1918

(5 wyników)
  • Ogolnie pojety handel upada! Wiec nie jestem w ogole zdziwiony :P Cale szczescie ze nie wspominano tu o "upadku" Piotrkowskiej - co tak bardzo lubi GW :D Przeciez w miejsce punktow handlowych powstaja tam knajpki i TAK MA BYC! Na Pietrynie pownien stac ogrodek kolo ogrodka, ew. kilka(nascie) sklepow i urzedow. W czasach gdy wszystko mozna zamowic przez internet w ciagu 5 minut, a na nastepny dzien przyniesie ksiazke kurier, po co fatygowac sie do ksiegarni? A jesli juz to lepiej skoczyc...
  • Z jednego totalitaryzmu wpadliśmy jak śliwka w kompot w drugi- religijny. Temu krajowi wolność nie była najwyraźniej dana. Kto może, stąd wyjeżdża, z mojego rocznika zostały same niedobitki dla których najważniejszy jest skejtpark (jak jest), reszta się ewakuowała. Ale oni też się już zbierają. Wychowałem się w tym kraju, podobnie jak wielu rosłem z jego rodzącą sie niepodległością, po jakimś czasie zacząłem czytać gazety itd, interesować się tym co się dzieje. Uważam że teraz w...
  • 1. Józef Piłsudski 2. Gdynia 3. COP 4. Powstanie Warszawskie 5. Poznań 1956 6. Jan Paweł II 7. Solidarność 1980 8. płk Ryszard Kukliński 9. Polska w NATO 10. Miś Uszatek Miłego Święta Niepodległości wszystkim życzę:) * kolejność niezupełnie przypadkowa
  • Podobno rocznica 4 czerwca 1989 r. dzieli Polaków. Podobno toczy się jakaś "wojna rocznicowa". Jeżeli powstaje takie wrażenie, to niewątpliwie jest to zasługa mediów, które nie mówią prawdy o tym, czym był rzeczywiście 4 czerwca 1989 r. dla Polski, a koncentrują się wyłącznie na konfliktach związanych z organizacją tego święta przez trzy strony najbardziej w to zaangażowane. Te trzy strony to premier, prezydent i związkowcy.
  • Taka to jest zgoda: wojewoda mówi o pozytywnych skutkach współpracy i porozumienia, a Kropiwnicki z wyższością poucza Platformę Obywatelską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się