającej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafka franz Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:03 "Zdziwiony" Twoje wnioski są do du..y. Ale, że Ty nie masz wiedzy na temat umiejętności tej pani to dziwne, to bardzo dziwne. To co ty tam robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 14:15 "Tam", czyli gdzie? Muszę Pana Kafkę niestety rozczarować, bo bynajmniej w swoich domysłach sie troszkę zagalopował - niestety ze Strażą nie mam nic wspólnego, czy to źle, czy dobrze - trudno stwierdzić.Pana prawem jest dowolna interpretacja moich wniosków, ośmielam się tylko zauważyć iż poza inwektywą, którą próbował Pan dodać sobie animuszu Pana wypowiedź nie zawiera żadnych sensownych wniosków, więc pozostajemy w punkcie wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:48 To nie fakt, ze to kobieta powoduje taka opinie. Trzeba raz porozmawiac z ta pania, zeby wiedziec, co ona soba reprezentuje. Zenada. Mam nadzieje, ze ta osoba dlugo nie zabawi na tym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 18:45 A co powiedziała ci, że jesteś beznadziejny, a ty tak bardzo sie starałeś? Czasem prawda boli - niestety. A tak całkiem na marginesie nadzieja matką głupich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 14:26 Przykro mi, że muszę Cię rozczarować, ale jestem kobietą, jak sama nazwa posta wskazuje.Nie mogłam się więc starać o względy p. Oli. Proponuję: porozmaiwaj z nią, a sama zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:55 Młode glupiutkie dziewczę, przy tym bardzo zarozumiałe. Wydaje jej się, że jest bardzo mądra i kompetentna, ale naprawdę bedzie się musiała dużo nauczyć przede wszystkim szacunku do ludzi nie tylko frazesów i pustych gestów. Praca komendanta to nie tylko reprezentacja na zewnatrz i ładny mundur to kawał konkretnej pracy i odpowiedzialności za swoje decyzje oraz pracę ludzi w terenie, o których społeczeństwo nie zawsze wyraża się pochlebnie, czy osoba bez doświadczenia i tak młoda podoła tym wyzwaniom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzydka Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.03.06, 16:36 Witam. Fajny artykuł. Podkreślam, iż jest to tylko moja osobista opinia dotycząca artykułu. Może nie powinnam, ale opowiem wam o szybkiej karierze Pani Lis. Nie pracuje już w Straży, ale sporo wiem, więc mogę sobie pozwolić. Ludzie mówią...że Pani Lis zanim została wicekomendant, była króciutko naczelnikiem w oddziale zwm, a wcześniej jeszcze krócej pracowała jako strażniczka(nie wliczając macierzyńskiego). W swojej króciutkiej karierze nabyła tak „wielkich” doświadczeń, że nie jedna z nas może pozazdrościć sukcesu...Ale prawda jest inna...to nie zasługi jako strażniczki przybliżyły Pani Lis stołek wice. Ludzie mówią...że matka jej, jako emerytowana z resortu ( zresztą nie lubiana była w całej komendzie Policji), jest mocno ustawiona wśród decydentów, którzy sprawują „opiekę” nad Strażą od strony prawnej( czyt...Policja), poza tym ludzie mówią...że Pani Lis obraca się prywatnie w środowisku władz miasta, wiceprezydentów itp...którzy mają decydujące zdanie w doborze swoich podwładnych. Także jak widzicie drodzy opolanie, nasza Straż Miejska dobierana jest z poparcia a nie z doświadczenia, bo przecież dużo ludzi w szeregach Straży, w tym też kobiety mają wyższe wykształcenie i co najważniejsze mają doświadczenie i staż pracy. Mają też normalne podejście do współpracowników, ale...nie mają poparcia „na górze”. Za moich czasów w Straży, Pani Lis pokazywała swoje zaburzenia równowagi emocjonalnej oraz umiejętność donoszenia na współpracowników, ale dziś...ludzie mówią...że jest jeszcze gorzej- bo decyduje o ich być albo nie być. Tak dalej Panie Prezydencie i Panie Komendancie Straży...Miejmy nadzieje jako mieszkańcy Opola, że po wyborach to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:09 Ależ te baby są zawistne, dzięki Pani poznamy całe drzewo genealogiczne Pani Lis,może czym zajmowała się babka i prababka (haha), a skoro Pani taka odważna trzeba było podpisać się z imienia i nazwiska (byłoby prościej). Tak na marginesie: ludzie mówią wiele rzeczy, ale nie wszystkie są prawdą.Uważam, że oczernianie drugiej osoby w tak ohydny sposób nie cechuje osoby inteligentnej, czy chciałaby Pani przeczytać w gazecie, że Pani matka była np.:nielubiana, gruba, brzydka, złośliwa itp., ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: 217.173.202.* 31.03.06, 20:28 No coż. Wiadomo, że ryba psuje się od głowy.Przerobiliśmy już nie raz i jeszcze przerabiamy..te zmiany i szybkie awanse - po znajomościach i bez żadnych kwalifikacji. Były inne władze, rządzili w miastach ich przedstawiciele, a jak rządzili, to widać w całym kraju i naszym Opolu.. To samo dzieje się i w jednostkach podrzędnych, jak np. w Straży Miejskiej w Opolu. Zmiana opcji politycznej, zmiany na stanowiskach kierowniczych. Obecnie w mieście rządzi jeszcze opcja Prezydenta PO, ale już niedługo, są to ich ostatnie podrygi.Możemy mieć pewnośc,że jak PiS wygra wybory samorządowe, to zrobi porządek z karierowiczami awansującymi bezpodstawnie, bez jakiejkolwiek praktyki w zakresie wykonywanego zawodu i stażu kierowniczego przynajmniej 5 lat. Takie praktyki powinny nie mieć miejsca, a jednak... Jak mówi historia, ktoś kto twierdzi,że....prawo to ja...nic sobą nie reprezentuje i nigdy nie będzie reprezentował.To jak mówi historia - jest bardzo mały i nic nie wart człowieczek, który sam siebie dowartościowuje, gdyż inni go niedostrzegają. Jeszcze jedno doświadczenie historyczne...Kto szybko się wznosi, jeszcze szybciej spada.Wszystkie te dogmaty oparte są na doświadczeniach. Panie Ministrze Ziobro i Dorn ...do roboty..u nas też jest wiele do naprawienia. Najwyższy czas uciąć takie praktyki nie tylko w Warszawie ale i u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: 87.207.158.* 01.04.06, 11:30 Brawo popieram tylko co na to Janusz Kowalski i jego STOP KORUPCJI gdzie on jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: 217.173.202.* 01.04.06, 13:53 Nasz słynny Januszek zmienia piórka, przebarwia się na PiS-po sichutku.A póki co jeszcze obstawia kierownicze stanowiska, które spadną jak jabłuszka z drzewka PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:25 Ten gostek zawsze miał ciągoty do służb porządkowych. W policji niewiele może mieszać, to chociaż w straży się stara. Pamiętam jak w 2003 r. razem z Kwiatkiem na łamach NTO po zatrzymaniu przez CBŚ grupy strażników, którzy brali łapówki, w bezczelny sposób domagali się od Rutkowskiego i Piotrowskiego ,,honorowego" podania się do dymisji. Co za hipokryzja i chamstwo, aby domagać się czegoś takiego od ludzi, którzy ten proceder ukrócili. No ale rozumiem - nie mogli tego wpisać na konto ,,Stop korupcji" - jedynej w tym skorumpowanym mieście instytucji, która sama poradzila sobie z opolską Ośmiornicą (oczywiście wg Kowalskiego i jeszcze paru megalomanów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Najlepsza na zastępcę komendanta strażników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:16 No i teraz w ramach swojej działalności "Stop korupcji" obsadza w Opolu wszystkie kluczowe stanowiska, takie jak dyrektorzy szkół, MOK, i inne jak choćby jak zauważył wcześniej Pan XYZ Komendantów Straży Miejskiej, być może Pani Ola to jego tajna broń. Oby nie "Koń Trojański", z jej inteligencją i znajomością prawa i zagadnień działalności straży życzę jej powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś