Forum Auto-Moto Alfa Romeo - użytkownicy
ZMIEŃ
      klimatyzacja

klimatyzacja

(23 wyniki)
    • Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie klimatyzacji w AR 156 1,8 TS, mianowicie chodzi o to ze przy kazdym uruchomieniu silnika wlacza sie kilimatyzacja i musze ja wylaczac recznie(wlacznikiem :) )-tak chyba nie powinno byc. Prosze o opinie, dzieki i pozdrawiam!
    • Witam, od niedawna mam AR 145 1,6B i coś szwankuje mi klimatyzacja. Proszę poradżcie kobiecie,gdzie można znaleźć we Wrocławiu dobrych fachowców od klimy..
    • Witam , Kupilem swaja alfe z klimatyzacja (ale niestety prawie cala dostalem w wiaderku (/stara podobno sie zatarla i zostala wymontowana)Potrzebuje schematu aby ja podlaczyc i dac ja dalej do nabicia . Pozdrawiam !!!
    • Witam. Czy to normalne zjawisko, że podczas jazdy z włączoną klimą, samochód jest jakby słabszy? Po prostu czuć, że wolniej się rozpędza. Alfa Romeo 156 1.8 T.S. Pozdrawiam. - Rafał
    • Witam, niedawno napełniłem klimatyzację w AR 146 19JTD - klimatronic, przedtem auto było po niewielkim wypadku i przewody były nieszczelne(takie kupiłem). Problem w tym iż przy włączaniu klimatyzacji chociaż dmucha zimne powietyrze, nie załącza się wentylator na chłodnicy. CZy powinien od razu się załączać, czy dopiero po wzroście ciśnienia w układzie? Tam gdzie napełniałem, stwierdzono,że lepiej nie włączać klimy jak się wentylator nie włącza bo może się układ rozszczelnić. Pytałem si...
    • znacie jakieś :ciśnienie ,temperatury itp,
    • Witam !! Mam takie pytanko, czy jak nie ma nabitej klimy (freonu czy cos takiego) to czy ma ona prawo sie nei załączyć??- tzn. czy jest gdzieś jakiś czujnik któru uniemożliwia włączenie w przypadku braku freonu?? // Spręzarka jest ok. bo jak podepne na krótko to elektro sprzęgło ja załączy tylko ze niec nie chłodzi bo jest chyba pusta// Więc mozę ktoś wie czy takowe zabezpieczenie (czujnik) istnieje POZDRAWIAM // Marcin
    • Witam wszystkich. Od pewnego czasu walczę z klimą w mojej 156 1.9JTD rocznik 2001, to znaczy: W kwietniu kupiłem używaną ślicznotkę. Jako, że kwiecień nie był gorący a ja nie jestem wielkim miłośnikiem klimy tak więc bez sprawdzania uwierzyłem sprzedającemu że jest świeżo odgrzybiona i nabita. W sumie długo jeździłem bez jej używania, ale gdy postanowiłem z niej skorzystać - KICHA. Pewnego dnia postanowiłem coś z tym zrobić i będąc w Krakowie zawitałem do warsztatu na Dobrego Pasterza. T...
    • W 156 przed liftem jest jakas taka dziwna opcja, że czasami po włączeniu zapłonu klima włącza się sama, choć nie była tak zostawiona. Stąd dwa pytania: - kiedy tak się dzieje? czy przy jakiejś określonej różnicy temperatur wewn/zewn, czy przy jakiejs wilgotnosci? - jak to wyłączyc na stałę? Pozyczylem siostrze auto i dopiero po 250km się zorientowała, ghhrr. Kiedys znalazlem na jakiejs zagranicznej stronie tutoriala jak to zrobic, ale albo to bylo nieskuteczne albo mi sie ostatnio ta b...
    • Czy ktoś się orientuje ile taka usługa może kosztować.
    • Witam Wszystkich !!! Mam takie pytanko- mianowicie nie dochodzi mi prąd do elektrosprzegła w sprężarce od klimy, i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Przełącznik do klimy dziął bo słychać jak załącza sie przekaźnik (po prawej stronie koloschowka z przodu)-więc przełącznik chyba w takim razie odpada. A może jest hdzieś dalej jakiś bezpiecznik????,albo....???. Sam juz nie wiem co jeszcze moze być. Moze tez gdzieś kabelek jest przerwany. Moze ktoś ma jakiś pomysł albo wie o jakimś "uk...
    • Witam !! Podczas jazdy (zwłaszcza gdy jest zimno i sa zasunięte szyby) strasznie paruja od srodka szyby. Czy przyczyna jest filter przeciwpyłkowy, czy jeszcze coś innego (posiadam w AR klimatyzację) POZDRAWiAM // Marcin
    • Jak w temacie mam ar 156 1.8 dwa miesiace temu zrobilem przeglad klimatyzacji dzialala super do czasu gdy pojechalem nad morze i autko postalo 7dni od tego czasu nie chlodzi i rowniez jest brak specyficznego klikniecia.lampka sie zapala ale nic.jak mozecie to pomozcie!narazie przebywam za granica i nie mam dostepu do serwisu moze cos sam z tym moge zrobic wielkie dzieki pozdrawiam!!
    • Klima(4)

Witam wszystkich. Mam pytanko...czy w alfie 156 2.4 jtd ktora przez 3 lata jezdziła bez klimatyzacji (nie miała przewodów na odcinku wzdłuż chłodnicy) jest sens próbować naprawiać ją? Czy kompresor bedzie nadal sprawny??
    • Witam wszystkich alfowiczów. Dziś w godzinach popołudniowych z mojej alfy zaczął wydobywać się dziwny dźwięk. Mianowicie jest to jakieś syczenie które wydobywa się spodu pulpity ( dokładnie z pod schowka po prawej stronie)albo może centralnie nad komputerem. Nie mam pojęcia co to może być. Rozłączanie akumulatora również nie pomaga. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
    • Witam ... cos czesto goszcze na forum i pytam ... hehe .. a to dopiero poczatek 'mania' AR ;) teraz problem: kupilem 156 2.4JTD - klima od poczatku nie dzialala - przy przegladzie uzupelniono mi plyn w instalacji klimy, podobno wrazenie zaraz po uzupelnieniu bylo takie, jakby klima dzialala ... dzisiaj odkurzalem samochod ... i na podlodze za fotelem pasazera bylo mokro - jakby ktos wylal litr wody ... czy to wyciek z instalacji klimy? czy moze cos innego? a jesli to wyciek to ...
    • Witam. Jestem tu debiutantką, choć z alfami romansujemy obydwoje z mężem już od lat.Powolutku przymierzamy się do 159 tak przez Was krytykowanej, ale do Brery musimy jeszcze "dorosnąć". Mam wrażenie, że Alfa ma innego stylistę, bo Gugiaro odszedł chyba do seata. I nie jest to nowa sprawa. Czy mam rację, czy tylko słyszałam bicie ale nie w tym kościele?
    • Dzieki za porady odnosnie złużycia oleju. Pójdę za ciosem i zadam drugie z nurtujących mnie pytań :-) Obserwując chwilowe spalanie na komputerze pokładowym zdziwiła mnie następująca sprawa: przyspieszam dosyć konkretnie na wyświetlaczu 25l/100km jedynka, dwójka, trójka osiągam powiedzmy 60km/h zdejmuję noge z gazu (na tyle by utrzymac prędkość) przestaje przyspieszać a na wyświetlaczu 25l/100km po dwóch sekundach 24,6l po kolejnych dwóch 24,2 i tak co dwie sekundy spalanie...
    • Witam, żeby nie mnożyć bez potrzeby wątków zadam od razu kilka pytań: 1. Czy podczas włączenia klimy od razu powininien od razu włączyć się wentylator chłodnicy? Klimę mam szczelną, niedawno napełnianą, a nie chłodzi i wentylator nie pracuje (jak płyn jest za gorący to się włącza, więc jest sprawny). Gdzie jest jakiś przekaźnik który steruje jego pracą przy włączonej klimatyzacji? 2. Na wolnych obrotach zauważyłem lekkie przygasanie świateł i podświetlenia zegarów, czego to może być ob...
    • te wyniki?:) na dwójce do 6500obrotów (czyli czerwona kreseczka) 90km/h na trójce do 6500obrotów 130km/h chodzi mi chwilowe prędkości przy danych obrotach. Interesuje mnie też temperatura silnika która u mnie w tych upałach utrzymuję się na stałym poziomie 100 stopni. Jeśli wkręcam silnik własnie tak do 6500 to nawet o grubość wskazowki przekracza 100 stopni. Najbardziej dziwi mnie jednak to ze jak jade na trasie na 5 biegu tak 120-140 to tez jest w granicach 100 stopni.Jak jest...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się