Forum Turystyka Europa Francja
ZMIEŃ
      autokarem

autokarem

(9 wyników)
    • Niedługo jadę na wycieczkę do Francji, zastanawiam się co ubrać w tak daleką podróż oraz co wziąć żebym była przygotowana na wszystko i niczego mi nie brakowało. ma ktoś jakieś pomysły lub wie z doświadczenia?
    • Jak najłatwiej i najtaniej dostać się z Polski do Lille? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. :)
    • Chcialabym pojechac na poczatku lipca na wycieczke autokarowa do Paryza. Znalazlam sporo ofert, ale nie roznia sie praktycznie niczym. Moi rodzice byli w 2000 r. z Rainbow Tours. Za pieniadze jakie zaplacili byli b. zadowoleni (hotel 2*). RT ma nadal ta wycieczka w swojej ofercie ale zastanawiam sie tez nad innymi BP. Czy ktos byl? Ja jade z Katowic, siostra ma sie dosiac we Wroclawiu. Czy ktos moze polecic biura z tych miast? I jeszcze jedno: chcemy na wlasna reke pojechac do Dis...
    • Czy lepiej jest jechać autokarem jednym ciągiem, czy z noclegiem tranzytowym? Jakie są wasze spostrzeżenia? Czy taka podróż całą dobę bez przerwy nie jest zbyt męcząca?
    • Witam Chciałbym się zapytać czy lotnisko Orly jest bardzo oddalone od Charles De Gaulle. Chodzi o to, że na CDG przylatuję o godz. 11.05, a odlot gdzie indziej mam o 13.00 z lotniska Orly. Czy to możliwe, aby zdążyć zmienić lotniska w ciągu 2h i odlecieć na czas?
    • może ktoś wie, jak mozliwie najtaniej i najszybciej dostać się do Grenoble? Sprawdziłam, tanie linie tam nie latają (po sezonie narciarskim), pozostają przesiadki albo autobus... Pytanie nr 2: gdzie można tanio zjeść i w jaki sposób najlepiej zwiedzić okolicę (bez samochodu).Pzdr:-)
    • Kolo Grenoble, droga Vizille, autobus 57 ludzi, polscy pielgrzymi. To jest bardzo stroma droga, radio mowi, ze autokary z Europy wschodniej sa zle utrzymane technicznie, a na tym odcinku - 10% spadku - to bez hamulcow pierwszej klasy nie ma jak. Autobus nie mogl wychamowac, spadl w dol do rzeki, zaczal sie palic. Apokalipsa wg swiatkow. W tej chwili mowia o 2 zabitych, i nie wiadomo jak dalej.
    • Witam serdecznie! 28 kwietnia wybieram się autokarem do Paryża. W zwiazku z tym mam pytanie: ile trwa podróż?pani z biura powiedziała 20h, ale czy napewno? i jeszcze jedno pytanie.czy ktoś był w Paryżu z biura Lekier?jakie opinie? Oświećcie mnie prosze:-)
    • Nasze kochane zwiazki zawodowe oglosily wojne strajkowa od 14-go listopada, wiec nie wiadomo jak bedzie. Strajkuja koleje SNCF et metro/RATP - czyli syf na calej linii, RER jest pol na pol SNCF i RATP. Bandyckie zwiazki bronia swiete krowy. Zwiazki zawodowe chca zeby ich pracownicy pracowali do 50-go roku zycia i szli z pelna emerytura, czyli zeby za nich placili wszyscy pozostali, ktorzy musza miec dwa warunki na pelna emeryture: 65-y rok zycia i 40 lat pracy. Wracajac do rz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się