Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      elektryczny

elektryczny

(96 wyników)
    • poradźcie...muszę szybko zdecydować co lepsze i nie mam pojęcia ... wierzę w Wasze doświadczenia dzieki
    • Dowiedziałam się, że z powodu dużej odległości piecyka gazowego (umieszczony w łazience) od kuchni, przy zlewie musi być podłączony elektryczny ogrzewacz wody. Podobno wymuszenie podłączenia gazu wiązałoby się z dodatkowymi pozwoleniami. Czy to prawda? Czy mam walczyć o gaz w kuchni czy zostać przy ogrzewaniu elektrycznym? Jak wygląda użytkowanie takiego elektrycznego podgrzewacza wody, czy koszty są dużo większe niż gazu?
    • mam prośbę do tych , którzy mają płytę elektryczną kuchenną, chodzi mi o to jak sie sprawuje, czy to prawda, że trzeba miec specjelne garnki, jak się gotuje, z góry dziękuję
    • Poradźcie, jaką kuchenkę zainstalować w budowanym domu, gazową czy elektryczną, oprócz elektrycznego piekarnika. Która jest praktyczniejsza, jakie są wady i zalety obydwu rozwiązań? Macie jakieś doświadczenia?
    • musze kupic kuchenke elektryczna , nie za droga i nie mam zielonego pojecia która jest lepsza, energooszvczedna łatwa w utrzymaniu i w ogóle nie wiem na co zwrocić uwagę. Pomocy, prosze o pare rad!!!
    • Witam. Mam pytanie dotyczące ulgi remontowej - czy można odliczyc od podatku kuchenkę elektryczną wolnostojąca (w mieszkaniu, w którym nie ma gazu - TBSy). Pytam, bo jeśli można to szybko pojade kupic a jeśli nie to poczekam jeszcze 2 tyg. Pozdrawiam.
    • W trakcie planowanego remontu kuchni zamierzam zrezygnowac z gazu i zamontować płytę elektryczną. Mieszkanie znajduje się w bloku z lat 60, wszyscy sąsiedzi mają kuchenki gazowe. Dowiedziałam się jednak, że będę musiała wystąpić do STOEN-u o przyznanie dodatkowej mocy. Mam więc pytanie. Czy jest to konieczne w przypadku każdej płyty, a może są takie, które tego nie potrzebują, no i może ktoś wie, ile kosztuje to przyznanie mocy. Samą instalację zrobiłby mo tata, więc przyłączenie ...
    • Tak mnie dziś tknęło, że np.Olivier czy inni "kuchmistrze" w TiVi gotują na kuchniach gazowych, w którejś gazecie o mieszkaniach pokazywano kuchnię szefa kuchni z hotelu Sobieski - też ma kuchnię gazową Czy kuchnie elektryczne to moda, bezpieczeństwo i dbałość o estetykę wnętrz, a gotować powinno się na gazie?
    • mamy problem, nie wiemy czy kupic kuchenke gazowa czy elektryczna. slyszelismy rozne opinie ale nikt nie byl w stanie konkretnie opisac wad i zalet obu tych produktow. prosimy o pomoc!! z gory dzieki:)
    • Witam, zamierzam kupić kuchnię elektryczną ARISTON model HO 87 EF.1 IX wraz z płytą ceramiczną KBH 6024XX - czy warto? pzdr.
    • co jest praktyczniejsze i oczwiście ekonomiczniejsze-za porady z góry dziękuję
    • Co jest bardziej ekonomiczne? Jak wypada porównanie kosztów?
    • Zastanawiam się nad tym co lepiej zamontować w mojej nowej kuchni. Czy płytę elektryczną czy gazową? Do tej pory miałem gazową lecz denerwuje mnie jej czyszczenie. Czy elektryczne rzeczywiście są takie dobre i praktyczne? Czy trzeba do nich ciągnąć trzecią fazę? Ciekawy jestem czy są osoby, które żałują, że zdecydowały się na płytę elektryczną?
    • Witam wszystkich i proszę o radę. Stoimy przed decyzją zakupu kuchni i mamy dylemat czy kupić gazową na gaz z butli (bo niestety ale w naszej okolicy nie ma sieci gazowej), czy elektryczną. Co będzie tańsze w eksploatacji. Jedna butla 11 kg wystarcza na miesiąc i kosztuje ok 40 PLN. Czy ktoś wie jakie mogą być koszty energii przy eksploatowaniu kuchni elektrycznej?
    • Właśnie urządzam swoje pierwsze M. Stoję przed wyborem kuchnia gazowa czy elektryczna. Mieszkanko małe 30m - 1 pokój z aneksem kuchennym, będą mieszkać max2 osoby. Chodzi mi o koszty i wygodę użytkowania kuchni elektrycznych, bo co do gazowych to te opary itd. No oczywiście okap będzie obowiązkowo. Proszę o opinie.
    • te elektryczne sa ponoc lepsze, ale czy ekonomiczne...? juz sama nie wiem...
    • Mam pytanko czy ktoś się zastanawiał nad kosztami gotowania na płycie gazowej i elektrycznej, bo wprawdzie mam doprowadzony gaz do mieszkania ale się zastanawiam, bede wdzięczna za wszystkie sugestie i rady pozdrawiam Agata
    • Witam ! Proszę o radę - na co zwracać uwagę przy zakupie bojlera elektrycznego ? Bojler ma slużyć 4-osobowej rodzinie do ablucji wodnych i zmywania garów. Tzn jakieś specjalne parametry techniczne czy cóś inszego specjalnego? :-) Staruszek nam sie juz wysłużył i przyszła pora na nowy a wiem, że technik aposzła mocno do przodu więc chciałabym kupić coś porządnego. Z góry dziękuję i pozdrawiam - R.
    • Czy kupując osobno płytę gazową i piekarnik elektryczny mogę go również odliczyć od podatku bo przecież kupując "kuchenkę" odliczam całość. Czy może zależy to od tego jak wpisane jest w fakturze?
    • może ktoś poleci mi, proszę, jakiś tani ale niezawodny sprzęt do kuchni: zmywarka i kuchnia elektryczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się