Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      klimatyzacja

klimatyzacja

(11 wyników)
    • Witam Zastanawiam się nad wyborem jednego z dwóch klimatyzatorów Fujitsu ASYA12LG Mitsubishi MSZ-GC35VA Zna się ktoś na tym aby coś doradzić? Mieszkanie 45m, poddasze.Klimatyzator miałby być zainstalowany w największym pomieszczeniu gdzie śpię.
    • witam Mam w domu klimatyzację, która od dwóch lat nie była czyszczona. Szukam firmy która by to zrobiła i mam pytanie czy możecie mi polecić jakąś firmę z warszawy, która zrobi to dobrze. Dzwoniłem do serwisu który znalazłem w internecie icetim.pl i wydawali mi się w porządku (czyszczą i odgrzybiają), zastanawiam się czy skorzystać z ich usług. Może ktoś z was miał styczność z tym serwisem klimy bądź z innym.
    • Mam w pracy klimatyzację zamontowaną u sufitu (taki kwadrat firmy Toschiba -chyba bo nazwy producenta nie jestem pewna). Klimatyzacja była niedawno czyszczona i właściwe to nie ma dnia, aby jak jest włączona z niej nie śmierdziało. Śmierdzi jakby octem. Ta klimatyzacja jest u nas od kilku lat i w zasadzie zawsze z niej śmierdziało. Wcześniej śmierdziało jakby brudnymi skarpetkami, od jakiegoś czasu jest regularnie czyszczona i śmierdzi takim jakby octem. W ciągu kilkugodzinnej pracy nie ś...
    • Witam! Zbliża się lato, jak wiadomo czasami bywa gorące szczególnie w miastach gdy ma się duże okna od strony zachodniej wogóle wtedy jest nieprzyjemnie... W moim przypadku pokój ma 19m2 a okna sa wysokie 4- skrzydłowe PCV od ściany do ściany na cały pokój :/ Żaluzje nie chronią przed temperaturą która średnio sięga 30st, dodatkowo w pokoju jest TV i PC jako dodatkowe źródło ciepła. na internecie znalazłem taki klimatyzator ale boję się że będzie za słaby? nie mam pojęcia co pol...
    • Pytanie za 100 punktów: Czy klimatyzator przenośny produkuje więcej ciepła czy chłodu (gdy nie podłączymy rury wyprowadzającej)?
    • Noszę się z zamiarem montażu klimatyzacji w bloku pokój 20 m2 i teraz mam dylemat czy kupić przenośny tylko że z tego co się orientuje wtedy są jakieś dwie rury które trzeba wyprowadzić na zewnątrz mieszkania i tu jest problem bo chyba trzeba by kuć ścianę ;( Lub klasyczna klimatyzacja i tu też jest zonk bo część klimy musi być na zewnątrz i to może wymagać zgody sąsiadów i zarządcy budynku bo z tego co wiem urządzenie upiornie hałasuje Może ktoś ma doświadczenie na tym polu i...
    • Witam Forumowiczów. Poszukuję metody osłonięcia mieszkania (blok) od słońca. Z tego co robiłem rozeznanie - klimatyzacja raczej nie, ze względu na hałas i moją - nazwijmy to - wciąż niską tolerancję na klimatyzację (gardło) - żaluzje zewnętrzne - to jest pomysł, niestety ze względu na idiotyczną balustradkę za jednym z okien żaluzje się nie zmieszczą - rolety zewnętrzne - to jest pomysł który rozpatruję - REFLEKSOLE (taka zewnętrzna roleta materiałowa, przepuszczająca powietrze i c...
    • właśnie kupuję mieszkanie 2 poziomowe tzn. dół plus antresola (tu będzie sypialnia i miejsce do pracy) i zastanawiam się czy klimatyzację zamontować tylko na dole czy tylko na górze (inne rozwiązania nie wchodzą w gre). niestety w grę wchodzi tylko 1 klima i z tego co pamiętam z fizyki ciepłe powietrze idzie do góry więc chyba klime zamontować tylko na górze i zimne powietrze bedzie szło też na dół wypychane przez ciepłe z dołu. Dobrze rozumuję? Ktoś ma może klime i moze cos na te...
    • Stosowanie klimatyzatorów uprzyjemnia życie codzienne w domu, pracy czy sklepie. Jak wybrać dobry klimatyzator, jakiej marki? Jakie ma to znaczenie w użytku późniejszym? Pozdrawiam
    • zdecydujmy się w końcu : żyjemy ekologicznie czy nie?
    • Czy ktoś z Was ma wentylację mechaniczną z rekuperatorem? czy jesteście zadowoleni. Jaką firmę polecacie? Myślę intensywnie o zainstalowaniu takiej w moim przyszłym domu, póbowałem zrobić rozeznanie na rynku i powiem, że trudno się zorientować; każdy ma jakąś inną technologię - już pomijając nawet sam rekuperator - jedni uważają, że wwiew i wywiew powinny być w jednym pomieszczeniu, inni, że w różnych - jedni mówią, że koniecznie przewody aluminiowe inni, że tylko plastikowe. Mozn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się