grzybice

(600 wyników)
  • Czy grzybica zawsze objawia się serowatym nalotem na wargach sromowych, pytam bo mam straszne pieczenie warg( nie swędzęnie tylko takie uczucie jakbym się poparzyła)i kwaśny zapach.Ale nie zauważyłam żadnych upławów.Najpierw myślałam ,że to uczulenie bo zmieniłam jakiś czas temu mydło do higieny intymnej, ale już od kilku dni wróciłam do Feminum i dalej piecze,a smarowanie Clotrimazolem nic nie pomaga.
  • Jestem w trakcie antybiotykoterapii - Taromentin 875mg + acidum clavulanicum, probiotyki również. Mam biały nalot na języku, dziwny - kwaskowaty posmak w ustach. Czy to może być grzybica żołądka i przewodu pokarmowego? Miała któraś z Was to samo?
  • kilkukrotnie leczylam grzybice-myslalam ze sie udalo. jak sie dzis okazalo niekoniecznie;(-rozpoczelam wspolzycie z nowym chlopakiem i tak sie zastanawiam czy juz moglam go zarazic jak myslicie
  • Postanowiłam napisać na forum, bo jestem u kresu wytrzymałości psychicznej. Kiedy byłam dzieckiem umierałam na ciężką grzybicę płuc, którą zaraziłam się w SANATORIUM!!!Wróciłam z niego w stanie ciężkim z dusznościami. W szpitalu wykonano mi bronchoskopię. Lekarze po zobaczeniu płuc byli zszokowani. Całe płuca miałam zaatakowane przez grzybicę. Nie widać było światła. Jeszcze 15minut i byłoby po mnie powiedziała ordynatorka, bo bym się udusiła. Niestety po półtoramiesięcznym lecz...
  • zdublowałam mój wątek ze "zdrowia", ale nie zauważyłam że jest "zdrowie kobiety" a zależy mi na odpowiedzi. witam. mam problem z upławami. najpierw było pieczenie itp więc myślę o nie znowu grzybica... dzwonie do lekarza a termin jest na połowę czerwca... dzisiaj doszło to plamienie brązowe, trudno powiedzieć czy jest podbarwione krwią czy nie. w tej chwili nie za bardzo mam pieniądze żeby iść prywatnie stąd moje pytanie czy to też objaw grzybicy czyli kupić cos bez recepty i jakoś przetrz...
  • Byłam u ginekologa i pierwsze co to pożaliłam się na infekcje na tle grzybiczym, która mnie dopadła. Strasznie swędzi mnie wejście do pochwy, a wydzielina jest Mętno-biała. Poza tym moja bielizna brzydko pachnie, a nawet zapach ten przechodzi przez spodnie.Pani doktor stwierdziła, że infekcja jest, ale rzekomo niewielka.Przepisała mi antybiotyki przeciwgrzybicze mycosyst i globulki pimafucin. Przykazała także leczyć partnera i on również łykał mycosyst. Leczyłam się globulkami 6 dni. ...
  • Cześć, zaczęło się od zwykłego zapalenia gardła, w środę dostałam antybiotyk AMOTAKS DIS, ale nic się nie polepszało, więc wczoraj pojechałam na dyżur. Tam przepisano mi nowy antybiotyk ZINOXX i NYSTATYNĘ do płukania gardła i połykania później. Było coraz gorzej na języku pojawił się biały nalot i w końcu wczoraj sama zdiagnozowałam chorobę. Dziś trafiłam do laryngologa na oddział, zbadał mnie i potwierdził,że to to. Przepisał KETOKONAZOL-lek przeciwgrzybiczny w tabletkach oraz lek robiony do...
  • Dziewczyny,może któraś z was przechodziła tę przypadłość i podpowie co mogę jeszcze zrobić,bo opadam już z sił. Miesiąc temu zaczął szczypać mnie język,po kilku dniach dotarłam do lekarza rodzinnego,zapisał Nystatynę i miało szybko przejść,niestety nie przeszło. Robiłam morfologię i wszystko w normie,nystatyna stosowana przez dwa tygodnie nic nie pomogła,oprócz tego płukałam Dentoseptem,smarowałam Aftinem,wit c i nic. W środę wybrałam się do innego lekarza,zapisał mi Flumycon,przez dwa dni...
  • mam pytanko cierpię bardzo często na grzybice a teraz mam wyjazd nad morze może macie jakieś sposoby aby nie dostać zakażenia jakieś globulki bez recepty żeby je brać 2 tygodnie albo jakiś płyn którym się podmywać lekarz mi nie chce przepisać żadnych globulek na recepte bo narazie nic mi nie dolega idiota
  • Czesc, mialam ostatni problemy z infekcją, lekarz podejrzewal rzęsistka i dostalam dużą dawkę antybiotykow: Augmentin i Metronidazol. Lekarz zapisal mi tez Lactovaginal i kazal PO zakonczonych antybiotykach stosowac ten lactovaginal abym nie dostala grzybicy. Jednak juz po 2 dniach stosowania antybiotykow z przerazeniem zauwazylam, ze to cholerstwo mnie dopadlo. Wtedy ktos na tym forum poradzil zebym kupila Lacibios Feminabo mozna to stosowac razem z zntybiotykiem. No i rzeczywiscie si...
  • Witam. Moim problemem jest grzybica pochwy. Czy sa jakies srodki do leczenia dostepne bez recepty? Da rade pozbyc sie tego jakos bez wizyty u ginekologa? Pomóżcie... :(
  • witam,jestem w 6 tygodniu ciazy i dopadła mnie grzybica .Mam upławy takie żółtawe z grudkami też żółtymi,zapach też sie troche zmienił,ale co dziwne nic mnie nie piecze ani nie swędzi.Mój lekarz przyjmuje dopiero za 4 dni no i do tego czasu nie wiem co mam robic.Czy są jakieś lekarstwa żeby do wizyty załagodzic te upławy? Boję się że stanie się coś didzi:(
  • ą? jeśli tak to czym ją wyleczyłyście bo ja stosuje maści, kremy, pudry, tabletki i jedne liszaje znikają a pojawiają sie nowe,proszę o pomoc
  • Cześć ; ) Mam problem, a właściwie pytanie. Jestem już w czwartym dniu białej tabletki YAZ. Dopiero dwa czy trzy dni temu po stosowaniu leku Vagical minęły mi objawy infekcji. Od paru dni za to bolą mnie plecy, brzuch, ostatnio nawet okolice nerek i żeber tak jak zwykle przed miesiączką. Od wczoraj mam jeszcze lekko "napęczniały" brzuch. Dodatkowo czuje się osłabiona jak przed miesiączką ale ona nie przychodzi. Czy przyczyną - na razie- lekkiego przesunięcia może być ta infekcja grzyb...
  • Witam. Czy grzybicą można zarazić się od faceta? Mój stały partner nie ma żadnych objawów, twierdzi że nic mu nie dolega. Mam 28 lat nigdy nie miałam problemów ginekologicznych ale po ostatnim stosunku z moim partnerem dostałam okropnego pieczenia w okolicach intymnych, w ciągu kilku dni stało się to nie do wytrzymania a obecnie pojawił się biały nalot co wygląda jak pleść ... Zaczęłam stosować Clotrimazolum, podmywać się kefirem i Tantum Rose i z kolei po nich pojawiło się okropne zacz...
  • poszukuje ginekologa ktory skutecznie wyleczyl kogos z grzybicy
  • czy ktoś z was spotkał się z taką opinią, że grzybica nie jest szkodliwa. Miałam robiony posiew, który wypadł dobrze - natomiast objawy typu pieczenie i dziwne upławy nadal odczuwam. Moja pani doktor powiedziała, że jestem zdrowa a grzybów to nawet w ciąży nie powinno się leczyć, że niby nikogo nie zarażam i nie są one szkodliwe dla organizmu. Ale w końcu zapisała mi jakieś leki i stwierdziła, że gdyby to nawracało to można brać fluconazole jedną tabletkę tygodniowo i będzie dobrze. Co ...
  • Prawdopodobnie mam kolejny nawrót grzybicy, czy choroba może opóznic miesiaczkę? Niedawno odstawiłam tabletki antykoncepcyjne- lekarz tak zadecydował w związku z grzybicą. Kochałam się z moim chłopakiem, w prezerwatywie, w okolicy dni płodnych. Zaczynam się obawiać. Okres miałam nieregularnie- w okolicy 26-30 dni. Minąl juz 28 dzień cyklu, więc zaczynam się niepokoić. Czy miesiączka może sie spózniac z powodu nawrotu grzybicy? Nie mam już leków, więc aktualnie się nie leczę na grz...
  • Mam pytanie odnosnie leku Albothyl, ktory stosowalam z polecenia ginekologa na lekki stan zapalny stwierdzony w wyniku badania cytologicznego. Przed i w trakcie stosowania leku nie mialam zadnych niepokojacych objawow. Po zuzyciu 4 globulek dostalam okres i zaprzestalam stosowania leku. Zaraz po skonczonej miesiaczce zaczelo sie nasilajace sie swedzenie i pieczenie w pochwie przypominajace grzybice chociaz nie zauwazam charakterystycznego serowego nalotu. Czy mozliwe jest aby te...
  • Witam wszystkich. Mam skłonnośc do grzybicy i zakażeń bakteryjnych pochwy i jednocześnie uwielbiam pływać. Niestety po każdej wizycie na basenie robi mi sie jesień średniowiecza - pieczenie, suchość, nici z seksu...Tak sobie pomyślałam, żeby po pływaniu smarować się klotrimazolem, zeby tą badziewną grzybicę wybić w zarodku - czy to dobry pomysł, czy też wiecej złego niż dobrego? Jak myślicie? Nie jest to może sprawa życia i smierci, ale będę wdzięczna za życzliwe odpowiedzi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się