Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      grzybice

grzybice

(16 wyników)
    • doradzćie co robić jestem w 20tc od początku walcze z marnym skutkiem z powracającą grzybicą zaczyna się zawsze tak samo od pieczenia i swedzenia narzadów zewnętrznych i potem przechodzi dalej za kazdym razem antybiotyk przynosi ulge ale kilka dni po jego ukończeniu historia zaczyna sie od początku :(( próbowałam jogurtu lacovaginalu podmywam się szarym mydlem lub lactacydem bielizna tylko bawełniania unikam słodyczy pije sok zurawinowy i nic ręce mi opadają do ziemi :(( moze jest jaka...
    • Pierwszy raz zwracam się do Was o pomoc ale jestem już bardzo zdesperowana. W zeszłym roku po antybiotykoterapii nabawiłam się grzybicy pochwy. Zostałam wyleczona ale to cholerstwo po pól roku wróciło. Znowu leczenie tym razem dłuższe, 3miesiace spokoju i znowu wróciło po okresie. Postanowiłam wiec skorzystać z pomocy homeopatki, która leczy nasze dzieci. Zrobiłam posiew wyszły grzyby candida albicans, żadnych bakterii. Oprócz tego zrobiłam posiew kału w dobrym laboratorium i nie wyszły mi ...
    • Od dłuższego czasu borykam się z takimi przypadłościami w obu uszach, leczenie rozmaitymi maśćmi z antybiotykiem nie pomogło, może ktoś mógłby podpowiedzieć jak to zwalczyć w sposób mniej konwencjonalny.
    • jest taka prosba wiec napisze! mialam drozdzyce pochwy w miesiacu miodowym polaczona z ostrym zapaleniem pecherza. lekarz zalecil mi neomycyne i oslonowo candida albicans 5 CH dwa razy dziennie po kulke. POMOGŁO ! dzieki homeopatii antybiotyk nie spowodowal zadnego uszczerbku na moim zdrowiu ! to mnie przekonalo do dalszego jej stosowania ! jeszcze jedno odnosci drozdzycy- beba napisala ze trzeba soda alkalizowac. mi lekarz kazal sola ale nie wiem czy jest jakas roznica (3 lyz...
    • witam, mam grzybice ogolnoustrojowa i bralam homeopatyk na candide albicans. Juz po pierwszej dawce zauwazylam, ze jestem szczesliwa bez powodu i ten stan poprawy psychicznej trwal do 10 dnia .....W tym czasie jednak mialam silne nawroty choroby w okolocach gardla, nosa i zatok. Po 10 dniach jednak dopadly mnie hustawki nastrojow , ktore od czasu do czasu sie pojawiaja..... Bol gardla zanikl juz okolo 14 dnia homeopatii Ale okolo 3 tygodnia leczenia pojawily sie problemy z pochwa i...
    • Czy jak już znajdę homeopatę.....i on jakimś cudem zdiagnozuje moje dziecko i jeszcze większym cudem dobierze lek konstytucyjny to: jeśli przyczyną jest grzybice przewodu pokarmowego(mam takie domysły...) to wystarczy dobrze dobrany jeden lek konstytucyjny???Proszę znawców o opinię......
    • Witam wszystkich, co mam zrobić z tą grzybicą? Jestem w 38 tyg., został mi może tydzień, może 2 -nigdy niewiadomo. Przez całą ciążę próbowałam zwalczyć ten problem homeopatycznie - miałam kurację przeciwgrzybiczą (dużo różnych leków - Citrokehl, Nigersan, Latensin, czopki Exmykehl, chyba jeszcze coś, nie pamiętam już). Raz na jakiś czas lek konsty Natr.Mur.200 CH. Ostatnio przez ok.3 mies. Albicansan + Pefrakehl + czopki Exmykehl(1 opak.) Poród się zbliża, a poprawy nie ma. Lek...
    • czy można to stosować przy grzybicy pochwy? Jesli tak to w jakich ilosciach - mam albo 9 albo 15ch. Dziękuję
    • Od paru lat mam ciągłe nawroty grzybicy miejsc intymnych, niedawno ktoś mi polecił lek homeopatyczny Monilia Albicans i nie mam pojęcia jak go dawkowac moj Ginekolog nie ma o tym zielonego pojecia ... :( Nie stać mnie na wizte u homeopaty a dośc mam już łykania fluconazolu co miesiąc albo dwa Jeżeli ktoś się na tym zna bardzo prosze o POMOC
    • Hej! Mam pytanko - jestem w 25 tygodniu ciazy, czuje sie świetnie, nic mi nie dolega oprócz grzybów. jestem szczupłą blondi, moja konstytucja to natrium muriaticum. Mam placki swędzące gdzieniegdzie na ciałku, które się nieznacznie łuszcza - są suche. wydzielina biaława o lepkiej NIE serowatej konsystencji, ale kwaśny zapach. Nic mnie nie swędzi "na dole" ale lekaż kazal wcierać clotrimazolum i flukonazol dał od razu. Ja mam glowę na karku i ladnie potakiwalam ale oczywiście nie zażywam ...
    • Jestem jedną z tych kobiet, które od lat zmagają się z nawracającymi grzybicami pochwy. Ostatnio zainteresowałam się homeopatią - w najbliższym czasie mam zamiar spróbować leczyć się pod okiem homeopaty. Póki co trwają jego poszukiwania:) Problem jednak w tym, że od 4 dni mam znowu nawrót choroby połączony dodtkowo najwyraźniej z jakąś okropną reakcą alergiczną. Odczuwam bardzo uciążliwe swędzenie, pieczenie; skóra jest bardzo podrażniona. Przez pierwsze dwa dni zaobserwowałam białą w...
    • Witam. Mam pytanie:czy ktoś zetknął się z homeopatycznym leczeniem przewlekłego zapalenia pochwy wywołanym grzybicą? Czy takie leczenie może okazać się skuteczne? Proszę o Wasze zdanie. Z pozdrowieniem.
    • Może mi ktoś powiedzieć? ;-)
    • Moj kilkuletni synek ma od 6m-cy plesniawki.Byl leczony:Nystatyna,Flumycone,gencjana,aphtinem,serbrem koloidalnym.Bez skutku.Czy znacie jakis skuteczny preparat na wyjatkowo zlosliwe plesniawki?
    • Witajcie Mam pytanko. Robiłam posiew z pochwy, wyszedł Staphylococcus aureus, nie mam prawie zadnych objawow, lekki stan zapalny, biorę Gynalgin, wyczytałam o homeopatii: staphylococcinum 9 CH 3*dziennie i belladonna 9 CH 2* dziennie. Jak długo to brać? Nie chcę brać antybiotyków. Belladonna na co jest? Lekarz twierdzi żeby to zostawić bo jestem nosicielem, często tak bywa, dodam, że 3 miesiące temu urodziłam w 23 tc, niestety nie udało się, infekcja wewnątrzmaciczna zniszczyła ...
    • Niestety musiałam wziąć flukonazol na grzybicę pochwy. Byłam u homeopaty dostałam Sepie najpierw 30, potem 1000, ale oprócz lepszego samopoczucia i możliwości zaśnięcia w dzień z czym miałam kłopot, nie poprawiła się grzybica. Wzięłam preparaty Sanum Pefrakhel i Czopki Exmykhel, ale też nie było poprawy, a więc wziełam flukonazol. Jesetm na diecie przeciwgrzybicznej. W poniedziałek skończyłam brac antybiotyk, aplikuje sobie laktovaginal, podmywam się jogurtem i zastanawiam się, cz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się