Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      akademia medyczna

akademia medyczna

(25 wyników)
    • mam 30 lat, odczułem w sobie rok temu powołanie do bycia lekarzem. Od tego czasu trzyma mnie to nieprzerwanie, nie mogę o niczym innym myśleć. Jak i gdzie mógłbym rozpocząć studia na akademii medycznej, żeby powołać moje przeznaczenie zawodowe do życia?
    • witam zamierzam wybrac sie na stomatologie tylko problem w tym ze nie wiem dokad:( w gre wchodza akademie medyczne we wroclawiu, szczecinie, rzeszowie, gdansku, katowicach wiem ze we wroclawiu sa bardzo rozbudowane zajecia teoretyczne natomiast w szczecinie jest mniej teorii zato duzo praktyki i podobno maja nowa baze do zadan praktycznych brzmi cudownie ale w koncu to nei wroclaw .... co do reszty to nie wiem zbyt wiele wiec jak macie jakies informacje to piszcie pozdro
    • HEJ CZY WIECIE MOZE MNIEJ WIECEJ ILU JEST JUZ KANDYDATOW W KTORYS Z AKADEMII MEDYCZNYCH NA 1 MIEJSCE? I CZY KTOS WYBIERA SIE NA STUDIA WIECZOROWE?
    • Chodzi mi o zoaoczne licencjackie na kierunku kosmetologia na Poznanskiej Akademii Medycznej :) prosze o odpowiedz takze o oplatach na innych kierunkach :) pozdrawiam serdecznie! Aga
    • No tak, na Akademii Medycznej od dawna panuje balagan i zamieszanie. Od kilku lat mowi sie o przeciekach na egzaminach wstepnych, dzieci profesorow maja indywidualny tok studiow, sa zwalniane z egzaminow badz owe egzaminy sa dla nich przeprowadzane w inny korzystniejszy sposob. Wiem to od podszewki, bo wlasnie w tym roku skonczylem ta uczelnie. Jest tylko jadno male ale- tak niestey dzieje sie nie tylko na Warszawskiej AM ale na wiekszosci uczelni w stolicy i calym kraju. Caly...
    • Popieram: wiecej miejsca dla mlodych-zdolnych, niech tez poprobuja...Interesujacy jest tylko ten ranking... Np. kierownicy pierwszych dwoch najlepszych... nie maja zadnej publikacji z afiliacja AMB.... 1. na 96; 2. na 8 wszystkich (zrodlo: PubMed)???
    • gdzie moge znaleźć? ma ktoś taką ? wczoraj miały byc wyniki chodzi mi o wydział lekarski,czy medycyne
    • Witam, czy ktos może składał juz dokumenty na AMw Poznaniu i wie ile w tym roku wynosi opłata rekrutacyjna? Chce zrobić przelew, aby nie stac w kolejce do kasy na Fredry-mam nr. konta ale nigdzie na ich stronie nie mogę znaleźć ile powinno sie wpłacić. Z góry dziękuję za odp.
    • Sprawa dotyczy rekrutacji na studia a konkretniej porównywania kandydatów ze starą i nową maturą. Wiem, że problem ten pojawił się również na innych uczelniach. Kandydaci piszący w tym roku mature nową (czyli zdecydowana większość) przyjmowani są na podstawie wyników z owej matury, poziom rozszerzony. Dodatkowo piszą test predyspozycji, lecz maksymalna ilość punktów do zdobycia na tym teście jest niewielka w porównaniu z punktami otrzymywanymi za maturę. Taki sposób rekrutacji jest o...
    • co sadzicie o tej uczelni, czy warto tam sakldac papiery?
    • Ostatnio dowiedziałam się, że medycyna jest płatna 22000 za rok na dziennych. Wiecie coś o tym???
    • spoko, nasza władza i tym się zajmie... jeszcze parę cięć (budżetowych)...
    • Mam prośbę do tych co zdawali w tym roku na AM. Napiszcie prosze od ilu ptk przyjmowali na Waszej AM. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Do tej pory wiem, ze: lek: gdansk 214 katowice 200 białystok 216 a jak stoma i farma?
    • 1. czy ciężko się dostać? (w Krakowie widziałem, że jest 2,4 kandydata na miejsce...) 2. Czy studia są jakoś skrajnie trudne? 3. Czy moga studiować mężczyźni? Bo ja jestem facetem i bardzo bym chciał...
    • Skandal ale niestety i prawda. W tym roku skonczylem wydzial lekarski i w pazdzierniku zaczynam staz. Dostalem tylko zaswiadczenie o ukonczeniu studiow. Dyplom dostane w styczniu 2004. Nie wiem jaki to ma sens. Nasza okregowa izba lekarska honoruje takie zaswiadczenai zamiast dyplomu ale jesli ktos chce rozpoczac staz w innym miescie to ma spory problem. Pozdrawiam!
    • Mam pytanko czy wiecie moze jakie jest w tym roku zaintresowanie na medyczna w wawie-slyszalem ze jest duzo wieksze niz w roku ubieglym? mam 208 ptk jak myslicie czy to wystarczy aby dostac sie spokojnie na lekarski(z pierwszej listy)??!
    • Hej! W tym roku bede zdawała na studia i postanowiłam wybrać właśnie Wrocław. Znacie może kogoś, kto tam studiuje na AM, a moze sami tam studiujecie? Mnie chodzi przede wszystkim o stomatologie :) Ja nie wiem, czy dobrze wybrałam z Wrocławiem, bo mieszkam dośc dlaeko od tego miasta i właściwie nie mam tam nikogo z rodziny ani znajomego studiującego :| A jesli ktoś tez w tym roku bedzie tam startował, tez niech sie wypowie :)
    • z próbnej matury z chemii mialem 78 i 69 pkt . myslicie ze mam jakies szanse zeby sie dostac na AM? jak nie AM gdzie najlatwiej sie dostac w wawie na kierunki przyrodnicze? Prosze o rade i z góry dzieki ;)))
    • w lipcu zdawalam na AM , nestety braklo mi 4 pkt. Szlag mnie trafial na poczatku, troszke mnie to zmobilizowalo i po rodzinnej naradzie doszlismy do wniosku ze zostaje w domu i sprobuje jeszce raz. W tym momencie mam watpliwosci..otoz dwie moje znajome ktore tez sie nie dostaly a byly w rankingu nizej "poradzily" sobie i juz wiedza troszke z anatommii. a ja wyszlam na matola. Mam troszke pieniedzy ktore dsotalam d babci, znajomy makler poradzil mi jak je zainwestowac i pzryznm ze k...
    • mam małe pytanie do studentów biotechnologii dotyczące matematyki na tych studiach. W tym roku ide na Akademie Medyczna na biotechnologie, dostałam wykaz przedmiotów oraz podreczników. Od zawsze byłam słaba z matmy (jest to dla mnie najgorszy przedmiot na świecie!) dlatego zapobiegawczo wypozyczyłam soebie 2 podreczniki zeby zobaczyc mniej wiecej co tam bedzie. Prawie dostałam zawału. Czy matematyka na tych studiach jest rzeczywiscie taka ciężka? Ja wyjeżdzam na studia do innego miasta ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się