ateny

(130 wyników)
  • Kochani ,ja ślęczę i szukam . Potrzebuję jak najtaniej na 15-09 . Zapisana jestem na kilku portalach ,przeczesuję co znam ,ale zawsze jest jeszcze coś o czym nie wiem co mi umknie . Gdyby Wam przypadkiem coś wpadło w oko ,bardzo proszę o informację :)
  • Nie wytrzymam i muszę tam polecieć. Szukam najtańszych połaczeń na styczeń i do najtańszych nie należą, więc proszę Was znawców, ekspertów od Ellady o pomoc. Jak się dostać najtaniej samolotem do Aten z Berlina lub Brukseli.Dziękuję.
  • Witam Tak właśnie zastanawiam się nad dojazdem do Aten samochodem w celu pozwiedzania i mam dylemat parkingowy. Mianowicie, czy orientujecie się jak mocno są obłożone parkingi przy stacjach metra - te strzeżone i nie strzeżone?? Czy są w Atenach miejskie miejsca parkingowe?? Lub inne parkingi?? Wiadomo, że pytam o płatne ale i darmowe blisko stacji metra są mile widziane. Tak aby zostawić auto rano , pozwiedzać miasto i wieczorem zobaczyć je z powrotem na miejscu parkingowym...
  • Siedzę jeszcze w pracy ale właśnie była reklama w radiu, że Czech Airlines będzie latał (chyba z Warszawy) do Aten a także do Larnaki. Nie mam na razie czasu żeby zgłębiać temat ale jeśli ktoś będzie wiedział coś więcej, niech się podzieli :-)
  • Witam.W czasie planowanych wakacji w Grecji zamierzamy spędzić trzy dni w Atenach.Wybierając hotel kierujemy się opiniami gości,z niektórych wynika,że zwłaszcza w okolicy placu Omonia bywa niebezpiecznie.Czy ktoś z Forumowiczów doświadczył bezpośrednio nieprzyjemnych sytuacji,czy może nie taki diabeł straszny...Większość hoteli z przystępnymi cenami zlokalizowana jest właśnie w tej dzielnicy Aten,którą zamieszkują różnej maści imigranci.Bardzo proszę o info. Pozdrawiam.Włodek
  • 20 tysięcy osób przeszło dziś ulicami Aten w wielkiej demonstracji zorganizowanej w dniu strajku generalnego (protestowano przeciw kolejnym planom cięć finansowych). Niestety doszło do zamieszek -niektórzy z demonstrantów zaczęli rzucać koktajle Mołotowa, policja użyła gazów łzawiących. Niestety w tłumieniu zamieszek wyjątkowym okrucieństwem wykazały się siły specjalne MAT (mające ogólnie wśród Greków złą opinię), które użyły fizycznej przemocy wobec demonstrantów na głównej ulicy Panepistimi...
  • Zabieram Wam na spacer po przedświątecznych Atenach :-) ************************************************************* Na handlowym deptaku Hermesa (Ermu) wieczorny, przedświąteczny gwar. Klowni, kuglarze, sprzedawcy prażonych kasztanów i salepi – gorącego mlecznego napoju na ekstrakcie z bulw storczyka, z korzennymi przyprawami. Tego słodkiego wschodniego specjału spróbować można tylko zimą. Ulicą ciągnie kolorowy tłum. Greków przeraża kryzys ale trudno zrezygnować ze świątecznych p...
  • Dziś popołudniem jakoś przysłał sms-ka gdzie napisał tak: Ateny witają deszczem, zielenią, bożonarodzeniowymi dekoracjami w centrum i drzewkami pomarańczowymi uginającymi się od owoców. Aura przypomina mokry polski październik. Centrum, spokojne, życie utrudnia dziś tylko strajk komunikacji. Pozdrawiam serdecznie z serca Grecji
  • Nasz nowy kolega Grześ, który mailowo i forumowo był szkolony na wypadek Aten, o tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,37196,113780335,113780335,Bardzo_bardzo_pozdrawiam_was_z_Aten.html dziś i jutro jest w Atenach i tak nam dzisiaj napisał: Ateny nas zauroczyły. Narazie zwiedziliśmy Akropol. Jest gorąco ale jakoś niespecjalnie bardziej niż u nas. Mała dziarsko sobie radziła ze wspinaczkami po schodach. W mieście prawie pusto. Na Akropolu trochę tłoczno ale bez przesady Dzisiaj nie ma opłat za ...
  • Czy wiecie jak najsprawniej się tam dostać? Auto wynająć czy też może autobusem? Dzięki za pomoc! Pozdrawiam!
  • Ach, nie zawsze umiem tu zrobi duze literki wiec z gory signomi:( Serdecznie was stad pozdrawiam, stad tzn z Aten gdzie spokojnie , goraco, slonecznie i bardzo grecko:) Sciagnelam tu wczoraj popoludniem bo musialam wypelnic obywatelski obowiazek - czytaj: glosowac:-) I glosowalam oczywiscie. Przedtem byczylam sie (to dobre slowo!) na wyspie Evia, w jej poludniowej czesci, ktora strasznie mi sie spodobala jako taka nieco dzika i niezadeptana. Tlumow tak nie stwierdzilam, choc m...
  • od kilku dni jestem w grecji - dzis wrocilam do aten z trzydniowego pobytu w napflio i zaraz wybywam na koncert kostasa chadzisa. jestem przeszczesliwa, bo nie udalo sie na mitropanosa - biletow od dawna brak, nie udalo sie i na galani - ale pech, zlapala grype i koncert odwolano. tego chadzisa podsunal mi dzis nasz tomek - nie ukrywam i tak przypadkiem udalo sie jeszcze zarezerwowac miejsca. dzieki tomku za wynalezienie! mam tylko moment wiec szybko i w wielkim skrocie: - sorr...
  • bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85302,7022390,Ateny___miasto_bez_architektury_.html
  • czy macie jakieś sprawdzone, przystępne cenowo miejsce w Atenach gdzie można przenocować?może w pobliżu lotniska albo Kiffisos bus station?
  • pomożcie, skąd zdobyć aktualny? znalazłam ważny do 30.06.2009 www.lefkada.gr/pages.asp?pageid=40&langid=2 i koniec,ich strona anglo-języczna jest zablokowana a ja po grecku ani w ząb..
  • Witam! jestem u progu planowania lipcowego pobytu w Grecji kontynentalnej - i zastanawiam się jak rozegrać wizyty w Delfi i Meteorach, a na koniec w Atenach. Na razie mam zaplanowane zwiedzanie Peloponezu skończywszy na Kalavrita. Chodzi mi o jak najefektywniejsze wykorzystanie wynajmowanego samochodu i publicznego transportu. Najprościej teoretycznie pojechać tak: 1. Kalavrita->Delfi, zwiedzanie i nocleg tu, 2. jazda samochodem do Kalampaki (5h, uff), nocleg tutaj, 3. zwiedzan...
  • W nocy, o 1.58 polskiego czasu doniosła tak: Wylądowaliśmy! Lot spokojny, pogoda piękna. Gwiazdy dokoła nas, a pod nami miliony światełek. Super widoki:-) I tu nas witają po grecku:-) Jesteśmy w Atenach! Pozdrawiamy! ----- Achhhh..... i ja też z Maraską jestem w myślach w Atenach :)))
  • Dla tych co nie wiedza napisala mi dzisiaj tak: My juz w Atenach:-) Chmurki co prawda ale krotkie rekawki. To takie cudne znow tu byc i widziec znajome katy. Alez jestem Happy! Obie pozdrawiamyw szystkich. to o 14 bylo:-) Ale fajnie maja... pozdrawiam i ja wszystkich znad morza. polskiego niestety:-) Maraska
  • Marysia właśnie przed chwilą doniosła, że wylądowała w Atenach - nic więcej nie napisała ale ważne, że już jest tam, gdzie być chciała i że Zurich Jej niekorzystnie nie zaskoczył:-) Pozdrawiam. B.
  • Dziś właśnie niedawno nasza Katinaki napisała z Aten tak: "Pozdrawiam Was serdecznie ze świątecznych Aten :-) Jest dokładnie tak pięknie jak opisywał Tomek :-) Dziś wieczorem na Ermou przyszły takie tłumy, że trudno było się przez nie przebić. Za to w tawernach i w kafejkach na Place- pustki!Jestem teraz w klubie Stavros tou Notou - 5 metrów od sceny! i czekam na koncert F.Pliatsikasa :-) Klub powoli zapełnia się - Grecy tradycyjnie się spóźniają! i w dalszym ciągu wypalają setki papierosó...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się