Dodaj do ulubionych

Jabłecznik z kruszonką

IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.07, 10:13
Rewelacja!!! Zostal od razu caly pochloniety przez moja rodzine! Pycha!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Jabłecznik z kruszonką IP: 86.154.18.* 15.10.07, 18:08
      znalazłem przepis i musze powiedziec ze rewelka polecam wszystkim
      super sprawa nim sie obejrzałem była pusta blaszka lol:)dzieki
      pozdrawiam
    • Gość: smakosz Jabłecznik z kruszonką IP: *.icpnet.pl 17.10.07, 14:10
      Najlepszy jabłecznik jaki jadłam. Naprawdę znakomity przepis.
    • Gość: alina Jabłecznik z kruszonką IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.12.07, 17:27
      Bardzo pyszny jabłecznik.Palce lizać.
      • Gość: gosc Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.171.20.194.edial.pl 07.12.07, 14:53
        no to jutro sproboje-zobaczymy co mi wyjdzie bo kiepska ze mnie
        kucharka;-)a to jakie damy jablka jest bez roznicy?no i czy nie
        trzeba ich przesmazac??
    • pizzetta Jabłecznik z kruszonką 25.06.08, 14:26
      Tak to swietny przepis,znam go.Moja rada-druga czesc ciasta prawie zamrazam w
      zamrazalniku i tre na tartce na o duzych otworkach,szybcieji tez fajnie
      wychodzi.Natomiast do piany z bialek mozna dodac kisiel(do wyboru smak)Pozdrawiam.
      • Gość: gosia Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.dhcp.inet.fi 10.10.08, 17:50
        a kisiel trzeba uprzednio ugotowac czy wsypac sypki?pozdrawiam
        • Gość: ewa Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 20:00
          wsypać sypki do piany ale najpierw ją dobrze ubij potem miksując
          dodawaj powoli
        • Gość: nikt Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 18:29
          raczej sypki
    • Gość: malusia Jabłecznik z kruszonką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 10:59
      witam i dziękuję za przepis, robi się szybciutko, a ciacho przepyszne!!!
      jedyny minus - za szybko znika w żołądkach gości :)
    • Gość: Kasik Jabłecznik z kruszonką IP: *.interq.pl 09.08.08, 12:47
      no ... poweim , że smaczne :):):) nawet bardzo :) a i co do isielu to tez
      polecam dodanie :)
      • Gość: Ula Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 08:52
        Czy wyjdzie mi ten jabłecznik w prodiżu,gdyż zepsuł mi się piekarnik.
    • Gość: stedirill28 Jabłecznik z kruszonką IP: 213.199.218.* 26.10.08, 10:54
      PIEKLAM GO WCZORAJ WYSZEDL PRZEPYSZNY.BARDZO POLECAM.
    • Gość: :) Jabłecznik z kruszonką IP: *.greenlan.pl 07.02.09, 13:21
      bardzo smaczny... i łatwy do przygotowania POLECAM!! (udaje się
      nawet z mąki bezglutenowej :))
    • Gość: Doti Jabłecznik z kruszonką IP: *.olsztyn.net.pl 18.03.09, 10:05
      Super przepis!bardzo łatwo się robi i wychodzi przepysznie! (nawet
      mi!z tego właśnie przepisu zrobiłam pierwsze w życiu ciasto:))
      pozdrawiam i polecam
    • Gość: a Jabłecznik z kruszonką IP: 91.195.159.* 13.07.09, 13:28
      pyszności!!!
      uwielbiam :]
    • Gość: marianna Jabłecznik z kruszonką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 12:09
      Cieszę się, że wszyscy są zadowoleni!:)

      Pozdrawiam,
      autorka przepisu
      • Gość: kasia Re: Jabłecznik z kruszonką IP: 188.33.105.* 05.10.09, 15:36
        Wszystko kej tylko w 120stopniach się piecze??
        • Gość: marianna Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.icpnet.pl 05.10.09, 20:06
          nie, pomyliło mi się, w 170/180 stopniach.
    • Gość: Wand-a1 Jabłecznik z kruszonką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 22:38
      Dzisiaj upiekłam i wyszedł pyszny :)
      Jeżeli ktoś nie lubi za bardzo słodkiego,to dodać trochę mniej cukru.
      Jabłka muszą być kwaskowe
    • Gość: Asia Jabłecznik z kruszonką IP: *.pila.vectranet.pl 08.11.09, 18:59
      Pyszne, ale jedna mała uwaga. To jest szarlotka, a nie jabłecznik. A zasada jest prosta, do szarlotki daje się surowe jabłka (tak jak w tym przypadku) i się je piecze, do jabłecznika daje się mus, albo ugotowane czy smażone jabłka.
    • Gość: Aga83 Jabłecznik z kruszonką IP: *.zone7.bethere.co.uk 28.11.09, 19:49
      Droga autorko, a jaki jest czas pieczenia? Dziekuje za odpowiedz :)
      Pozdrawiam!
      • Gość: marianna Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.icpnet.pl 12.12.09, 13:12

        ok 45 min. Zależy od piekarnika, do zarumienienia:)
    • Gość: gość Jabłecznik z kruszonką IP: 89.238.34.* 27.03.10, 10:26
      Ciasto super !! :)) wkońcu znalazłam świetny przepis na jabłecznik :)) Właśnie
      dziś robię go po raz drugi. Też polecam zamrozić drugą część ciasta, bo
      łatwiej się trze, a do białek dodałam kisiel cytrynowy- kolory się fajnie
      skomponowały, bo piana z białek wyszła zielona.
      • Gość: helena541 Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 14:01
        marianno,w jak dużej formie piekłaś?
        • Gość: Marianna Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.icpnet.pl 25.04.10, 16:44
          W tortownicy, hmm,24 chyba? W każdym bądź razie całkiem dużej.
    • Gość: Gosia Jabłecznik z kruszonką IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 27.07.10, 12:43
      Jedyne ciasto jakie mi wyszło bo kiepska ze mnie gospodyni :) polecam
    • Gość: arturo782@vp.pl Jabłecznik z kruszonką IP: *.7-4.cable.virginmedia.com 20.10.10, 15:54
      wszystko super udalo sie !!!! tylko te 120 stopni to troche za malo
    • Gość: nata Jabłecznik z kruszonką IP: 178.56.185.* 30.10.10, 15:30
      właśnie się piecze-jak na razie pachnie i wygląda pięknie:)
    • Gość: nikt Jabłecznik z kruszonką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 18:14
      jaka mąka?????
    • Gość: nikt Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 18:32
      jaka mąka
      • Gość: Marianna Re: Jabłecznik z kruszonką IP: *.play-internet.pl 06.11.11, 17:22

        Tortowa bądź pszenna.
    • Gość: robert2903 Jabłecznik z kruszonką IP: *.48.115.40.ltv.pl 09.12.11, 14:50
      między pierwszą warstwę ciasta a jabłkami warto posypać kisielem :) sok z jabłek nie wsiąknie w ciasto ;)
    • greenday29 Jabłecznik z kruszonką 25.01.12, 12:20
      wypróbowany i rewelacyjny przepis na jabłecznik!
      [url=http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/Szarlotka-na-ciescie-kruchym.html]Tekst linka[/url]
      polecam, bo palce lizać! :)
    • Gość: arian Jabłecznik z kruszonką IP: *.zdnet.com.pl 15.08.12, 13:26
      Bez cukru w ciescie to moze byc straszna klapa,boraczej sam cukier waniliowy nie wystarczy!
    • poduszkka Re: Jabłecznik z kruszonką 16.08.12, 21:46
      Cześć,

      u mnie jest podobnie. Chociaż musze się przyznać, że korzystam z przepisu mojej cioci (na kołocz z jablkiem i kuszonką). Palce lizać, szczególnie późnym latem robię z jabłek z naszego sadu;) niestety w przypadku młodszych domowników często dochodziło do sytuacji, że w bardzo krótkim czasie kruszonka znikała z całego ciasta;)

      poduszkka
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka