Forum Turystyka Europa Wschód Europy
ZMIEŃ
      autokarem

autokarem

(8 wyników)
    • Prosze o informacje jaka linia autobusowa - przewoźnik jeździ na trasie Wrocław - Kijów i w jakie dni . Ile kosztuje bilet? Zasyłam pozdrowienia
    • Zauwazylam ze strasznie trudno znalezc atrakcyjna wycieczke do rosji, ze biura traktuja wyjazdy tam dosc sztampowo i bez pomyslu..az dziw bierze przegladajac niektore oferty ze mozna zaproponowac zwiedzanie sankt petersburga , bez zwiedzania pieknych palacy w jego okolicach.. nie chce tam jechac autokarem , chce pociagiem , interesuje mnie petersburg i moskwa... i w zasadzie wystarczylo by mi biuro ktore znajdzie mi w miare atrakcyjny nocleg (= w miare tani i niezbyt daleko od cent...
    • Miasto naprawdę jest warte zobaczenia ale przejazd przez granicę rosyjską psuje cały smak wycieczki. To istny koszmar,upokorzenie turystów,traktowanie ich jak potencjalnych przestepców i trzymanie na granicy po kilka godzin, to prawdziwy horror.
    • W lipcu planujemy rowerowe eskapady po Białowieskim Parku Nar. Czy Ktoś odwiedzał "krainę żubrów" - od strony białoruskiej, czy wizę można załatwić na miejscu w lokalnym biurze turyst., jak długo trwa takie załatwianie? słyszałam, że koszt - to 6 USD. Jeśli Ktoś mógłby podzielić się swoimi wrażeniami - byłabym wdzięczna.
    • Będąc w Bułgarii i wykupując sobie na miejscu wycieczkę np do Istanbułu, radzę uważać na bułgarską firmę TURAL.Oszuści potrafią sciągnąć sporo kasy i podstawić autokar będący gratem, na dodatek może okazać się że dla kogoś brakuje miejsca do siedzenia. Radzę przed wyjazdem sprawdzić autokar i numery miejsc, a najlepiej nie jechać z tą firmą!
    • Wybieram się do Petersburga w maju. Na razie przeglądam oferty różnych biur podróży w necie, ale nic mnie na kolana nie rzuciło. Może znajdzie się ktoś, kto mi cos poleci? (a propos latania, nastawiam się raczej nie na przelot samolotem, ale autokar - żeby nie przepłacić, to znaczy nie zapłacić więcej niż 1000-1200zł). Dzięki.
    • Znalazłem fajną ofertę krakowskiego studenckiego biura podróży "Gaudeamus" tj. 'Ruskie stolice' => Kijów - Moskwa - Petersburg. 12 dni za 1400zeta, chyba całkiem wporzo. co wy na to? opłaca się? kurde, fajno by było, już od jakiegoś czasu chodzi mi Moskwa po głowie, a tak byłoby 3 w jednym i to w młodym gronie.
    • witam, chcę na parę dni pojechać do Lwowa. oryginalnie chciałam samochód zostawić w Przeyślu a potem PKSem do Lwowa. ale nie wiem czy nei lepiej pojechać samochodem? najbardziej obawiam się przejścia granicznego - w której opcji jest szybciej i bezpieczneij? będę jechała sama z nastoletnim synem. o sam Lwów się nie obawiam - słyszałam że strzeżonych parkingów jest wystarczająco dużo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się