Forum Auto-Moto Bezpieczeństwo na drodze
ZMIEŃ
      klimatyzacja

klimatyzacja

(6 wyników)
    • Mam samochod na miare moich mozliwosci (bezolowiowa i bez klimatyzacji). Kolega kupowal pod koniec roku samochod (kwestia starszego rocznika i obnizki cen). I usilnie mnie indagowal czy diesel czy benzynka (jakbym byl ekspertem). Powiedzialem mu zeby oszacowal ile bedzie jezdzil rocznie i zeby ostro negocjowal wyposazenie dodatkowe (bardziej byl nastawiony na diesla). Kupil benzynke, przerobil na gaz i zaczal sie chwalic, ze udalo mu sie wynegocjowac klimatyzacje (jak sie sam nie pochwa...
    • nie mam pojecia co to jest ten szum, szumi przy wlaczeni klimatyzacji, klimatyzacja dziala bez zarzutu moze ktos mial juz zdiagnozowany podobny problem??z gory dziekuje:) pozdrawiam
    • Upały(16)

Lato dopiero się zaczyna,czas sprzyja dalekim wyjazdom.Wiadomo nie wszyscy mają klime a ci co mają też nie są wolni od zagrożeń. Jak bezpiecznie podróżować w klimacie równikowym? Jak dajecie sobie radę jadąc w blaszanym pudle rozgrzanym do 70" Celsjusza? Mam nadzieję że dezodorant to nie jedyny pomysł na "upalne podróże"? Pozdr.
    • www.telegraph.co.uk/motoring/news/8368917/Trees-could-be-alternative-to-speed-cameras.html Wnioski take, że zadrzewione miejsca powodują spadek średniej prędkości jazdy o ok. 1,5%. Ja jestem za drzewami. Powinny być i miejsca na szybkie, bezkolizyjne drogi oraz na drogi lokalne. Niestety, przygłupy zamiast dobrze zaplanować trasy, rżną istniejące wiekowe drzewa na potęgę..
    • Czytam te opinie o OC i sposobach na wyznaczanie nizek i moim zdaniem limit objetosci czy mocy to kompletna bzdura. Moim zdaniem jedynym kryterium powinna byc ilosc punktow karnych. Jest to dosc jasne i moim zdaniem sprawiedliwe 0 pkt - 70% 1-2 pkt - 60% 3-5 pkt - 50% 6 pkt - 40% 7 pkt - 30% 8 pkt - 20% 9 pkt - 10% 10 pkt - 0% powyzej 10 pkt zwyzki - dodatkowo: brak leczenia z NFZ dla osob o niezapietych pasach (poniewaz jazda w pasach jest obowiazkiem) Ma to wiele zalet....
    • jestem początkującym kierowca, autko mam dość porządnie wyposażone (wspomnę tu o klimie, bo może miec znaczenie w tym wypadku). Problem z którym się dość często zmagam to zaparowana szyba przednia. Manipuluję klimą, nawiewami, rozhermetyzowuję autko itp. ale, mam wrażenie, ze efekty są raczej przypadkowe. Mam więc pytanie do wtajemniczonych, jak postępować, by szyby nie zaparowywały i jak postąpić, jeśli już zaparują, by błyskawicznie stały sie przejrzyste. pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się