ateny

(7 wyników)
  • planujemy z mezem dziecko za ok.1,5-2lata. ale juz teraz sie zastanawiam nad imieniem. anita,aneta,atena ktore z tych wybralibyscie? a moze jakies inne,ale podobne?:-)
  • Atena(18)

Półsamodzielny wątek o tym imieniu był już dawno, a tymczasem tak właśnie została nazwana najmłodsza córka Letitii Casty. Jak myślicie, czy wpłynie to na zwiększenie popularności Ateny? I co w ogóle o tym imieniu sądzicie? pozdrawiam, g.
  • To dwa najbardziej oryginalne imiona, z ktorymi sie spotkalam. Z Atenka bawilam sie od najmlodszych lat i dopiero w liceum zorientowalam sie, ze jej imie jest troche inne :) - to, do tych, ktorzy apeluja, ze rowiesnicy beda sie wysmiewac z 'cudacznych' imion... Natomiast Lueta poznalam w liceum i jego imie, a co za tym idzie i osoba, wzbudzilo ogromne zainteresowanie plci pieknej :). I jak sie Wam podobaja Atenka i Lueto?
  • Alina czy Arsenia Ada czy Andrea Adamina czy Adelinda Adela czy Apolonia Adria czy Aldona Albertyna czy Aurora Aga czy Aurea Alanda czy Anastazja Agata czy Alma Amonaria czy Alodia Agnieszka czy Anetta Annabella czy Arianna Amelia czy Amber Aleksa czy Antalka Amalia czy Amina Aleksja czy Asenata Azalia czy Anatolia Adelajda czy Astrid Alena czy Adriana Alida czy Agatonika Aliona czy Apolina Amandyna czy Astryda Abelina czy Amandina Artemizja czy Ariana Alojza czy Aneta...
  • Abella czy Amina Achacja czy Alina Ada czy Amalberga Adalgunda czy Anastazja Adalruna czy Asenata Adamieta czy Andrea Adamina czy Agrypina Adela czy Alissa Adelinda czy Aisling Adria czy Alana Afrodyta czy Albertyna Aga czy Adelgunda Agapa czy Alanda Agape czy Alma Agapita czy Apolonia Agata czy Azelia Agda czy Auksencja Agłaja czy Amonaria Agnieszka czy Alda Aida czy Aurora Aisza czy Annabella Akwilina czy Antonia Alba czy Amelia Alberta czy Arianna Albina cz...
  • Ada czy Anastazja Adela czy Adalwina Adria czy Agata Aurora czy Adamina Alodia czy Artemida Agnieszka czy Amaranta Arianna czy Aleksja Aniela czy Adriana Ariadna czy Astryda Arabella czy Antonia Augusta czy Aneta Artemia czy Abelina Asteria czy Ariana Antonina czy Anatolia Anna czy Amelia Augustyna czy Amanda Adelajda czy Awia Armina czy Adelina Aurelia czy Apolina Atena czy Arnika Alida czy Apollina Auksencja czy Aurea Aleksa czy Alicja Arystea czy Alina Amalia czy An...
  • i stało się - już znam płeć mojego maleństwa. Pod serduszkiem noszę dziewczynkę. I mam dla niej imię. Może niecodzienne, ale przecież nawet o Otylii, jeszcze kilka lat temu nikt nie słyszał. No i właśie, wczoraj dowiedziałam się że imię nie bardzo podoba się teściom. Przykro mi i piekle się za razem, bo przecież czyje to dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.