hcg

(80 wyników)
  • Dziewczyny mój lekarz jest na urlopie a nie mogę znaleźć nigdzie wiarygodnej informacji na w/w temat. Czy podanie 5 dniowej blastocysty może spowodować wyższe stężenie beta hcg niż w przypadku 2 czy 3 dniowych zarodków? Jak byście były na dniach na wizycie u swojego ginekologa to poodpytajcie proszę jak to jest, a może któraś wie coś na ten temat? I czy takie dojrzałe blastocysty mogą się jeszcze podzielić dodatkkowo...
  • Witam , zrobiłam ostatnio test ciązowy wyszedł pozytywnie , poszłam do lekarza nic nie widział skierował mnie na badanie beta hcg - wyszło we wtorek tj .16.10 791.10 po dwóch dniach powtórzyłam wyszło 691,30 :( (wynik z wczoraj ) - wynik z dzis 683,10 czyli spada :( Nie mam ani krwawienia ani nic , biorę duphaston - bardzo sie martwie bo najorawdopodobniej niestety tej ciąży nie da sie uratować bo z tego co wiem nie ma szans aby betahcg spadała :( Dopiero w środę mam wizytę a w poniedziałek o...
  • Dziewczyny, jestem w 28 dc i 14 dni po zastrzyku ovitrelle. dziś zrobiłam badania i wyszło hcg - 57,3 a progesteron - 27,14. w poprzednim cyklu miałam ciąże biochemiczną (hcg ok. 20), obawiam się, że tym razem jest to również ciąża biochemiczna. czy myślicie, że przy tak niskim hcg jest szansa na normalną ciążę?
  • Witajcie Kochane, Ogromnie potrzebuję Waszej pomocy i wsparcia! 29 czerwca miałam transfer dwóch embrionów: 2- i 4-komórkowego. W poniedziałek był 10 dpt i coś mnie podkusiło żeby zrobić beta hcg. Czytałam tu na forum, że niektóre z Was miały już w tym dniu wspaniałe wyniki. Mój wynosił 1,7. Cóż zawsze to lepiej niż "0". Rozmawiałam z moją lekarką i zdecydowałyśmy o kolejnym teście w 12 dpt. Czyli dziś. Wynik wynosi 2,6. Zgodnie z tym co piszą przyrost powinien po 48 h wynosić ok. 66% i ...
  • hcg(6)

Cześć Dzoewczyny, Walczymy z mężem już 4 lata, po drodze miałam jedno poronienie. 2 lata wizyt w Novum, wszystkie wyniki moje i męża w normie. Nie ma co leczyć. 3 inseminacje nieudane. I nagle dzisiaj rano zobaczyłam 2 kreski ( cykl bez żadnych wspomagaczy, naturalny ). Poleciałam zrobić badanie HCG z krwi ( nie beta HCG tylko HCG ). I wyszło 49. Wydaje mi się ze to jakoś mało. Jutro lecę na drugie HCG zobaczyć czy rośnie. Czy któraś z was się orientuje czy taki wynik jest ok ? ...
  • beta hcg(12)

Tydzień temu powinnam dostać okresu. Moje starania trwają już 2 lata więc nie nakręcałam się bo już wiele razy "czułam" że jestem w ciąży a oczywiście nie byłam. Dziś wieczorem tak na wszelki wypadek zrobiłam test i wyszła mi 2 kreska bledsza od tej pierwszej ale wcale nie bardzo bladziutka. Zszokowałam się z lekka ale nie chcę się już cieszyć żeby się nie rozczarować. Myślę aby jutro rano polecieć na betę hcg tylko zastanawiam się czy wystarczy ją zrobić raz czy po kilku dniach trzeba powtór...
  • W 10 dc dostałam zastrzyk Pregnyl, pęcherzyki pękły w 12dc(potwierdzone przez lekarza na monitoringu) i orzywiście było przytulanko. w 27dc zrobiłam beta hcg i wynik jest 7,24mIu/ml. Czy jestem w ciąży czy to Pregnyl zawyżył mi betę?
  • Dziewczyny, wiem, zę może panikuje, ale ja tak mam. Moje ostatnie hcg nie przyrosło tak ładnie jak poprzednie, boje się. pdam wam poszczególne wartości: 12dpt- 530 13dpt-900 18dpt-2700 25dpt-13000 34dpt-44000 Podzielcie sie swoimi doświadczeniami, proszę...
  • Dziewczyny błagam pomóżcie. Dziś 40 dzień cyklu.W 36 dniu robiłam hcg, poniżej 1.Załamałam się.Mam PCO.W tym cyklu miałam wywoływaną owulację, potem inseminację. Według lekarza na 100% doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia.Mam dużą niedomogę lutealną 2 fazy i co 3-ci dzień biorę 2 ampułki kaprogestu ,a w pozostałe dni luteinę.Więc co się dzieje? Lekarka była pewna ,że tym razem to pewnie wina prolaktynt, ale nie bo robiłam teraz wyniki i są idealne.Błona macicy jest gruba, co pon...
  • --
  • witajcie, dziś jest mój 15 dpt, zrobiłam hcg (bo w novum nie robia niestety bety) mój wynik to 74, czy taka ciąża ma szanse na przetrwanie? czy to nie jest zbyt niski wynik? straszliwie się zamartwiam pozdrawiam, toyaa
  • Witam, mam pytanie odnośnie testów na poziom b-hcg: Czy można kupic testy w aptece podobne do tych ciążowych, które można samemu zrobić w domu, czy robi się je tylko w klinice? Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
  • Przepraszam, że to piszę. Długo sie zastanawiałam czy powinnam ale opowiem Wam moją historię. SIERPIEŃ -Drugi transfer mrozaczków. hcg w 12dpt- 160, łzy szcześcia!!! 14 dpt- 335, 16dpt - 835, 24 dpt- 21tys usg wykazało pęcherzyk ciążowy w macicy. 34 dpt - hcg 732tys. wszystko idealnie. Usg, diagnoza: puste jajo płodowe, brak echa zarodka, odstawić leki czekac na poronienie. Poronienie nie przychodzi hcg rośnie. skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie. 4 października wywołanie por...
  • Dziewczyny!!!!! kto zna interpretacje wyniku w 22 dniu cyklu wynik 3,1????? czy to ciza, czy nie?????
  • Jestem dzisiaj 15 dzień po transferze i robiłam test z krwi powiedzcie jaki wynik bedzie oznaczał ciąże kompletnie się na tym nie znam.Dzięki za każdą odpowiedz.
  • czy wynik hcg = 2mlU/ml moze swiadczyc o wczesnej ciazy? prosze powiedzcie, ze tak? czy ktoras z Was dziewczyny, badala tak wczesnie hcg? ja jutro wyjezdzam na dwa tyg urlopu i chcialam sie upewnic... a tu wynik, ktory nic mi nie wyjasnil... doktorek co prawda powiedzial, ze bedziemy walczyc, ale moze ktoras z Was mi pomoze?! pozdrawiam piegoosek ----- chcialabym wierzyc w cuda
  • hcg(4)

Błagam! Napiszcie jak powinno wzrastać w poszczególnych dniach na początku ciąży. U nas 13 dzień po tras\nsferze było 337, a dnia 15 było 456 i lekarz powiedział, że to trochę mało. Czy ktoś wie, ile powinno tego być!!!!!
  • Jutro odbieram wyniki bety. jaki powienien być wynik jeśli jestem w ciąży?ok 4 tydzień
  • W poniedziałek robiłam bete miałam in vitro wyszla 299,9 cieszę się bardzo tak dlugo na to czekałam że teraz w to poprostu nie wierzę boję się jakieś nie wiem pomyłki czy nie daj boże poronienia.Czuje się Ok napiszcie o waszych odczuciach i jeśli któraś z was też jest po udanym in vitro.Z góry dziękuje.
  • Dziewczyny, czy wiece moze jak szybko za czyna rosnac b-hcg od momentu zagniezdzenia? Ile czasu trzeba aby bylo wykrywalne w krwi? Dobe? Dwie? Wczoraj w nocy (6-7 dni po owu) odczuwalam wyraznie skurcze macicy i mam nadzieje ze to fasolka sie moscila. Dzis rano zrobilam bhcg z krwi-ale wyszko ponizej 1. Zalezy mi na czasie, bo nie wiem czy odstawic luteine. porsze o informacje. Dzieki!
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się