1918

(3 wyniki)
  • Muszę napisać referat a na googlach nie mogę nic sensowanego znaleźć. Nie potrzebuję tego dużo, a tak w ogóle to nie szukam gotowca tylko materiałów. Jeśli ktoś z was dałby mi jakiś link, byłbym niezmiernie wdzięczny.
  • witam mysle ze dla znajacych niemiecki prosta pilka;] robie retusz zdjecia w photoshopie, chce aby wygladalo jak zrobione 100 lat temu, z niemieckim podpisem w rogu fotografii ale niestety nie znam jezyka, same slowa udalo mi sie znalezc w slownikach ale nie wiem jak je odmienic! teskt jaki chce uzyc to: "PANORAMA śLASKA CIESZYńSKIEGO ROK 1918" z gory dzieki za pomoc pozdr
  • Im Jahre 1918 fand die Friedenskonferenz in Paris statt. Sie endete am 28.05.1919 mit der Unterzeichnung des Versailler Vertrag. Eigentlich wurde er dem Deutschland aufgezwungen. Er trat in Kraft am 10.1.1920. Die Vertreter während des Versailler Vertrag waren: der Premier von Frankreich, der Präsiden von den Vereinigten Staaten, der Premier von Grossbritanniän und Wittorio Orlando - der italianische Premier. Sie setzten diese Abmachung auf. Deutschland verlor Elsässer und Lothrin...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się