Dodaj do ulubionych

gdzie mieszkają cyganie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:13
To ,że król cyganów daje im kase to już wiem, ale gdzie mieszkają i
czy płacą czynsze? dlaczego darmo jeżdzą autobusami i śmiecą
słonecznikiem, ?dlaczego krzyczą, wydzierają sie i śmierdza? nikt
nie umie sobie z nimi poradzić.a my chcemy granice dla turków
jeszcze otworzyc. Chołota.
Kradną, plują w talerze ludziom i to jedzenie potem zabierają. Taki
naród to ma fajnie, dzieci rodzą dzieci, a król im płaci i do końca
życia nie muszą pracowac, ktos od czasu do czasu cos sprzeda by
zarobić./a tak to wegetują. Nie mówię tu o bogaczach ale o tej
biedocie którą na luboszyckiej, na rondzie moznazobaczyć. Gó..ary,
taka jedna zezowata mnie wku..a.tak nasmieciła słonecznikiem i
opluła szyby ze .....ach..w busie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rzyt Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.atol.com.pl 20.08.07, 11:44
      Niech Cyganie wracają do Cyganii.
      • Gość: Anglik Re: gdzie mieszkają polacy IP: *.zwm.punkt.pl 20.08.07, 11:48
        Polacy do domu !
        • Gość: Mirek Re: gdzie mieszkają polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 18:12
          A pasta do butów!!
    • Gość: kicia Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 18:30
      popieram, tez nienawidze tych brudasów
      • Gość: cygan ty sam jestes brudas IP: *.dsl.vianetworks.de 20.08.07, 18:36
        • Gość: mieszaniec Re: ty sam jestes brudas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:17
          Jeśli ktoś nie ma ich w pobliżu, to nie zna tego problemu.
          natomiast bliskie sąsiedztwo z tym Narodem jest bardzo uciążliwe,
          ich nocne (i nie tylko nocne)krzyki i wrzaski słychać na całą
          okolicę, okna nie można otworzyć aby nie być obudzonym w środku
          nocy. Zaśmiecanie okolicy to najmniejszy problem, bo nie tylko Oni
          to robią, robią to też nasi sąsiedzi zza ściany i co?
          Uważam, że tylko zdecydowana postawa grupy mieszkańców, dla których
          są uciążliwi może ich uspokoić.
          • Gość: niemiec Re: ty sam jestes brudas IP: *.chello.pl 20.08.07, 23:33
            Zawsze drą gębę na całego taka ich "kultura" Widziałem jak taki jeden z nich
            zlał kobietę chyba zonę na 1Maja w godzinie szczytu. Jak bym był po kilku
            głębszych to skur.w.i.e.la spaślaka cygana wzioł bym w obroty, te chamy tylko
            umieją mordę drzeć. Tępić to bydło co do joty, do ostatniego brudasa!!!!!!!!1
            • deutschschlesier Re: ty sam jestes brudas 20.08.07, 23:42
              Kaj ta slynnou polskou tolerancja?
              • Gość: ;-) Re: ty sam jestes brudas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 00:45
                Tolerancja ?
                Czy ty wiesz człowieku, co ty piszesz ????

Tolerancja w laniu kobiety po twarzy ??? W centrum Opola, w biały
                dzień ?!?! Może to u was w zwyczaju (może niemieckim, wszak jesteś
                jak mu tam : dojczszluss ) więc pamiętaj : w Polsce, jak ktoś
                (obojętnie kto) bije kogoś (a kobietę w szczególności) naraża się na
                vendettę (taką prawdziwie sycylijską) ze strony widzących to Polaków.

a co do twojej SŁYNNEJ tolerancji to odpowiedz sobie sam, jak to u
                was w zwyczaju (jakieś stosiki, pochodziki z ogniami etc. ...)

Echhh worek pokutny dla takich i po Carcassonne zapier. ...

;-)
                • Gość: Rzyt Re: ty sam jestes brudas IP: *.atol.com.pl 21.08.07, 06:55
                  Już raz tu pisałem,że jak przechodzili na czerwonym świetle cala
                  bandą i zatrąbiłem na nich ,to mi opluli samochód.Mieli szczęście,że
                  w przeciwieństwie do nich ja pracuję i bardzo sie wtedy
                  spieszyłem.Za ryj krótko brudasów trzymac,a jak sie nie podoba ,to
                  dowidzenia.Niech sobie znajdą bardziej "tolerancyjny"kraj,gdzie
                  można kraśc ,żebrac i śmiecic na ulicach.
                  • Gość: wietnamcy lepsi Re: ty sam jestes brudas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 07:30
                    niemcy przyjeli turków to i niech sobie wezmą tych brudasów.Nam
                    wystarczą wietnamczycy i ukraińcy.jakby nie patrzec ci przynajmniej
                    cos robią by zyć i nie zawadzają, sprzedają na straganach, chetni do
                    pomocy na budowie...a cyganie tylko za darmo jeżdzą, plują, biją,
                    kradną, śmierdzą, żebrzą, nie pracują, i poco nam takie wszy?
                    • grubyfacio Re: ty sam jestes brudas 21.08.07, 07:54
                      Najbardziej wkurzające jest,jak którys więcej nakradnie i szpanuje
                      złotem i mercedesem.Czy ktoś zna Cygana,który uczciwie pracuje?
                      Chodzą po ulicach obwieszeni złotem,wielcy maczo,a żony i siostry
                      kradną i żebrzą,żeby mieli co żrec.
                      • Gość: bozia Re: ty sam jestes brudas IP: *.chello.pl 21.08.07, 08:09
                        Gruby ale faceci mają coś w sobie.!!! A tak szczerze to znam paru
                        Romów ,którzy swoje dochody mogą udokumentować.pozdrowionka.Jeśli
                        potrafisz być jak prawdziwy Rom to jesteś szcześliwym
                        człowiekiem.Zapraszam na dni kutury romskiej w Ciechocinku.
                        • Gość: juhas Re: ty sam jestes brudas IP: *.zwm.punkt.pl 21.08.07, 08:14
                          Dlaczego uparcie używa się określenia Rom ? Niech oni tak sami mówia
                          o sobie. Nie mówimy Italia, tylko Włochy. Nie mówimy Espania tylko
                          Hiszpania. Nie mówimy Eire tylko Irlandia. Nie mówimy Magyar tylko
                          Węgier. Nie mówimy Deutsch tylko Niemiec. Nie mówimy Rom tylko Cygan.
                          • Gość: anonim Re: ty sam jestes brudas IP: 46.77.124.* 06.08.14, 23:00
                            Dorobili sie na przejeciu zakladow miesnych i rzezbiarstwie z drzew naszych lasow . Zlodzieje przejeli juz prawie wszystkie zaklady i ukrywaja prawde zastraszajac ludzi
                        • grubyfacio Re: ty sam jestes brudas 21.08.07, 08:16
                          Bozia Ty też masz coś w sobie,ale skończ już z tymi
                          pozdrowionkami.Mój brat raz był na tym "koncercie" w Ciechocinku,to
                          wrócił do domu sanatoryjnego bez portfela i musiałem mu wysylac
                          pieniądze,żeby dotrwał do końca turnusu.
                          • Gość: ;-) Re: ty sam jestes brudas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 08:28
                            Czy widział ktoś Cygana (uczciwie zapracowali na wydźwięk tego
                            słowa, oj uczciwie ;-)), który by chodził do szkoły - ergo znał i
                            umiał posługiwać się językiem polskim w mowie i piśmie, a ilu z nich
                            posiadają prawo jazdy ??

Uczą się przepisów na pamięć, czy jak !?!?
                            A co z testami ?
                            Korupcja była jest i ... chyba będzie w tym kraju zawsze.

PS
                            NIe wspomnę oczywiście o zaszczytnym obowiązku obrony kraju, w
                            którym się mieszka. Czy to też cygańskie tabu ?

A gdzie się UKS-y, aby sprawdzić pochodzenie cygańskich majątków ???

Te pytania nie są "tendencyjne" ...

;-)
                          • Gość: bozia Re: ty sam jestes brudas IP: *.chello.pl 21.08.07, 18:01
                            POzdrowień nie będzie ,ale ostatni raz gorąco Cię
                            pozdrawiam,pozdro ,pozdrowionka ,super pozdrowionka.No iteraz koniec
                            jest ok!!!
                        • Gość: Cyganka z opola Re: ty sam jestes brudas IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.13, 21:01
                          Wy rasisty polskie zdechniecie i zyci tak nie bendzecie jak my nie pracujemy i zyjemy jak krule cyganuf nie cierpice bo zazdrosicisie nam zycia w luksusie a wy harujecie i zylu se wy pruwacie liczycie kazdy grosz wy jestesicie lepsi? Co te dzeci zabijacie kisicie w beczkach psyhole pie...ne polacy nie zadowolony natut tlumicie w sobie emocje nawet glosiniej nie rozmawiacie a jak wybuchacie to odras swoje dzeci zabijacie pie...iente wsiaze rasistowski narut hitlerskie pszotki simietniki polskie
                          • Gość: Gosc Re: ty sam jestes brudas IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 00:57
                            O prosze odpisala wielka Cyganka z Opola!!

Masz z czego byc dumna!!
                            Smiac sie chce!
                            Mezowie wasi sie ku...a, chleja i wy codziennie od pijanych, smierdzacych facetow w morde dostajecie, w domu siedzicie i dla nich wielkim gownem jestescie! Dla cygana zona to dno!!
                            Tylko was potzrebuja do reprodukcji i do sprzatania i gotowania!
                            Morde musicie trzymac zamknieta bo jak nie to w pysk!

Naprawde piekne macie zycie i tak jest naprawde czego zazdrosic!!!

Spojz w lustro...zobaczysz jakie masz zycie!!!

hahahahahahah
                  • grubyfacio do Rzyta 21.08.07, 08:27
                    Ja pamiętam Rzyt jak opisales tą akcję sprzed Alibaby.Też słyszalem
                    o tym jak tam się ta chołota zachowywała .Szkoda,że wtedy z Tobą nie
                    jechałem.Chętnie bym wtedy wysiadł.
                    • Gość: Security Re: do Rzyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:46
                      A i ja się polecam na przyszłośc! Pracuję w jednym z opolskich
                      klubów i tu z zasady tych brudasów się nie wpuszcza. Onim potrafią
                      roz...lić każdą imprezę i czują się bezkarni, ale gdy wziąć ich na
                      bok i spuścić wpie..ol to chodzą jak zegarki tą metodę Wam polecam!
                      • Gość: znam takich Re: do Rzyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:56
                        Cyganie ogólnie czują sie u nas jak wielka rodzina. jak ciebie Polak
                        uderzy to nikt nie odda temu Polakowi za Ciebie. U cyganów jest tak
                        ze jak go kto uderzy , obrazi to zaraz cała ich chmara leci w obroni
                        i -zabiją tego który krzywo spojrzał na ich"brata". Dlatego sie
                        nikogo nie boją, chodzą w grupach, szpanują i mają wszystko gdzieś.
                        Te młode zezowate cyganki z wózkami szwędające sie mnie wkurzacie.
                        Ledwo jej cipka zarośnie a juz rodzi..ciekawe czy w naszym szpitalu.
                        Znałam Polke która puszczała sie z zonatym cyganem,az wreszcie
                        zaszła z nim w ciążę.Wyjechała z Polski bo tu nie miała życia.Wstyd,
                        brak szkoły, bezrobotna.No i dziecko bez ojca. Błędy młodości, i
                        wina rodziców ,że nie potrafili zabronić jej. W sumie zabraniali,
                        ale Polka uciekała za nim z domu,nie uczyła się. I skończyła jak
                        skończyła.
                        Jej znajoma tez miała perypetie z kamo. Znacie go? to taki
                        nieurodziwy szczupły lekko przygarbiony cygan.Wygląda jak wilk. Az
                        strach koło niego przejść. Spotykał siez blondynką, która zaszła z
                        nim w ciążę. Urodziła Mateuszka i tez w Niemczech siedziała. Ponoc
                        tam tez było jej zle i nie wiem czy wróciła i dokąd. A Kamo nie wie
                        o dziecku bo pewnie by jej zabrali czy cos. Cygan to cygan.
                        Miłośc,...cacy ale jak podpadniesz potrafią dom spalić.
                        • Gość: .neoplus.adsl.tpne Re: do Rzyta IP: *.akademiki.punkt.pl 13.04.13, 17:23
                          co ty pie...sz ja ku... jestem cyganka i pracuje koncze liceum ogolnoksztalcaCE WKU...JA MNIE WASZE RASISTOWSKIE GEBY TA A Z TYM CO PISZESZ TO WOGNO PRAWDA LECICIE JAK POJEBANO BIJECIE MAE DZIECI CYGANSKIE CWELE A O NAS GADAXCIE ZE LECIMY WEZCIE SOBIE WSADZCIE WASZE PIESCI DO DUPY SMIECIE JEDNE I DOBRZER ZE WASZ KRADNIEMY WY PRACUJE A MY KRADNIEMY I TAK MA BYC HAHAHAHAHAAHAHA
                          • Gość: Gosc Re: do Rzyta IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 01:02
                            Ty w liceum sie uczysz???

A gdzie sie nauczylas pisac!!
                            Chyba powinnas jakis polski kurs zrobic bo tragedia!!!

Sni Ci sie raczej uczenie...ale niestety ktos kto nie ma pojecia o nauc nigdy do liceum nie dojdzie!

Kradnij dalej...wszyscy wiemy ze to robicie, banda pie...na!
                            Smierdziele!

Nie zaponij sie chajtnac, tylko czekam na moment gdy pierszy raz od meza w morde dostaniesz!
                            Ach juz sie bardzo ciesze!!!

hahahahahah
                      • Gość: Rzyt Re: do Rzyta IP: *.atol.com.pl 21.08.07, 11:10
                        "Cygan to cygan.
                        Miłośc,...cacy ale jak podpadniesz potrafią dom spalić."
                        Dlatego skarbówka się ich nie czepia?Nie mam nic przeciwko temu,żeby
                        im sie wzieli za te śmierdzące tyłki.
                        • Gość: Szukający pracy Re: do Rzyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:14
                          Tamten czwartek, ok godz.12 Urząd Prady na Hubala. Stoję w kolejce.
                          Wchodzi Brudas. Oblepiony złotem, wypsikany jakimś pachnidłem i
                          skur...el jeszcze z pretensjami, że musi swoje odczekać w kolejce.
                          Wkur..em się i mu wygarnąłem co myślę o nim i jemu podobnych a ten
                          mi sie w twarz rozesmiał. Gdyby nie to, że sie śpieszyłę, to
                          poczekałbym na niego i ręcznie mu wszystko wytłumaczył. Ale
                          najbardziej mnie wkur,,a to, że on ma prawo do zasiłku. Skoro ma, to
                          musiał gdzies pracować a pokażcie mi Brudasa, który pracuje...
                          • Gość: stękaczka Re: do Rzyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:28
                            wiesz, dowiedziałam sie ze ze na grunwaldziej mieszkają
                            cyganie,którzy chodzą do pracy w normalnych ubraniach i nigdy nie
                            pomyslisz ze to cygan.W domu natomiast chodza ubrani w swoich
                            ciuchach falbaniasto szerokich galotach. Niektórzy cyganie normalnie
                            żyją. Tak jak tu jedna wspomniana cyganka, młoda stojąca rano na
                            rondzie w dziwnie dobranej normalnej odzieży.Nie umie sie ubrac ale
                            ubrała dzinsy letną kurtke w zimie:)) ale jeżdzi gdzies do pracy.tez
                            myslalam, murzynka, cyganka? i raczej to cygańska uroda była.
                            • Gość: sąsiad Re: jest praca IP: *.atol.com.pl 21.08.07, 12:46
                              gosciu szukający pracy!ten cygan z palacu na ozimskiej moze cie
                              wezmie do koszenia trawy.on lubi zatrudniac bialych
                      • Gość: do Security Re: do Rzyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 22:37
                        Mądrze gadasz człowieku! Z nimi się nie można patyczkować i trzeba
                        im pokazać miejsce w szeregu! Muszą zapamiętać, że w Polsce są tylko
                        gośćmi a oni zaczęli się za bardzo panoszyć i trzeba zrobić ztym
                        porządek! Ja na swoim osiedlu (Koszyka) raz jednego spotkałem i to
                        spotkanie skończyło się wizytą Smolucha w szpitalu, ale to on zaczął
                        i opluł moją dziewczynę! Za grosz kultury a jak jej brak, to trzeba
                        im to wbić do pustych łbów!!!
                      • Gość: cygi Re: do Rzyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 16:34
                        mocny w gebie ty frajesze ciekawe czy mocny bys byl gdybys powiedzial to cyganowi w oczy bys polamany chodzil
                • Gość: Ktos Re: ty sam jestes brudas IP: *.acndigital.net 05.02.14, 06:11
                  Hmm jestem z opola i bardzo durzo polalow bije swoje zony i dzeci ja widzalam jak na ul sciegielnego facet bil zone a ty muwisz ze cygan jusz zrobil pszestempstwo sorry za muj polski ale dawno nie bylam w polsce i nie uzywam polskiego polacy tesz robia awantury kszyki i ruzne inne sprawy tesz sa bardzo brudni w domach polskich zadko jest czysto nie gadajcie na ludzi jak w waszym worku jest pelno brudu
        • Gość: Cyganka Re: ty sam jestes brudas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.14, 00:34
          Wiesz co niby brudasy aty rasisto niemyjesz sie wieki i zaperdalasz i guwno s tego masz Cyganie sie nie myjom my Cyganie myjemyśe rano i wieczorem a my kradniemy i mamy pieniondze i budujemy wille a jeśli niewieżysz to pojedź do rumuni zobaczysz wille a jak zobaczysz to sie zesrasz w spodnie ty brudasie ty !!!!!
          • Gość: GOSC Re: ty sam jestes brudas IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 00:52
            Kradniecie,wille budujecie i w mordy od pijanych mezow codziennie dostajecie!
            Ku...a sie mezowie a wy w domu siedzicie i takie piekne macie to zycie!
            A sumie dobrze, kazdy ma to na co zasluzyl!
    • Gość: Mik Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.07, 14:13
      Dranie uważają, że wszystko im wolno i wszystko im się należy. A jakie to
      bezczelne, chamski i wrzaskliwe. Jak lezie ulicą to cały chodnik jego. Ja ich tu
      nie chcę.
      • Gość: maciej Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 02:49
        gdy widze co ciawuchyy robia, to zaluje ze nie ma juz skinheadow :(
        • Gość: stękaczka Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 07:28
          aggdzie są skinhedzi? dorośli?pozakładali rodziny?zmienili styl? no
          a młodzi skinhedzi juz sie nie rodzą? mają gdzies moze bijatyki i
          bycie czyms jak skinhed. W sumie dobrze ze ich nie ma bo jak sobie
          popiją to strach było iść. Raz cygan pobił swojego kumpla skina. I
          to jest znajomośc. Nie wazne ze kumpel, ze skinhed, nie wazne, ze
          polak czy cygan- cygan nawalony to cygan zły i zabije .
          • Gość: Cygan Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.acndigital.net 05.02.14, 06:27
            Ty muwisz nawalony cygan a jak skinhead zgwalcil 12 letnia dzewczynke i co ty na to hmmm ty nie gadaj bo u nas cygan nigdy nie zabil innego a u was gwalca zabijao bija coajom pod mostami spia nawet moledtuja dzeci zastanuw sie co plecesz za glupoty i nie pie...mi tu 3po3
    • Gość: poradnik Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.zwm.punkt.pl 22.08.07, 10:18
      Nie czytate toto, nie pisate, nie uczy się, nie pracuje, podobno
      (ha, ha) nie kradnie, a mają prawa jazdy i pełno ich każdego dnia w
      Wydziałach Komunikacji. Co rusz zmieniają wypasione bryki. Jak to
      się dzieje? gdzie nasza policja, prokuratura, itp.?
      A to że idąc zajmują cały chodnik i wrzeszczą wniebogłosy - prawda.
      Trzeba ich spychać z chodnika. I wrzeszczeć - oni się boją krzyku. A
      jak nie pomaga dać w mordę - nie bać się bo to słabe osobniki, za
      leniwe, żeby uprawiać jakiś sport, więc ktoś kto ćwiczył na wf
      każdemu brudasowi da radę.
      Trzmajmy się solidarnie, to oni spokornieją.
      • Gość: Security Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 10:25
        Cieszę się, że jest tak szeroki odzew i to tylko świadczy o tym, że
        smoluchy nie tylko mi przeszkadzają. Jestem osobą bardzo
        tolerancyjną i dużo potrzeba, żeby mnie wyprowadzić z równowagi, ale
        im to przychodzi z zadziwiającą łatwością!! Raz jeden brudas spytał
        mnie dlaczego nie może wejśc do lokalu, to mu pokazałem zdjęcia z
        rozrób jakie robili jego pobratymcy. Były tam zakrwawione twarze i
        powiedziałęm mu, że jeśli nie chce tak wyglądać, to niech spada i
        tak szybko sie ewakuował, że portfel zgubił:P Zajrzałem tam i plik
        samych 200zł...skąd te nieroby mają tyle kasy? Poodbiór zguby się
        jednak nie zgłosił a ja oddałem to na Policję a co dalej z tym, to
        nie wiem. Podsumowując. Taktyka brudasa polega na zastraszeniu.
        Czują się mocni w grupie, ale jak już jeden sobie idzie, to
        spokojniutko, nie podskauje. Widzisz lezącą grupę-nie uciekaj tylko
        lej. Szybko uciekną bohaterowie.
        • Gość: poradnik Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.zwm.punkt.pl 22.08.07, 10:35
          Wszystko się zgadza. Nie bać się ani jednego osobnika, ani grupy.
          Jak Cię popchnie, odwrócić się - wybrać najroślejszego, kopnąć w
          jaja, dołóżyć w pysk, cała reszta da drapaka. Wypróbowałem kilka
          razy. Skutkuje. Oni tylko w mordzie są silni. Dlatego jak ich
          tłuczesz, też krzycz. Z chamstwem w naszej OJCZYŹNIE trzeba skończyć
          teraz, póki nie zaleje nas fala brudasów.
          • Gość: Security Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 10:38
            Święte słowa bracie:) Faktycznie troszkę szkoda że skini już nie
            robą z nimi porządku, co jednak nie świadczy o tym, że my nie możemy
            się tego podjąć. Jeśli czyta to jakiś smoluch i chcę się zmierzyć
            mogę podać namiary. Oczyśćmy Polskę z cygańskiego łajna!
            • Gość: poradnik Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.zwm.punkt.pl 22.08.07, 10:40
              Popieram, jestem gotów, i przynajmniej pół mojej siłowni.
    • Gość: Security Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 11:31
      Proponuję zrobić mapę miejsc, gdzie brudasy najczęściej się
      pojawiaja i tam na nich polować. Z moich obserwacji wynika, że sporo
      ich jest na Nowej Wsi Królewskiej, pksie i na osiedlu dla powodzian
      na Witosa
      • Gość: Odp Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 13:42
        Armii Krajowej przy Norwida. Też "tego" sporo tam mieszka ...
        A mnie się najbardziej podoba taki jeden gruby ciawus, który nawet
        latem gdy wsiada do zamawianej taryfy (a jak !!!) ma na głowie
        kapelusz (wielkości sombrera) z jakiegoś grubego futrzaka.
        Jaja niezłe !
      • Gość: bozia Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.chello.pl 22.08.07, 22:52
        Kurcze ile w Was nienawiści!!!!!Znam paru fajnych Romów ,a jeden był
        mi naprawdę bliski.Znawcy kultury romskiej.Ot takie wzniecanie
        niezdrowych emocji.Niemcom nie podobali się Zydzi,a Wam
        Romowie.Granica miedzy obelgami ,a agresją fizyczną bardzo cieńka -
        uważajcie.
        • grubyfacio Re: gdzie mieszkają cyganie? 22.08.07, 23:47
          Nie ma dziwne .Cyganie lecą na białe kobiety.Nie muszę chyba pisac
          dlaczego.
        • Gość: Odp. Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 00:31
          Mi się niepodobają Cyganie, a nie żadni "romowie" !
          • Gość: stękaczka Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 07:34
            Hitler chciał zrobić czyste i tych zydów wypędzić i robił to.Szkoda
            ze teraz go nie ma , zrobiłby to samo z ciawusami. Ja nie jestem
            złym cżłowiekiem, niech sobie chodza turki, cyganie, ale na litośc
            boską niech nie wrzeszczą, niech nie kradną, niech nie biją, niech
            pracują, jeżdzą z biletem. Tursy jak juz są to niech nie robią
            zagrożenia dla naszej wiary, chcą nas zislamować. I jak tu wierzyc
            ludziom. Dlatego wolimy byc biali, sami w polsce polacy bez żadnego
            zagrożenia islamem czy tez cyganów.
        • Gość: stękaczka Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 07:30
          jestes jedną z tych polek co sie puszcza z cyganami?
          jestes jedyną która uwielbia brudasów krzyczących, brudzących,
          plujących,wrzeszczących, jeżdzących bez prawa jazdy, bez biletu, nie
          pracujących, żebrzących, bijących...uwielbiasz to to znaczy ze z
          tobą jest coś chyba nie tak pani boziu.
        • Gość: Odp Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 11:01
          Bozia - może ty nie jesteś bozia, a jakaś krypto-ciawolka,
          naznaczona przez Cygana, uppsss ROMA , co ???

ps
          Niezły powód do chwały - zadawanie się z brudnym ciawą, serio !!!
          Panowie z forum GW - uważajcie !!!
          • Gość: bozia Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.chello.pl 23.08.07, 18:33
            Gó.. wiesz ,o facetach romskich.hehehe a biali tacy super.Tak tak
            super jesteście.Popatrz obiektywnie na sprawę.Biali nie biją
            żon,pomagają w domu ,i są super.<tak tzymajcie chłopaki>Dla mnie Rom
            to człowiek.A jak chcesz postawię Ci karty.
        • Gość: Gosc Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 03:04
          Bozia byla zakochana w jednym brudasie i teraz nam nie da nic na nich powiedziec...
    • Gość: nacjonaliosta Re: gdzie mieszkają cyganie? do jak sie pozbyc wsz IP: *.202.193.11.dyn.user.ono.com 23.08.07, 01:15
      sam jestes cholota!! zansz turkow z turcji czy tylko z niemiec...??
      wiec zamknij twarz
      • Gość: Security Re: gdzie mieszkają cyganie? do jak sie pozbyc ws IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 10:29
        Smoluch, Turek jeden ch...trza lać i pokazać im miejsce w szeregu.
        To jest nasz kraj i tego typu chołota nie będzie tu wprowadzać
        swoich porządków!! A tym wszystkim obrońcom powiem jedno: Nie życzę
        Wam, byście mieli któregokolwiek z nich za sąsiada, bo nic się nie
        uchowa. Wszystko Ci wyniosą a jeszcze są w stanie pobić jak sie
        postawisz. Ze mną się nie udało, bo obiłęm ryje, ale słabsi ludzie
        są bez szans i w ich obronie przede wszystkim powinniśmy stanąć!
        • Gość: stękaczka Re: gdzie mieszkają cyganie? do jak sie pozbyc ws IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 10:40
          Na targu sprzedają ukraińcy, wietnamcy Ok niech juz sprzedają skoro
          jest na to popyt, mają tanie podkoszulki i buty i połowa Opola to
          kupuje więc są. Nie biją, nie przeszkadzają ,niech sobie są. No
          tylkoże robią wszystko by żenić się z Polkami i mieć dużo dzieci.
          Murzyni- mało ich, ale tez specjalnie nie szkodzą, studiują, może
          uczą, czy leczą.....ale coś robią. Tylko tez Polki wychodzą za nich
          i rodzą te dzieci , które potem są atrakcją, egzotyką w szkołach,a i
          tak potem mała szansa by taką murzyneczkę któryś z Polaków poślubił.
          No ale cyganie to juz wogóle robadztwo w porównaniu z tymi innymi
          obcokrajowcami. Strach takich na ulicy spotkać, okradną, oplują,
          wyzwą nie wiadomo co cię czeka jak nie spodobasz się im.
          Chodzą ciągle w tych samych spodniach.A do autobusu raz weszła taka
          jedna bez zębów z dzieciaczkiem na rękach.Biedne brudne umorusane
          to maleństwo. Ona długa kiecka, pod nią balchanki, a pod balchanką
          getry, tak była ubrana w lecie a raz i w ziemie ją widzialam tak
          ubraną.No do tego jakies klapki którymi szura bądz jakies
          półbuty.Podkoszulki z dziurkami, rozciagnięte, brudne.Twarz taka
          zapryszczona tymi wągrami, uzębienie czarne,...biedne dzieci ich.
      • Gość: stękaczka Re: gdzie mieszkają cyganie? do jak sie pozbyc ws IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 10:44
        a wiecie jak się nazywają? Kamo to ten zgarbiony chudy niski w
        okolicach Ronda.Patrzy jakims wilczym wzrokiem.Strach patrzec. Ania
        blondynka ma z nim syna, a on o tym nie wie bo by jej go zabrał.
        Wyjechała stąd dziewczyna a też głupotą była,że się z nim zadawała.
        Chodziła w długich kieckach, w koku, nie mogła sie malowac,
        wychodzić....bił czasami ją, uciekali z domu, podobało mu sie ,że
        uwiódł blondynkę.Druga Anka tez tak zrobiła z innym cyganem, szkoda
        dziewczyn, błędy młodości.Też ma dziecko z cyganem i uciekłaz z
        Polski.
        Jedną z widzenia znałam, dumna ,że z cyganem była i wylądowała na
        ruskim targu i koce sprzedaje, smutna taka,widac nieszczęsliwa.
        Oczywiście juz nie jest z cyganem, nosi dzinsy i stare ubrania.
        Tak kończą sie miłostki które nigdy nie będą szczęsliwe.
        Imiona cyganów prócz kamo słyszałam Markiza, Fantazja...
        • Gość: Rzyt Re: gdzie mieszkają cyganie? do jak sie pozbyc ws IP: *.atol.com.pl 23.08.07, 11:34
          Stękaczka pisz krótko i na temat.Ten Twój temat o lumpeksach też
          jakiś taki bezsensowny.Nie wiadomo o co Ci chodzi.
    • Gość: alois polscy podludzie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.08.07, 19:15
      tak czytam te posty i zaczynam rozumiec dlaczego Polacy maja
      problemy!
      Duza czesc Polakow cierpi na kompleksy nizszosci i dlatego widzi
      automatycznie np. w kazdym Niemcu nadczlowieka, a w kazdym czlowieku
      narodowosci niepolskiej, ktorym moga pogardzac podczlowieka.

ciekawe ile czasu potrzeba, by to zjawisko zaczelo wystepowac w
      stosunkach miedzy Polakami :)

• Gość: Security Re: polscy podludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 09:45
        Kompleksy niższości??? A czego ja mogę zazdrościć smoluchowi?? Tego,
        że śmierdzi, że nie potrafi pisac i czytać?? Ciekawe jak by sobie
        radzili w życiu, gdyby ich król nie dawał im kasy?? Raz widziałem
        jednego brudasa na budowie-wytrzymał w pracy jeden dzień. Nie
        nauczone to roboty i tyle tylko kraść i bawić się, ale ja mam zamiar
        sie tym zająć przy niemałym poparciu tu piszących!
        • Gość: Ja Re: polscy podludzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 10:35
          Napisz co masz zamiar zrobic to zobaczymy jak ci pomóc w
          tym "oczyszczaniu miasta"
          • Gość: Security Re: polscy podludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 10:49
            Podstawa to wyznaczyć mapę gdzie te śmierdziele najczęściej
            przebywają a potem zwyczajna łapanka i wpie..ol. Ja sobie zdaję
            sprawę, że moje wypowiedzi nie wszystkim się podobają, ale mam z
            nimi osobiste porachunki i nie popuszczę. Powiem tylko tyle, że
            ucierpiała przez nich moja rodzina a ona jest i zawsze będzie dla
            mnie najważniejsza!!! Wczoraj wracając do domu zauważyłem grupę
            brudasó na pl. Piłsudskiego obok Biedronki, ale obok stał radiowóz,
            to nie podszedłem a czekać nie miałem czasu. Mam tylko nadzieję, że
            zajęli się nimi. A Kolega poradnik jeszcze żyje?? Musimy sie ustawić
            gdzieś na mieście i dopracować szczegóły. Ja już mam kilkunastu
            chętnych do "polowania"
            • Gość: stękaczka Re: polscy podludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 10:59
              chcesz wdac sie w bójke? wiesz ze tez mogą ci przylać i bedziesz
              zraniony i obolały.czy warto? ja nie mam pojęcia kompletnie co
              zrobić. Mnie drazni to ,że panoszą się te brudasy po ulicy, po całym
              chodniku idą jak królowie,i ten smród spod kiecek mnie tez wkurza,
              darmowe jazdy, niepłacenie czynszu.Raz kierowca nie zatrzymał się im
              to popluły szyby waląs pięściami. Kierowca pojechał dalej.I dobrze.
              Jedne gó..ary słonecznikiem napluły w autobusie i zwróć tu uwage to
              nakrzyczą, i uderzą, cholera wie.Oni chyba na Bończyka też
              mieszkają, i na Wrocławkiej chyba tam co Urbaś ma szkołę.
              Oni sa jak wszy, żadnego pożytku niema. Nie sprzedają ubrań, nie
              pracują, nie zajmują sie handlem, nie uczą w szkole, nie leczą ludzi-
              nieużyteczne wszy. Dzień spędzają na łazeniu po mieście bez koszul,
              z wózkami, łupanie słonecznika, siedzenie na ławkach, w parku koło
              Biedronki.I tak dzień zleci.
              • Gość: Security Re: polscy podludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 11:38
                Widzisz brudasy to taka nacja, której się wydaje że wszystko można
                załatwić krzykiem. Jak się tego nie wystraszysz tylko raz i drugi
                przylejesz, to milkną i chodzą jak zegarki. Z cywilizowanymi ludźmi
                mozna próbować rozmawiać, z nim się nie da! Ja widze, że wszystkich
                denerwuje ich sposób bycia, ale tez nikt do tej pory nie reagował i
                czas najwyższy zrobić z tym porządek. Ja mam dość widoku matek,
                które boją się wyjść z domu z dziećmi, bo smoluchy je zaczepiają czy
                obdarzają je niewybrednymi epitetami. Ja jedyne czym mogę ich
                odbarzyć, to strzał w ryj!!!
                • Gość: stękaczka Re: polscy podludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 11:52
                  Młody jestes to przywalisz, a taka starsza osoba czy nawet w wieku
                  30 lat to chyba nie da rady dac w morde.
                  Pozatym jak przylejesz jednemu to potem napadną na ciebie całą
                  bandą. Trzebaby kazdemu przylac i babom tez aby sie zienili.No ale
                  czy wogóle sie zmienią? dostaną w ryj a na drugi dzień tez wyjdą i
                  bedzie to samo.
                • Gość: Ja Re: polscy podludzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 11:54
                  No fajnie tylko nie wszyscy sa chętni do lania brusasów z powodu np
                  własnej postury.

Może by tak wpłynac na radnych z miasta o obciecie finansowania
                  mieszkan i innych dopłat z naszej kieszeni. Nie placa za mieszkania
                  to wyjazd. Przyjda tacy co zaplaca za te mieszkania. A inna sprawa
                  to ciekawe czy komornicy zaglądaja do cyganerii po kase.
                  • Gość: Security Re: polscy podludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 12:11
                    Tu nie postura decyduje. Brudas gdy widzi, że krzyk nie powoduje u
                    Ciebie strachu staje sie malutki i podatny na ciosy, co sprawdziłem
                    już wielokrotnie i jakoś nigdy nie oberwałem a oni i owszem;)
                    Stękaczka zgadza się, że jestem młory, ale tez mam w sobie energię,
                    żeby rozprawic sie z tym tałatajstwem i starsi ludzie nic tu nie
                    musza robić, bo ja i mi podobni zajmiemy się tym;)
                    • Gość: stękaczka Re: polscy podludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 12:13
                      dzięękuuujjjjjjjeeemmmmmmyyyyyyy!!!! :)
                      a jak na nic sie nie zda to?
                      znów bedą nas wkurzac?
                      • Gość: Ja Re: polscy podludzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:50
                        Kiepsko bedzie kiedy i oni wpadna na pomysł łapanki
                        Maja łatwiej nawet nie musza robic planu gdzie jestesmy.

A jestem przekonany ze celem benda osoby bezbronne.
                • Gość: Maniuśka Re: polscy podludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 19:57
                  tak zgadza się, mieszkają na Bonczyka. Zakłócają spokój, policja
                  przyjeżdża i próbuje ich uporządkować, często się Policji to udaje,
                  dziwi mnie cierpliwość Panów Policjantów, bo na pewno mają tego już
                  dość. Na wiosnę postawili sobie namiot na podwórku budynku nr 12
                  (chociaż tam nie ma campingu) i tam jest całe źródło dziennych i
                  nocnych awantur. Wiele już było interwencji, ale jak dotąd nic się
                  nie zmieniło, namiot stoi jak stał i awantury trwają... Straż
                  miejska twierdzi wprost, że im wolno mieszkać w namiocie i koniec.
                  Nie wiem już sama, może takie coś jest normalne, że nie można
                  otworzyć okna aby nie być w środku nocy zbudzonym ich wrzaskiem
        • Gość: Antropolog Re: polscy podludzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 13:46
          Słuchaj Security, nie wiem, jakie masz wykształcenie, czy
          kiedykolwiek skalałeś się głębszą myślą, książkę miałeś w
          ręku...Masz internet, może chociaż wpisz sobie w googlach
          hasło "Romowie" i czegoś się dowiedz?
          Rozumiem, w Opolu spotkałeś kilku Romów... Nie jestem z Opola, więc
          trudno mi sie wypowiadać na ich temat, z jakiej diaspory (uwaga,
          trudne słowo)i którego kraju pochodzą. Romowie to naród
          zróżnicowany kulturo i nie mozna wrzucić wszystkich do jednego
          worka. Domyślam się, że opolscy romowie to imigrańci pochodzenia
          romskiego, przybyli z Rumuni lub Mołdawii, powszechnie, chociaż
          niesłusznie, utożsamiani z polskimi Romami.
          Prawda jest taka, że wielu polskich Romów, głównie Lowarzy (grupa
          językowo-etnograficzna)wyemogrowali z Polski, jak tylko nadarzyła
          się okazja. Miałam przyjemność gościć u jednej z takich rodzin w
          Irlandii. Nigdy nie widziałam tak czystego i zadbanego domu.
          Małżeństwo (oboje pracują) - dwie córki - 5 i 15 letnia. Młodsza
          chodziła do przedszkola, starsza do szkoły. Ich matka znała 4
          języki. Zresztą, czemu ja to tłumaczę...
          Romów cechuje silne przywiązanie do wspólnoty i wartości
          rodzinnych,czyli to, co kultura zachodnia traci i czego Romom
          cholernie zazdroszczę.
          Nie zmienia to faktu, że jest to mniejszość pod wieloma względami
          społecznie zaniedbana. Jedną z przyczyn takiej sytuacji jest (uwaga
          Security 2 trudne słowa): powszechna marginalizacja i stygmatyzacja
          tej grupy etnicznej. Oni wymagają pomocy. Na pewno nie pomoże im
          zonglerka stereotypami i czy uprzedzeniami, znajdującymi jedyne
          uzasadnienie w jednostkowym doświadczeniu ochroniarza z
          prowincjonalnej dyskoteki. To co, jeśli np. Belg (uproszczony i
          trywialny przykład)spotka na ulicy brudnych, zapijaczonych
          Poijaków, ma prawo generalizować i na podstawie tego doświadczenia
          oceniać wszystkich Polaków?

• Gość: wyjdź durniu Re: polscy podludzie? IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.13, 01:55
            o ty kłamco! to mało jeszcze mają pomocy!? zapomogi, dotacje, całe kamienice dostają i rujnują w ciagu 2 lat i drą morde o nowe, czy ty myślisz o czym piszesz? co mamy im jeszcze dać do cholery! nie wystarczy że zapieprzamy za 1500zł na ich zasiłki i darmowe mieszkania?! a moze wszyscy Polacy zaczniemy robic tak jak ciawerdaki i kto będzie zapie...ł na te zasiłki co? nawet z Indii to ścierow wywalili a my mamy sie nimi przejmować? a oni sie nami przejmują gdy nas napadają i okradają ?
          • Gość: Gosc Re: polscy podludzie? IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 02:13
            Dziekujemy bardzo za tak wspaniale wytlumaczenie i za tyle ach az tak trudnych slow!

Ja nie mieszkam juz w Polsce...i tu dzie teraz zyje..nareszcie cyganie sa wielkim "niczym"!
            Tu nikt z nich nie wazyl by sie krzyknac, isc szeroko chodnikiem, awanturowac sie lub nie pracowac....
            Tu sa jak juz napisalam "nikim"!

Niestety, znam cyganow z Polski, tez z Opola...i wszystko co pisza tutaj ludzie jest wielka prawda!
            Kradna, smierdza, buja w bialy dzieñ zony na ulicy, chleja i szukaja Polek tylko do lozka...

Snalam jedna Polke ktöra bula bardzo zakochana w jenym z nich, On byl synem krola cyganow...
            Byli razem w ukryciu jakies 3 lata...az ona zaszla w ciaze...
            Gdy juz po niej bylo ciaze widac..on zakoñczyl historie!
            Ona urodzila cöreczke...
            mieszkala u rodzicow pod Opolem bardzo biednie....
            Dla malej nie miala nawet na pieluchy...nawet wozka nie miala...
            Pomagala jej moja rodzina....
            A ojciec dziecka umyl rece i koniec...
            Nie chodzilo o pieniadze....ale mogl po kryjomy kupic choc kilka ubranek, wozek.....

Ta cörkeczka byla sliczna...ale taka cygañska miala urode...
            Na ta dziwczyne ludzie palem pokazywali...zal mi jej bylo....

Po wyjezdzie z Polski..mialam i mam z nia kontakt....
            Ulozylo jej sie zycie w niemczech...
            Ciesze sie bardzo.....

Ja szczesliwie zyje tutaj, gdzie na cyganow palcem pokazuja..
            Naprawde...znam cyganow z Opola....
            I niestety tylko w Polsce moga robic co robia!

Wlasciewie to dlaczego?

Prosze o kolejne wspaniale wytlumaczenie.
          • Gość: ciekawy Re: polscy podludzie? IP: *.play-internet.pl 26.04.19, 18:55
            czytam Twoją wypowiedź po 12 latach i napiszę że problem z nimi w Opolu się rozwiązał. Tyle ,że ten zróżnicowany kulturowe naród, z bogatą tradycją o czym pamiętają może Ci którzy znają cygańskie tabory a o której Ty nie piszesz został przesiedlony ze stolicy województwa opolskiego to miast typu Kluczbork Kędzierzyn Koźle czy Namysłów gdzie tamtejsi włodarze zapewniają im odnowione mieszkania socjalne w centrum miasta i bardzo wiele innych atrakcji.
            Tam nadal widziani są w godzinach 10-14 kiedy chodzą ze swoimi dziećmi średnio trzy sztuki na osobnika płci żeńskiej, robią zakupy w okolicznych sklepikach i bardzo głośno rozmawiają przez jakieś archaiczne modele telefonów z lat 90 ,na tyle głośno jakby nie rozumieli że komfort rozmowy nie zależy od odległości pomiędzy dzwoniącymi tylko zasięgiem oraz stanem telefonu. O czym traktują całymi godzinami będąc wszyscy w promieniu kilku km nie wiem.
            Obecnie problem z nimi również ewoluuje gdyż ten Naród nagle wyjechał do Niemiec gdzie można dużo zarobić ale i socjalne zdecydowanie lepsze. Czy będąc tam na miejscu żyją jak w większości znamy ich z Polski czy może ciężko pracują nie wiem ale patrząc po zachowaniu elita intelektualna to nie była.
            Co do Pańskiej wypowiedzi cenią sobie rodzinę. Jakoś na ulicy nie widzę realacji matka syn córka, życia rodzinnego angażowania się w życie społeczne. Ta rodzina u nich to dzieci jednocześnie samotna nieletnia matka rodziny zastępcze często fikcyjne. Jeśli to są te wartości rodzinne których Pan im zazdrości to nie wiem na jakiej podstawie chyba że z podobnej rodziny Pan pochodził tzn Pana mama była 15 letnią dziewczyną bez szkoły ojciec nieznany.prawdziwa rodzina.pisze Pan również o powszechniej marginalizacji. Tzn że miejsce z którego kiedyś przyjechali Romowie było krainą gdzie wszystko spada z nieba a na ziemiach polskich nie rozumieją że na to trzeba zarobić i nikt im tego nie wytłumaczył a oni chodzą po tych ulicach jak dzieci we mgle i są odrzucani? Ciekawe bo do którego urządu i po jakie zapomogi ci zagubieni społecznie wiedzą jak trafić i są już z góry przygotowani. Na zakończenie co do wątku rodzinnego u Romów co mnie szczególnie rozbawiło zacytuję pewną wypowiedź ... Nie sztuką mieć dziecko a wychować je na porządnego człowieka. I proszę samemu dokończyć jak to się ma do opolskich cyganów
        • Gość: Gypsy Re: polscy podludzie? IP: *.acndigital.net 05.02.14, 07:19
          Ok to wy tu gadacie o tych cyganah ze holera wie kim sa ja jestem cyganka z opola i muj maz jest tesz pracuje od 6 rano do 17:00 i wy tu chcecie gadac ze cyganie nie pracuja nie prawda muj maz co tydzen dostaje wyplate placimy za podadki nie plujemy nie wrzeszczymy nie bluznimy chodximy po calym chodniku nie rozumiem jak mozecie sie tak mscic na ludzach i jrszcze jedno jak jade autobusem to zawsze place nie wiem jak jest w polsce ale tu w canadze jest dizo polakuw i jestesmy dobrymi pszyjaculmi wstydze sie za was i ze jestem z opola bo taki nie pszyjemne ludzie
          • Gość: Gosc Re: polscy podludzie? IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 02:19
            Niestety...cyganie w Opolu luz Polsca sa tacy jak tutaj ludzie pisza....
            Ja to sama przezylam....

Tu gdzie teraz zyje..cyganie tez pracuja, placa za bilety, placa podatki...i zachowuja sie po prostu normalnie...maja normalne, czyste i zadbane mieszkania...dzieci chodza do szkoly ladnie ubrane...
            Ale to niestety nie jest tak w polsce...

Jesli Pani z Opola to sama wie...jak bylo lub jest....
            Naturalnie gdy sie jedzie po za kraj....
            To trzba cos robic....

Dlatego ciekawi mnie, dlaczego w Polsce tak nie jest?
            Dlaczego w Polsce zachowuja sie tak strasznie?
    • Gość: tutaj Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.tkdami.net 24.08.07, 19:09
      puszczak.act4trees.com/
      • Gość: Gosia Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:34
        Cygan to niestety nie człowiek!Cyganie są gorsi niż najgorsza mafia!
        Los kobiet cygańskich jest straszny,są całe życie bite
        poniżane,muszą utrzymywać swych mężów i dzieci ,nie mają żadnych
        praw i uwieżcie mi,że nie są w stanie uciec od tego,a żadna
        organizacja nigdy się nimi nie interesowała.Dziesięcioletnim
        dziewczynkom podaje się hormony,żeby szybciej dojrzały,żeby te
        pedofile mogły je wykorzystywać.Na opolskiej porodówce rodzą
        Cyganiki,które mają 11,12,13 lat,gdzie jest wtedy prokurator?I
        jeszcze to zasłanianie się kulturą!Gdyby kiedyś nagle skończył im
        się dopływ gotówki na korumpowanie wymiaru
        sprawiedliwości,lekarzy,egzaminatorów na prawo jazdy,itd.to i ich
        cała ,,kultura"pękła by ja bańka mydlana.
        • Gość: Security Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 12:38
          Zgadzam się z Gosią i najwyższy czas, żeby społeczeństwo zaczęło
          działać skoro władza i organy ścigania i kontroli skarbowej nie
          potrafią (lub nie chcą!) się zająć smoluchami! Im się wydaje, że
          wszystko i wszystkich można kupić, ale tak nie jest i honoru nie
          dostaną za żadne pieniądze! A może jest tu ktoś, kto się orientuje
          jak wygląda sprawa leczenia brudasów. No bo jeśli nie pracują, to i
          nie odprowadzają składek ,więc powinni być przyjmowani prywatnie za
          odpłatnością czyż nie? A nieraz widzę jak przyłażą do szpitala czy
          przychodni i świadczenia są im udzielane za darmo a mnie krew
          zalewa, bo ludzie czekają miesiącami na przyjęcie przez lekarza!
          Ktoś tu wcześniej napisał, że co będzie jak brudasy zrobią łapankę?
          Podaj choć jeden przykład gdzie i i kiedy coś takiego miało miejsce?
          Ja osobiście nie słyszałem i to tylko potwierdza tezę, że oni są
          mocni w gębie a co do czego to dają nogę...
          • Gość: stękaczka Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 07:38
            oczywiście ze się leczą bo mają pieniądze przeciez. Prywatnie się
            leczą ale to raczej rzadkość. Np nie odmawia się rodzącej, nie
            odmawia sie u stomatologa i tam prywatnie mozna leczyć. jednak
            zauwazcie mają złote zęby bądz całkiem popsute, czyli jednak mogą
            korzystac z lekarzy.Nie wiem jak to jest ze skłądkami, mysle ze
            jednak mało kto korzysta z przychodni takiej jak my.
        • Gość: stękaczka Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 07:35
          Gosiu a skąd ty taką info wziełaś ,że cyganki utrzymują cyganów? To
          jakiś absurd.Tam nikt nikogo nie utrzymuje.To król cyganów jako
          skarbnica kasy daje im na życie.
          Fakt faktem,że tam jak cyganowi sie spodoba laska to rodziny ich
          łączą, często jest ze porywają cyganki i one sie nie buntują tylko
          wychodzą za mąz za "porywającego ją". Czy 11 letnie cyganki rodzą?
          myslę ze nie do końca masz rację. 15 lat i wychodzą za mąz i wtedy
          rodzą. 11 lat to dziecko które często nie ma miesiączki- czyli nie
          jest kobietą którą można porwać i poślubić.
          Tam rozwodów generalnie niema, nie słyszałam o tym, a zdarza sie ,że
          oni biją zony jak wypiją, jak zona sie na cos nie zgadza czy się
          oburza....ale bez przesady, nie ma tam tego non stop. Poprostu są
          bite tak jak w Polsce, ale u nich to jest niby ok a u nas juz
          wkraczają instytucje broniące kobieta- a tam nie.
          • Gość: Cyganka Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 03:00
            Gosia ma racje:
            "Los kobiet cygańskich jest straszny,są całe życie bite
            poniżane,muszą utrzymywać swych mężów i dzieci ,nie mają żadnych
            praw i uwieżcie mi,że nie są w stanie uciec od tego...."

Nikt tego lepiej nie wie , niz ja....
            Tylko, ze ja ucieklam.....
    • Gość: bozia Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.chello.pl 25.08.07, 19:17
      Amoże to kwestia zabronienia prowadzenia życia w taborach.Romów
      osiedlono na siłę.Iczują się jak dzika zwierzyna zamknięta w
      klatce.Zabrano im wolność i teraz za to płacą niedostosowaniem
      społecznym.A rola kobiety i tu kłóciłabym się bardzo duży wpływ na
      życie rodziny miała babcia.<to ją pytano o wiele rzeczy ,to jej
      dawano prezenty itp>A faceci mają olbrzymi urok osobisty.
      A okres mojej znajomości z mężczyzną romskiego pochodzenia jako
      jeden z fajnieszych okresów w zyciu<i nie chodzi tu o sex,chociaż
      ten był udany>.
      • Gość: Gosia Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 00:04
        Boziu!A żona tego cygana też była zadowolona z tego waszego udanego
        seksu?Wiem ,że są różne zboczenia,ale z cyganem?!Niemyjący się
        analfabeci!Pijana byłaś czy tak zdesperowana?
        • Gość: bozia Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.chello.pl 26.08.07, 05:40
          Gosiu!!!!Ani pijana ,ani zdesperowana ,a miałam dokładnie o 20 lat
          mniej.A Tobie Gosieńko życzę tak zadbanego i pachnącego
          faceta.,dbające o partnerkę w każdej dziedzinie.Tak tak pani Zosia
          <Polka dbała o wszystko> ,a szczególnie ,aby chłopaki miały czyste
          skarpetki i wypracowane idealnie koszule.
          A żonę to ma teraz i 2 fajnych dzieciaków.A teraz to u nich sprząta
          pani Gosia<może to Ty-ciekawe jak płacą>.
          Analfabetów i wśród Polaków sporo zapraszam w okolice Ikara między11-
          14.A znajdziesz tam super facetów.
          Pachną super lux głównie piwem.
          .

• Gość: stękaczka Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 07:42
          Moja znajoma czy nawet dwie znajome mają dzieci z cyganami, w tym
          zonaty cygan.Tak to brudasy, smoluchy, analfabeci i agresorzy.No
          ale takiej niewykształconej głupiej 16 latce imponuje "cos innego",
          czuje sie lepsza od innych dziewczyn,piękniejsza, odwazniejsza, bo
          przeciez popatrzył na nią cygan a na nas nie. Teraz obie
          żałują...ba takie związki się szybko kończą bo my polki nie jestesmy
          przygotowane do takiego życia, do bicia, zycia w brudzie, chodzenia
          w kokach i długich kiecach, zakazach zaglądania na innych facetów,
          nie pracowania itp.....im wtedy to imponowało, ale potem o mały włos
          domu cygani im nie spalili, dziewczyna uciekła jedna z drugą z
          Polski. Był to cięzki okres, ale takiej pustes biednej dziewczynie
          nie przegadasz, druga była bogata ale rodzice nie potrafili walnąć
          pięścią w stół.....i stało sie jak stało.
    • chrisraf Przypomina mi to sytuacje na tzw. "ziemiach 26.08.07, 14:30
      wycyckanych", gdzie cholota na bylych niemieckich gospodarstwach
      rolnych byla za leniwa by zbierac drzewo na opal w lesie i ze tego
      powodu palila ploty i meble. Do poniemieckich palacow chodzila krasc
      (Kamieniec Zabkowicki, Kopice, Swierklaniec itd.) i dewastowac...

Pamietam jak ojciec sie wqwial, jak mieszkajac w nowym budownictwie
      na jedno z pieter przyprowadzili sie chadziaje (to nie Synti i
      Romowie) i trzymali swinie w wannie. Ojciec poszedl do nich i
      uslyszal: "Swiiinja nikooomu nie przeszkaaadza".

Pomysl nad tym...
      • oppelner_os Re: Przypomina mi to sytuacje na tzw. "ziemiach 26.08.07, 14:35
        Polacy zapomnieli, ze zaraz po wojnie byli gorsi od Cyganow.
        • Gość: Rzyt Re: Przypomina mi to sytuacje na tzw. "ziemiach IP: *.atol.com.pl 26.08.07, 15:17
          Bozia napisała: >A faceci mają olbrzymi urok osobisty.
          A okres mojej znajomości z mężczyzną romskiego pochodzenia jako
          jeden z fajnieszych okresów w zyciu<i nie chodzi tu o sex,chociaż
          ten był udany>.
          Oczywiście Boziu.Cygan,Arab,czy inny brudas,zrobi wszystko,żeby
          zdobyc białą kobietę .Nawet jest gotów się myc,pracowac,już nie
          mówiąc o większych poświęceniach.Tylko,że problem polega na tym,że
          jeżeli dziewczynę posiądzie i jest ona od niego uzależniona,to wtedy
          dopiero wychodzi jego prawdziwa natura.Wtedy dopiero zaczyna się
          dramat.Ja takich dziewczyn nie żałuję,bo same sobie są winne.Każdy
          musi płacic za swoje błędy.
          • Gość: bozia Re: Przypomina mi to sytuacje na tzw. "ziemiach IP: *.chello.pl 26.08.07, 15:37
            Rzyt wolałam tego nie sprawdzać.Co zostało umiejętnośc stawiania
            kart.A jak być żoną Cygana wolałam nie sprawdzać.<fakt fascynacja
            kulturą ,i zwyczajami Romów została>.Tak ,tak chociaż moje
            małżeństwo z"białym"teZ mozna uznać za nieudane widać takie
            życie.Sorki zrobiłam z tego wątek wątek wspomnieniowy.
            • grubyfacio Re: Przypomina mi to sytuacje na tzw. "ziemiach 26.08.07, 17:39
              Bozia a Twoja córka nie ma przypadkiem Edytka na imię?A dlaczego
              piszesz romów ,a nie cyganów?W słowie "cygan"nie ma nic złego,a że
              ludziom się zle kojarzy,to cóż..........
          • Gość: stękaczka Re: Przypomina mi to sytuacje na tzw. "ziemiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 07:46
            Oni nic nie robą ,żadnych poświęcej, nie mysją sie, nie fundują
            randek, nie kupują kwiatów, chowają sie w lasku, w parkach by nikt
            nie zobaczył.....to stres i andrenalina i gó..arom to imponuje.
            Jedna laska zamieszkała z akim(na 3 dni bo uciekła z domu) i co?
            była w domu a on chodził na imprezy sam, a ona miała byc w domu, po
            imprezie wrócił spity i sex, nie wazne ze w pupe, nie wazne ze boli,
            ma dac i juz. Zmieniał tylko podkoszulek i znów leciał na dysko
            zaliczac inne, a ta biedna polka miała czekac i znosić to.
            Ciekawe zycie. Oczywiscie wróciła do mamusi,ale potem znów jej
            odbiło....ciąza itp....
            • Gość: bozia Re: Przypomina mi to sytuacje na tzw. "ziemiach IP: *.chello.pl 28.08.07, 05:46
              Ale mnie rozśmieszyłaś.Były knajpy ,wyjazdy,prezenty,spełnianie
              zachcianek,delikatność iwszystko to co kobiecie się marzy.Widać ON
              musiał nie być Romem ,albo znacznie odbiegał od standartów.
              • Gość: stękaczka Re: Przypomina mi to sytuacje na tzw. "ziemiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 07:26
                my juz wiemy ze dałas sie uwieśc cyganowi.Wstyd. Widocznie szukałaś
                cygana z kasą czyli nie kierowałas się uczuciami ale tym aby miał
                kase i aby zazdrościły ci inne ,że cygan wybrał ciebie a nie inną.
                Jaki wstyd- nie czujesz, to fakt. No może jak dorośniesz zrozumiesz.
                Zaimponował ci knajpą, wyjazdami, seksem,....a czy Polak tego nie
                robi ,że musiałas szukac tego u brudasów?
                Jak widac, zabawił się tobą i kopnął cię w tyłek, bo wiadomo ,mże
                cyganie nie pozwolili by "wejśc ci" w ich życie. Mimo iz zdarzają
                sie wyjątki, ale jak widac ty nie byłas nim.
                I pozostał niesmak.
                • Gość: ;-) wyszło szydło z worka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 08:31
                  " > I pozostał niesmak. "

Oj tak Bozia, oj tak :-(((
                  Tak się zbrukać przez ciawę ...

;-)
      • Gość: milicjant Re: Przypomina mi to sytuacje na tzw. "ziemiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 11:24
        Zupełnie jak dwupaszportowcy spod Opola udający Niemców w
        Bundesrepublice.Syf,pijaństwo,brud.
    • Gość: Poradnik Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: 217.197.70.* 28.08.07, 10:29
      Jestem, żyję!
      Dajcie spokój tej całej "bozi", ona ma wiele kłopotów i z głową, i z
      piczką, i z samą sobą. Specjalnie odwaraca uwagę od sedna sprawy.
      Proponuję w pierwszej kolejności wziąć się za porządek w wydziałach
      komunikacji!
      Kto ma, gdzie jakie wejścia - doprowadzić do kontroli i zażadać
      wyjaśnień DLACZEGO CYGANY (nie żadne romy) JEŻDŻĄ SAMOCHODAMI, BĘDĄC
      ANALFABETAMI! Od tego trzeba zacząć, bo to jest PRZESTĘPSTWO dużego
      wymiaru a - niestety - wszelkie nasze "wymiary" sprawiedliwości od
      wielu lat przymykają na to oko, bo ... uchylają kieszenie.
      W następnych wpisach - kolejne porady.
      • Gość: stękaczka Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 11:43
        Oni mówić potrafią, ale czytać już nie:)))) tez mnie dziwi jak oni
        załatwiają sprawy bankowo-urzędowe. Czy może wszystko za nich robi
        pan król?:))))) fajnie mają wtakim razie, zero kłopotów, zero
        problemów, zero użerania się, król zrobi, król załatwi, król
        uzgodni, król ustali i zyj sobie....i rób sobie co chcesz. Kase
        mają, leczyć się leczą, jeżdzą autami, kradną, i zyją......a
        cżłowiek płaci i jeszcze sie przyczepiają,że wniosek krzywo
        skserowany, ze zamiast granatowym to czarnym wkładem napisane, że
        trzeba przynieśc oswiadczenie, że trzeba przyjść z pośrednikiem,że
        własnie juz zamykają, a dlaczego pan skasował bilet z drugiej strony
        itp......
      • Gość: ;-) Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 13:41
        Popieram Poradnika w całej rozciągłości !!! ...

;-)
        • Gość: Security Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 14:46
          Poradnik - pozdro:) Dawno Cię tu nie widziałem a czas ucieka i
          trzeba działać! Przykład:Dziś ok godz. 12.30 stoję sobie na postoju
          yaksówek przy wejściu na Dworzec Główny a tu z wnętrza budynku
          słychać jakies krzyki. Zaglądam i co się okazuje? Brudas kłóci się z
          trzema babkami (też brudasam). Drą te ryje jak nien ormalni i to
          jeszcze po swojemu, więc się wkur..łem i podchodze do smolucha i
          strzał w ryj. Zdziwony, ale zdążył mi oddać.No to ja drugi raz i
          teraz już nie zareagował. Za jakiś czas przyjeżdża Policja. Widząc
          co siędzieje jeden z nich uśmiecha sie do mnie, drugi puszcza oczko
          i odjeżdżają a jeszcze smolucha zjechali, że rozrabia, więc oni też
          już mają ich dośc. To zdarzyło się pierwszy raz w życiu, żeby brudas
          mnie uderzył (co prawda lekko, ale jednak), ale już moja riposta
          była konkretna i rozmazał się na ścianie:) Jeszcze raz potwierdzają
          się Twoje słowa Poradnik - nie bać się a nawet jak odda poprawic i
          po kłopocie. Pozdro
          • Gość: Gosc Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 03:49
            no i bravooooooooo !!!
      • Gość: bozia Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: *.chello.pl 28.08.07, 19:58
        Wątek jak wątek.I nie Wam oceniać moje problemy.Kochany poradniku !!!
        kłopoty to masz Ty i to ze swoim sposobem wyrażania.<ot typowy
        samiec ,ktory nie znosi jak kobieta ma swoje zdanie>.W tym wątku
        pozwolę sobie jeszcze na jeden komentarz.Ludziska ,każdy z Was <daj
        Boże zakochał się beż pamięci>i nie liczy się wtedy
        kasa,wygląd,kolor skóry,jeśli jest to coś.Wątek miałbyć o Romach ,a
        stał się wątkiem oceniającym mnie.????W języku polskim istnieje
        takie słowo jak tolerancja więc akceptujmy innych.Dla mnie granica
        między agresją słowną ,a agresją fizyczną jest bardzo cieńka.Wątek
        jest jej pełen.Szukacie zawsze kogoś kto jest gorszy ,kogo można
        ponizyć tym razem padło na Romów!!!!!!
        • Gość: stekaczka Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 07:54
          Bozia a jak to się stało ,że ja jakoś tez zakochiwałam się i nigdy w
          brudasach?
          Jednak można jako Polka kochac Polaka i miec z nim dzieci a nie
          wybierac trudną, bez przyszłości miłośc z kimś z kim wiesz ze nie
          mozesz byc.Ot tak aby udowodnić światu ze jestes lepsza bo jestes z
          cyganem a ja nie? uwierz jestes gorsza a nie lepsza.Cygan
          wykorzystał, i odszedł do swoich a ty zostałas zbrudzona.Ciekawe jak
          ludzie cię odbierali ,że byłas z cyganem, albo rodzice.Biedni
          rodzice, taka córka, az wstyd.jakby normalnych polaków było mało. I
          nie koniecznie tych zapijaczonych spod budki z piwem. Jest i było
          duzo fajnych zadbanych, bogatych, i biedniejszych facetów, ale nie-
          ty wolałaś cos innego niby lepszego. I jak ci z nim było? Mieszkałas
          w pałacu?pewnie złotem cię obsypywał i po kryjomu sie spotykaliscie
          w lesie bądz u ciebie? a moze on wcale w pałacu nie mieszkał bo tacy
          na ciebie nawet by nie spojrzeli.raczej to był jakis smoluch zonaty
          z którym baraszkowałas w hotelach? znam takie jak ty i uwierz żadna
          nie skończyła dobrze, a pozostał niesmak -i dziecko. Musiałas
          napewno chodzic ubrana w długie kiecki i nie mów ze nie, bo cygan to
          cygan- jestes jego to tylko jego i nie masz prawa kusic innych w
          miniówkach. No i co dałas sobie spokój czy jednak on zrozumiał ze
          juz mu sie niechce bzykac po hotelach i parkach? i prosze nie
          okłamuj bynajmniej mnie bo znam temat i te sprawy.jak juz pisałam
          kilka takich przypadków znam od podszewki i zaden nie był taki
          słodki.No ale głupie Polki chciały udwowodnic swiatu ze lubią byc
          menczennicami, ze sa z cyganem bo to lepsza półka niz polacy...i
          tp.Kazda z nich żałuje i usprawiedliwia sie młodością. Dla mnie nie
          ma usprawiedliwienia.miały mózg i trzeba było go wykorzystywac. Dla
          mnie nauka była wazna i związki z polakami anie jakies chore
          układy ,przez które rodzice tych dziewczyn nocami nie spały.
          • Gość: Gosc Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 03:54
            O prosze, taka wspaniala odpowiedz warta jest aplausu!!!
            Super!!!
        • Gość: do bozi - poradnik Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: 217.197.70.* 29.08.07, 11:30
          Kompletnie ci się boziu w główce pomieszało, kompletnie. Najgorsze,
          że na to nie ma już żadnego lekarstwa - nie potrafisz przyjąć do
          wiadomości, że ktoś ma inne zdanie niż ty.
          A ten"typowy samiec" to już tak oklepane hasło, że mogłabyś zdobyć
          się na coś oryginalniejszego.
          Nie będę się z tobą wdawał w żadne polemiki, bo szkoda śliny, ale
          PRZEMYŚL (pomyśl!!!), czy to my plujemy w ich stronę, czy to my ich
          lekceważymy (przyjdz 1 listopada na cmentarz, to zobaczysz jak oni
          się zachowują, jak się do nas odnoszą), czy to my nie szanujemy praw
          obywatelskich mieszkając w ich kraju, łamiemy przepisy, kradniemy,
          itd, itp.
          O jedno proszę POMYŚL, przełknij ślinę i ...dopuść do swojej główki,
          że w tym akurat teamcie nie masz ani jednego proc. racji.
          Czasem ktoś inny też może mieć rację...
          • Gość: gosc Re: Odebrać im prawa jazdy!!! IP: *.Red-88-2-251.staticIP.rima-tde.net 06.10.15, 03:57
            I wlasnie tak dokladnie tak jest.
    • Gość: Poradnik Re: Odebrać im prawa jazdy i inne prawa! IP: 217.197.70.* 28.08.07, 17:11
      Pozdrowienia dla wszystkich. Wielkie słowa uznania i specjalne
      gratulacje dla Security - tak trzymać! Facet wielkiej klasy, którego
      należy naśladować. Nie wolno popuścić brudasom nawet na 'paznokieć".
      • Gość: stękaczka Re: Odebrać im prawa jazdy i inne prawa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 07:57
        Widziałam jak kochanka Polka była ciągnieta za włosy i kopana przez
        żonę cygana. Okropny widok.Walczyły. Polka była zaatakowana i ruchu
        nie miała bo ta szarpała ja za włosy.One tak robią. A cygan z
        usmiechem patrzył i patrzył...kto wygra. Przegrała Polka.Otrzepała
        się i cygan opierniczył swoją zonę cygankę i ta poszła do domu.A ten
        z kochanka polką poszli przed siebie. Wstyd jak cholera na ulicę
        była. Oczywiście on tez polkę bił, kopał, szczególnie jak był pijany
        i nie wazne ze zima była, ze snieg, ze ciąża, że upał, że ulica- bił
        i kopał. Wyzywał tez, potem kazał jej rozkładac nogi a Polka
        posłusza...bo tak trzeba i godziła się. One sie szmatławią i nie
        mają do swojego ciała szacunku. W zyciu cygan by mnie nie
        dotknął.Nie dla psa kiełbasa.laski szanujcie sie.
        • Gość: Ja Re: Odebrać im prawa jazdy i inne prawa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 11:28
          Pisać wszyscy pisza ze jest źle że trzeba coś zrobić

No i ???

Nic sie nie dzieje nikt nic nie zrobi i temat zostanie zapomniany.

Osobiscie nie popieram bicia cyganerii to nic nie da.

• Gość: poradnik Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: 217.197.70.* 29.08.07, 11:46
      Bicie trochę da, ale jak sami prowokują, a prowokują przeważnie
      zawsze.
      Należy czym prędzej doprowadzić do tego, by oni w naszej OJCZYŻNIE
      przestrzegali praw i obowiązków, jakie my musimy.
      • Gość: Ja Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 12:00
        Prawo jest dla wszystkich takie samo a jego nie znajomość nie
        zwalnia od odpowiedzialności. Jest tylko mały kłopocik że nikt od
        tej hmmm społeczności nie egzekwuje tego prawa . Tam nawet komornik
        nie zagląda. A Wy drodzy obywatele nie zapłaccie mandatu to szybko
        Was znajdzie komornik albo skarbówka.
        • Gość: Security Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 10:38
          Fakt komornicy omijają brudasów szerokim łukiem, ale zawsze można
          wyegzekwować ewntualny dług. Jak? Smoluch pożyczył od jednego gościa
          grubą kasę. Znali się, więc mu zaufał. Mijał dzień za dniem, tydzień
          za tygodniem a ten nie kwapił sie z oddaniem pieniędzy i co wtedy
          sie robi? Facet który tą kase pożyczył (mój dobry znajomy) poprosił
          mnie o pomoc. Powiedziałem tylko tyle :podaj bracie adres a kasę
          odzyskasz. Pojechaliśmy we trzech, ja i dwóćh zimali z siłki. Pukamy
          nie otwiera, to weszliśmy z drzwiami. Smolucha na glebę i do auta.
          Podjeżdżmy do lasu w okolichac Dębskiej Kuźni spuszczamy wper...l i
          na drugi dzień znajomy odzyskuje pieniązki a brudas z uśmiechem mu
          je przyniósł. Znajomy boi sie zemsty ciawusów, ale ja powiedziałem
          temu frajerowi, żeby przekazał, że jeżeli którykolwiek z nich pojawi
          sie o okolicach zamieszkiwanych przez mojego znajomego, to tez
          zostanie wywieziony...i tym razem nie wróci! Można z nimi załatwic??
          Mozą!!! Tylko trzeba chcieć!
          • Gość: stękaczka Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 07:37
            a ja opowiem inny skuteczny sposó:)))
            Pewien chłopak A tezmiał kłopot z odzyskaniem swoich pieniędzy
            które pozyczył panu X.
            No więc A poprosił kolę Z aby cos wykombinował aby mu pan X wreszcie
            oddał kasę.
            Z pomyslał, pogłówkował i powiedział- mam sposób, zaraz zaaranzuję
            ruskich do akcji oddania długu.Tak więc pan Z poszedł do ruskich i
            tłumaczy sprawę, że obywatel X jest dłużny dużą kasę obywatelowi A i
            niechce mu jej oddać- zapłacę wam-ale musicie wyegzykwowac ten dług
            od jegomościa X.]
            Ruscy więc poszli do pana Z i od razu dostali kasę. jak to zrobili?
            powinnam powiedzeć- tajemnica- ale powiem.A co mi tam, byc moze ktos
            tez ten sposób wykorzysta na brudasach.
            Panowie ruskie pokazali panu Z wiadro, wtedy pan Z polecaił do banku
            i szybko przekazał kasę ruskim. Co bylo we wiadrze?
            ręka, ludzka oderwana ręka. Nie wiem czy to prawa czy lewa , nie
            wiem czy nie sztuczna(pewnie tak). No i ruscy powidzieli ze ta reka
            nalezała do pana który tez opóżniał się w oddaniiu długu.
            Podziałało.
            Mozna tez nastraszyc w inny sposób. Np złapac jego dzieciaka i np
            (nie, nie robic mu krzywdy absolutnie, co winne dziecko), poprostu
            złapać o odciąć kosmyk włosów i wysłac listem do dłuznika. I napisac-
            narazie wysyłam kosmyk włosów a następnym razem moze byc cos innego.
            W domysle zawsze chodzi o głowę.
            Straszne prawda? stosowane w mafiach bo jak wiadomo za szantaz,
            grożby ...się odpowiada.
            • Gość: Ja Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:14
              Radze nie pisać na forum ze załatwiacie sprawy w ten sposób
              Nie tylko my to czytamy.
              • Gość: stękaczka Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:14
                a kto czyta? cyganie?:D
                Pozatym to ze moznapostraszyc to jedna sprawa ale kazdy wie ze jak
                strasznie nie pomaga to mafia załatwia to w dość drastyczny
                sposób.Tam się nie patyczkują, tam sa kliny, układy i zabicie
                człowieka dla nich jest pestką. Pozatym obcięcie kłaczka dziecka to
                dla rodziców i tak wystraszający straszak by oddac dług, bo nie
                sądzę by zlekcewazyli grożby.A co będzie jak faktycznie na obcięciu
                kłaczka by sie nie skończyło? potem złapanie i ogolenie głowy?a moze
                porwanie? dla rodziców to dramat i wtedy taki dłóg oddają migiem.

• Gość: Ja Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:46
                  Takie myślenie i propagowanie metody prowadzi do jej zastosowania w
                  innych miejscach np. szkola jesli masz dzieci to moze ich koledzy
                  będą chcieli kase od nich tak poprostu. Dostaniesz ten kłaczek ja to
                  ładnie piszesz i narobisz w gacie ze strachu.

Piszecie bzdety a nikt tak naprawde nie ma pomysłu co zrobić z tym
                  narastającym problemem . Jesli macie kogos w policji to zapytajcie
                  dlaczego w waszej okolicy nic nie robia z brudasami. Zgłoszenia o
                  zadymach napewno maja.
                  • Gość: stękaczka Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 13:24
                    jesli dostane kłaczek od jasia z 3 c to znaczy ze jego matka tak go
                    nauczyła zarabiac na lody i na kredki.Wszystko wynosi się z domu. ja
                    jak pożyczam to na drugi dzień oddaję. Nigdy nie naucze dziecka
                    prosic o pieniądze i pożyczać. A jak juz trzeba to nalezy oddaac a
                    nie wyłudzac pieniądze za pomoca kłaczków. Mówiłam, kwestia
                    wychowania. Znam gó..arzy którzy do naga rozbierają kolege w szatni
                    i się z niego śmieją. Potem ten ofiara(ma juz 30 lat) i 4 razy
                    zgwałcił swoja zone. Takie zachowanie rodzi w przyszłości agresję.
                    Mnie skrzywdzili to i ja bede krzywdził.
                    A te wiadra zakładane na głowe nauczycieli,?a te maltretowanie
                    koleżanek?a wieszanie sie w kiblu dla zabawy?..a potem w efekcie
                    samobójstwa dzieci? Wszystko wynosimy z domu , jak w domu nie ma
                    miłości to reagują agresją w szkole.jak w domu jest agresja to
                    tymbardziej pokazują ją w szkole.
                    Nie ma co ukrywac tych chamskich zachowań.Nalezy uczyc dzieci-
                    pożyczyłeś- oddaj. Skzywdziłeś- przeproś. Jeszcze nie słysałam tylko
                    o kanibaliżmie w szkole. Swiat schodzi na psy.
                    • Gość: Ja Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 13:28
                      I tu masz racje "Wszystko wynosi się z domu"
                      • Gość: stękaczka Re: Musi ich obowiązywać prawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 13:43
                        jak sie ma dzieci w wieku 16 lat to sie nie ma co dziwić.albo
                        rodziców z patologii, gdzie cisnął się w 10 cioro w jednej
                        klitce.To dzieci walczą o byt i kradną, zabijają....
    • Gość: ble ciawusy je***** IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 20:02
      A czy ktoś kojarzy może taką trójcę cyganów?
      - buba( około 50 lat, duży brzuch)
      - młody gó...arz cygan, koło 27 , w czapeczce często chodzi
      - i stara cyganira, szpiczasty nos, ryj typowej ciawuski, około 60 lat?

Kojarzycie taką ekipę? To rodzinka czy jak? Gdzie ich można znaleśźć?
      • Gość: bozia Re: ciawusy je***** IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.14, 21:16
        Dziś nie lubimy Romów ,jutro starych,potem chorych,Jest organizacja zajmująca Romami ,którą prowadzi Polak.Kolejny przekręt.
        • Gość: bozia Re: ciawusy je***** IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.14, 18:17
          Romowie są ok.A mieszkają w Polsce tak samo jak Niemcy
          Żydzi.Jaki jest nasz stosunek do nich ,że nie trzeba ich uczyć ,leczyć itp rzeczy ,ale to już było i mam nadzieję ,że nie wróci więcej.Tylko wtedy to Polacy byli w roli głównej.A ile znasz Romów prywatnie?
    • Gość: Ahmed Re: gdzie mieszkają cyganie? IP: *.aggregate2.citymedia.pl 15.02.14, 18:02
      Nie cyganie, a Romowie. A te bajki o królach itp to opowiadaj na rodzinnych imprezkach. Turków nie obrażaj, bo to bogaty i z wielkimi tradycjami naród.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka