Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      listopad

listopad

(18 wyników)
    • Moja córcia 19.XI kończy roczek.Czy są na forum mamy maluszków z listopada 2005???Powiedzcie co szykujecie na to święto??
    • Mam juz balony,czapki,trabki.No i torcik bedzie:)i swieczka :)Jakie macie pomysly by bylo milo i wesolo?????????????
    • i mam niestety problem z zakupami różnych rzeczy dla synka, typu rowerek, bo na zimę trochę bez sensu, gdzie będzie jeździł, a teraz to nie wiem, czy już załapie , poza tym jaka wielkość, skoro zaraz będzie zima i rowerek sobie przeleży gdzieś w piwnicy, a na wiosnę może być za mały,albo ostatnio wypatrzyłam auto , w którym dziecko jeździ , z napędem, takie duże, można nim kierować też przez pilota, no ale parę dni będzie ciepło i co potem? Znowu do piwnicy? Nieciekawy jest ten koniec...
    • Witam serdecznie wszystkie e mamy i ich siedmio i ośmiomiesięczne pociechy. Co u Was słychać. Jak rosną dzieci. Ile mają wzrostu, wagi, ząbków. Jak przebiega ich rozwój psychoruchowy. Czy pozwalacie im biegaĆ w chodziku i od kiedy. Czy dzieciaki już coś mówią czy tylko gaworzą po swojemu ga, ge, gu, meme, am, och, ach itp. jak moja Niunia. Czy umieją już wstawać w łóżeczku i czy potrafią stać samodzielnie (moja Oliwka choć grubiutka i silna) to tego jeszcze nie potrafi. Co podajecie dzieciątk...
    • Podobno było na temat uczenia dziecka jedzenia z butelki. To jest mój aktualny problem z córeczką. Ma cztery miesiące, ja pojutrze wracam do pracy, a ona nie chce jeść z butelki. Pomóżcie!
    • Witajcie mam pytanie 25października mam imieniny a córcia 9 listopada roczek . Czy zrobic razem czy osobno jak myślicie ? jak Wy byście zrobili jedną czy dwie imprezki? Może dwie osobne to dopiero za rok na 2 urodzinki jak dzidzia będzie już coś kojarzyła?
    • Na forum Rówieśnicy zaproponowałam wątek listopad 2003 czy naprawdę nie ma dzieci z tego okresu? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=34013369
    • Witam ! Mój synek 12 listopada skończył 15 miesięcy, jego słownictwo do tej pory wydaje mi się dość skąpe - mówi mama oprócz tego meme, mymy na określenie istot innych ode mnie, baba, dada, bu ponadto naśladuje miauknięcia kotków, ryczenie lwa. Rozumie dużo ale jakoś z tym mówieniem trochę powoli mu idzie, chociaż czytam mu dużo wierszyków, śpiewam, opowiadamy sobie wszystko co robimy już od wczesnego niemowlęctwa. Aha oprócz tego "mówi" ustami nie wydając dźwięków, np. tata, tajg...
    • witam wszystkie mamusie.czy sa tutaj mamy z dawnego forum listopadówki 2005? jak sie miewają wasze pociechy?
    • będę rodzić w listopadzie i nie mam pojęcia jaki wózek kupić. Trzyczęściowy ( gondola, spacerówka, fotelik samochodowy )? Czy z gondoli zacznę korzystać na wiosnę 2005 dopiero ? a ze spacerówki jeszcze rok później - więc to tylko dodatkowy grat w domu ? wśród jakich marek wybierać ? jesteśmy przyszłymi bardzo aktywnymi rodzicami mieszkając w mieście i na urlopach i dziecko będzie z nami podróżowało. co polecacie ? koszt jest mniej istotny.
    • jak to jest u Was? o której wstają ,jedzą, ucinają sobie drzemki Wasze dzieciątka?
    • Moja córeczka jest bardzo malutka, zastanawiam się na którym jest centylu. Jeśli można prosić, niech mi ktoś podpowie. Bo na internecie te siatki są troche dziwne, albo to ja nie umiem na nie patrzeć... A książeczka zdrowia wyparowała... adokładniej to przez przypadek wzięła ją ze sobą babcia w torebce, zapomniała wyjąć ją po ostatniej wizycie u lekarza. Córeczka ma 78 cm waży 10 kg
    • Mam na imię Małgorzata, liczę sobie 26 lat i mieszkam w Łodzi. Moja córeczka Ola skończy 19 listopada 10 miesięcy. Poszukuję sympatycznych mam maluszków w podobnym wieku jak moja Olcia, aby prowadzić korespondencje mailowa.
    • Moja Julka poszla we wrzesniu do przedszkola. szybko z niego wrocila chora. Najpierw zapalenie gardla, potem oskrzeli. Nie chodzi do przedszkola juz miesiac, a caly czas jest chora. Ma chyba problemy z zatokami. Ma cagle katar, co przechodzi potem na garlo i na ucho. Moj lekarz, chociaz jest temu niechetny, leczy ja roznymi antybiotykami. Podobno inaczej sie nie da. Jest bardzo dobrym lekarzem, wiec mu ufam. Chcialabym, zeby Julka w grudni wrocila do przedszkola (choinka, mikolaj)...
    • witajcie ostatnio czytam coś często o kodach z pampersów, wymianie na jakieś zabawki itd, ale niestety nie znam szczegółów. czy mogłybyście coś więcej napisać o konkursach Pampersa bądz podac link do poczytania na ten temat. będę bardzo wdzieczna
    • Znowu szczepienie nam sie odwlecze (a to obowiązkowe - Infanrix). Co sie umówię to mały "wyczuwa" i choruje. najpierw katar, potem zapalenie gardła, potem ospa (2 miesiące przerwy), potem znowu antybiotyk - odczekałm miesiąc, wczoraj się umówiłam i biegunka. Chyba niedługo Sanepid bedzie nas gonił ;-)
    • Proszę podsuńce mi jakis oryginalny pomysł na Pierwsze urodzinki synka ( to już za dwa tygodnie ). Pozdrawiam
    • 18 LISTOPADA moja kochana Amelka obchodzila swoje pierwsze urodziny.Chowa sie wspaniale,jest cudowna i bardzo madra.Wiele by mozna bylo napisac.Goscie przyniesli jej wspaniale zabawki,i wszystko nagrywalismy dla utrwalenia.Oczywiscie wyciagnela kieliszek -ale za raz go zostawila i wziela rozaniec.Spiewalismy sto lat -bila brawo.Pociagla ze stolu talezyk ze sztuccami ale na szczescie nic sobie nie zrobila.PO imprezie spala do 9 30 rano!!!A gdy ogladamy dzis nagrania smieje sie na g...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się