Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      kapitalny

kapitalny

(7 wyników)
    • Kto przeprowadzał remont kapitalny domu i podzieli się informacją, ile go to wyniosło? Jest taki jeden mały domek 80 m2, wprost się w nim zakochałam. Ale stary i do remontu, nie wiem, czy moge się w to wpakowac czy nie..
    • witam, mam do przeprowadzenia remont kapitalny. Czy można jakoś orientacyjnie przewidziec czas jego trwania. Poniżej info co do zakresu robót, mieszkanie ma 65m2: Do wymiany: - okna i parapety - instalacja CO - instalacja elektryczna, do tego dochodzi nowy układ gniazd i włączników - podłoga (trzeba zerwać stare płytki pcv na podłodze i ułożyć nowy parkiet) - ponadto do zrobienia są wszystkie ściany i sufity, ponieważ są krzywe - do całkowitego zrobienia jest łazienka, do tego docho...
    • Witam Was serdecznie Moja sytuacja wygląda następująco: jestem w posiadaniu domu typu bliźniak (obydwu połówek). Dom z lat 70, typowy klocek. Do jednej połówki dobudowana jest weranda. Obydwie to około 120 m powierzchni użytkowej. Do każdej zostanie dobudowane około 40m powierzchni biurowej na firmę, a także salon i taras - 2 kondygnacje. Dachy będą podwyższane, spadziste. Wspomniana weranda będzie wyburzana, musi też być równana powierzchnia terenu na obydwu działkach. Jedna połówka jest ...
    • Chcialam zapytac jakie, w przyblizeniu, moglyby byc koszty kapitalnego remontu starej kamienicy o pow.calkowitej ok.900 m2, mieszkania i lokale handlowe maja ok. 500m2. Jest 10 mieszkan dwupokojowych (plus kuchnie, lazienki)ok.400m2 i trzy lokale handlowe (ok.100m2). Dom jest z cegly, okna drewniane. Dach jest nowy i zmieniona jest instalacja gazowa. Nie chodzi mi o luksusy, ale o standart. Zdaje sobie sprawe, ze trudno podac cene, ale chodzi mi o przyblizona, czy to jest kwest...
    • Przymierzam sie do remontu kuchni. Kuchnia jest nieduza, ok. 2x2m Chcialabym w inne miejsce przestawic zlew i kuchenke gazowa. Z jakimi kosztami za robocizne powinnam sie liczyc??
    • Witam! Czy warto kupowac mieszkanie w kamienicy do calkowitego remontu? Pytam o finansowa strone przedsiewiecia (w porownianiu do mieszkan "pod klucz" tez w kamienicy) Z jednej strony wszystko byloby urzadzone tak jak chce i wiedzialabym ze porzadnie zrobione od poczatku do konca (mam zaufana i sprawdzona firme budowlana), z drugiej strony troche sie boje ze to moze byc worek bez dna i masa klopotu. W gre whcodzilaby: wymiana okien (wiem ze trzeba zgode konserwatora zabytkow), wymiana instal...
    • Szukam ekipy do kapitalnego remontu mieszkania 53 m w Warszawie.Mieszkanie jest z lat 60-tych.Zakres robót to :zmycie + gładź + malowanie ścian ok 125m/kw. Sufit 53 m/kw.Glazura ,terakota ok 10 m/kw.Płyty gips 7,5 m/kw. 3x drzwi wewn + 1 zewnętrzne.Okna x 2 , 1 x balkon.Zdjęcie klepki i położenie ok 35 m/kw.Kilka punktów elektrycznych, wymiana kabli i hydrauliki.Materiały będą moje lub sprawa jest do negocjacji.Warunek podstawowy żadnych wstępnych zadatków lub zaliczek,płacę za zrob...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się