Dodaj do ulubionych

In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2

18.01.15, 16:06
Witam Dziewczyny smile

Zapraszam do kontynuacji wątku
In vitro / transfer zarodków styczeń 2015

podtytuły:
Mamuśki i ich droga po maleństwo
Trudne początki wielkiego szczęścia 2015
In Vitro wzloty i upadki ale ciągle do przodu
Obserwuj wątek
    • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 16:09
      Hej
      Padło na mnie więc sama podjęłam decyzję o tytule smile
    • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 16:11
      po40-sce
      molly-84
      Ja w swoim czasie (przy pierwszej próbie głównie) byłam uzależniona od napoju z aloesem i przez przypadek przeczytałam, że nie powinno się pic... No cóż chyba przy małych ilościach nie zaszkodzi...
      • po40-sce Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 16:17
        A Moly po zakupach z aloesem. wink wiedziałam od Pani z apteki ze nie wolno mi grejpfruta bo wchodzi w reakcję z jakimś lekiem co biorę, ale nie wiem z ktorym. Hela a wiesz co jeszcze nie powinniśmy jeść i pić (oczywiście pomijam używki).
        • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 16:24
          po40-sce
          Wiem, że cukier powinno się ograniczyć crying Jednak do tego tego etapu mi jeszcze daleko crying
          Nabiał tłusty - mleko 0% wykluczone.
          Podroby są ok - mój M się cieszy wink
          • po40-sce Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 16:45
            Ja kocham cukier, pomaga mi w trudnych chwilach.
            • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:11
              po40-sce
              Cukier - LUBIĘ TO smile
              Staram się go odstawić,a le to dla mnie trudne. Kupiłam Stewie ale jest okropna w smaku crying
              • molly-84 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:19
                Ja tez nie umiem bez slodyczysad kocham czekolade, kurcze, ale moze to mnie wlasnie gubi..
              • migotliwamakatka Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:20
                Ksylitolu ciut może zamiast tego cukru? Zdrowszy
                • migotliwamakatka Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:22
                  A. Kupując nabiał wybierajcie ten minimum 1,5 % i czytajcie etykietę bo np na 5 różnych maślanek w Kauflandzie tylko jedna była po prostu maślanką z maślanki, a reszta miała mleko w proszku i inne dodatki - zupełnie zbędne.

Dla mnie bazą są warzywa i owoce - uwielbiam, ale i mięskiem nie pogardzę. Nie jem natomiast kupnych ciast i ciastek oraz batonów - jak już to sama piekę, robię, lepię, mieszam. smile
                • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:30
                  migotliwamakatka
                  Jaki smak ma Ksylitol?
                  Co do nabiału - nie sądziłam, że kupno jogurtu, maślanki czy kefiru to taki problem... Jednak masz rację czasami to trudna sprawa.
                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:33
                    Dziewczyny
                    Co sądzicie o herbatach?
                    Ja od wielu lat nie piję czarnej. Głównie piję czerwoną, czasami zieloną, białą lub ziółka. W internecie są tak skrajnie sprzeczne informacje na ten temat...
                    • migotliwamakatka Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:45
                      Hela - ksylitol jest słodki jak cukier - nie ma paskudnego posmaku stewii czy słodzików, tylko przy większych ilościach ma właściwości przeczyszczające, ale do tego 0 kalorii smile (czy jakoś tak skąpo. No, ale drogi - koło 30 zł za kilo, tylko mnie on służył głównie do kawy czy deserów, bo herbaty nigdy w życiu nie słodziłam (no taka dziwna jestem) wink

A herbaty - piję wszystkie kolory. W sumie najmniej zielonej, bo mnie od niej głowa boli ale lubię: czerwoną, rooibosa, czarną, białą, miętę, melisę i skrzyp.
                      • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:51
                        migotliwamakatka
                        To chyba zainwestuje w ten ksylitol bo stewia jest okropna, a niestety uwielbiam herbatki ale słodzone wink
                      • ko_ma1 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 10:54
                        chciałam tylko się wtrącić, że 0 kalorii ma stewia
                        ksylitol natomiast ma mniej więcej o połowę mniej kalorii niż cukier biały
                        • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:02
                          ko_ma1
                          Mi tak naprawdę chodzi o smak, a Stewia jest okropna wink
                    • ryczacatrzydziecha81 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:50
                      Ale mam dolacrying ... Jak tak dalej pojdzie to zamiast ciazy bedzie rozwod bo M juz siega szczytow ze swoim padnietym nastrojem... mam wrazenie ze zaraz bomba wybuchniesadsadcryingsad
                      • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:56
                        ryczacatrzydziecha81
                        To trudna sytuacja dla Was dwojga. To czas dużych nerwów, pretensji i generalnie złych emocji. Musicie oboje ochłonąć, bo konfrontacja przyniesie jeszcze większy ból crying
                        Mój M po mało delikatnej, wręcz okrutnej diagnozie androloga miał taką depresję, że też bałam się, że nie damy rady sobie z tym poradzić... Długo to trwało. Jednak dziś wiem, że to wbrew pozorom wzmocnił nasz związek i teraz jesteśmy silniejsi.
                        • barbarita38 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 18:01
                          hela mój m po diagnozie ze nie moze mieć dzieic załamał się przez 9 miesięcy, nie potrafiłam mu pomóc, stracił pracę i tylko długi nam po tym zostały, ale teraz jest ok po nieudanym 1 imci jakoś się trzymamy
                          • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 19:22
                            barbarita38
                            Faceci są niby płcią silniejszą, ale to nie znaczy że są ze stali wink U nas też lepiej. Może teraz ja dla odmiany trochę fiksuję wink Równowaga musi być...
                      • migotliwamakatka Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 17:58
                        rycząca - myśleliście o terapii? My chodziliśmy - w kwestiach małżeńskich sporo nam dało - żeby się zrozumieć. ( w kwestiach niepłodności niestety prawie wcale, no ale tak się złożyło)
                        • ryczacatrzydziecha81 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 18:41
                          Sami sobie musimy poradzic...
                          • migotliwamakatka Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 19:05
                            To też możliwe przecież jest. smile Tutaj gadaj, wyładujesz się a i zawsze inne spojrzenie można złapać na sprawę.
                            • kickers2 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 19:16
                              • ryczacatrzydziecha81 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 19:47
                                Nie wiem o co mam pytac jutro w klinice.. mam totalna pustke w glowiesad
                                • hope2015 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:06
                                  Hejka, melduję się. 4dpt, brzuch boli, mdłości i głupie myśli chęci zrobienia testu (szczęście, że nie mam smile)
                                  • migotliwamakatka Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:12
                                    Ja sobie uroczyście obiecałam, ze sikacza nie zrobię. Wyłącznie beta! Tyle się o fałszywych wynikach w obie strony naczytałam, że nie chcę! Wydaj tę kasę na jabłka smile
                                    • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:15
                                      Migotliwamakatka, popieram!!! Ja mam dzis 10dpt i nawet przez mysl mi nie przejdzie zeby sprawdzicwink dzielnie czekam do srody smile
                                      • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:19
                                        letiii
                                        smile smile smile smile smile smile
                                      • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:30
                                        Adriana83 kontynuujac watek z I czesci nt pocenia przed @ to u mnie tez jest specyficzne, tzn sa to zimne poty czasami bardzo intensywne, ze tez musze sie przebierac i zapach niestety specyficzny. Od kilku dni mam jakies koszmary i generalnie sie budze oczywiscie pierwszy odruch to sprawdzam czy ok. No i wczoraj niestety bylam mokra, generalnie delikatnie ale jednak... Staram sie nie poddawac ale mam chwile zwatpienia.
                                        To co dzialo sie ze mna podczas wyciszenia bylo nie do zniesienia. Dodam ze amh mam bardzo wysokie, a Ty?
                                        • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:48
                                          Letiii, ja rowniez mam wysokie AMH - 7,6ng/ml (ale nie mam PCO). Myslisz, ze to moze miec zwiazek? Zaraz sobie zrobie taka liste pytan do mojej pani ginekolog jak to powyzej zrobila Hela wink Widze sie z nia w pierwszej polowie lutego, zaraz po moim urlopie, to o wszystko wypytam..
                                          Dziewczyny, mam dzis takie pms, ze glowa mala.. Poklocilam sie z moim m, a wlasciwie to byl monolog, bo nakrzyczalam i wyszlam. I do tej pory sie nie odzywam wink Dodatkowo co jakis czas zbiera mi sie na placz, wiec sobie dzis poplakuje. Kiepsko jest.. Ja juz wiem, ze mi sie nie udalo, ze w ciazy nie jestem..
                                          • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:55
                                            ariana83
                                            Ja nie mam takich rewelacji, ale mam niskie amh. Może faktycznie to od tego zależy. Co prawda koszmary się zdarzają, ale to stres raczej wychodzi crying
                                            Co do konfliktów z M... Kochane jestem z moim prawie 12 lat (8,5 roku po ślubie) i mogę Wam powiedzieć, że tylko wzajemne wsparcie i zrozumienie da Wam siłę do walki. Niejedno przeszliśmy, było ryzyko rozstania, ale daliśmy sobie czas na wygaszenie emocji i jakoś się kręci... Kłótnie sprawią tylko dodatkowy ból i nie wniosą nic nowego...
                                          • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:12
                                            Adriana83, ja mam stwierdzone PCO, amh ponad 8 ale moj lekarz prowadzacy jakos sie tym nie przejmuje, mialam dlugi protokol, dawki dobrze dobrane wiec komorek w sam raz i jakosci chyba tez dobrej skoro powiedzial ze zarodki super. Natomiast moje PCO przed ivf sprawialo ze pecherzyki nawet po zastrzykach nie pekaly. Nie mam pojecia czy teraz PCO moze utrudniac zagniezdzenie. Musze zapytac.
                                            Myslalam ze to pocenie jest przy spadkach progesteronu ale przy takiej konskiej dawce to troche niemozliwe
                                    • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:19
                                      migotliwamakatka
                                      smile smile smile smile smile smile smile
                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:18
                                    hope2015
                                    Sikacze to samo zło, zło, zło...
                                    Teraz jesteś w ciąży i tego się trzymaj. Spokój, relaks, harmonia do czasu bety smile
                                • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:25
                                  ryczacatrzydziecha81
                                  1. Poziom progesteronu w dt
                                  2. Ciałko żółte w dt
                                  3. Dlaczego @ mimo leków
                                  4. Zalecane następne podejście
                                  5. Jakie zmiany
                                  6. Potrzebne badania
                                  7. Wzmocnienie organizmu
                                  • hope2015 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:31
                                    Mnie lekarz kazał testować w 9 dpt 5 dniowych. Jakoś byłam spokojna ale teraz coś mnie nosi z tym testowaniem. to przez 2 wolne dni weekendu i te dziwne objawy-mdłości i bóle brzucha i piersi, choć wiem, że progesteron z luteiny robi swoje.Chciałabym usnąć snem do piątku.
                                    • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:36
                                      hope
                                      Fajnie by było przespać te 10-14dpt smile
                                      • kajtusiowo4 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:51
                                        Ale się rozpisaly Panny, mi jakoś moje smutki przeszły ale chyba przez to ze z młodym w szpitalu jestem więc nawet nie myślę o mojej porażce, z małym juz lepiej ale do domu coś nas nie chcą wypuścić, całe dnie w jednej sali idzie w głowę dostać wyjść nie możemy nawet do świetlicy bo w zakaźny szpitalu jesteśmy.. Eh jutro mam zamiar iść zrobić ta ostatnia bete ale już się nie ludze. Wyglądała się mamie i postanowiłam podejść do ostatniego transferu mrozaczka bo tylko jeden mi już został jak nie wyjdzie to już nie próbuje. Mój M ma całkowicie w nosie co ja przechodzę a dla jego widzimisi nie będę znosić bólu i cierpienia. Mam jedno dziecię i tak zostanie jak nie wyjdzie a ja od października wybieram się na studia. Nie zdążyłam przeczytać wszystkich waszych postów jak tam roretka z wynikiem? Trzymam kciuki za betki w tym tygodniu napewno będą wysokie wink
                                        • rkkrakow Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:57
                                          kajtusiowo, dobrze ze z malym coraz lepiej. duzo zdrowka! i podziwiam za postawe - trzeba sie starac zyc normalnie! chociaz mam szczera nadzieje ze mrozaczek zostanie z Toba!! ale nawet jesli nie (czego nie przewiduje) to moze po jakims czasie poczujesz ze jestes gotowa na wiecej, a jesli nie to masz kogo przytulic - to juz sukces!
                                        • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:58
                                          kajtusiowo4
                                          Przykra sprawa, że teraz dodatkowo maleństwo Ci się rozchorowało sad Smutne, że maleństwo musi być w szpitalu crying Życzę zdrowia, a Tobie Kochana powodzenia w tym co postanowisz...
                                          • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:04
                                            Kajtusiowo, bardzo mi przykro, ze synus sie zozchorowal.. Duzo wam obydwu zycze zdrowka <3

Hela, ja to doskonale rozumiem.. Wiem, ze bliskosc i zrozumienie w naszym cierpieniu jest bardzo wazne.. Ja sie staram, naprawde.. Tylko moj m jest nierozsadny, bo nie udaje mu sie rzucic palenia, zreszta bardzo malo sie stara, bo twierdzi, ze to i tak nie ma znaczenia, bo robimy ICSI, wiec potrzeba tylko kilku dobrych zolnierzykow. Pali w domu przy otwartym oknie w kuchni mimo moich glosnych sprzeciwow, a dzis przegial kompletnie, bo przyszedl do kuchni kiedy w niej sprzatalam i jakby nigdy nic zaczal palic! Wiec powiedzialam mu co myslalam, trzasnelam drzwiami i wyszlam. Powiedzcie mi, jak moge rozwiazac te sytuacje? Jak mu do rozsadku przemowic? Na pewno to bedzie jedna z pierwszych spraw ktore bede chciala omowic z ginekologiem, moze ona mu cos powie..
                                            • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:09
                                              ariana83
                                              No tak jak sam nie będzie chciał to go nie zmusisz crying Nasza rodzinka latami walczyła z moją mamą i nic nie działało do chwili gdy sama wszystko przemyślała. Za 2 razem jej się udało. Brała jakieś tabletki - jak chcesz to zapytam... Jednak On musi chcieć crying
                                              Mój nie pali, ale wypić mu się z kolegami zdarzy, ale raz na jakiś czas przymykam oko wink
                                              • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:15
                                                Juz 3 raz dzis poszedl na dymka na dol, a mieszkamy na 4 pietrze bez windy, wiec cos dotarlo do niego, ale nie ludze sie, ze na dlugo.
                                                Na piwo z kolegami tez przymykam oko, zupelnie mi nie przeszkadza, w koncu ja tez na kawe z kolezankami sie umawiam smile Wszakze ostatni taki wypad skonczyl sie dosc dramatycznie (wpadl mu to wc nowiutki Iphone6) i sam stwierdzil, ze wiecej juz sie nie da tak wyciagnac big_grin ma nauczke :p
                                                • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:27
                                                  ariana83
                                                  Jak ja się cieszę, że mój M nigdy nie palił smile To taki straszny nałóg crying Masz rację - może jak ginekolog mu pojedzie po cholewkach to do niego dotrze wink
                                      • rkkrakow Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 20:52
                                        a mnie tam sie sikacz podobal!! u mnie w klinice kaza robic wlasnie sikacza w 13 dpt (nawet 5 dniowej blastki). Jak wyjdzie (oczywiscie z rannego pobania) to sie ma prawie pewnosc ze bedzie dobrze. Byla piekna gruba krecha nie zaden tam bledziuchny pasek. Po co sie denerwowac beta od wczesnych dni. Rosnie , nie rosnie, spada - to chyba jeszcze gorzej ostatecznie. Aczkolwiek oczywiscie z wynikiem testu dzwoni sie do kliniki po dalsze wskazania i oczywiscie i tak mi kazali zrobic bete, pewnie przy negatywnym (moge sie domyslac) byloby podobnie, ale skoro klinika kaze robic sikacze to chyba z ich doswiadczenia wychodzi ze sa w tym 13 dpt miarodajne i nie chca naciagac na testy krwi dodatkowo be potrzeby (aha ja wybralam taki bardzo czuly od 10 jednostek bo sa bardzo rozne- a wcale nie byl drogi przy tym). Trzymalam ten test pozytywny kilka dni w lazience i za kazdym razem mi poprawial humor jak go widzialamsmile i zdjecie sobie zrobilam na pamiatke. Jakos z beta to tak bezoosobowo by bylo a tak to mialam taki namacalny dowod szczesciasmile
                                        • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:03
                                          rkkrakow
                                          Dobrze mówisz 13 dpt - wtedy to i beta wyjdzie. Dla mnie to dodatkowy koszt, bo betę i tak trzeba zrobić... A na marginesie powiem, że miałam koleżankę która miała potwierdzoną ciążę przez lekarza a test wyszedł negatywny wink
                                          • migotliwamakatka Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:20
                                            Ja sobie zrobię sikacza dopiero jak będę miała wysoką betę, żeby wreszcie w życiu II zobaczyć wink
                                            • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:23
                                              Migotliwamakatka tez mam taki plan smile smile smile
                                              • kajtusiowo4 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:25
                                                Tez sobie zrobiłam teścior na pamiątkę Lubie na niego spoglądać wink
                                                • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:29
                                                  kajtusiowo4
                                                  wink wink wink
                                              • rkkrakow Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:57
                                                hehe no fakt ze cos jest w tym widoku, ze wartosmile
                                            • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:24
                                              migotliwamakatka
                                              Ja też mam taki plan wink
                                            • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:24
                                              Ja dzis zrobilam sikacza, mam 12dpt i nawet sladu po drugiej kresce. Wiem, ze znow przegralam te bitwe, nie ze wzgledu na sikacza, ale po prostu ti wiem, wewnetrzne przekonanie nie dajace zludzen..
                                              • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:28
                                                ariana83
                                                Rozumiem Ciebie, bo ja też wiedziałam., ale nadziej była do końca crying To takie smutne sad
                                                • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:38
                                                  Ariana83 nie trac wiary, wszystko jeszcze moze sie wydarzyc. U mnie tez wiele wskazuje na @ ale mam jesxcze ciut ciut nadziei wink
                                              • rkkrakow Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:37
                                                eh arianka, a jaka jest czulosc tego zrobionego testu? moze nie ma co sie na razie przejmowac...ja tam sie specjalnie nie czulam w ciazy prawde mowiac....jeszcze sie nie czuje wiec przeczucia moga mylic (oby!!!)
                                                • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:39
                                                  Rkkrakow, jakie mialas objawy od transferu do bety?
                                                  • rkkrakow Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:53
                                                    oj nie sugerowalabym sie moimi objawami, serio, bo raz ze byl swiezak wiec czesc to moze po punkcji, to jeszcze (jak sie pozniej okazalo) mialam mega wysoki progesteron (jakies 40 razy ponad norme) wiec ciezko powiedziec czy to nie bylo wieksza przyczyna. Przede wszystkim mi sie STRASZNIE odbijalo i mialam wzdecia. MEGA. Wlasciwie po wszystkim - kanapeczka z razowca z wedlinka z kurczaka bez masla nawet i bach brzuch jak 4 msc. mimo diety byla tragedia...No i do tego wszystkie mozliwe inne porblemy zoladkow jelitowe czyli na przemian zaparcia albo cos w rodzaju przeczyszczenia. No i piersi mnie zaczely okropnie bolec jakies chyba 2-3 dni po transferze. Najpierw mialam jednego wieczoru takie klucie a potem jak sie rano obudzilam to juz na calego, tak najbardziej od strony pach. Do tej pory mi tak zostalo, maz ma zakaz dotykania do odwolania. I glupio przyznac - sutki mi twardnieja od wszystkiego. Sie wystrasze czegos na fimie w TV i buch. Nigdy tak nie mialam i smieszne to strasznie. aha a tuz przed beta (jakies 2-3 dni przed) pobolewal mnie brzuch jak na okres, juz myslalam ze nic z tego podejscia nie bedzie (a ze mnie generalnie tak brzuch nie boli przed raczej to bylam nieco sfrustrowana). inne objawy (apetyt, sennosc) dolaczyly delikatnie pozniej. ale juz dyskusja byla na ten temat ze kazdy jest inny i moze miec zupelnie inaczej. W 7 tyg wiekszosc moich kolezanek rzygala jak koty a u mnie akurat nic...
                                                  • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 22:04
                                                    Dzieki rkkrakow, wiem wiem ze kazda ma inaczej. Oby mdlosci Cie ominelysmile
                                                    Ja od kilku dni czuje brzuch a dzis mnie strasznie cos kluje, po swiezynce tez tak mialam ale myslalam ze to po punkcji...
                                                  • rkkrakow Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 22:13
                                                    mysle ze klucia na tym etapie to raczej dobry zwiastun , ale mi lekarz powiedzial jedno : prosze sie w siebie nie wsluchiwac bo to nie ma sensu na tym etapie....chyba mial racje.
                                              • migotliwamakatka Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:39
                                                Ariana idź prosze jutro na betę. Sikacze naprawdę często fałszują. Jesteśmy tak przeładowane hormonami, że dodatkowo głupieją
                                                • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:41
                                                  Dziewczynki pojde, bo musze dla kliniki zrobic.. Na wtorek mam skierowanie.
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 21:47
                                                    Dziewczyny
                                                    Oglądałyście kiedyś program "Ciąża z zaskoczenia"? Może cześć to bajka, ale każda ciąża jest inna więc objawy tez mogą być...
                                                  • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 22:11
                                                    Hela masz racje ale te dwa tygodnie czekania + hormony robia nam niezly mentlik w glowie i chwytamy sie wszystkiego wink
                                                    Ktoras z was zaproponowala 2tyg drzemke. Jestem za wink wink
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 22:15
                                                    letiii
                                                    To czekanie w momencie gdy jesteśmy naszpikowane lekami to tortura crying Jednak nie można się dołować, bo jak wyjdzie to trochę głupio, że się dziecko stresowało wink
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 22:21
                                                    HELA ajlawiukiss lista boska! Skopiowalam do notatnika i jutro otworze przy doktorkuwink
                                                    My tez jestesmy po slubie 8 latwink umiemy ze soba rozmawiac bo tylko to pomagawink nauka tej sztuki byla mozolna ale w chwili obecnej efekt jestwink
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 18.01.15, 22:26
                                                    ryczacatrzydziecha81
                                                    Cieszę się, że mogłam pomóc smile
                                                    Wiadomo, że Wam obojgu jest ciężko... U nas było tak, że M lepiej zniósł porażkę niż ja i to On łagodził atmosferę smile Dajcie sobie czas. Macie prawo do wszystkich złych uczuć...
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 09:41
                                                    Witam dziewczynki smile widzę że sie rozpisalyscie smile
                                                    Ryczacatrzydziecha życzę dużo sily na wizycie u lekarza smile
                                                    U mnie 2 dpt i wczoraj wieczorem mialam taki dziwny ból w dole brzucha i dzis rano tez. To nawet nie ból byl tylko cos dziwnego... I raz na jakis czas mnie jajnik zakluje raz jeden raz drugi. Nie wiem sama mam wrazenie ze sie nie udalo.
                                                    Moze to za wczesnie na takie wnioski.. No coz trzeba czekac i grzecznie brac leki smile
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 09:43
                                                    A co do kontaktów z M.... Im pewnie tez jest ciężko: ( moj juz od ponad miesiaca schodzi mi z drogismile ciekawa jestem jak dlugo jeszcze wytrzyma smile
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 09:50
                                                    fantazjaaa83
                                                    Widzę, że puki co zachowujesz względny spokój wink Ja przyznam szczerze też unikam konfliktów głównie za sprawą M smile
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 09:55
                                                    Nie wiem moj mózg nie panikuje jeszcze. Staram sie rozmawiac ze sobą i tłumaczyć sobie pewne rzeczy zeby nie zwariowac 😀 kiedy powinno sie zagniezdzic???? Podobnie jak teraz czulam sie po punkcji... wiec chyba jest ok a na jakiekolwiek objawy ciazowe za wczesnie smile na @ tez mi to nie wyglada na razie smile
                                                  • po40-sce Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 18:19
                                                    U mnie 3 do tez jajniki bolą na zmianę, to jeden kuje to drugi. Piersi bolą, ale wg mnie to te wszystkie leki robią z nas małe Zabi. Budzę się kilka razy w nocy, spokojna i koszmary tez mnie do padają.
                                                  • po40-sce Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 18:19
                                                    Nie spokojna tylko spoconasmile
                                                  • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:31
                                                    Po40-sce moja noc wygladala tak samo, nie wiem o co z tym chodzi ale zaczyna mnie to grubo irytowac,
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 09:52
                                                    ryczacatrzydziecha81
                                                    Powodzenia u lekarza smile Daj znać co i jak..
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 09:56
                                                    He he Hela widze ze wzielas sprawy w swoje rece i mamy nowy wątek: ) gratulacje smile
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 10:07
                                                    fantazjaaa83
                                                    No a jak wink
                                                    Najlepiej nie wsłuchać się bo teraz Twoje ciało może zwyczajnie Ciebie oszukiwać wink Unikaj tylko skurczy...
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 10:13
                                                    Staram sie unikac wszystkiego smile leze od soboty , wstaje tylko na troche smile boje sie kichac i kaszlec 😀 dzis wstane i poruszam sie troche smile kurze chociaz powycieram smile
                                                    A Twoje samopoczucie Hela jak ? Ktory to juz dzien na gonapeptylu? Kiedy lekarz ?
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 10:16
                                                    Najgorsze ze moj M w ogóle nie mysli o Tym ze moze sie nie udać. .... Tłumacze mu zeby sie nie nastawial bo różnie może być a on mi mówi ze to ja sie nie znam i nic nic nie wiem i ze on wie ze sie udalo i mam mu juz nie gadac.... Ech
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 10:28
                                                    Gonapeptyl od 4.01. Muszę zbić Lh sad Na kolejne badanie krwi pójdę w środę lub czwartek bo wcześniej i tak to bez sensu...
                                                    W sumie Twój M ma dobre, pozytywne podejście smile Tylko boleć Go będzie podwójnie sad Puki co to pochłaniaj jego pozytywizm - jesteś w ciąży smile Na ewentualne smutki jeszcze nie czas. ..
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 10:33
                                                    Ech tyle tego.... Tyle badan ..... Tyle leków. ...
                                                    Ja mam juz takie siniaki na brzuchu a cały czas robie teraz zastrzyki z Fragminu...
                                                    No nic Hela zobaczymy jak bedzie smile miejmy nadzieje ze jego przeczucie go nie myli 😀
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 10:38
                                                    fantazjaaa83
                                                    On nie jest tak naszpikowany lekami więc ma bardziej klarowne spojrzenie smile Ja popieram Twojego M smile
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 10:44
                                                    He he moze i racja smile chociaz juz bylo tak ze jak mnie wkurzyl to chcialam mu zastrzyk wbic zeby sobie zobaczyl jak to jest he he 😀
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:01
                                                    fantazjaaa83
                                                    Na moim M zastrzyki nie robią wrażenia. Jak złamał nogę to sam się kuł, a przy 1 podejściu to on robił mi zastrzyki z mega radością wink
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:08
                                                    Hela moj sie boi igly jak ognia smile
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:10
                                                    fantazjaaa83
                                                    To zdecydowanie jak będzie niegrzeczny to załatw mu kurację witaminową w zastrzykach wink
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:08
                                                    2 cykle antkow mam przepisane. W sobote bede miec histeroskopie diagnostyczna. Decyzja co dalej zapadnie pozniej.
                                                    Pytalam o cialka... mogly byc po pustych pecherzykach. @ przy luteinie stwierdzil ze malpa przepchala luteine bo organizm chcial sie czyscic. Ehhh zdolowana jestem i tyle...

Mam pytanie: Czy ktoras bedzie dla siebie zamawiala z USA to DHEA micronized? Jesli tak to ja moglabym przelac na konto pieniazki bo nie mam jak tego kupic bo nie mam karty kredytowej...

Boziu co za dol.....cryingcryingcryingcryingcryingcrying
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:13
                                                    Ryczacatrzydziecha trzymam kciuki za kolejna próbę smile ech jakie to wszystko jest ciężkie.....
                                                  • kiciorda Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:32
                                                    Dziewczyny nie poddawajcie się, emocje muszą znaleźć ujście stąd te spory z M. Ja już też mam długi staż bo prawie dziesięć lat i wiem, że trzeba czasami pogadać a czasami popsioczyć. Tak to juz jest z nami ludźmi jak jest nam źle to ciężko się dogadać i tyle. Na pewno przeżywają tylko tak tego nie okazują ci nasi mężczyźni.
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:37
                                                    Kiciorda masz racje smile
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:17
                                                    ryczacatrzydziecha81
                                                    To dobre, że będziesz miała Histeroskopie. Też miałam. Przynajmniej zobaczą czy wszystko jest ok. Czyli po antkach będziesz miała pewnie długi protokół. Co do @ to każdy organizm jest inny. Ja ok. 7dpt czułam, że @ jest zakładnikiem leków i uszami mi zaraz pójdzie a u Ciebie poprostu organizm tego potrzebował.
                                                    Niestety Kochana dół jest jak najbardziej normalny sad
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:24
                                                    Hela opisz mi prosze ta histeroskopie. Jak to wyglada? Boli pozniej brzuchol? Krwawilas??
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:33
                                                    ryczacatrzydziecha81
                                                    Tak to pamiętam:
                                                    Idziesz rano (na czczo). Wkładają wenflon. Czekasz na swoją kolej. Idziesz na salę. Zdejmujesz majteczki. Kładziesz się na takim zmodyfikowanym łóżku ginekologicznym. Potem ładnie liczysz od iluś tam w dół... Zasypiasz. Ja obudziłam się jak przynosili mnie na łóżko. Długo nie miglam otworzyć oczu i leżałam jak kukła. Po kilku godzinach dostałam wypis i do domku. Nie krwawiłam dużo, ale bolało dosyć długo.
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:40
                                                    Bol malpowy czy jaki?
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:49
                                                    ryczacatrzydziecha81
                                                    Czu @? Chyba nie. Raczej taki dyskomfort po intensywnym grzebaniu. Nic się nie bój. To pikuś jest smile Słyszałam, że Histeroskopia jest bardzo wskazana przd in vitro i często pomaga zajść w ciążę wink
                                                  • 6friend Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 11:49
                                                    Hej dziewczynysmile wlasnie wrocilam z kliniki z gonapeptylem smile mialam wczoraj ciezki dzieńsad
                                                    ryczacatrzydziecha a czemu az dwa cykle antkow? Ja dostalam na jeden cykl i chyba od ok. 16dc wlaczam gonapeptyl. Tez myslalam nad histero. Ale moze sprobuje jeszcze ivf. Jesli sie nie uda to na pewno wtedy bede myslec powazniej.
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:07
                                                    Kazal braz 2cykle...
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:13
                                                    ryczacatrzydziecha81
                                                    Nie ma co się śpieszyć. To nie wyścigi. Zrób Histeroskopie. Pewnie nic nie wykaże, ale lekarz chce się upewnić, że wszystko ok smile Uważam, że to dobrze o nim świadczy. Mój zawsze powtarza, że nie sztuka zapłodnić, sztuka zapłodnić w takich okolicznościach by z tego urodziło się dziecko smile
                                                  • bubu531 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:55
                                                    Nie było mnie dawno
                                                    Ryczacatrzydziecha fantazja 6frend i jak u was??udało się???
                                                  • 6friend Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 20:29
                                                    Bubu531 niestety nie..
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 20:34
                                                    Bubu u mnie dopiero bedzie w przyszlym tygodniu wiadomo czy sie udalo smile trzeba czekac sad niestety sad
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 14:29
                                                    ryczacatrzydziecha81
                                                    Wychodzi na to, że jakkolwiek to robią nie ma się czego bać wink
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:09
                                                    6friend
                                                    Podjęłaś decyzję o klinice? Ty chcesz tak szybko?
                                                  • 6friend Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:16
                                                    Hela podjelismy decyzje, ze zostajemy. Bede troche ostrozniejsza. Sama bede nalegac na badanie progesteronu. Ogolnie odczekam jeszcze cały cykl, czyli zaczne za ok miesiac antki. Pytalam dzis o nasza dokumentacje czy moglabym dostac kopie to dowiedzialam sie, ze trzeba skladac specjalny wniosek.. i czeka sie ok 3tyg i oczywiscie platne..wink
                                                  • 6friend Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:17
                                                    Ale musialam zalatwic szybciej leki ze względu ns moj powrot do domciu smile nie bede musiala pozniej specjslnie przylatywac..
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:25
                                                    6friend
                                                    To super smile Czyli dajesz sobie trochę czasu smile Pozostanie przy tym samym lekarzu ms też dużo plusów smile Czyli wracasz do M, dbasz o siebie i czakasz... Cieszę się smile
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:28
                                                    6friend zycze powodzenia i dużo, dużo spokoju smilesmilesmile tym razem musi sie udac smile bardzo sie cieszę ze masz dobre nastawienie 😀
                                                  • 6friend Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:33
                                                    Hela tez sie ciesze smile wiadomo sa plusy i minusy. Mam nadzieje, ze nie bedziemy zalowac tej decyzji smile
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:35
                                                    6friend
                                                    Tego niestety nigdy nie będziesz wiedziała... Żałować nie masz czego. Jest decyzja i to najważniejsze smile
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:44
                                                    Do mkie przyszła paczka z apteki i wzięłam mleczko pszczele, wypiłam olej lniany i pyłek pszeli... Mniam sad
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:26
                                                    6friend
                                                    Co do dokumentów to nie dziwi mnie, że płatne... Najważniejsze, że je dostaniesz smile
                                                  • 6friend Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:34
                                                    Wiem wiem.. poczekam spokojnie. Nie spieszy mi sie z tymi dokumentami najwazniejsze, ze będąsmile
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:40
                                                    6friend właśnie: ) najwazniejsze ze sie zdecydowaliscie i ze do kolejnej walki stajesz zwarta i gotowa smile
                                                  • 6friend Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:45
                                                    Fantazja Gotowa i bardziej ostrozna hehe tongue_out a Ty jak sie czujesz? smile
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:46
                                                    6FRIEND
                                                    To dobrze smile
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 12:54
                                                    6friend no właśnie bardziej ostrozna smile wazne ze z dobrym nastawieniem smile
                                                    A ja sama juz nie wiem.... Boli mnie dół brzucha dzis ale nie cały czas... To nie jest taki ból jak na @ tylko taki dziwny. Jajniki nie bola tylko zakluje raz jeden raz drugi. A przy bolu dołu brzucha takie ciepło czuje... Masakra z tym czekaniem... Jak mnie cos zaboli to zaczynam analizowac 😀
                                                  • 6friend Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 15:01
                                                    mam przeczucie, ze to dobry znak..wink
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 15:35
                                                    6friend
                                                    Tak się cieszę, że tak do tego podchodzisz smile Pozytywne myślenie to jest to wink
                                                  • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 16:35
                                                    Zrobilam dzis bete.. Znow porazka. Kolejna...
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 16:44
                                                    ariana83
                                                    crying crying crying crying crying crying crying crying crying crying
                                                    Naprawdę?! Tak mi przykto crying crying crying Który to dpt?
                                                  • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 16:46
                                                    13dpt, takze wszystko juz jasne.. Dziewczyny, ile ja jeszcze razy bede probowac? Kurde, przeciez moje wszystkie wyniki badan sa w normie, u mnie nic nie wykryto, wiec co sie dzieje? Siedze i rycze..
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 16:53
                                                    ariana83
                                                    cryingcrying crying crying crying crying crying cryingcrying crying crying cryingcrying
                                                    To takie smuyne, że tyle wysiłku, nadziei i wszystko do d..y sad
                                                  • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 16:57
                                                    Ciagly emocjonalny rollercoaster..
                                                    No coz, teraz czekam na wizyte i na skierowania na badania. Dzis napisze mail do mojej pani ginekolog, moze w mailu juz mi cos zdradzi, jaki plan ma, co chce teraz badac.. Moze ma jakies podejrzenia?
                                                  • allishe Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:23
                                                    ariana83 nie poddawaj się! Trzymam mocno kciuki za Ciebie dziewczyno. Dopóki jest nadzieja warto próbować. Ja sie 8 lat starałam.
                                                  • hope2015 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:27
                                                    hela, progesteron na pewno mam przedawkowany bo gdzież takie dawki na codzień ale mała nadzieja, że tam się coś kluje małego.
                                                    ja relanium nie miałam zapisanego i nic nie biorę na uspokojenie. od paru miesięcy chodzę tylko do psychologa i staram się sobie dogadzać różnymi przyjemnostkami.
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:29
                                                    hope2015
                                                    To ciekawe... Jakie przyjemności?
                                                  • hope2015 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:34
                                                    Migotliwa chyba straciła bo po transferze miała złe przeczucie a ja nie, nie straciłam nadziei, wierzę i modlę się do Św Dominika z tasiemką wink Allle mam świadomość że objawy mogą być z luteiny.
                                                    A jak sobie dogadzam? mniej tyram, bardziej sobie odpuszczam, oglądam filmiki, czytam, zakupki coś gdzieś. Pyszne jedzonka. Najpierw przyjemność potem obowiązek-teraz taka kolejność.
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:43
                                                    No objawy jak najbardziej moga byc z leków ... No nic na pewno sie niedlugo przekonamy. Kiedy chcesz zrobic bete Hope ???
                                                    Szkoda ze nie jestem wrozka 😎😎😎😎😎
                                                  • hope2015 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 20:19
                                                    Fantazja, od lekarza mam zalecenie na betę w 9dpt czyli w ten piatek
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 20:25
                                                    Mi mowili zeby w 12 zrobic ale pewnie nie wytrzymam i wczesniej zrobie 😀😀😀😀
                                                  • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:28
                                                    Oj pewnie, ze sie nie poddam! Nie ma bata! big_grin Tyle juz przeszlam, ze na pewno nie dam za wygrana wink Jak sobie cos postanowie, to predzej czy pozniej to zdobywam. Widac o dziecko musze jeszcze powalczyc, ale na pewno nie trace nadziei ani sil walki smile
                                                    Dziekuje za wasze slowa, dobrze miec takie wsparcie..
                                                  • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:24
                                                    Ariana przykro bardzo sad
                                                  • 6friend Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 18:05
                                                    Ariana przykro mi sad moze faktycznie pomyslcie o zmianie kliniki? Tyle razy wam sie juz nie udalo sad zycie jest strasznie niesprawiedliwe. .
                                                  • allishe Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:01
                                                    Cześć dziewczyny ! Gdzieś Was zgubiłam na chwile wink ale już wróciłam, i to z dobrymi fluidami !! beta w 11 dpt 46, dziś robiłam kolejną, w 13 dpt i jest przyrost smile 147 !! W sobote znowu powtarzam. mam nadzieję że znowu urośnie smile
                                                  • hela2212345 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:09
                                                    allishe
                                                    smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
                                                    Hura Hura Hura
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:11
                                                    Suuuuuper to slyszec kochana 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀 jak sie czujesz ?????? Cos cie boli ?????????
                                                  • allishe Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:21
                                                    Czuję się normalnie w zasadzie, co jakiś czas coś mnie tylko kłuje w podbrzuszu, a wczoraj wymiotowałam wieczorem, ale nie wiem czy to aby nie za wcześnie na ten akurat objaw ciążowy...
                                                  • fantazjaaaa83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:24
                                                    Mnie pobolewa dół brzucha i przy delikatnym nacisnieciu tez lekko boli ale tak dziwnie.
                                                    Super bardzo sie cieszę 😀😀😀😀😀😀😀
                                                  • letiii Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 19:21
                                                    Super kochana, gratulacje. Takie wiadomosci przywracaja nadzieje 😄😄😄
                                                  • ariana83 Re: In vitro / transfer zarodków 2015 cz. 2 19.01.15, 13:28
                                                    rycacatrzydziecha smile odnosnie histeroskopii - ja mialam jeszcze przed rozpocz