Forum Na emigracji POLKI W ANGLII
ZMIEŃ
      birmingham

birmingham

(4 wyniki)
    • Witam. Wybieram się do UK i będę lądował na Luton, jednak docelowym miejscem jest Birmingham. W związku z tym mam pytanie, w jaki sposób sprawdzić połączenie z Luton do tego właśnie miasta? Na stronie Luton Airport jest informacja, że z lotniska jeździ sobie linia National Express do Birmingham tyle, że na stonie NE takowej informacji nie znalazłem. Może zatem ktoś się orientuje jak najtaniej i najszybciej dojechać do Birmingham z Luton? Uprzedzę ewentualną krytykę, post pojawił się ...
    • Jakie się zyję w B.? Gdzie warto mieszkać, a gdzie raczej nie? Jak tam z farmer's markets, a moze macie jakiś zaprzyjaźnionych farmerów w okolicy u których można kupić świeżą zieleninę.Piszcie zresztą wszystko co uważacie za istotne na temat życia w tym mieście. Pozdrawiam :)
    • Musimy zdecydowac na jakas miejscowosc no i wiecie, jak to jest jak czlowiek ma wybor. Maz juz jest w UK i zaczyna szukac domu, ale nie mozemy sie zdecydowac gdzie. Niestety, nie mozna tego rozpatrzec pod katem pracy , poniewaz prace ma w rejonie i polega ona na jezdzeniu w rozne miejsca. Czy macie jakiekolwiek zdanie, opinie spostrzezenia nt ponizszych miast i miasteczek i czy mozecie sie nimi podzielic. A moze mieszkacie w poblizu i mozecie polecic sympatyczna okolice. Wazne, zeby byl...
    • Sprawdzając w necie ceny biletów z Luton do Cardiffu przeliczyłem, że przez Londyn, a więc szybciej, trzebaby zapłacić prawie dwa razy tyle niż przez Derby i Birmingham. Może to inna firma i gorszy pociąg, bo ten z Londynu jest całkiem niezły. A swoją droga to okrężną drogą nie można kupić jednego biletu, bo regulamin nie przewiduje :), ale nawet przy dwóch oddzielnych biletach jest taniej. A te kombinacje po to żeby żonie z dzieckiem było łatwiej z przesiadkami, nawet jeśli podró...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się