-
prosze mi doradzić jaki kupic fotelik do forda focusa bez isofix 9-18 kg tak do 700 zł
-
Proszę o podpowiedź jaki najlepiej kupić fotelik z przedziału 15-36 kg, który będzie używany i w fordzie mondeo 98 r i w lanosie. Cena do 600 - 700 zł. Najlepiej aby można było rozłożyć go do spania i żeby była dobra, oddychająca tapicerka. Obecnie mamy chicco key i latem dziecko za każdym razem wyciągamy z mokrymi pleckami.
Córcia waży ok 16kg i ma 103 cm wzrostu (3 i pół roku)
-
poszukuję fotelik do forda fusiona z 2003 od 9-18 kg, co polecacie, dodam że często jeździmy w trasy...
-
jakie foteliki będą pasowały do
ford mondeo kombi II
chevrolet aveo sedan 2004
mają być dwa foteliki z grupy 15-36kg
4,5 i 5,5 lat.
-
Synek skonczy za 2 miesiace 3 lata, ale jest wysoki (prawie 100cm, tzn. raz wychodzi 99, raz 100, zalezy od wspolpracy mlodego:). Waga tez proporcjonalna do wzrostu - do tej pory troche ponad 16kg. Ale - wczoraj go zwazylam i waga pokazala 17kg. Obawiam sie, ze ma skok wagi, po ktorym nastapi skok wzrostu (tak ma) i osiagnie 18kg szybciej niz bym chciala.
Do tej pory jezdzi w besafe do 18kg, montowany tylem i mialam nadzieje, ze jeszcze dlugo pojezdzi:(
Naa razie fotelik bedzie montowany w ...
-
Jaki fotelik byłby najbezpieczniejszy do forda focusa rocznik 2004 hatchback. Cena do ok. 300 zł może być trochę powyżej. Proszę o podpowiedź.
-
Stoję przed wyborem fotelika samochodowego dla dziecka w przedziale 15-36 kg. Mam samochód Ford focus 2009 r. z isofixem. Dziecko ma 4,5 roku, szczupłe, ok 17 kg wagi 115 cm wzrostu. Dobrze byłoby aby miał rozkładane oparcie bo dość często jeździmy na większe odległości i synek często zasypia.
Polećcie coś proszę, podajcie jakieś modele które warto wziąść pod uwagę.
I czy w Krakowie możecie polecić jakiś sklep w którym ktoś może zakupiony fotelik prawidłowo zamontować, bo chciałbym mieć ...
-
rocznik 2006, bez isofix. Jakieś ryzyko, ze coś nie będzie pasować? na co zwrócić uwagę?
Ze względu na wózek (teutonia z adapterami do maxi cosi) w grę wchodzi maxi cosi cabrio lub pebble, izi sleep (czy te dwa ostatnie wchodzą w te same adaptery co cabrio? ) lub teutonia tario.
Co najlepiej?
-
Czeka nas zmiana fotelika na rozmiar wiekszy (9-18, lub 9-38) Synek ma 7 miesiecy, 8,5kg i 77cm i powoli robi mu sie ciasno w maxi cosi cabriofix. Glowka juz prawie mu wystaje,wiec obawiam sie za miesiac bedziemy musieli go przesadzic. Synek sporo jezdzi w samochodzie, w tym w dalekie trasy (10h). Szukam fotelika ktory bedzie wygodny i bedzie sie jak najbardziej rozkladal do spania. Zalezy mi jednak zeby byl na tyle spory, aby starczyl nam na dluzej.
Chcemy kupic fotelik montowany na pasy...
-
Witam, zastanawiam sie nad kupnem fotelika dla 4,5 latki. Nie mam sytsemu ISOFIX
Wstępne typy to:
1) ROMER KID ewentualnie KID PLUS (ale chyba w testach wypada gorzej),
2) Maxi-Cosi Rodi XP lub Rodi XR
DZIEKUJE ZA PORADY I SUGESTIE
-
z tego co się orientuję nie ma isofix, zamierzamy w najbliższym czasie zmienić
auto na bliżej nie określone , prawdopodobnie będzie już miało ten system ale
zanim to się stanie chcemy bezpiecznie jeździć z dzieckiem. Narazie korzystamy
z mało bezpiecznej "kołyski" Wkrótce wybieramy się na wakacje ale nie ruszymy
się z domu dopóki nie kupimy porządnego fotela. W które modele celować? Mąż
zastanawiał się nad Recaro, ja jednak nie jestem do końca przekonana...
-
Foteliki 0-18 lub 9- (dla rocznych blizniaków:))
Ma ktoś zamontowane? Jakie?
Jak z miejscem?
Chcemy montować na isofixie, który musimy sami dokręcić (zestaw zakupiony w ASO), bo nie było w standardzie. I spotkałam się z opinią (tu na forum), ze to "słaby" isofix i nie nadaje się do fotelików montowanych tyłem. Prawda to?
Dziękuje za pomoc:)