Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      grzybice

grzybice

(40 wyników)
    • witam temat jest ciagle wałkowany ale ja już nie wiem co robic dlatego prosze o wasze doswiadczenie. jestem na protokole Buhnera od ok.1,5 m,od 1,5 tyg biore nalewke z żenszenia i zaczyna sie poprawa z depresją i atakami paniki,ale caly czas walcze z grzybem. pije od 2 tyg nalewke z ogórków i czosnku ,nystatyna i od 1m kwas kaprylowy,i inne zalecane na grzyba przez Buhnera .Ale to niewiele daje -język obłożony .przelewanie,bóle jelit,kaszel,duszności,nie moge wziąc pełnego oddechu,bóle ud,...
    • Witajcie, chciałabym zapytać o Wasze doświadczenie z walką z grzybem. Jakie mieliście OBJAWY. Jakie badania wykonaliście, by potwierdzić grzyba? Czy wynik potwierdził grzybicę? Czym leczyliście? Czy leczenie było skuteczne? Jak długo trwało? Moja córeczka 4,5 letnia ma obłożony język, czasem bezowy, czasem brązowy. Trzy wymazy i badanie kału ujemne. Na race zrobiło jej się skupisko krostek czerwonych, suchych. Potem zbladły. Traktujemy je clotrimazolem i jakby pomagało. Na pupie ...
    • Czy ktoś ma pojęcie czy maltitol również jest grzybotwórczy? Na zachodze większość produktów dla cukrzyków jest robiona na bazie maltitolu u nas są dostępne cukierki, syropy, czekolady - jest o połowę mniej kaloryczny, ale nigdzie nie odnalazłam informacje na temat tego czy moze wpływać na rozwój candidy. Maltitol nie bierze w pełni udziału w energetycznej przemianie materii. Reakcje, jakim ulega w organizmie, umożliwiają jego spożywanie przez chorych na cukrzycę, gdyż jest wolniej wchła...
    • zastanawiam sie czy grzybica przewodu pokarmowego moze dawac podobne objawy do boreliozy wiem ze nie mam grzyba we krwi ( posiew), ale wiem tez ze mam grzyba ( candida) na jezyku i najprawdopodobniej w przewodzie pokarmowym nie wiem czy grzybica przewodu pokarmowego moze dawac podobne objawy do boreli, w FAQ wyczytałem ze grzybica układowa daje takie objawy ale czy sama grzybica p.pokarmowego??
    • Witam Jestem właśnie w trakcie czytania książki lekarza który zajmuje się leczeniem zakażeń candida.Poleca wiele preparatów o których czytałam już na tym forum.Mam pytanie czy bierzecie je podczass antybiotykoterapi czy w trakcie jakiś przerw?? Sa to : Detox firmy Vision, Pau'd Arco firmy Starlife, Candidia clear firmy NOW,Paraprotex firmy Calivita oraz cynk (chelat)selen (chelat) chrom organiczny, magnez zjonizowany A jak radzicie sobie z nudnościami po antybiotykach? Ja zaczełam dopiero k...
    • grzybica(21)

Proszę o pomoc doświadczonych zjadaczy abxów. Czasem piszecie "Jem to i to i jest ok, ale inny organizm zaraz zareaguje grzybicą". Oczywiście znam dietę i ją przestrzegam, ale jak rozpoznajecie, że to coś konkretnego Wam nie służy (np. mleko, pomidory, chleb czysto żytni na zakwasie). Jakie macie objawy i w jakim mniej więcej czasie od zjedzenia podejrzanego składnika? Czy wtedy od razu sięgacie po Nystatynę? Wiem, że Fluconazol jest juz na cięższe przypadki, ale które to te cięzkie? A wtedy ...
    • Witam, od miesiąca przyjmuje abx, przeszłam na diete, wykluczyłam wszystkie cukry, biala make drożdze itp. Mam biały język, od lat więc martwiłam się, ze po mimo ostrej diety mam grzybice, dopiero dziś moj lekarz uświadomił mnie, że u mnie biały jezyk jest od złuszczającego się naskórka a nie świadczy o grzybicy. Więc pytam :) co w takim razie bedzie o niej świadczyło?;)
    • Witam. Po raz któryś spotykam się z opinia lekarza, który twierdzi, że jeśli są stosowane takie dawki abx, to ta dieta nie pomoże za bardzo... Jedyne co, to trochę zahamuje rozrost grzyba, ale on już będzie a wyjście z grzybicy prawie w każdym przypadku jest bardzo trudne a czasem wręcz niemożliwe. Domyślam się, że ja sam mam już grzybicę, ale mój organizm JESZCZE sobie z tym radzi. Te opinie są takie, że przy tych dawkach abx i braniu nawet osłonowych leków to 99% szansa na grzyba, który ...
    • Jestem na antybiotykach od tygodnia stosuje w miare możliwości diete,biore probiotyki paraprotex.czuje czasem taki ucisk pod mostkiem w okolicach brzucha,kłócia lewej nerki a m swoim narządzie płciowym juz nie wspomnę,wszystko pokryte czerwono białym nalotem szczypie i swedzi co dalej robic?kontynuować leczenie?
    • Jak wielu z was wie, te dwie choroby sa nieco do siebie podobne. Objawy grzybicy sa wymienione tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=20831230&a=22755235
    • Słuchajcie jak to jest z tą nystatyną, ja biore abx czwarty miesiąc i wyszedł mi w kale słaby rozrost candidy. Dostałem od lekarza oczywiście recepte na nestatyne ale widze że na ulotce napisane by nie stosować w przypadku grzybicy ustrojowej. Nie wiem czy brać bo nie wiem co oznacza to przeciwskazanie. Przecież nie jestem w stanie ztwierdzić czy nie mam już candidy ustrojowej. Kiedyś miałem różne przygody układem pokarmowym i nie wiem jak to naprawde wygląda. Poradźcie coś, czy...
    • Mam zamiar od jutra albo od poniedzialku zaczac wlewy z biotraksonu 2g na dobe.Do tego Tini 15dni po 2 tabletki,i azitox.Tylko obawiam sie ze grzyb zje juz mnie w calosci,obecnie jem juz ponad dwa miesiace flukonazol w dawce 200mg na dobe,oczywiscie dieta i probiotyk codziennie.Grzyb jednak nie chce odpuscic,pojawilo sie okropne zmeczenie,zamazane widzenie,trzeszczenie brzucha normalnie czuje jakby mi sie czasem urywal,bole miesni no i najgorsze uczucie z zemdleje i olbrzymie fa...
    • witam, czy ktoś stosował kurację J.Słoneckiego? Moja mama ma boreliozę i zaczęły się problemy z grzybem;( poza leczeniem farmakologicznym dobre są kiszonki (wg. jednej szkoły) natomiast metoda J.Słoneckiego każe je wykluczyć;/ Oszaleć można z tymi sprzecznymi informacjami. Jakie są Wasze doświadczenia w tym względzie? pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco mimo dołującej pogody Monika
    • Bardzo proszę o pomoc przed dwa miesiące brałam duomox po 4g dziennie i oczywiście probiotyki, tydzień temu skończyłam zażywać, dietę stosowałam tzn. chlebek żytni, zero cukrów, owoców. dobrze się czuje i nie czuje że mam grzyba a po skonczeniu antybiotyków zrobiłam badania na grzyby czyli wymaz z języka i badanie kału i okazało się że grzybek jest ;-((((, jestem załamana bo dość że jestem w ciąży i miałam nadzieje że w końcu będę normalnie jadła, to teraz nie wiem jak pozbyć się grzyba...
    • Wracam do lecznia po przeleczeniu grzybicy. Raczej grzybicę nadal mam ale objawy boreliozy są gorsze wiec nie che dłuzej czekać. Po tetracyklinie mam takie mdłości, ze nie mogę jeść a organizm słabnie czy można zamiast posiłku pic nutridrinki www.nutricia.com.pl/zywienie_produkty_marki.php?brand=ECN&grupa=DOUSTNE&utm_source=netsprint&utm_medium=cpc&utm_campa ign=Nutridrink
    • Byłem u doktora Andrzeja Janus w Zduńkiej Woli na badaniu aparatem Mora plus w kierunku psaożytów i grzybów. Badanie potwierdziło lamblie pomimo kilku miesięcy Tinidazolu, jakieś wirusy i borelioze w układzie nerwowym o słabym sygnale. Co jednak jest najgorsze badanie wykazało obecność kilku gatunków Candida w układzie obwodowym, jelicie cienkim i mózgu (grzybica układowa). Doktor powiedział że leczenie candidy nie ma sensu jeśli nie przerwe brania abx. Generalnie doktor Janus t...
    • Ponieważ widzę u mnie znaczną poprawę od kiedy wzięłam się za leczenie ew. grzyba (candidia clear, chlorella, więcej probiotyków i lepsza dieta) dotarło do mnie że być może część winy za bardzo złe samopoczucie ponosi jednak grzybek. Przeczytałam w kilku miejscach że jeśli w rodzinie jest ktoś z grzybem to powinno się przeleczyć całą rodzinę. Męża koniecznie - mam dla niego trochę leków, zaczynam dawać mu candidię clear. Ale z moimi dziećmi coś nie tak - mała robi brzydkie kupki, starsz...
    • Prosze pomozcie!!! Mam 2 bakterie Echerichia coli w gardle i w moczu i Proteus mirabili ,te bakterie sa juz dlugo. W posiwach wyszly 10^5,ale ja ich nie lecze byc moze ze zwiekszyly sie ,coraz gorzej sie czuje!!! Mam tez grzybice,bardzo duza wszedzie. Jestem bardzo oslabiona,chudne coraz bardziej ,wszystko mnie boli goraczkuje. Zagubilam sie z dieta. Zaczelam stosowac diete grzybicza ,Brokula gotowana,bialko jajka ,czasem kawalek miesa z indyka ,wszystko gotowane. Poza tym surowki ...
    • przez ostatnie 2 tygodnie w nocy doslownie zalewa mniew pot. czy to objaw bb, grzybicy czy jeszcze czego innego? Dodam ze czuje wlasciwie jestem juz bezobjawowa wiec skad ten pot?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się