maj

(415 wyników)
  • W sytuacji gdy jest zmęczony/niewyspany/nie w humorze jest czasem po prostu nie do ogarnięcia. Marudny, niegrzeczny słowem tragedia. Jak mu coś nie wychodzi, najchętniej rzuci zabawką lub pobiłby domowników. Nic mu nie pasuje, zły jak osa. Dziś okropna pogoda była u nas cały dzień i na dworze był krótko, w domu znudzony, nieposłuszny. Wasze 4-5 latki tez czasem tak mają?
  • córka ma 2 latka i co jakis czas ma czkawke(tak raz na tydzien ), ta czkawka wtedy powtarza sie cały dzien, pomaga łyk picia.Z kim rozmawiam to ich dzieci nie mają juz czkawek? Martwić się?
  • Bo przestaję dawać radę... Pierwszy problem to wszechobecne NIE, które jest odpowiedzią na praktycznie każdą prośbę. Odłóż zeszyt - nie; idź myć zęby - nie; wynieś brudne rzeczy do łazienki - nie... Czasem mam wrażenie, że córka odpowiada "nie" mechanicznie, nie wysłuchawszy do końca prośby/polecenia Kolejny - wszystko na przekór, po swojemu i dokładnie odwrotnie, niż ja bym tego oczekiwała (typu: nie wchodź w butach na pościel - będę wchodzić; nie bierz kolejnego cukierka - właśnie wez...
  • Gdzie pojechać na ok 5 dni pod koniec maja z rocznym dzieckiem? Najlepiej okolice Gdańska np. Władysławowo, Karwia, Jastarnia??? Zależy mi na ładnej piaszczystej plaży z łagodnym zejciem, na bliskości do morza, czystej kwaterze i miejscowości gdzie da się spacerować z wózkiem, takiej która ma swój klimat. Czy w tym okresie mogę liczyć że będzie otwarty chociaż jeden bar czy stołówka??
  • ... na nogach siniaki? Mój oczywiście miewa pojedyncze, ale dziś rano się przeraziłam bo mój nabył gdzieś z dnia na dzień ładnych parę. Dwa osobno, na kolanach, na jednej łydce w jednym miejscu kumulacja pięciu. Dziwnie to wygląda. Mają wasze? Mam do siniaków podejście histeryczne bo kiedyś gdzieś wyczytałam, że mogą być objawem białaczki i zapadło mi w pamięć. Badania krwi miał ponad rok temu, wszystko było ok, ale to wtedy. Pewnie nie wytrzymam i jutro zaciągnę go do laboratorium, ale tymcz...
  • Pamietam, jak w dziecinstwie bardzo podobaly mi sie takie kolorowe, plastikowe paski zwisajace w drzwiach. Baaardzo chcialam takie miec! :-D
  • Moja córeczka ma prawie 15 mies. W ciagu dnia jest pogodnym dzieckiem, co prawda sama sie niczym nie zajmie... Wymaga ciagłej uwagi i praktycznie tak było od zawsze. Niektóre mamy pisza ze maja bardzo spokojne, "samodzielne" dzieci przy których mozna wszystko zrobic w domu- tylko pozazdroscic :) Jednak moj problem polega na tym, że gdy moja córeczka wstaje 6-7 rano to jest to oczywiscie płacz. Kiedys myslałam, że jak juz nauczy mówic sie "mama, tata" to własnie tak bedzie nas bu...
  • Chciałam zapytać, czy wszystkie Magdy mają specyficzny charakterek, czyli są uparte i ambitne?
  • no wlasnie jak w temacie;-)moj naogol grzeczny Synek (2,5 roku)dzis podaczas zabawy nagle bez zadnego powodu zaczal zrzucac z kanapy ze zloscia wszystkie zabawki po czym zamachnal sie na kolege.Na szczescie bylam obok iprzytrzymalam reke,ale jakbym nie przytrzymala by go mocno uderzyl.Nie wiem dlaczego to zrobil.moze dlatego, ze przedtem ciagle byl spor o zabawki gdzie moj mlody ciagle "przegywal";-)czy Wasze pociechy tez Was czasem tak negatywnie "zaskakuja"?
  • moj ma. z grzywka i lekko za ramiona. tak naprawde wcale nie sa dlugie ( jesli porownywac do dziewczynek) ale jak na chlopca sa. moja mama i tesciowa zalamuja rece i pytaja-kiedy obetniesz mu wlosy a ja...nie zamierzam, scinam tylko co jakis czas aby nie byly dluzsze niz lekko za ramiona poniewaz wtedy juz sa niewygodne. ( a gumka ani spinka ich przeciez nie zepne, w koncu to chlopiec). dodam, ze nie cierpie u doroslych mezczyzn dluzszych wlosow ale dzieci-chlopcy wygladaja ur...
  • No właśnie!!??Drogie e-mamy jak odpowiedzieć na to pytanie 3,5 latkowi Michałkowi.Przecież nie odpowiem mu jak w jakimś filmie:dziewczynki maja vaginy a chłopcy penisy, he, he, bo jak się wiedzą pochwali w piaskownicy to ze wstydu spłonę, chociaż anatomicznie jest to jak najbardziej poprawnie.Podzielcie sie swoimi odkryciami w tym temacie!!!:))))
  • Moja córeczka skończyła 9 miesięcy a nic innego poza piersią nie je. Czasem uda mi się podstępem wcisnąć jej jakiegoś owocka lub chrupka kukurydzianego. Pierś chce co 2 godziny - w nocy też. Ogólnie dobrze się rozwija lecz za mało przybiera na wadze (choć wszyscy mówią że dobrze wygląda). ( miesięcy ważyła 7200, jak się ur. 3000. Nie chce zupek itp.Na widok łyżeczki zamyka buzię. Co robić? Lekarze mnie straszą że nie będzie się dobrze rozwijać. Poza tym jestem uwiązana, a planuję ...
  • mój syn ma prawie 20m i doszliśmy z mężem do wniosku że to już czas aby zacząć starania o rodzeństwo dla małego , napiszcie proszę jak to jest mieć dwójkę maluchów wiem że na początku bywa trudno , ale jestem ciekawa waszych doświadczeń różnica wieku będzie ok. 3lat.
  • Moja córka w maju skonczy 3 latka i pojdzie do przedszkola ale za nim to nastąpi to ja chyba do tego czasu zwariuję :-( Ja wiem że to jest dziewczyka ale... Ma bzika na punkcie ubrań i sukienek! Wszytsko bylo by oki gdyby ona nie przebierała się dosłownie co 10min. Ja nie mam już na to siły- nie wiem jak mam ją tego oduczyć? Wyciąga do tego moje obcasy z szafki, szaliki... Czasami jest tak, że w ciągu dnia przebiera się nawet i 15 razy. Co za tym idzie jest masa prania, bo zawsze ...
  • Witam Jestem mamą chłopca w wieku 4,5 lat wczoraj na placu zabaw był chłopiec w jego wieku ale o głowę wyższy i tak się zastanawiam mój ma 101 cm wzrostu a Wasze pociechy? pozdrawiam
  • Córeczka mi się rozchorowała i nie pójdzie w tym tygodniu do przedszkola. Chętnie bym to zgłosiła, ale dodzwonienie się tam graniczy z cudem. A emaila nie mają. Wasze przedszkola mają?
  • Nie chodzi mi o szkołę i odrabianie prac domowych z niej przyniesionych. Mój 7-latek czasem z własnej woli rozścieli sobie tapczan lub pozmywa (ale rzadko ma taką wolę i nie nalezy to do obowiazków), a z moim przypominaniem sprzata zabawki - co chciałabym aby mu weszło w krew. W szkole rodzice wypełniali ankiete o swoich dzieciach i min. było w niej pytanie dotyczące obowiązków domowych. Na zebraniu klasowym wychowawczyni klasy stwierdziła, ze własciwie nasze 7-latki obowiązków racz...
  • Syn od urodzenia mega ruchliwy. Z wiekiem gorzej. Dużo gorzej. Ma 2 i pół roku. Histeryzuje o byle co - że kuzynka mu cześć nie dała, że zasłona leży częściowo na parapecie a nie zwisa, że nie ta czapka - jest ryk, krzyk i rzucanie się na podłogę. Ciągle biega - z jedzeniem, piciem, zabawką. Ostatnio tak tańcował z łopatą do piasku, że ma limo pod okiem - wleciał na ostry róg stołu. Nic go nie interesuje - proponuje mu budowanie z klocków - ja buduje on patrzy. Porysujemy? Ja rysuje on patrzy...
  • powiedzcie mi bo podobno przedszkole bardzo korzystnie wplywa na dziecko, ale mam problem tego typu ze bedziemy miec drugiego dzidziusia i myslimy o niani do 2, ale mam wyrzuty ze maly powinien chodzic do przedszkola jednak niani , przedszkole i jescze nierozerwalnie zwiazane z przedszkolem choroby lekarstwa i lekarz to zdeczka kosztowne, jak maja sie wasze dzieciai ktore siedza w domach
  • Kochane ! Czy są miedzy Wami mamy takich właśnie Dzieciaczków? Myślę że miło byłoby pogadać-popisać. Kiedy ja rodziłam był prawdziwy "wysyp"więc liczę ,że ktoś sie odezwie. Czekam z niecierpliwoscią i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się