wellla 22.09.05, 14:52 Czy warto zrobić? Jest dobre? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inter Re: CIASTO MARCHEWKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 14:59 Ciasto jest super. Dodałam do ciasta skórkę i sok z cytryny,wtedy nie czuje się marchewki. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_ki Re: CIASTO MARCHEWKOWE 23.09.05, 19:19 bardzo dobre i szybkie i nie czuc marchewki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina9242 Re: CIASTO MARCHEWKOWE IP: *.biuro.perla.pl / *.biuro.perla.pl 23.09.05, 19:33 Ja poproszę o przepis na ciasto marchewkowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejt Re: CIASTO MARCHEWKOWE IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.09.05, 20:49 Ja też! Prosimy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inter Re: CIASTO MARCHEWKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:37 Składniki: 4 jajka półtorej szklanki cukru (daję 3/4 szklanki i też jest słodkie) 2 szklanki utartej marchwi(musi być mocno upchana,czyli będą potrzebne 4 spore marchewki) 2 szklanki mąki 3/4 kostki masła lub margaryny (używam zawsze Kasi) 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie lyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżeczki cynamonu Jajka ubić z cukrem, dodać marchew, mąkę i pozostałe sypkie składnki. (Najlepiej wcześniej wymieszać mąkę z sypkimi składnikami). Masło rozpusić, przestudzić i wlać do masy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki - ja używam blaszki o wymiarach 11cm x 35 cm, ale można użyć zwykłej, o wymiarach 20 cm x 30 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok. 50 minut, ale nie mniej. Masa: 10 dag serka topionego śmietankowego (polecam firmy Hochland) 10 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru (zdecydowanie polecam zmniejszyć o połowę, a i tak polewa jest słodka) 2 łyżeczki cukru waniliowego 10 dag orzechów włoskich Masło i serek rozpuścić w rondlu, wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać posiekane orzechy. Przestudzoną polewą smarować ciasto. Pychota!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepanna Re: CIASTO MARCHEWKOWE 23.09.05, 22:23 Ja dodaję oleju zamiast masła i odrobinę soli zamiast sody. Poza tym do środka brązowy cukier i rodzynki, ale już go niczym nie polewam. A moja znajoma robi z mąki razowej zamiast zwykłej. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death jest pyszne:))) 23.09.05, 23:38 ja najbardziej lubię je później jeść z serkiem waniliowym mniam...mniam.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 karotka the best!!!:) 24.09.05, 18:17 Ciasto marchewkowe to jest to!!! :DDD Nie trzeba dodawac kalorycznej polewy,zawsze sie udaje!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magi Re: karotka the best!!!:) IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:51 mam pytanie ! Czy do tej polewy na pewno daje sie serek topiony? Jokoś nie bardzo mogę sobie wyobrazić. Czytałam inne przepisy i tam było podane ,ze serek homogenizowany , to nie wiem pomyłka czy tak ma być , prosze bardzo o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś