IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 15:16
czy beta hcg wykonane w dzień przewidywanej miesiączki( cykle 24
dniowe), a 12 dni po stosunku da wynik wiarygodny?. Jeszcze nie wiem
jaki on jest( wynik wieczorem), ale dzisiejszy test sikany był
negatywny ?
Obserwuj wątek
    • agnieszka.krak Re: beta hcg 11.09.07, 16:56
      beta hcg daje wynik w 100 % wiarygodny
      • nglka Re: beta hcg 11.09.07, 17:32
        agnieszka.krak napisała:

> beta hcg daje wynik w 100 % wiarygodny

Nie jest to prawdą. Wynik będzie wtedy wiarygodny - gdy jest pewność, że
        upłynęło max czasu od stosunku do zapłodnienia i od zapłodnienia do zagnieżdżenia.
        To, że miesiączka powinna wystąpić po 24 dniach nie znaczy, że tak wystąpi. Od
        stosunku do zapłodnienia może minąć max 7 dni a od zapłodnienia do zagnieżdżenia
        - max 12 dni. Wiarygodny negatywny wynik otrzymasz dopiero w 19 dni od stosunku.
        Wcześniej wykonany test będzie wiarygodny tylko w przypadku pozytywnego wyniku.
    • Gość: spsobność Re: beta hcg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 09:50
      czyli mój wynik poniżej 0,01 nadal nie jest pewny
      • nglka Re: beta hcg 12.09.07, 11:08
        Nie, bo możlwie, że za wcześnie zrobiłaś badanie.
      • Gość: bibi Re: beta hcg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 11:46
        jest zbyt niski żeby miała być ciąża, ja nie będąc w ciąży miałam wyższy...
        • nglka Re: beta hcg 12.09.07, 12:18
          Każde labo ma własne normy, nie ma co porwnywać jednych do drugich. w jednym
          labo ciąża będzie od 1 wzwyż a w drugim - od 5 wzwyż. Proporcjonalnie do tego 2
          identyczne wyniki w 1 labo będą różnić się między sobą aż pięciokrotnie.
          Porównanie nie jest niczym poparte.
          Swoją drogą - hcg produkowane jest dopiero po zagnieżdżeniu dlatego nie mona iży
          wykluczyć zanim nie minie maksymalny możliwy czas na zagnieżdżenie zarodka.
          • agnieszka.krak Re: beta hcg 12.09.07, 16:23
            przy cyklach 24 dniowych raczej mało prawdopodobne bys miała owulacje w 19 dc -
            jak pisze ngelka 12 dc stosunek + 7 na ewentualne zapłodnienie. Zwkle
            zagniezdzenie nastepuje nie pozniej niz 7-10 dni po zapłodnieniu ( te 12 dni to
            skrajność) 48 h po zagniezdzeniu hcg zaczyna roznąc.
            Uwazam, ze przy takiej becie w terminie miesiaczki napewno nie jestes w ciązy.
            smile))))))))))))))))))))))
            • Gość: sposobność Re: beta hcg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 16:39
              no zobaczę co będzie, też mam taką nadzieję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka