Gość: Kamila IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.08.03, 13:33 Po przeczytaniu tego artykułu wreszcie dowiedziałam się o odmianach wegetarianizmu (tego nigdzie nie ma!!!!!!!), i bardzo za to dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.chello.pl 30.01.04, 18:49 piszecie iż wegetarianizm/weganizm nie jest odpowiedni dla dzieci. Jednak jest wiele dzieci wege w polsce i wszystko z nimi dobrze. Dowiedzono nawet że dzieci wegetariańskie/wegańskie są nawet bardziej inteligentne od dzieci jedzących mięso. poza tym pan Jamkowski mówi że od 10 lat nie je mięsa, jednak o ile się nie mylę to dróbi i ryby to też mięso. No bo chyba nie roślinki :) Poza tym najnowsze badania pokazują że również mleko i nabiał nie są zdrowe, nawet szkodliwe. Kolejnym mitem jest że rośliny nie zawieraja wszystkich aminokwasów. To właśnie rośliny zawierają WSZYSTKIE aminokwasów, w miesie brakuje trzech... A teraz do Kamili: Jakbyś dobrze poszukała to znalazłabyś bardzo wiele stron na których jest o rodzajach wegetarianizmu. Wg mnie semiwegetarianizm nie jest wegetarianizmem. Wymyślono go po to aby zachęcic do wegetarianizmu ludzi jedzacych mięso, a wegetarian do chociażby żadkiego jego spożywania (mogli by oni nadal pozostać wegetarianami, czyz nie?). sama jestem nastolatką, niejem mięsa i (mleka)nabiału od kilku lat i czuję się świetnie. Badania też wypadaja wręcz cudownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.crowley.pl 30.01.04, 23:54 też doceniam od ładnych paru lat zalety diety wegetariańskiej Gość portalu: Monika napisał(a): > Wg mnie semiwegetarianizm nie jest wegetarianizmem. Wymyślono go po to aby > zachęcic do wegetarianizmu ludzi jedzacych mięso, a wegetarian do chociażby > rzadkiego jego spożywania (mogli by oni nadal pozostać wegetarianami, czyz nie?) semiwegetarianizm jest wymysłem niejakiego prof. Ziemlańskiego , który ma taki tytuł do wypowiadania się na ten temat jak rzeżnik o prawach zwierząt - zauważ że w artykule który niby jest pochwała diety vege pan prof. przed nia przestrzega wymyslająć jakieś niestworzone rzeczy ( to pan profesor straszy że produkty roslinne nie dostarcza wszytkich aminokwasów egzogennych) Gość portalu: Monika napisał(a): Kolejnym mitem jest że rośliny nie zawieraja wszystkich > aminokwasów. To właśnie rośliny zawierają WSZYSTKIE aminokwasów, w miesie > brakuje trzech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: energia Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 19.03.04, 13:30 brumbu... - sieczkojadzie teraz rozumiem, że rozum pozwala ci się wyśmiewsć z tego z Ciechocinka!!!. Do czasu kochany, do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppns Enetrgio ! Zjedz kostke smalcu IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.03.04, 13:47 Zjedz kosztkę smalcu , potem jajecznicę z 6 żółtek na maśle i boczku , a poprawi się Twoja zdolność rozumienia informacji, które do Ciebie docierają. Cha , cha , cha ! Miało być na odwrót oczywiście ! Tylko warzywa i owoce oczyszczą Twój mózg z idiotyzmów , które ropzpowszechnia ten tłuszczowy guru i największy przygłup polskiej medycyny, mieszkaniec Ciechocinka. Tak długo , jak długo będziesz obżerać się smalcem , łojem , boczkiem , podgardlem , słoniną i innymi specyfikami tego smalcowego szarlatana nie będziesz umiała normalnie myśleć. Nie jedz smalcu , bo smalec to trucizna. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Zalety wegetarianizmu 19.03.04, 15:37 Jest forum GW pod tytułem wegetarianizm. Właśnie toczy się tam zażarta dyskusja o słuszności wyodrębniania różnych rodzajów wegetarianizmu. Wątek ma tytuł :"czy jestem wegetarianką jedząc rybę". Zreszta ten temat był już wielokrotnie poruszany i wielokrotnie wzbudzał duzo kontrowersji i negatywnych emocji. Od trzech lat nie jadam czerwonego mięsa i drobiu. Jem warzywa, owoce, nabiał i ryby. Niektórzy to nazywają semiwegetarianizmem, ale ja siebie nie nazywam wegetarianka, żeby nie rozjuszać prawdziwych wegetarian. Od trzech lat nie byłam w ogóle chora, nawet sie nie przeziębiałam. Wszystkie badania są idealne. Może nie jest to spowodowane moją dietą, ale ja jednak wierze, że ten sposób odrzywiania dobrze na mnie wpływa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.crowley.pl 19.03.04, 20:29 ashanti5 napisała: > Jest forum GW pod tytułem wegetarianizm. Właśnie toczy się tam zażarta > dyskusja o słuszności wyodrębniania różnych rodzajów wegetarianizmu. Wątek ma > tytuł :"czy jestem wegetarianką jedząc rybę". Zreszta ten temat był już > wielokrotnie poruszany i wielokrotnie wzbudzał duzo kontrowersji i negatywnych > emocji. > Od trzech lat nie jadam czerwonego mięsa i drobiu. Jem warzywa, owoce, nabiał i > > ryby. Niektórzy to nazywają semiwegetarianizmem, ale ja siebie nie nazywam > wegetarianka, żeby nie rozjuszać prawdziwych wegetarian. .... niepotrzebnie ko,mentujesz to tak dramatycznie- nikt nikogo nie rozlicza z tego czy ktoś jest "lepszym vege" od innego- a nawet bycie super vege nie oznacza wczale bycia lepszym w ogóle - na forum vege ma miejsce cos zupełnie innego: upierdliwe pouczanie przez spamujących kilka osób ,że wegetarianie powinni mieć mieso- i to zaognia dyskusje wegetarianie ( choć sie zcasem zetrą- dogadaja się spokojniutko:)) > Od trzech lat nie byłam w ogóle chora, nawet sie nie przeziębiałam. Wszystkie > badania są idealne. Może nie jest to spowodowane moją dietą, ale ja jednak > wierze, że ten sposób odrzywiania dobrze na mnie wpływa. :) oczywiście że wybrana przez ciebie dieta jest zdrowa : ) podobnie jak wybrana np. przez kogoś dieta bez żadnego białka zwierzecego wegetarianizm ma tyle zalet że starczy dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik Re: Zalety wegetarianizmu IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 06.04.04, 16:37 Czerwone mięso nie daje siły??? Przecież naukowo dowiedzione jest, że kreatyna zawarta w czerwonym mięsie daje siłę, o czym nie wie Profersor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balsamowanie_Zwlok Smrodliwe poczatki IP: *.net.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 06.04.04, 17:05 Nie jem miesa od 15 lat. Oczywiscie jestem dzieki temu madrzejszy i piekniejszy:-) Nikt nie wspomina tu o skutkach ubocznych wegetarianizmu, czyli o pierdzeniu. Teraz nie jest juz tak tragicznie jak bylo na poczatku, ale przed laty z pomyslowo skonstruowanym zaplonem moglbym stanowic autonomiczny naped do deskorolki. Na pewno kazdy nowy wegetarianin zaobserwuje u siebie ten charakterystyczny objaw przystosowawczy. Zycze POMYSLNYCH WIATROW na nowej wegetarianskiej drodze zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
sprite35 Re: Zalety wegetarianizmu 06.04.04, 17:17 Dla równowagi przeczytajcie i to : serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51220,62437.html pozdrawiam wszystkich , bez względu na to co jedzą. sprite Odpowiedz Link Zgłoś