dysk

(7 wyników)
  • Wypadnięty dysk - dół kregosłupa . Wszyscy mówią o ćwiczeniach ale może ktos mi powie jakie pozdrawiam
  • Witam, na pewno były takie watki, ale może teraz aktualnie ktoś ma też taki problem. Co jakis czas wysuwa mi się dysk, i strasznie boli posladek i trudno wtedy się schylać itp. Ide wtedy do ortopedy, który daje mi zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny i to mija (tak mam o=po ciąży). Teraz mój lekarz wyjechał a ja od kilku dni "umieram" tzn. nie boli mnie posladek, ale całla noga aż do kostki, w nocy dostaję "świra" cały czas jest to ból pulsujący i zarazem ćmiący jak ból zęba...
  • Tak się zastanawiam czy jest możliwe wyleczenie dyskopatii? Czy dyski mogą się same powsuwać na swoje miejsca tylko dzięki ćwiczeniom? Kiedy tak naprawdę jest potrzebna operacja? Czy z dyskopatią bez leczenia można spokojnie żyć? Czy ktoś ma doświadczenie w temacie?
  • Nie wiem czy siedzieć, czy leżeć czy wisieć...ból nie do wytrzymania! Wysunął mi się krążek międzykręgowy i uciska na nerw kulszowy. (L5-S1) - nie zamierzam się operować, ale boję się, że jeśli zajdę w ciążę to sprawa pogorszy się na tyle, że poronię, alebo zostanę całkowicie unieruchomiona w łóżku... ZWARIUJĘ.... Czy któraś z Was miała już ten problem?
  • plecy(8)

musialam wczoraj podnosic Tomka,policzylam i chyba podnosilam go do gory okolo 8 razy.Takie podnoszenie niewygodne,jakies skrzywienia napzryklad w kladajac Tomka do samochodu.Tomek wazy 16 kilo i czasem go moze za gwaltownie poderwalam ze sniegu albo tak wykrzywilam kregoslup,ze dyski sie skrzywialy.Dzisiaj bardzo mnie bola plecy przy kazdym ruchu a nawet przy oddychaniu.Czy moge cos sobie pomoc,czy tylko czekac az samo przejdzie?
  • Trzy tygodnie temu, w trakcie rannego przeciągania się po przebudzeniu coś mocno chrupneło mi w łopatce. Bolała prawa łopatka. Coś jak nerwoból, jak zawianie lub jakbym żle spała. Ból promieniował do kręgosłupa szyjnego. W pierwszych dniach po zdarzeniu nie mogłam ruszyć głową, podnieść ręki do góry. Po kilku dniach ból zmalał, tak że mogę obracać głową, ruszać ręką. Ale nadal jest. Jak pochylam głowę w dół, też boli, coś jakby ciągnęło kręgosłup. Ból cały czas jest i przeszkadz...
  • qysiadł- i potwornie boli - co można zastosować- jakiś żel p bólowy ale działający expresem i nieszkodliwy dla dziecka maki karmiącej? help buu aż mam dreszcze, to chba zesztywnieniiowe sprawy bo raczej dysk mi nie wypadł al przed chwilą nie mogłam się wogóle ruszyć a to co zastosowałam działa przez godzinę czy pół i ból wraca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się