Dodaj do ulubionych

Zalety wegetarianizmu

IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.08.03, 13:33
Po przeczytaniu tego artykułu wreszcie dowiedziałam się o
odmianach wegetarianizmu (tego nigdzie nie ma!!!!!!!), i bardzo
za to dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.chello.pl 30.01.04, 18:49
      piszecie iż wegetarianizm/weganizm nie jest odpowiedni dla dzieci. Jednak jest
      wiele dzieci wege w polsce i wszystko z nimi dobrze. Dowiedzono nawet że dzieci
      wegetariańskie/wegańskie są nawet bardziej inteligentne od dzieci jedzących
      mięso. poza tym pan Jamkowski mówi że od 10 lat nie je mięsa, jednak o ile się
      nie mylę to dróbi i ryby to też mięso. No bo chyba nie roślinki :)
      Poza tym najnowsze badania pokazują że również mleko i nabiał nie są zdrowe,
      nawet szkodliwe. Kolejnym mitem jest że rośliny nie zawieraja wszystkich
      aminokwasów. To właśnie rośliny zawierają WSZYSTKIE aminokwasów, w miesie
      brakuje trzech...
      A teraz do Kamili:
      Jakbyś dobrze poszukała to znalazłabyś bardzo wiele stron na których jest o
      rodzajach wegetarianizmu.
      Wg mnie semiwegetarianizm nie jest wegetarianizmem. Wymyślono go po to aby
      zachęcic do wegetarianizmu ludzi jedzacych mięso, a wegetarian do chociażby
      żadkiego jego spożywania (mogli by oni nadal pozostać wegetarianami, czyz nie?).
      sama jestem nastolatką, niejem mięsa i (mleka)nabiału od kilku lat i czuję się
      świetnie. Badania też wypadaja wręcz cudownie :)
      • Gość: brumbak Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.crowley.pl 30.01.04, 23:54
        też doceniam od ładnych paru lat zalety diety wegetariańskiej
        Gość portalu: Monika napisał(a):
        > Wg mnie semiwegetarianizm nie jest wegetarianizmem. Wymyślono go po to aby
        > zachęcic do wegetarianizmu ludzi jedzacych mięso, a wegetarian do chociażby
        > rzadkiego jego spożywania (mogli by oni nadal pozostać wegetarianami, czyz
        nie?)
        semiwegetarianizm jest wymysłem niejakiego prof. Ziemlańskiego , który ma taki
        tytuł do wypowiadania się na ten temat jak rzeżnik o prawach zwierząt
        - zauważ że w artykule który niby jest pochwała diety vege pan prof. przed nia
        przestrzega wymyslająć jakieś niestworzone rzeczy ( to pan profesor straszy
        że produkty roslinne nie dostarcza wszytkich aminokwasów egzogennych)

Gość portalu: Monika napisał(a):
        Kolejnym mitem jest że rośliny nie zawieraja wszystkich
        > aminokwasów. To właśnie rośliny zawierają WSZYSTKIE aminokwasów, w miesie
        > brakuje trzech...
        • Gość: energia Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 19.03.04, 13:30
          brumbu... - sieczkojadzie teraz rozumiem, że rozum pozwala ci się wyśmiewsć z
          tego z Ciechocinka!!!. Do czasu kochany, do czasu.
          • Gość: ppns Enetrgio ! Zjedz kostke smalcu IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.03.04, 13:47
            Zjedz kosztkę smalcu , potem jajecznicę z 6 żółtek
            na maśle i boczku , a poprawi się
            Twoja zdolność rozumienia informacji, które do Ciebie docierają.
            Cha , cha , cha !
            Miało być na odwrót oczywiście !

Tylko warzywa i owoce
            oczyszczą Twój mózg z idiotyzmów , które ropzpowszechnia
            ten tłuszczowy guru i największy przygłup polskiej
            medycyny, mieszkaniec Ciechocinka.

Tak długo , jak długo będziesz obżerać się smalcem , łojem , boczkiem ,
            podgardlem , słoniną i innymi specyfikami tego smalcowego
            szarlatana nie będziesz umiała normalnie myśleć.

Nie jedz smalcu , bo smalec to trucizna.

• ashanti5 Re: Zalety wegetarianizmu 19.03.04, 15:37
          Jest forum GW pod tytułem wegetarianizm. Właśnie toczy się tam zażarta
          dyskusja o słuszności wyodrębniania różnych rodzajów wegetarianizmu. Wątek ma
          tytuł :"czy jestem wegetarianką jedząc rybę". Zreszta ten temat był już
          wielokrotnie poruszany i wielokrotnie wzbudzał duzo kontrowersji i negatywnych
          emocji.
          Od trzech lat nie jadam czerwonego mięsa i drobiu. Jem warzywa, owoce, nabiał i
          ryby. Niektórzy to nazywają semiwegetarianizmem, ale ja siebie nie nazywam
          wegetarianka, żeby nie rozjuszać prawdziwych wegetarian.
          Od trzech lat nie byłam w ogóle chora, nawet sie nie przeziębiałam. Wszystkie
          badania są idealne. Może nie jest to spowodowane moją dietą, ale ja jednak
          wierze, że ten sposób odrzywiania dobrze na mnie wpływa.
          • Gość: brumbak Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.crowley.pl 19.03.04, 20:29
            ashanti5 napisała:

> Jest forum GW pod tytułem wegetarianizm. Właśnie toczy się tam zażarta
            > dyskusja o słuszności wyodrębniania różnych rodzajów wegetarianizmu. Wątek ma
            > tytuł :"czy jestem wegetarianką jedząc rybę". Zreszta ten temat był już
            > wielokrotnie poruszany i wielokrotnie wzbudzał duzo kontrowersji i
            negatywnych
            > emocji.
            > Od trzech lat nie jadam czerwonego mięsa i drobiu. Jem warzywa, owoce, nabiał
            i
            >
            > ryby. Niektórzy to nazywają semiwegetarianizmem, ale ja siebie nie nazywam
            > wegetarianka, żeby nie rozjuszać prawdziwych wegetarian.
            ....
            niepotrzebnie ko,mentujesz to tak dramatycznie- nikt nikogo nie rozlicza z tego
            czy ktoś jest "lepszym vege" od innego- a nawet bycie super vege nie oznacza
            wczale bycia lepszym w ogóle
            - na forum vege ma miejsce cos zupełnie innego: upierdliwe pouczanie przez
            spamujących kilka osób ,że wegetarianie powinni mieć mieso- i to zaognia
            dyskusje
            wegetarianie ( choć sie zcasem zetrą- dogadaja się spokojniutko:))

> Od trzech lat nie byłam w ogóle chora, nawet sie nie przeziębiałam. Wszystkie
            > badania są idealne. Może nie jest to spowodowane moją dietą, ale ja jednak
            > wierze, że ten sposób odrzywiania dobrze na mnie wpływa.
            :) oczywiście że wybrana przez ciebie dieta jest zdrowa
            : ) podobnie jak wybrana np. przez kogoś dieta bez żadnego białka zwierzecego
            wegetarianizm ma tyle zalet
            że
            starczy
            dla wszystkich
    • Gość: krecik Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 06.04.04, 16:37
      Czerwone mięso nie daje siły??? Przecież naukowo dowiedzione jest, że kreatyna
      zawarta w czerwonym mięsie daje siłę, o czym nie wie Profersor.
    • Gość: Balsamowanie_Zwlok Smrodliwe poczatki IP: *.net.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 06.04.04, 17:05
      Nie jem miesa od 15 lat. Oczywiscie jestem dzieki temu madrzejszy i piekniejszy:-) Nikt nie
      wspomina tu o skutkach ubocznych wegetarianizmu, czyli o pierdzeniu. Teraz nie jest juz tak
      tragicznie jak bylo na poczatku, ale przed laty z pomyslowo skonstruowanym zaplonem
      moglbym stanowic autonomiczny naped do deskorolki. Na pewno kazdy nowy wegetarianin
      zaobserwuje u siebie ten charakterystyczny objaw przystosowawczy.
      Zycze POMYSLNYCH WIATROW na nowej wegetarianskiej drodze zycia.
    • sprite35 Re: Zalety wegetarianizmu 06.04.04, 17:17
      Dla równowagi przeczytajcie i to :

serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51220,62437.html
      pozdrawiam wszystkich , bez względu na to co jedzą.
      sprite

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka