hcg

(30 wyników)
  • Witam . Jestem w ciąży z moich obliczeń był by to 3-4 tydz , lekarz obliczył iż jest to 5-6 ale nie o to chodzi , w piątek zrobiłąm sobie beta hcg bo tak mi poleciła doktor wyszło 128,56 'powtórzyłam badanie w poniedziałek wyszło mi 28,71 a więc żle ginekolog powiedziała mi przez tel. że nic z tej ciąży nie będzie. Dzisiaj jet środa i nic się nie dzieje , sama już nie wiem co robić ?na co czekać?na poronienie ?
  • Witam serdecznie, Mam problem z przyrostem beta hcg, mianowicie podchodziłam do ivitro, Pobranie komórek mialam po 21.07, transfer w stadium blastocysty 2AB i jednej powyżej 8A w dniu 26.07. W dniu 6.08,2012r beta 117.87mIU/ml, w dniu 13.08 wynik 1295mIU/ml. W dniu 14.08 w badaniu USG jeden pęcherzyk ciążowy wielkość 4,5mm. W dniu dzisiejszym 21.08 beta hcg 2813 mIU/ml. Czy te przyrosty nie są za niskie?
  • czy beta hcg wykonane w dzień przewidywanej miesiączki( cykle 24 dniowe), a 12 dni po stosunku da wynik wiarygodny?. Jeszcze nie wiem jaki on jest( wynik wieczorem), ale dzisiejszy test sikany był negatywny ?
  • mam pytanie: czy w organizmie nieciężarnej kobiety jest jakieś niewielkie stężenie hormonu beta hcg? robiłam test z krwi beta hcg- wyszło 1,2 > teoretycznie oznacza brak ciąży a czy nie powinno być tak, iż jeżeli nie jestem w ciąży to stężenie- 0. Przyznam, że boję się, że jestem w ciąży. ( test robiony 24 dni po stosunku, natomiast nie wiem ile czasu od zapłodnienia> czy mozliwe, że wykonany za wczesnie?) i pytanie nr 2: 3 dni przed spodziewaną miesiączką pojawiło mi się d...
  • Proszę pomóżcie w interpretacji... Spóźnia mi się okres. Dziś jest 36 dc. Normalnie cykle 28-32. Testy "sikane w 30, 32 i 34 dc negatywne. Wczoraj 35 dc beta hcg 1,18. (kilka miesięcy temu w innych okolicznościach robiłam betę i wychodziła <1). W 24 dc był stosunek z prezerwatywą. Pytanie - czy beta w 35 dc 1,18 (11 dni od stosunku, z prezerwatywą) jest wiarygodna? Czy jest możliwość ciąży i porównując do starego wyniku oznacza, że ta beta rośnie?
  • czy beta robione w 4 dniu spodziewanej miesiaczki wynosi <0,110 to moze tak byc ,że nie wykrył jeszcze ewentualnej ciąż??
  • hej dziewczyny, jeśli zrobilam bete 10 dni po terminie miesiączki (beta negatyw), a ostatni stosunek miał miejsce właśnie w dniu spodziewanej miesiączki to czy wynik jest wiarygodny?
  • wyglada to tak: HCG wolna podjednostka beta < 2,00 nastepnie podane sa zakresy dla tygodni ciazy: 6-7 tydzien 30-45, 7-8 tydzien 45-70, 8-9 tydzien 70-95 itd. czy dobrze rozumiem ze oznacza to brak ciazy? wybaczcie zapewne irracjonalne pytanie, ale z tego wszystkiego nie jestem w stanie myslec logicznie..
  • Witam, 24 czerwaca wyladowalam z przeziebieniem u lekarza, przed podaniem antybiotyku zlecono wykonanie testu na beta hcg. Nastepnego dnia mialam telefon z informacja ze mam na poziomie 14 wiec jestem w ok. 2 tyg ciazy i mam sie zjawic u ginekologa. Ginekolog zlecil kolejne badanie beta hcg... po 3 dniach od 1badanie poziom byl ponizej 1. Czyli brak ciazy. Wrocilam do internisty po antybiotyk ale uslyszalam ze konsultowal wynik z ginekologiem i uwazaja ze w ciagu 3dni nie moze tak ra...
  • po 14 dniach od stosunku zrobiłam badanie beta hcg jego wynik to <0,1 czyli brak ciąży.. jednak od tygodnia utrzymuje mi się temperatura powyzej 37 stopni i odczuwam podobne dolegliwości jak w czasie miesiączki (lekkie kłucie w okolicach jajników, bol piersi) mimo że pozostały do niej jeszcze 2 tygodnie..czy test beta należałoby powtórzyć a jesli tak to kiedy otrzymam wiarygodny wynik..
  • Mam pytanko. Mianowicie ile kosztuje badanie b-hcg? Pytam dlatego że lekarz do którego chodzę powiedział że ok 20 zł, oczywiście byłam prywatnie, nasuwa mi sie następne pytanie, czy gdybym miała skierowanie na to badanie od lekarza rodzinnego musiałabym za nie płacić? Jeszcze nigdy nie robiłam takiego badania więc nie wiem, proszę o szybką odpowiedz jutro jadę na takie badanie. Z góry dziekuję.
  • keidy mozna zrobic bete, jesli stosunek tydzien przed owulacja mial meijsce?
  • Witam Forumowiczki mam pytanie dotyczące poziomu Beta hcg - czy możliwe jest że jego poziom spada? i czy to w porządku? w 10 tygodniu robiłam tes na beta hcg i wyszedł poziom 69312mlU/ml. teraz jestem w 19 tygodniu i poziom tego hormonu wyszedł 6692 mlU/ml? Niby ten wynik odpowiada tygodniowi ciąży ( podano mi normę dla 19 tygodnia 5879-55183) ale czy taki spadek jest normalny? Od początku miałam ciążę z przebojami i strasznie się teraz martwię a mój gin już wyjechał na święta ...
  • chcialam zapytac czy na wynik badania beta hcg moze miec wplyw stan zapalny oraganizmu? mam tu na mysli przewlekla angine. wynik wyszedł <0.10 wiec wskazywalby brak ciaży(przyjmujac teoretycznie ze moglby mijac 5 tydzien ciazy), ale okresu brak. i tu drugie moje pytanie czy antybiotyki moga opoznic okres?
  • Czy któraś z was miała niski poziom tego hormonu na początku ciąży (wtedy powinien być dość wysoki)? Lekarz powiedział, że nie da się go podwyższyć farmakologicznie... Martwię się o ciążę :( -- www.noworodek.bobasy.pl
  • Kobitki, proszę o pomoc bo pierwszy raz robiłam to badanie. Wynik wyszedł 0.368 IU/L (przy normach do 10). Ten wynik jest ujemny i oznacza brak ciąży? Dodam, że badanie zostało wykonane po odpowiednim upływie czasu. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
  • Czy takie badanie 14 dni po stosunku daje wiarygodny wynik? proszę o szybką odpowiedź
  • Mam prosbę, zrobilam 2 testy ciazowe, jeden dosc niewyrazny(raczej na tak ala bledziuchna druga kreseczka takze nie wiem) drugi negatywny, jestem juz 4-5 dni po miesiaczce, czuje jakbym byla w ciazy..( chyba nudnosci, sennosc, pobolewanie dołu brzucha, bolesnosc piersi, no i po deligliwosciach jakbym czula ze przeszlam okres ale bez miesiaczki),a z drugiej strony ten negat wynik testu... dlatego pomyslalam zeby isc na test krwi, bo ta niepewnosc mnie zzera...Nie wiecie czy mozna t...
  • 20 dni temu poronilam swoja pierwsza ciaze. Przyczyna poronienia byla seria zdjec rentgenowskich zrobionych we wczesnej ciazy - niestety doprowadzily do obumarcia zarodka. Wynik beta HCG zrobionego w 20 dniu to 101. O czym moze on swiadczyc? Czy sa jakies normy do kiedy moze byc wyzszy niz 5 jednostek? Mam zlecone badanie kontrolne po 7 dniach, ale strasznie sie boje - naczytalam sie o komplikacjach, ktore moga sie objawiac podwyzszonym bHCG wlacznie z nowotworami i teraz jestem c...
  • mam pytanie na początku miesiąca był sex bez zabezpieczenia 2 razy .20 zrobiłam test z krwi mam wynik 2.25 co otym sądzicie?
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się