agent_necik 24.01.05, 22:31 Zapraszam do dyskusji na forum! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
optymista7 Re: FORUM NYSAN 30.01.05, 16:02 Poprzednie padlo. Zycze szczescia kontynuatorowi. Takie piekne miasto, niegdys stolica udzielnego ksiestwa biskupiego, rynek wiekszy niz w Opolu, a ludzi z Internetem chyba jak na lekarstwo. Powodzenia! Trzymam kciuki :) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: FORUM NYSAN 31.01.05, 06:46 Do Nysy mam daleko, ale mam tu bliska rodzne. Ciesze sie ,ze powstalo to forum. Odpowiedz Link
farrukh2 Re: FORUM NYSAN 28.02.05, 15:00 jestem zawiedziona!Zobaczcie ile osob w Strzecach!!! Czyzby w Nysie tak malo ludzi mialo internet?Niemozliwe. Zacznijmy moze jakies ciekawe watki zwiazane z naszym miastem, srodowiskiem.Wypowiadac sie mozna przeciez na wiele ciekawych tematow.Ja mam np pomysl odnosnie naszego teatru.Co Wy na to,zeby stworzyc w nim amatorski zespol teatralny, skladajacy sie z doroslych osob, pasjonatow teatru,sztuki.Moim marzeniem bylo i jest,zagrac w sztuce .Ach, jak wspaniale byloby zagrac w jakiejs komedii.Nasze spoleczenstwo jest takie smutne.Za niewielka odplatnoscia, wiele osob z checia przyszloby na spektakl takiej trupy, gdzie mozna zobaczyc kolegow, bliskich.W naszym miescie tak malo sie dzieje, w porownaniu z innymi miastami. Odpowiedz Link
k100 Re: FORUM NYSAN 28.02.05, 22:57 To ze malo osob wypowiada sie na forum swiadczy o bardzo malej zamoznosci mieszkancow. A internet nie jest pierwsza potrzeba. Bez niego mozna zyc. W Strzelcach Op. jest duzo Slazakow jezdza do niemiec przywoza ojo i maja kase. Zeby miec kase trzeba miec dwa paszporty a nysianie to hadziaje a nie hanysy i nie maja tego drugiego paszportu. No chyba ze ktory znajdzie w rodzinie owczarka niemieckiego to moze uda sie zalatwic. A czy przypadkiem nie zauwazyliscie ze to co dzieje sie w Nysie nie jest celowe po to zeby komus z reki jesc? Tylko zlodzieje i oszusci dobrze czuja sie w tym kraju. Odpowiedz Link
farrukh2 Re: FORUM NYSAN 24.03.05, 21:41 Bez przesady! Nysa moze i ma wiele osob ubogich,ale popatrzcie na te fury!! Chyba ze chodzi o to ,ze furami jezdza tylko grube karki i nuworysze, ktorzy nie zachodza na internet? Bzdura. W naszym miescie poprostu niewiele sie dzieje.NIe ma integracji, nikt nie dba o to ,zeby nysanie byli dumni ze swojego pochodzenia.Sentymenty obejmuja raczej pokolenie od obecnie 40 lat wzwyz, a to ludzie rzadko zagladajacy na internet, chyba ze na strony o seksie :) Ogolny marazm! A jesli chodzi o ludzi o dwoch paszportach, nie obrazajac nikogo, tylko kasa, zadne sentymenty.W Nysie raczej ludzie zza Buga, a jakiego to poziomu byli przesiedlency?Trylogia o Pawlakach i Kargulach nie przesadzala :( NIe chodzi o to ,by dzisiaj jezdzic i niemcom tylki podcierac, mozna poprostu byc dumnym z tego ,ze sie jest lojalnym, prawym obywatelem swojego miasta. Dbajacym o jego sprawy, np , czy rzadzi naszym miastem jego mieszkaniec, czy przeszczep z innego miasta,przepijajacy do wszystkich i wszedzie? Czy nysanin sprzata za soba nieczystosci?, czy nie jest obojetny na niedole sasiada?, czy stara sie,martwi o to , zeby dzieci i mlodziez mialy zajecia popoludniowe, miejsce zeby swoja energie spozyc? Patriotyzm lokalny! Tylko jesli najwieksze akcje to Dni Nysy, i Dni Twierdzy, gdzie jak trzeba przyznac przybywa wiele osob, ale na tym sie konczy??? Ile osob naprawde czuje sie zintegrowanymi z tym miastem? Ile osob poza tymi ,z sentymentu, zza granicy ,tak naprawde mysli o tym miescie? Nawet tak glupia sprawa ,jak Wesole Miasteczko! Ktos w Urzedzie ,na grzedzie ,decyduje ,ze nie przyjezdza do nas lunapark z prawdziwego zdarzenia, tylko cholernie droga , marna jarmarczna ekipa.Cud, ze w zeszlym roku znow pojawili sie inni,ale niestety w jak niekorzystnej pogodowo porze. Nepotyzm, łapowkarstwo wszedzie jest bylo i bedzie. Ale jakas sennosc ogarnia to miasto. Jak na to zaradzic? Odpowiedz Link
nysanin1 Re: FORUM NYSAN 25.03.05, 18:39 Mysle ze Twoje spostrzezenia sa na fali. Od 20 lat nie ma mnie w Nysie i pierwszy raz przujechalem po 13 latch, drug raz po 17. Jest kilka rzeczy w miescie ktore przyjemne sa dla oka ale ogolny stan miasta (nawiezchnie ulic) to tragedia. Ja rozumiem ze Nysa w tej chwili ma nie wiele do zaoferowania, brak zakladow itp, ale jedyna rzecz ktora powinna wydzwignac to misato je szeroko rozumiana turystyka, nie tylko jezioro. Jak trafnie zauwazyles impresy organizowane w miescie ciesza sie frekwencja, co jest miernikiem tego ze interesujace i wlasciwie zorganizawana impreza cotygodnowa powinna dac miastu jakies utrzymanie. Odpowiedz Link
farrukh2 Re: FORUM NYSAN 28.03.05, 17:26 Widac po "morzu" odpowiedzi jak wielkie jest zainteresowanie :(. Moje propozycje dla naszego miasta? Wszystko ,co zwiazane z turystyka! I dlaczego do diabla nie zrobic u nas kompleksu basenow, jaki ma np Brzeg? Nysanie jezdza do Brzegu, Kudowej, Polkowic, nawet Krakowa.Fakt, tam sa bogate zaklady undujace to, ale u nas, nawet lodowiska nie oplacalo sie utrzymac.Wiec moze zmienmy wladze? Postawmy na ludzi mlodych ,z futurystycznym podejsciem do tego miasta, ludnosci.Tu jest potezny potencjal sily i checi pracy.Trzeba tylko madrego czlowieka, no moze kilku osob, ktorym sie zechce i ktorzy nie beda w ukladach i ukladzikach.Kogos, kto naprawde zadba o nasze miasto. Ja z checia, ale nie mam przygotowania.Chociaz czytajac biografie tych, co juz tu rzadzili.....ech, rece opadaja. Odpowiedz Link
farrukh2 Re: FORUM NYSAN 25.06.05, 16:58 Dziekuje,ze jednak ktos zaglada,dodaje komentarz. Ja nie iwem sama jak dalej bedzie, aole planuje jednak opuscic to miasto. Trudno, dla mlodych ludzi nie ma tu zbyt wielu mozliwosci. Odpowiedz Link
nysanin1 Re: Miasto 25.03.05, 12:18 Porozmawiajmy o wygladzie Nysy, ciekaw jestem waszych opini Odpowiedz Link
caro333 Re: Miasto 15.06.05, 12:36 No właśnie,Nysa, Takie piękne miasto i tak mało o sobie piszą w necie mieszkańcy.W Nysie urodziło się dwoje moich dzieci;mieszkałem wtedy w Otmuchowie.Też piękne miasteczko!I tu i tu mam rodzinę.Bywam nie częściej,niż raz do roku.Chętnie poczytałbym,co słychać w Nysie.Strona www Otmuchowa już nie istnieje...Szkoda. Odpowiedz Link
caro333 Re: Miasto 21.07.05, 11:21 Po miesiącu zaglądam i co? Pusto,cisza...Ludziska ne gustują w necie...Cóż...Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link
groha Re: FORUM NYSAN 04.11.05, 01:46 A ja własnie dzisiaj odkryłam to forum i myślałam, że sobie poczytam, co słychać w Nysie i okolicach... Szkoda, że taka tutaj cisza. Naprawdę jest tak smętnie, że nie ma nawet o czym pisać? A kiedyś, w dzieciństwie, Nysa wydawała mi się takim żywym i interesującym miastem... Odpowiedz Link
pigers Re: FORUM NYSAN 08.11.05, 12:27 Czy wiecie że uczelnia w Nysie ma radio internetowe Odwiedź radio.pwsz.nysa.pl Odpowiedz Link
nysanin1 Re: FORUM NYSAN 09.11.05, 01:44 pigers napisał: > Czy wiecie że uczelnia w Nysie ma radio internetowe > > Odwiedź radio.pwsz.nysa.pl Super info, odwiedze z przyjemnoscia. > > Odpowiedz Link