Dodaj do ulubionych

wiarygodność beta hcg

20.10.10, 11:40
Proszę pomóżcie w interpretacji...
Spóźnia mi się okres. Dziś jest 36 dc. Normalnie cykle 28-32. Testy "sikane w 30, 32 i 34 dc negatywne. Wczoraj 35 dc beta hcg 1,18. (kilka miesięcy temu w innych okolicznościach robiłam betę i wychodziła <1). W 24 dc był stosunek z prezerwatywą. Pytanie - czy beta w 35 dc 1,18 (11 dni od stosunku, z prezerwatywą) jest wiarygodna? Czy jest możliwość ciąży i porównując do starego wyniku oznacza, że ta beta rośnie?
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: wiarygodność beta hcg 20.10.10, 15:42
      Nawet jeśli to ciąża (w co wątpię) to słaba.
      Ja w 36dc betęHCG miałam 3500.
      Poczytaj w necie z jakich przyczyn beta może być ciut wyższa niż <1
      • mewa000 Re: wiarygodność beta hcg 20.10.10, 18:31
        Dopiero beta większa niż 5 oznacza ciążę
        • Gość: kwiat Re: wiarygodność beta hcg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.10, 18:50
          potwierdzam poprzednie
          • em.haa Re: wiarygodność beta hcg 20.10.10, 18:55
            Może akurat w jej lab. jest <1.
            W każdym razie, taki wynik to żaden wynik na ten etap.
            Poza tym nie powtórzona beta to żadna beta
            • Gość: blurp Re: wiarygodność beta hcg IP: *.jmdi.pl 21.10.10, 07:05
              powodów wyższej bety może być kilka, ale taki wynik moim zdaniem ciązy nie oznacza. Nie porównuje się tego badania do innego robionego kiedyśtam, betę robi się w odstępach ok 48 godzin aby sprawdzić czy przyrasta albo opada w zależności czemu się ją bada. Moim zdaniem stosunek z prezerwatywą, 3 testy negatywne i taka beta jak twoja ciążę wykluczają, no chyba że masz długie cykle a prezerwatywa pękła na finiszu. Nie podałaś norm swojego lab dla bety, acz ja też w 35dc przy cyklach ok 30 dniowych miałam betę ponad 3tys przy ciąży smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka