Forum Turystyka Polska ROZTOCZE
ZMIEŃ
      kwatera

kwatera

(38 wyników)
    • W tym watku wpisujny adresy, telefony, atrakcje kwater prywatnych. Osrodki wypoczynkowe mozna znalesc w necie, maja swoje strony internetowe ale sa drogie i nie kazdego stac na nie. Niektorzy zas chca wypoczywac w domkach agroturystycznych gdzie i taniej a i tak swojsko, blisko natury. W tytule moze wpisujmy miejscowosc i ewentualnie nazwisko lub nazwe jesli ma kwatera.
    • Jeśli ktoś jest na etapie wyboru miejsca wypoczynku ma wątpliwości czy wybór jest dobry, możemy - tu na forum - wyrazić poglądy własne , miejscowe, merytoryczne, na ten temat.
    • Czuk mnie zmobilizował, więc zrobiłam mini informator o noclegach na Roztoczu. Jak pomożecie, uzupełnicie, to może potem poprosimy adminów z gazeta.pl, żeby nam ten wątek na górze przyszpilili - turyści się ucieszą :) www.roztocze.net.pl/noclegi.php Horyniec www.horyniec.net/content/view/72/162/ www.uzdrowisko-horyniec.com.pl/ www.sanatoriumbajka.com/ www.crr-horyniec.pl/ Hutki www.roztocze.net.pl/chatka/ Józefów www.eholiday.pl/noclegi-jozefow.html www.roztocze.spanie...
    • Na progu sezonu turystycznego otwieram wątek - porad o kwaterach na Roztoczu. Jest tu na forum kilka osób które znają temat i mogą poradzić - gdzie i u kogo można najlepiej odpocząć. Ja znam temat w gm . Adamów, mg. Krasnobród, mg. Zwierzynie i gm. Susiec. pzdr i miłego wypoczynku na Roztoczu Mariusz Czuk
    • witam, w tym roku planuję poznac lasy janowskie i okolice. odwiedziłam dzisiaj sporo stron o janowie no i niestety jakos niewiele było o gsopdarstwach agroturystycznych. A jeżeli cos było to tylko nr telefonu. A ja jestem z rodzaju podglądaczy - porównywaczy kwater ( mając dwójke dzieci - rok i 5 lat to całkiem zrozumiałe). Stąd moje pytanie - znacie jakieś fajne i niedrogie gospodarstwo, albo chociaz podeślijecie linki do stron do pooglądania. Dzięki z góry.
    • jw. - chodzi o pokój z łazienką - dla rodziny z dziećmi. Chętnie kwatera agroturystyczna z domowym jedzeniem:) Zna ktos coś? Będę wdzięczna:
    • Jeżdżąc dziś po Roztoczu odkryłem nowy atrakcyjny ośrodek wypoczynkowy - "Przystanek Kawęczynek", przecudnie położony w Dolinie Kawęczyńskiej, na końcu drogi twardej, zbudowany w ścianie lasu sosnowego - Szczebrzeszyńskiego Parku Krajobrazowego, na końcu wioseczki Kawęczynek.Z ośrodka wiedzie ścieżka przyrodnicza przez w/w Park aż do Szczebrzeszyna. Ośrodek ma 28 miejsc noclegowych w małych pokojach(50 zł /osoby ze śniadaniem) ma restaurację, można tam organizować wesela , szkolenia ...
    • Chcę wzar ze znajomymi pojeździć na rowerach, pochodzić po lesie, a wieczorem usiąść przy grillu lub kominku. Najchętniej w okolicach Roztoczańskiego Parku Narodowego, ale nie koniecznie. Może kogoś mi polecicie - najlepiej z mozliwością obejrzenia kilku zdjęć w internecie? Pozdrawiam.
    • Witam, zamierzam wybrać się z dziewczyną na jakiś ciepły weekend 2-3 dni do Krasnegobrodu i poszukuję taniego i miłego miejsca noclegowego (z rowerami najlepiej). Co warto zobaczyć w te 2-3 dni? Proszę o poradę. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam wszystkich roztoczańskich forumowiczów:)
    • Witam chciałam zapytać czy możecie polecić mi jakąs kwatere, pensjonat, hotel... Jade z dwójką dzieci 3,5 roku i 1,5 roczku, więc na długie wycieczki nie ma co liczyć. Chciałabym, żeby przede wszystkim był to pokój z łazienką, było czysto ( wiadomo różnie bywa ), był plac zabaw, można dobrze zjeść, było niedaleko od wody. najchętniej w Zwierzyńcu lub Krasnobrodzie bo tam jest gdzie sie popluskac z tego co czytałam. No i cenowo coby przyzwoicie było ( ale to na końcu :) ) Od p...
    • Witam. Co sądzicie o Pensjonacie Michaś w Krasnobrodzie na ul. Targowej? Chciałabym tam pojechać na wakacje z dziećmi w wieku szkolnym? Nie znam Krasnobrodu, nigdy nie byłam też na Roztoczu. Czy to dobre miejsce na wypoczynek ze starszymi dziećmi? Pozdrawiam. Ania
    • dzień dobry, chcemy wybrać się ze znajomymi do Zwierzyńca w dniach 3-5 sierpnia i poszukujemy kwatery, jedynym naszym wymaganiem są pokoje z łazienką. jest nas 4 dorosłe osoby.szukamy na własną rękę ale póki co wszystko zajęte. jeśli coś ktoś wie o jakimś wolnym miejscu to prosimy o namiary. dzięki z góry :)
    • Mam - moze trochę nietypowe pytanie. Szukam jakiegoś miejsca - pensjonat, kwatera agroturystyczna itp. odpowiedniego dla wysłania dziecka (5 lat) i babci na 3-4 tygodnie. Dziecko chorowało ciężko na płuca i musi mieć oprócz świeżego powietrza dobrą dietę - tzn. prawdziwe, świeże mleko i jego przetwory + niepryskane, prawdziwe i w dużej ilosci warzywa. Zależy mi na umieszczeniu obu Pań w ośrodku, który: - byłby w czystym terenie (płuca) - oferował wyżywienie całodzienne - ale nie z...
    • Z moich informacji juz od przynajmniej 2 tygodni w kwaterach prywatnych sa rezerwowane miejsca na zabawe sylwestrową. Szkoda, ze nie ma jeszcze sniegu bo Roztocze zimą jest rownie piekne co latem. Sam rok temu wybralem sie w sniegu po kolana na spacerek po pagorkach. Ciekawi mnie czy w zwiazku ze zblizajacym sie karnawałem są jakies oferty turystyczne zachecajace turystow do przybywania na Roztocze takze zimą.
    • Czy znajdzie się ktoś kto udzieli mi wskazówki "klucza" jak poznawać Roztocze? Skąd zacząć, gdzie spać, co koniecznie zobaczyć? Itd. itp. P.S. Mam na to 5dni i zamierzam poruszać się pieszo. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam!
    • Nasi gospodarze kwater agroturystycznych starają się uatrakcyjnić wyzywienie swoich gości. U Państwa Wiktorii i Jana Kowalczuków których tak chwaliła (w maju na naszym forum) turystka z Warszawy w jadłospisie jest kotlet z cukinii i napój sałatowy. Gospodarze obdarzyli mnie ową cukinią bym sam usmażył sobie kotlety. Jestem po śniadaniu . Nieźle to wyszło. Nawet to smakowało. Natarłem )obraną i pokrojoną w plastry) cukinię ziołami: bazylią,majerankiem, tymiankiem , aragonem oraz sola ...
    • Ktora miejscowosc najbradziej polecacie? Czy "perle" Zwierzyniec , czy inna, urokliwa , a nie przepelnona miejscowosc?.Chodzi mi o piekne spacery , las, wode i naprawde dobry pensjonat/ hotel z wyzywieniem. Bardzo dziekuje za wszelkie sugestie.
    • Wygląda na to, że od końca lipca do polowy sierpnia mógłbym mieć trochę wolnego i pokazać Polskę, ktorej mój syn (10 lat) jeszcze nie widział. Ja już tam byłem ale ponad 10 lat temu. Czy ktoś mógłby nam doradzić gdzie jechać samochodem żeby poznać prawdziwe Roztocze, móc skorzystać z wody i natury. Gdzie można założyć bazę wypadową - może być to agroturystyka. Będę wdzięczny za wiarygodne porady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się