Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      boczek

boczek

(10 wyników)
    • Zapomniałam dodać, że po usmażeniu boczku, cukinii i cebuli należy dodać makaron i wtedy dodać sos... mam nadzieję, że się domyśliliście :)
    • Zupka przepyszna, ja dodalam jeszcze pokrojona papryke, a fasole z puszki. Krocej sie robi. Przepyszna.
    • super pomysły! Dzięki :)
    • Proste, szybkie przepisy na zakąskę, kiedy kupel dzwoni, będę za "10 minut"?
    • UWAGA! Ziemniaków ma być 1,5kg ale widze ze po dodaniu przepisu wyszło 1-5kg...
    • a co z octem winnym i cukrem?? jakoś nie pofatygowano się zeby opisać całośc przepisu:((((((((
    • Pyszne ja dodaje jeszcze boczku.Polecam!
    • Hm, w zasadzie tylko jajka albo produkty mleczne - "bardzo urozmaicone" i "wybitnie odpowiednie" dla osób z żołądkiem wrażliwym na działanie białka mleka i jego pochodnych. Jak zwykle - jeśli ma być zdrowo i dietetycznie, to tylko chudy twaróg przez 7 dni w tygodniu, 30 dni na miesiąc itp....
    • cały pic polega na zgraniu wszystkiego w czasie. jak gotuje się makaron to smaży się równocześnie boczek boczek a w shakerze miesza sos. Równocześnie, wszystko naraz. Wyłączasz ogień pod boczkiem, odcedzony makaron wrzucasz do boczku, mieszasz i polewasz sosem i dalej mieszasz aż zgęstnieje. Moja wersja: boczek na maśle + cebulka, sos: śmietana tortówka + mascarpone + 4 żółtka, ser do posypania. Makaron tagliatelle 100% durum. do przypraw jeszcze szczypta gałki muszkatołowej.
    • Ciekawi Ci wegetarianie jesli dodaja wedzony boczek. To chyba jakas nowosc w diecie wegetarianskiej :)
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się