Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      kwatera

kwatera

(8 wyników)
    • prosze o podpowiedź jak się ma sprawa prywatnych kwater w Rumunii nad Morzem czarnym? czy jest wielki problem takie znaleźć jadąc w ciemno, jakie sa ceny, czy sa jakieś agencje na miejscu, które pomagają, czy tez oferują je sami turyści, jaki jest standard (to znaczy czy jest np. łazienka?. Niewiele udało mi się dotąd na ten tremat dowiedzieć. Bede wdzieczny tez za ewentualne sprawdzone namiary
    • czytam Wasze forum i widze ze wiekszosc zwiedzajacych albo podrozowala samochodem a jak na piechote to z namiotem. Ja wybieram sie z mezem, na piechote ale bez namiotu. Czy ktos kiedys tak podrozowal. Czy jest problem ze znaleziem noclegu na miejscu, czy jest siec informacji turystycznych. Chcemy miedzy innymi zwiedzic monastery na Bukowinie. W przewodniku jest napisane ze tam moga byc klopoty z podrozowanie ale ze mozna nocowac w Monasterach. Czy faktycznie tak jest. Pare oso...
    • Podpowiedzcie mi proszę, czy pakowanie się do Rumunii z dwójką dzieci (5,5 lat i 1,5 roku) własnym samochodem to straszne szaleństwo? Myślimy o wyjeździe do Transylwanii + okolice na ok. 2 tygodnie. Chcemy trochę pozwiedzać, połazić po górkach, ale przyznam, ze trochę sie boję tej eskapady. Pozdrawiam bognarek
    • Na początku sierpnia jadę na ok. 10 dni (nie licząc podróży) do Rumunii. Kwatery mieć będziemy w Saliste 20 km od Sybina. Będzie to moja trzecia podróż do Rumunii ale w tych okolicach nie byłem poza kilkoma godzinami w Sybinie. Tereny te znam jedynie z przewodnika. W związku z tym mam serdeczne pytanie do bardziej doświadczonych Rumunologów co należy w tych okolicach koniecznie zobaczyć poza oczywiście samym Sybinem a co sobie darować. Biorę pod uwagę przejazd trasą transfagaraską...
    • Witajcie! Mam pytanie czy ktos zna jakies ciekawe miejsca do zwiedzania w okolicach Oradeii??jakes ciekawe zakatki typu jaskinie itp.Jesli tak odezwijcie sie,pozdrawiam!!!
    • Cześć, wybieramy sie w dwójke samochodem nad Morze Czarne w drugiej połowie sierpnia.Cel:zwiedzanie i tydzień plażowania:). Chętnie zabierzemy kogoś,kto ma podobne plany. Razem raźniej:) Pozdrowienia
    • Niedługo mam zamiar wyjechac wraz z kumplami do RUMUNI (na ślepo) Czy majac 1500-1600zł starczy mi na przejazd w 2 strony zakwaterowanie , zjesc cos od czasu do czasu :D , i "przymelanżowac" ?? przewidywany czas pobytu ok 2 tygodni Prosze o odpowiedzi zorjentowanych osób, ktore w ostatnim czasie były tam pozdro P.S Nie musimy mieszkac w jakis "luksusach" byle było gdzie spac i wykompac (mile widziana ciepla woda :D )
    • Planujemy wyjazd do Rumunii na przełomie sierpnia i września.Planujemy noclegi w okolicach Barsany, na Bukowinie, w okolicach Braszowa, Constanzy, Sigisoaray, Sybinu, Klużu, Oradei. Interesują mnie niezbyt drogie noclegi, w dość przyzwoitych warunkach, nie koniecznie w samych miastach i nie koniecznie luksusowe. Ze względu na psa jamnika, interesują nas kempingi lub agroturystyka. Chciałam zapytać jaka jest dostępność w tych okolicach do agroturystyki, jakie koszty noclegów, czy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się