IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 10:12
Od 2010 roku, co roku Grecja, Turcja, Egipt. Z coraz większym żalem wydaję kasę na zagraniczne wakacje, czas powiedzieć basta. Ostatnio 13.000 za tydzień w Turcji w lipcu 2+2, czas szybko zleciał i 13k też. Przestaje mnie to kręcić. Jeszcze wydatek do 10k jest możliwy ale ceny z roku na rok coraz wyższe - debili szukają. Mało nie zarabiam ale po prostu szkoda mi kasy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Igor Re: Lato 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.14, 10:32
      Tydzień w Turcji za 13 tys??? To zaszalałeś, ale przecież są tańsze oferty, nawet na lipiec, ja za dwa tygodnie w 4* hotelu z all zapłaciłem niecałe 12 tys
      • Gość: gosia Re: Lato 2015 IP: 31.42.14.* 21.10.14, 12:08
        Też przeglądam oferty na lato 2015 i włos sie jeży na głowie. Przez 5 lat wyjeżdżaliśmy na 2 tyg i naprawdę jak wracaliśmy do kraju po tych 14 dniach (czasem 13,12 -zależy jak zakombinowali z godzinami lotu) to czułam że byłam wypoczęta,opalona po prostu zrelaksowana......
        W momencie gdy starsze dziecko osiągnęło wiek powyżej 15 lat a młodsze miało 5 cena wyjazdu dla naszej rodziny przy dwóch tyg znacząco zaczęła rosnąć. Ostatnie dwa lata to wyjazdy na 7 dni i tak np w tamtym roku taki wyjazd tygodniowy kosztował nas w biurze 8.900 a wiadomo że na tym nie koniec wydatków. Wylot mieliśmy o godź 23 z kraju więc pierwszy dzień w plecy a wyjazd 7 dnia z hotelu o godz 13 -czyli tak naprawdę byliśmy 6 dni.
        Wakacje kosztowały nas ponad 10 tyś za 6 dni i o pełnym relaksie,wypoczynku i naładowaniu akumulatorów na kolejne 11 miesięcy nie było mowy :(
        Agent u którego wykupuję imprezę ma stałych klientów którzy latają za "parę złotych" na 2 tyg do 3 * hoteli bo najważniejsza dla nich jest pogoda i ciepłe morze ale póki mam małe dziecko to wolę żeby standart hotelu był wyższy z dobrym i różnorodnym jedzeniem ,dziecko miało klub z polskimi animacjami, zjeżdżalnie wodne itd
        Zobaczymy co zaoferuje tui w katalogu familijnym -jedno jest pewne , nie dam się zwariowac i nie wybulę 12-14 tyś za tyg pobyt w mojej bądź co bądź ukochanej Turcji .............
    • Gość: DeeDee Re: Lato 2015 IP: 213.172.184.* 21.10.14, 11:58
      Rzeczywiście, poszalałeś mocno. Na przełomie sierpnia i września za dwie dorosłe osoby zapłaciłam 5000 zł. Hotel 3*** w Turcji w Side. Ale masz rację, z roku na rok coraz drożej.
      • Gość: gość_gość Re: Lato 2015 IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.14, 20:09
        Fakt, z roku na rok coraz drożej :(

My raczej z tych dla których liczy się dobra pogoda, zabawa.
        Nie interesują mnie hotele 5*
        wystarczy mi plaża, basen, smaczne jedzenie
        Resztę rozrywek jestem w stanie sama sobie zapewnić
        Nie jadę siedzieć w pokoju hotelowym, więc nie trzeba mi puchatych wykładzin, marmurów w łazience czy tarasu z widokiem na morze
        Współczuję ludziom dla których takie rzeczy są ważne na wyjeździe wakacyjnym

Ale rozumiem rodziny z dziećmi, że wolą miec rozrywkę dla dzieci "pod nosem"
        Jednakże jak się dobrze poszuka, można znaleźć to wszystko w hotelu nawet 3* nie mówiąc już o tych 4*
        Więc nie trzeba płacić za hotel "o znanej nazwie" z pięcioma gwiazdkami

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka