Dodaj do ulubionych

Zgłaszam skargę na moderatorki Urody

21.08.08, 19:44
Kasują moje posty o treści (cytuję) "Polecam internetową hurtownię
kosmetyczną." - gdzie tu jest jakiekolwiek złamanie jakiegokolwiek punktu
regulaminowego, ja się pytam?!
Inni userzy wypisują nazwy sklepów, reklamy etc., a mnie kasują za coś takiego.
Brak kompetencji, rzetelności czy zwykłe nieuctwo aesa..?
Obserwuj wątek
    • jan-w Nie tutaj - e-mailem 21.08.08, 20:06
      Zawartość jednego z tematów pozycji "Pomoc" w stopce każdej strony forum:

Dlaczego moja wypowiedź została skasowana?

Wypowiedż musiała naruszyć Regulamin, być sprzeczna z zasadami Netykiety lub
      mocno odbiegać od tematyki forum. Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o
      ile ich głoszenie nie jest niezgodne z prawem. Nie ingerujemy w wolność słowa,
      chcemy tylko, żeby na forum było mniej spamu i wulgaryzmów. W przypadku rażących
      naruszeń Netykiety, administracja forum może usunąć wszystkie posty sprawcy z
      okresu, w którym naruszanie wystąpiło.
      Informacje o przyczynie usunięcia są udzielane tylko autorom usuniętych
      wypowiedzi i tylko listownie - na maile wysłane do forum@agora.pl lub do
      administratorów społecznych danego forum.

forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
    • jan-w Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 21.08.08, 20:09
      BTW: Sam bym skasował twoje ogłoszenia. Reklamy zabrania zarówno netykieta jak
      tez regulamin forum. A jeżeli masz co do tej opinii zastrzeżenia, wyślij zgodnie
      z obowiązującymi tu zasadami e-maila do moderatora lub administracji.
      • na_potrzebe_chwili Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 17:24
        I tam, pisałam, skierowano mnie na forum o moderacji.
        Coś macie wewnątrz bałaganik, się zdaje...
    • malange Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 21.08.08, 20:29
      Na priv nie działa to napiszę tutaj.

> Kasują moje posty o treści (cytuję) "Polecam internetową hurtownię
      > kosmetyczną." - gdzie tu jest jakiekolwiek złamanie jakiegokolwiek
      punktu
      > regulaminowego, ja się pytam?!

JEDEN taki post - który pojawił się po kilku, w którym reklamowałaś
      sklep internetowy (nie pierwszy raz i nie tylko na forum Uroda).

> Inni userzy wypisują nazwy sklepów, reklamy etc., a mnie kasują za
      coś takiego.

Wpisują różne nazwy, a nie tylko jedną tak jak Ty to robisz (często
      i gęsto).

> Brak kompetencji, rzetelności czy zwykłe nieuctwo aesa..?

Działanie zgodnie z regulaminem, przypominam że forum Uroda to nie
      blok reklamowy.
      • na_potrzebe_chwili Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 17:22
        malange napisała:
        > JEDEN taki post

Jeden wystarczy - nie złamałam (w) nim regulaminu ani netykiety, więc został
        skasowany niesłusznie. Pytam o ten właśnie konkretny post, nie o inne. No,
        dlaczego został skasowany? Prewencyjnie niby?

A, i przypominam aesce, że pisanie wielkimi literami narusza zasady netykiety...
        • malange Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 23:00
          Zostałaś pouczona i poproszona o zaprzestanie reklamowania hurtowni
          internetowej. Nie przestałaś i dlatego temat ten jest dla na jasny i
          zamknięty, dalsze dyskusje uważamy za zbędne.
          • malange Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 23:03
            *dla nas
            • na_potrzebe_chwili Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 23:40
              Dla was to może i jest jasny, ale nie dla mnie, dlatego pytam ponownie - za co
              skasowałyście mój post, który nie łamała absolutnie ż-a-d-n-e-g-o punktu
              regulaminu ani netykiety. Za co? Za nic, prawda? Tak na wszelki wypadek, nieprawdaż?

Zbywanie mnie i próba ignorowania sprawy nie wyjaśnia niczego, a nasuwa jedynie
              przypuszczenie, że zrobiłyście coś poza swoje kompetencje. Nie, nie zależy mi na
              tym (tamtym) poście, ale zależy mi na wyjaśnieniu. Wyjaśnieniu, a nie ukręceniu
              łba sprawie.
              To jak to w końcu jest z tym kasowaniem? Kasujecie posty jak leci, tylko
              dlatego, że wcześniejszy złamał regulamin, ha?
              • malange Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 23:48
                > Dla was to może i jest jasny, ale nie dla mnie, dlatego pytam
                ponownie - za co
                > skasowałyście mój post, który nie łamała absolutnie ż-a-d-n-e-g-o
                punktu
                > regulaminu ani netykiety. Za co? Za nic, prawda? Tak na wszelki
                wypadek, niepra
                > wdaż?

Zgadza się. To powszechenie znana praktyka - Ty piszesz "Polecam
                XY", Twoja koleżanka odpisuje "Jaką?", Ty odpowiadasz i reklama się
                kręci teoretycznie bez łamania regulaminu.

> dlatego, że wcześniejszy złamał regulamin, ha?

Chciałaś chyba napisać 7 wcześniejszych postów złamało regulamin (w
                jednym wątku).

Mam nadzieję, że teraz już wszystko zostało wyjaśnione i możemy
                zakończyć temat - jeśli nie zapraszam na priv.
              • jan-w Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 23:49
                Na takie pytanie nikt ci tu nie odpowie. Takie sprawy załatwia się e-mailem.
                • malange Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 23:59
                  Niektórzy forumowicze wolą załatwiać takie sprawy publicznie - w
                  takim przypadku jako Aes czuję się zobowiązana by odpisać na forum,
                  aby inni forumowicze mogli poznać rację obu stron sporu.
                  • na_potrzebe_chwili Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 23.08.08, 00:11
                    Powtórzę, bo widzę, że nie wszyscy doczytali - pisałam na priv zanim założyłam
                    ten wątek - zostałam odesłana na forum o moderacji.

Co do reszty - nie wiem, jak działają wasze systemy samonakręcających się
                    reklam, ale kasowanie wątków niełamiących regulaminu to nadużycie kompetencji
                    moderatorskiej, nawet jeśli z pobudek tak szalenie szlachetnych, o jakich piszecie.
                    Czy skasowanych postów było 7 czy 70 nie ma znaczenia, skoro łamały regulamin.
                    Znaczenie ma, że j-e-d-e-n post regulaminu nienaruszający, został skasowany. I
                    wciąż nie mówicie dlaczego...

Na priv też mi nie napiszecie, napiszecie tylko, że byłam pouczona, że reklama,
                    że to tamto śmo owo, ale nikt nie raczy mi jasno i wyraźnie wytłumaczyć dlaczego
                    akurat ten jeden pościk, bez żadnej reklamy, wulgaryzmów, wyzwisk w czyjąkolwiek
                    stronę, bez poglądów politycznych, bez obrzucania kogokolwiek czymkolwiek -
                    dlaczego akurat ten jeden czysty regulaminowo post, został wycięty...
                    Ktoś się rozpędził i teraz głupio się przyznać, czy co?
                    • malange Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 23.08.08, 00:24
                      Odpowiedź wyżej - tam gdzie zadałaś pytanie.
    • giwi Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 21.08.08, 20:47
      To nie są posty tylko reklama komercyjna. Forum nie jest darmowym bilboardem. Jeśli chcesz reklamować sklep, wykup sobie płatny link.
      serwisy.gazeta.pl/linki/0,52960.html
      • vicky17 Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 21.08.08, 22:00
        giwi napisała:

> To nie są posty tylko reklama komercyjna. Forum nie jest darmowym bilboardem. J
        > eśli chcesz reklamować sklep, wykup sobie płatny link.
        > serwisy.gazeta.pl/linki/0,52960.html

fantastico,chyba,ze ktos znowu jest waszym znajomym jak dawny marcuss
        crassus,ktory przez lata reklamowal w swej stopce wlasna strone
        internetowa,ktora byla jego wlasnym businessem,za frico i za waszym pozwoleniem:)
        • giwi Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 21.08.08, 22:51
          Strona nie była komercyjna. Administracja na przesadne reklamowanie reagowała (są posty Tebego). Nie dyskutuj o sprawach o których masz zerowe pojęcie.

Jasne, administracja ma tutaj tylko znajomych, to są te setki tysięcy użytkowników, wszyscy poza Tobą. :-)
          • vicky17 Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 21.08.08, 23:04
            giwi napisała:

> Strona nie była komercyjna. Administracja na przesadne reklamowanie reagowała (
            > są posty Tebego). Nie dyskutuj o sprawach o których masz zerowe pojęcie.
            >

nio reagowala i to zawrotnie szybko przez lata:) nie dyskutuj o sprawach,gdzie
            jedynie mozesz kit wsadzic..do wgladu sa w koncu statystyki z wyszukiwarki a
            jego strona jak najbardziej komercyjna byla,gdyz nawet platni sponsorzy sie na
            niej oglaszali.cos masz zly dzien giwi..jesli chcesz mnie zbijac faktami to
            lepiej badz przygotowana na bardziej rzetelna informacje..bo chyba coraz
            bardziej zgodze sie z abstraktem,ze robisz tu za trola wolontariusza..ciezko
            harujacego za darmoche 24/7.
            • giwi Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 00:55
              Twoje zdanie mnie nie interesuje.
              • vicky17 Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 01:10
                giwi napisała:

> Twoje zdanie mnie nie interesuje.

i vice versa,zwazywszy na to,ze czesto albo klamiesz albo wciskasz idiotyzmy nie
                na temat i to dosc nieprzyjemnym tonem.jak na wolontariusza to masz spore
                mniemanie o sobie i dosc spore pole do popisu by odpowiadac kazdemu,na kazdy
                temat i o kazdej porze na paru forach.. az dziw bierze,ile ty roboty odwalasz
                dziennie i nocnie za tych platnych wyrobnikow. takiego pracusia znalezc to
                skarb..podobnie jak niekomercyjna stronka marcusika. to ci sie udalo,zwazywszy
                na to,ze ja w przeciwienstwie do ciebie chyba mam dosc dobra pamiec.
          • james_bond007 Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 19:37
            > Nie dyskutuj o sprawach o których masz zerowe pojęcie.
            >

No co ty, chcesz pozbawić ją w ogóle możliwości pisania na forum?
      • trzecie_wcielenie Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 03:51
        co wskazuje na to, ze jest to reklama komercyjna ?

ps. przy pisaniu postaraj sie uzywac wiecej mozliwosci mozgu.
      • na_potrzebe_chwili Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 17:27
        Jasne, oczywiście. Ja inni piszą, że kupują na jakiejś truskawce czy innej d...
        maryni i to nie jest reklama. To co, mam kłamać, że kupuję gdzie indziej, tylko
        dlatego, żeby mnie nie kasowali? Co ja zrobię, że akurat ten sklep, o którym
        piszę, ma takie produkty, których nie ma gdzie indziej, ha? Coś wam się
        pokićkało od tej pseudowładzy, ale niech wam będzie, obejdziemy i to :)
    • yavorius Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 09:08
      > Brak kompetencji, rzetelności czy zwykłe nieuctwo aesa..?

Raczej forumowicza.
      • trzecie_wcielenie Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 09:30
        dlaczego tak sadzisz ?
        • yavorius Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 09:32
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=83668308&a=83670103
          • paulinaa Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 22:32
            o co ta burza... wystarczy sobie wrzucic nick na_potrzebe_chwili w
            wyszukiwarke i przejrzec jej posty z forum 'Kosmetyki'-od razu
            wiadomo o co chodzi, na urodzie bylo kilkanascie postow tego typu,
            ktore zostaly skasowane i wszystkie kolejne też kasowane będą
          • paulinaa Re: Zgłaszam skargę na moderatorki Urody 22.08.08, 22:32
            a moderatortek urody ta skarga nie rusza... nie ona pierwsza i
            zapewne nie ostatnia... mozna sie przyzwyczaić :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka